Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * - - - 1 votes

J-pop τραγουδίστρια ξυρίζει το κεφάλι της επειδή έχει δεσμό


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 03 February 2013 - 01:28

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2272293/Minami-Minegishi-Japanese-pop-star-shaves-hair-makes-public-apology-staying-boyfriends.html#axzz2Jn1mO400
Όλη αυτή η φασαρία επειδή έχει ένα νόμιμο, ερωτικό δεσμό όπως κάθε άλλος φυσιολογικός άνθρωπος; Πλάκα μας κάνουν; :wth2:

#2 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 03 February 2013 - 01:47

Jonas Brothers.

#3 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 February 2013 - 01:57

Αγαπάμε AKB! <3

#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 03 February 2013 - 02:03

Νομίζω είναι απόλυτα φυσιολογικό για μία κοινωνία που δεν θεωρεί τα idols (και σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες γενικά) ως ανθρώπους αλλά ως εμπορεύματα. Είναι τουλάχιστον θλιβερό το ότι ακόμη και η ιδια θεωρεί ότι πρέπει να καταφύγει σε μία παραδοσιακή μορφή μετάνοιας για να δείξει την μεταμέλειά της για κάτι το οποίο είναι θέμα προσωπικής ζωής.

Αλλά οκ έχουμε και στην Δύση άπειρα παραδείγματα objectification oπότε αν και διαφορετικοί δεν μπορούμε να νιώθουμε παραμελημένοι (kirsten stewart public apology anyone?).

#5 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 03 February 2013 - 02:12

Μερικά από τα σχόλια που κέντρισαν την προσοχή μου. Νεότερα, παλαιότερα, καλύτερα, χειρότερα.


It'd be nice to see the same approach taken by our perverted, exhibitionist 'stars' in this country. They flaunt their bits, push their sex life, tweet their depraved existence, and all to sell records - with filthy, double entendre laced lyrics - to our kids. They're a disgusting lot.
- Bob , London, 02/2/2013 20:37


She is fortunate to lose only her hair and not her pinky as an act of contrition.
- charlessiu , London, United Kingdom, 02/2/2013 20:22


It's easier to get forgiveness than permission. Still and all, if she had sex outside of marriage, she should be ashamed. It's about time we started teaching our children again about that practically unheard-of thing, the moral compass.
- NaySayer , Columbia, United States, 02/2/2013 20:08


Can anyone tell me why the Japanese have a fascination with grown women dressed like little girls?
- despairing eve, exeter devon, United Kingdom, 2/2/2013 10:37


I don't think this is disturbing. You British should learn to respect foreign culture!
- Wayne, world, 2/2/2013 10:49


So what? is this news?
- on a chair, Got, 2/2/2013 6:20


She should SUE her OWNERS for making an employment contract that ignores basic HUMAN RIGHTS! Subservient, pathetic & hair-brained young WOMAN...
- PrivateSi, WORCS, 2/2/2013 10:08


I wonder what she was threatened with if she didn't do that.
- CDTI, LIVERPOOL, United Kingdom, 2/2/2013 6:52

#6 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 03 February 2013 - 02:21

Tα καλύτερα ποιά είναι ακριβώς?

#7 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 03 February 2013 - 03:07

Jonas Brothers.

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s13e01-the-ring

Edited by Vetus, 03 February 2013 - 03:10.


#8 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 03 February 2013 - 03:52

Όλη αυτή η φασαρία επειδή έχει ένα νόμιμο, ερωτικό δεσμό όπως κάθε άλλος φυσιολογικός άνθρωπος; Πλάκα μας κάνουν;

Στο συμβόλαιο των περισσότερων pop idols (Ιαπωνία & Κορέα) λέει ότι απαγορεύεται να έχουν δεσμό.

#9 amaya3

amaya3

    high priestess of homin

  • Members
  • 362 posts

Posted 03 February 2013 - 11:27

This comment sums up my feelings perfectly:

Fucking disgusting. Whether she shaved her head on her own accord or not, she's paraded around here, it's part of the pillory that forms this video and announcement - a public humiliation of a woman who did nothing wrong, contract or no contract, a systematic misogynist approval of disturbed possessive attitudes where girls are disgraced in the worst fashion for implied slutty behavior.

