Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Death Note
Posted 03 April 2008 - 13:20
+Φωνω απολυτα...Το μυαλο ειναι το καλητερο εργαλιο φιλε...Αμα ξερεις να το Usareis Βεβαια...Ναι υπάρχουν, και υπήρξαν και θα υπάρχουν. Δες απλά τα IQ των σκακιστών ή των μεγάλων επιστημόνων και θα καταλάβεις. Οι σκακιστές ιδίως, διάσημοι και μη, βλέπουν ακόμα και 6-7 κινήσεις μπροστά.

Posted 03 April 2008 - 13:44
Posted 03 April 2008 - 13:48
Posted 03 April 2008 - 14:05
Καμμιά σχέση όμως το σκάκι με τη ζωή, αν το θες σε σκακιστικούς όρους στο σκάκι βλέπεις x κινήσεις μπροστά γιατί το πλήθος των κινήσεων που μπορούν να παιχθούν ειναι πεπερασμένο, στη ζωή οι πιθανές "κινήσεις" είναι άπειρες. Πολλές φορές στο Death Note τα συμπεράσματα που βγάζανε L/Light ήταν τραβηγμένα απο τα αυτιά,προσωπικά δεν με ενόχλησε , μπορώ να δεχτώ μια α υπερβολή αν εξυπηρετεί την υπόθεση ενός anime.
Ακριβως
Posted 04 April 2008 - 20:31
ακομα αν παρατηρησεις λιγο προσεκτικοτερα θα δεις την καμερα στο DN να κινειται αργα ετσι ωστε σε συνδυασμο με τον φωτισμο, ο οποιος ειναι κατευθυνομενα χαμηλος, (φαντασου τη δεσμη ενος αμπαζουρ παλαιου τυπου σε ενα σκοτεινο δωματιο) προσδιδει εναν αερα και μια υπεροχη στο suspense οπου στο PB δεν εμφανιζεται ουτε κατα διανοια.
τελος, συμφωνα με τον Αριστοτελη, το suspense ειναι σημαντικο στη δομη ενος δραματος. γενικοτερα, αποτελειτε απο εναν υπαρκτο κινδυνο ο οποιος ξεπροβαλει και μια αχτιδα ελπιδας, ετσι ωστε α.μολις χτυπησει ο κινδυνος:το κοινο λυπαται ή β.μολις η ελπιδα βγει αληθινη, τοτε το κοινο πρωτα θα ευχαριστηθει και μετα θα ικανοποιηθει.
εαν παλι δεν υπαρξει ελπιδα, τοτε το κοινο θα πεσει σε απογνωση.
για το θεμα της πρωτοτυπιας, δεν εχω καποιο σχολιο.
Posted 06 April 2008 - 02:35
Φοβερη και η 2η παντως...ειδικα στο τελος με ειχε σε αναμμενα καρβουνα λογω της διαφορετικοτητας που παρατηρησα με το ανιμε...
Ολα ηταν βελτιωμενα απο την 1η ταινια...τα cgi,τα σκηνικα,η ιστορια(που την βρηκα πιο προτωτυπη)..μεχρι και οι ερμηνειες..βρηκα ολους τους ηθοποιους να χουν κανει φοβερες δουλειες συγκριτικα με την προηγουμενη,αλλα και γενικα...πραγματικα δεν εχω παραπονο απο ερμηνειες(ειδικα L αλλα και οι αλλοι)...
Και η 1η εννοειται ομως οτι ειναι καλη καλη γιατι λεει την υπολοιπη ιστορια και παρουσιαζει το "ενδιαφερον" κομματι της ιστοριας(η ανακαλυψη και χρησιμοποιηση του DN απο τον Light,αλλα και το κυνιγητο με τον L απο "αποσταση")...
Σαν συνολο μπορω να πω οτι οι ταινιες μου αρεσαν περισσοτερο απο το ανιμε(σαν συνολο),καθως το ανιμε με τα 37 επεισοδια εγινε πολυ κουραστικο οπως εχω ηδη πει,ενω στις ταινιες μεσα σε μονο 4 ωρες και κατι οι σεναριογραφοι καταφεραν να βαλουν μονο τα ενδιαφεροντα και χρησιμα κομματια της σειρας + οσα ηταν και μεγαλα και απαρατητα τα αλλαξαν,αλλα το κανανε καλα,ετσι ωστε απο την αλλαγη να μην φυγει το ενδιαφερον του θεατη/fan...
Και τελος εχω να πω για το τελος των ταινιων....τελειο!!
Ξεπερναει μακραν το original του mangaka!(ο L τα εσπασε στο τελος εδω και δινει ρεστα!)
Ειναι απιστευτο,πρωτη φορα βλεπω απλους σεναριογραφους να ξεπερνανε mangaka...μεχρι τωρα μονο ο "πατερας" μιας σειρας ειχα δει οτι μπορουσε να την φερει εις περας,ανω εδω εφαγε χωμα...
Οσοι δεν εχετε δει της ταινιες και απογοητευτηκατε απο την σειρα,δειτε τες..πολυ πιθανον θα παρετε το τελος που θελατε για το ανιμε!(εγω το πηρα!
Posted 06 April 2008 - 03:29
Posted 06 April 2008 - 03:35
Αν και αυτος που εβαλες μοιαζει ακομη περισσοτερο στον L,κι αυτον που ειχαμε μια χαρα μου φανηκε...
αν δεν ειχαν βαρεθει και οι κομμωτες της ταινιας να του κανουν το αντιστοιχο μαλλι θα ηταν ακομα καλυτερα...
απο κει και περα παραπονο κανενα δεν εχω απο τον Kenichi Matsuyama! το αντιθετο μαλιστα!
απλως Ryuutaro's resemblance is quite shocking imo...
και πλακα-πλακα τωρα που το σκεφτομαι επρεπε να εχουν βαλει τον ιδιο τον Mamoru Miyano (seiyuu του Yagami) να παιξει και στην ταινια...
και θα ειχαμε κατευθειαν την ιδια φωνη, και καλυτερα θα επαιζε, και περισσοτερο θα του εμοιαζε..
Posted 06 April 2008 - 08:38
Οσοι δεν εχετε δει της ταινιες και απογοητευτηκατε απο την σειρα,δειτε τες..πολυ πιθανον θα παρετε το τελος που θελατε για το ανιμε!(εγω το πηρα!
)
Είδα και την δεύτερη ταινία και πάλι ένα πράγμα δεν μου άρεσε :
Και τα πρώτα 25 επεισόδια του anime δεν πιάνονται ούτε από τις ταινίες.
Posted 06 April 2008 - 10:54
Ε όχι και να ακούω "κουραστικά και βαρετά τα 37 επεισόδια του DN" από One Piece fan... με το συμπάθειο δηλαδή, αλλά η δική σας αγαπημένη σειρά στέλνει τον Φώσκολο για homework. Έλεος.Μολις ειδα και την 2η ταινια και ξεμπερδεψα με το DN επιτελους!(οχι τπτ αλλο,αλλα μετα απο 37 επεισοδια ειχα βαρεθει..ηθελα να αλλαξω σειρα...τωρα berserk manga μαλλον)..
[...]
Σαν συνολο μπορω να πω οτι οι ταινιες μου αρεσαν περισσοτερο απο το ανιμε(σαν συνολο),καθως το ανιμε με τα 37 επεισοδια εγινε πολυ κουραστικο οπως εχω ηδη πει,ενω στις ταινιες μεσα σε μονο 4 ωρες και κατι οι σεναριογραφοι καταφεραν να βαλουν μονο τα ενδιαφεροντα και χρησιμα κομματια της σειρας + οσα ηταν και μεγαλα και απαρατητα τα αλλαξαν,αλλα το κανανε καλα,ετσι ωστε απο την αλλαγη να μην φυγει το ενδιαφερον του θεατη/fan...
Επίσης οι ταινίες ήταν άθλιες από κάθε aspect. Πρώτα απ' όλα, deviation from the manga plotline which sucked monkey nuts. Η διαφορετική ιστορία της Misora Naomi ήταν τόσο μα τόσο lame, αστήρικτη σεναριακά και τραβηγμένη από τα μαλλιά στην εκτέλεση. Μία από τα ίδια για την ιστορία της Takada. Όσο βαρετό κι αν ήταν το Yotsuba arc, ο χαρακτήρας του Higuchi άξιζε να μείνει όπως είχε. Και φυσικά οι ταινίες δεν είχαν Mikami. FAIL.
Έπειτα, ηθοποιία για σφαλιάρες. Sorry, κορίτσια, αλλά όσο κι αν droolάρετε με τον L, ηθοποιός αυτός ΔΕΝ ήταν. Bishounen, με τα δικά σας κριτήρια πάντα, ίσως. Ηθοποιός, όχι. Δεν υποδυόταν τον L, τον γελοιοποιούσε. Όποτε εμφανιζόταν στο πλάνο, ένιωθα ότι έβλεπα ΠΑΡΩΔΙΑ του Death Note. Ο δε Light, άλλες 10 φορές πιο τραγικός. Φλώρος με Φ κεφαλαίο. Που είναι εκείνη η αλαζονική ιδιοφυία που γνωρίσαμε στο manga; Η Misa... πέραν του ότι δεν της έμοιαζε μία, τα κατάφερε να είναι πιο ηλίθια κι από τη Misa του manga. Οι άλλοι χαρακτήρες (Souichiro, Takada, Misora), μέτριοι προς κακοί.
Τέλος, CG για γέλια μέχρι δακρύων Ναι, έλιωσα στα γέλια όταν πρωτοείδα τον Ryuk. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τρομάξω, or something. Από κει και πέρα, όποτε εμφανιζόταν στο πλάνο αυτός ή η Rem, δυσκολευόμουν να πάρω την ταινία στα σοβαρα.
Stick to the manga/anime, ppl.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 06 April 2008 - 16:52
Προσοχη ακολουθει ενα ατελειωτο κειμενο...πραγματικα,θα δειτε...xD
[quote name='Darkchilde']Είδα και την δεύτερη ταινία και πάλι ένα πράγμα δεν μου άρεσε :
Και τα πρώτα 25 επεισόδια του anime δεν πιάνονται ούτε από τις ταινίες.[/quote]
Μα ακριβως αυτο ηταν που τα αλλαξε ολα:
Αποψη σου ωστοσο τι προτημας
Και τωρα στον φιλτατο Kenny:D
[quote name='Kenny']Ε όχι και να ακούω "κουραστικά και βαρετά τα 37 επεισόδια του DN" από One Piece fan... με το συμπάθειο δηλαδή, αλλά η δική σας αγαπημένη σειρά στέλνει τον Φώσκολο για homework. Έλεος.
Ναι ισως δεν εκφραστηκα καλα,ουσιαστηκα αυτο που εννοουσα ειναι οτι τα υπολοιπα 12 επεισοδια που ακολουθησαν το 25 ηταν κουραστικα...τα πρωτα 25 ηταν μια χαρα και για μενα μπορουσε ανετα να τελειωσει ετσι οπως στο 25
παρ ολα αυτα καθως τα υπολοιπα 12 συνεχιζουν την ιστορια και δεν ειναι ανεξαρτητα απο τα 25(οπως μια season 2 πχ) την εκαναν βαρετη αν την βλεπεις σαν συνολο για μενα(αν σταματας στο 25 ειναι μια χαρα ομως)...
Οσο για το σχολιο σου περι One Piece,πολυ απλα δεν συγκρινονται...το ενα ειναι μια πειρατικη φανταστικη περιπετεια που πιθανον θα γινει ενα απο τα μακροβιωτερα shounen που εχουν βγει και το αλλο αστυνομικη περιπετεια με υπερφυσικα στοιχεια....
αυτο που θελω να πω ειναι οτι εφ οσον το OP διαδραματιζεται σε εναν φανταστικο κοσμο,οσο ο δημιουργος εχει καλες ιδεες(οπως τωρα),μπορει να εχει οσα επεισοδια θελει...
το DN ενω,καθως διαδραματιζεται στον κοσμο μας και βασιζεται πιο πολυ στην λογικη και πραγματικοτητα επομενο ειναι να χαλασει αν επαναλαμβανεται υπερβολικα(η ολη ιστορια με N και M ηταν μια "κακη" επαναληψη της ιστοριας του L για μενα)...
[quote name='Kenny'] Έπειτα, ηθοποιία για σφαλιάρες. Sorry, κορίτσια, αλλά όσο κι αν droolάρετε με τον L, ηθοποιός αυτός ΔΕΝ ήταν. Bishounen, με τα δικά σας κριτήρια πάντα, ίσως. Ηθοποιός, όχι. Δεν υποδυόταν τον L, τον γελοιοποιούσε. Όποτε εμφανιζόταν στο πλάνο, ένιωθα ότι έβλεπα ΠΑΡΩΔΙΑ του Death Note.[/quote]
Κοιτα στην 1η ταινια ψιλοσυμφωνω(αν και δεν τον μισησα τελειως)...ειχα συνηθησει τοσο τον L της σειρας που ενας διαφορετικος L μου ηταν δυσκολο να τον δεχτω...
αλλα στην 2η,ισως λογω της ολης πλοκης ή ισως λογω του οτι συνηθισα τις διαφορες του με την σειρα,το παρατηρησα λιγοτερο...
σαν να μου φανηκε καλυτερος απο το πως τον εβλεπα πριν...γενικα τον συνηθησα σαν εναν λιγο διαφορετικο L απο την σειρα(δεν ειμαι και σιγουρος οτι φταει ο ηθοποιος...ο ρολος δεν ηταν και οτι πιο συνηθησμενο...και οι χαρακτηρες απο ανιμε γενικα τεινουν να ναι πιο παραξενοι και δυσκολοι απο τις ταινιες..)..
τεσπα με λιγα λογια,εγω παραπονα απο τον "νεο" L εχω πολυ λιγα...
[quote name='Kenny']Ο δε Light, άλλες 10 φορές πιο τραγικός. Φλώρος με Φ κεφαλαίο. Που είναι εκείνη η αλαζονική ιδιοφυία που γνωρίσαμε στο manga;[/quote]
Χμμμ,πιο πολυ θα ελεγα οτι αυτα που τον χαλασαν ηταν 2:
-δεν του εμοιαζε πολυ με αυτον της σειρας και ηταν καπως πιο ασχημος
-δεν τον ακουγαμε οταν σκεφτοταν,οπως γινετε στην σειρα που πιστευω αφαιρει πολλους ποντους στην διαμορφωση της προσωπικοτητας του(δλδ δεν εμοιαζε τοσο εξυπνος και "σατανικος" οπως στην σειρα,αλλα πιο "καλουλης",παντα σε εισαγωγικα...)...
παντως μ'αρεσε πως γελουσε στο τελος,εμοιαζε αρκετα στην σειρα...
[quote name='Kenny'] Η Misa...πέραν του ότι δεν της έμοιαζε μία, τα κατάφερε να είναι πιο ηλίθια κι από τη Misa του manga.[/quote]
Η Misa βασικα μονο προς το μαλλι θα ελεγα οτι δεν της εμοιαζε περισσοτερο...ενταξει και απο ερμηνεια δεν ηταν κι ολοιδια αλλα εμενα μου εφτασε πως την ερμηνευσε...
σωματικα ηταν προς τα ιδια με την Misa κιολας(καπως "μικροσκοπικη") και,οπως ειπα, ειναι δυσκολοι οι χαρακτηρες απο ανιμε να ερμηνευτουν...για μενα εκανε καλη δουλεια...
[quote name='Kenny'] Οι άλλοι χαρακτήρες (Souichiro, Takada, Misora), μέτριοι προς κακοί.[/quote]
Οι υπολοιποι δεν μου πολυαρεσαν κι εμενα στην αρχη,αλλα μετα καταλαβα το γιατι....και φανταζομαι κι εσυ το ιδιο κανεις...
Το συγκρινα υπερβολικα με την σειρα...καμια μεταφορα απο το ενα μεσο στο αλλο(βιβλιο σε ταινια κτλ) δεν ειναι 100% πιστη...
εδω περα σε αλλες ταινιες κοψανε πολυ περισσοτερα...
στο DN δεδομενου οτι ειχαν μονο 4 ωρες για να ολοκληρωσουν το ολο "συμπαν" του DN επομενο ηταν οτι καποια πραγματα και χαρακτηρες θα αλλαζαν(Misora,Takada)...δλδ:
Ο Souchiro ναι μεν ηταν διαφορετικος αλλα ενω στην αρχη δεν μου αρεσε γιατι ηταν πιο σοβαρος απο τον αλλο,μετα τον συμπαθησα περισσοτερο γιατι ο αλλος ηταν λιγοτερο πιστος στην πραγματικοτητα...
εδω περα μιλαμε οτι πηγε σε εναν τελειως νεο κοσμο οταν μπηκε στο σπιτι του L...
καμερες,δολοφονιες για πειραματα,τεστ αληθειας ηταν μερικα απο τα νεα πραγματα που βρηκε στις τακτικες του L...
αυτος του ανιμε τα δεχτικε σχεδον αμεσως,ενω εδω στην ταινια δεν τα δεχοταν εξαρχης...
και για εναν αθρωπο που ηταν της "ταξης και ηθικης" εμενα πιο πιστευτος μου φανηκε ο Souichiro της ταινιας..(οσο για την υπολοιπη οικογενεια,ειχε μικρο ρολο αλλα τους βρηκα να μοιαζουν αρκετα εσωτερικα και εξωτερικα με την σειρα)...
Η Μisora,λογω ελλειψης χρονου ,οπως ειπα,ανακαστηκαν να την αλλαξουν σχεδον εντελως...η ερμηνεια της ηταν οντως ετσι κι ετσι αλλα ο τροπος που την αλλαξαν ηταν OK για μενα(αν και προτιμουσα αυτη απο την σειρα) ...δεδομενου οτι δεν ειχαν τον ιδιο χρονο,η ιδεα που σκεφτηκαν ηταν μεγαλειωδης για μενα...ο Light επιασε με ενα σμπαρο 2 τρυγονια για μενα,
δλδ:
Για μενα ηταν μια πολυ εξυπνη ιδεα και μ'αρεσε σαν ιδεα,γιατι δλδ να ναι ιδιο αναγκαστηκα με την σειρα?
..σου πα ποτε δεν ειναι 100% πιστες με τις σειρες οι ταινιες...
Η Takada πιο πολυ σαν "guest star" ειπαν να κρατησουν το ονομα της καθως δεν ειχε σχεδον καμια σχεση με την σειρα ή με τον Light...
βασικα ηταν μια αναμειξη Takada,Mikami και Higuchi...κατι που για μενα ηταν μια εξυπνη ιδεα γιατι οπως ειπα υπαρχει και η ελλειψη χρονου(εβαλαν απο λιγα στοιχεια του καθενα και για μενα ηταν OK)...
μπορουσε να ναι ενας απο τους 3 εξωτερικα...και απ το να δω εναν μακρυμαλλη παρανοικο που φωναζει " Sakujo" και "Kami" συνεχως ή εναν που ειναι λες και βγηκε απο τον πισσακο,προτημω να δω μια ωραια κοπελα που φοραει μινι
[quote name='Kenny']Επίσης οι ταινίες ήταν άθλιες από κάθε aspect. Πρώτα απ' όλα, deviation from the manga plotline which sucked monkey nuts.[/quote]
Οπως ηδη ειπα,γιατι δλδ επρεπε να ναι 100% ιδιο?
Αυτο ειναι και μεν αδυνατο γενικα(λογω ελλειψης χρονου) και δε μη απαραιτητο για μενα(τι πειραζει που δεν ειναι ολοιδιο?)
Καμια ταινια δεν μπορει να ναι τοσο πιστη σε 4 ωρες οσο μια σειρα με 37 επεισοδια και δλδ περιπου 15 ωρες...(σκεψου οτι το director's cut που κρατουσε 2 ωρες+ για μενα απετυχε γιατι ηταν πολυ βιαστικο και δεν "κουκουλωσαν" τις σωστες σκηνες...δεν εβγαζε πολυ νοημα αν δεν ειχες δει την σειρα..ενω με τις ταινιες βγαινει το γενικο νοημα κι ας μην εχεις δει την σειρα...αν και σιγουρα θα μπερδευτεις αρκετα..)
[quote name='Kenny']Η διαφορετική ιστορία της Misora Naomi ήταν τόσο μα τόσο lame, αστήρικτη σεναριακά και τραβηγμένη από τα μαλλιά στην εκτέλεση.[/quote]
(sorry που επαναλαμβανομαι αλλα...)
Δεδομενου οτι οταν γινονται αλλαγες σε ιστοριες,99% των φορων ειναι απαισιες,μια χαρα εγινε η αλλαγη για μενα
(ειπα πιο πανω ποσο εξυπνη μου φανηκε η αλλαγη....κι αυτο γιατι ειχε λογικη η ιδεα,δεν ηταν κατι ξεκαρφωτο.....βασιζοταν στους ιδιου κανονες του Death Note που ειχαμε ξαναδει)
Και οπως ξαναειπα,δεν μπορουσαν να βαλουν την ιδια Naomi γιατι λογω ελλειψης χρονου την εβαλαν να κανει 2 λειτουργιες...
-της εξοργισμενης φιλης του Ray Penbar και
-της δολοφονου που θα αθωωνε τον Light απο τις υποψιες(ενω στην σειρα εκανε μονο το ενα απο τα 2)
[quote name='Kenny']Μία από τα ίδια για την ιστορία της Takada. [/quote]
Δεν χωρουσε ολη παλι,αλλα η ηθοποιος που πηρανε ηταν τελεια εξωτερικα τουλαχιστον
[quote name='Kenny']Όσο βαρετό κι αν ήταν το Yotsuba arc, ο χαρακτήρας του Higuchi άξιζε να μείνει όπως είχε. Και φυσικά οι ταινίες δεν είχαν Mikami. FAIL.[/quote]
Με το συμπαθειο
Καλοι ηταν αλλα οχι απαραιτητοι...
[quote name='Kenny'] Τέλος, CG για γέλια μέχρι δακρύων Ναι, έλιωσα στα γέλια όταν πρωτοείδα τον Ryuk. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τρομάξω, or something. Από κει και πέρα, όποτε εμφανιζόταν στο πλάνο αυτός ή η Rem, δυσκολευόμουν να πάρω την ταινία στα σοβαρα.[/quote]
Εδω ειναι που εμφανιζεται η τελεια διαφορα αποψης και point of view...
(μεχρι τωρα πανω κατω καταλαβαινω τις διαφωνιες σου)
για μενα τα cgi ηταν ενα απο τα πραγματα που πετυχαν πιο πολυ στην ταινια...
ειδικα με τον Ryuk(η Rem λιγο λιγοτερο αλλα OK overall)...το μονο θεμα με τον Ryuk ηταν οτι ηταν καπως πιο σκοτεινος και κακος απο την σειρα,αλλα ειχαμε παντα το τρελοστυλ του...
Βασικα εγω πιστευω οτι οπως και να την εκαναν την ταινια θα ειχες παντα τα ιδια παραπονα(ειδικα ο Ryuk δεν μπορουσε να γινει καλυτερα για μενα) γιατι προτημας το στυλ που εχουν τα ανιμε....
ενταξει,αποψη σου...αν και για μενα θα μπορουσες να αναγνωρισεις τουλαχιστον μερικες απο τις προσπαθειες που εκαναν στις ταινιες(αν και για μενα σε πολλα σημεια το νικανε το ανιμε οι ταινιες...ειδικα το τελος..)
[/quote][quote name='Kenny'] Stick to the manga/anime, ppl.
Ναι,αλλα ριξτε και μια ματια στις ταινιες,μπορει να συμφωνησετε μαζι μου...
Ειπα να κανω το debate λογω των οσων εγραφες,μιας και διαφονουσα περιπου σε ολα,αλλα το εγραψα φιλικα ΟΚ?no hard feelings & offenses:D(το λεω γιατι δεν ξερω πως θα φαινετε αφου διαβαστει)
Τελος,sorry σε ολους που εγραψα πολλα...ηταν γιατι ηταν και πολλες οι διαφορες....οσοι εχουν το κουραγιο ας το διαβασουν...
Οσοι δεν μπορουν να το δουν ας το αφησουν
Posted 06 April 2008 - 17:02