The Shunkan Bunshun ruined her career? I don't see this ruining anyone's career outside of these mental institutions with their codec of behavior pandoring to delusional fans. Sickening.

from arama
Λατρεύω τα idols αλλά idol culture sucks. Kαι μπορεί το no dating rule να ισχύει και για τα male idols, αλλά συνήθως ξεφεύγουν με μια "είναι μόνο φίλοι" δήλωση από το agency τους και όλα καλά. Για τα female idols έχουμε graduations, demotions και όλα αυτά τα ωραία.
Πάντως οι casual fans και ο περισσότερος κόσμος στην Ιαπωνία είναι λίγο wtf με το σκηνικό και δεν συμφωνούν με το να απαγορεύεται να έχουν δεσμό οι κοπέλες. Ακόμα και τα σχόλια(τα περισσότερα) των netizens είναι φυσιολογικά! Ο μη ανθρώπινος κανόνας φτιάχτηκε για τους wotas και όλα γι' αυτούς γίνονται s m h.

Η υποστήριξη που δείχνουν οι υπόλοιπες στη Miichan είναι συγκινητική πάντως. ;w;

2s9p2fs.jpg
 


#10 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 03 February 2013 - 12:09

Αρκετά τραγικό, lol. Είναι σαν η ίδια η υπερεμπορευματοποιημένη, και εσώκλειστη ως έμμεσο παράγωγο του ύστερου καπιταλισμού, κοινωνία της Ιαπωνίας να την μετατρέπει μέσω της εξέλιξης της σε τριτοκοσμική χώρα : D (λιθοβολισμός go). Κάτι σαν την spiral energy να ουμ. Δυστυχής κατάληξη ή αναπόφευκτο κακό; Στους αγρούς αδέλφια! :P

#11 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 February 2013 - 12:19

Το είδα προχθές στο sankaku και ένιωσα ένα μείγμα βαθιάς στεναχώριας και αηδίας. Από το oversexualization των δυτικών "idols" πάμε στο Madonna -whore complex στα ασιατικά idols και ο κύκλος του μισογυνισμού δεν έχει τελειωμό. Και παραδέχομαι ότι ίσως γίνομαι λίγο σκληρή με αυτό που θα πω αλλά είναι υπεύθυνα και όλα αυτά τα κοριτσάκια που υπογράφουν τέτοια συμβόλαια και δέχονται τους "όρους" του παιχνιδιού μόνο και μόνο για να γίνουν διάσημες. Σαφώς δεν έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης όμως.

xbJ3b2w.jpeg


#12 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 03 February 2013 - 12:24

Ναι, εμένα με ενοχλεί πέρα από την είδηση την ίδια, και αυτή τη τακτική NatGeo που βλέπουμε συχνά σε τέτοιες ειδήσεις, ο ιαπωνικός εξαιρετισμός που τους φορτώνουμε.
Γιαυτό είπα και πιο πάνω, Jonas Brothers, και σίγουρα και ένα σωρό άλλα παραδείγματα.

#13 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 February 2013 - 15:51

meidei δεν διαφωνώ μαζί σου ότι σίγουρα δεν είναι σωστό να φορτώνουμε μία συγκεκριμένη συμπεριφορά σε έναν ολόκληρο λαό λες και δεν το κάνει κανείς άλλος. Αλλά δεν έχω ακούσει πουθενά αλλού στον κόσμο (με τόσο ευρέως διαδεδομένη pop culture) να είναι ο κανόνας ότι τα idols πρέπει να είναι PURE. Δεν είδα την Britney να χάνει fans και να απολογείται δημοσίως όταν έχασε την παρθενιά της, ούτε τη Miley Cyrus, την Taylor Swift, Demi Lovato etc etc. Έχουν άλλα θέματα αυτές όπως είπα και πιο πάνω αλλά αυτό το φαινόμενο ένα idol να χάνει τη θέση του στο group, να ζητάει δημόσια συγγνώμη και τώρα να ξυρίζεται και γουλί λες και ξαναζούμε τον νόμο 4000 το έχω συναντήσει εκτεταμένα στα asian idols. Και ομολογώ ότι η επαφή μου με το αντικείμενο είναι απειροελάχιστη αλλά είμαι american pop culture buff οπότε αν αυτό ήταν ο κανόνας στην δική τους βιομηχανία πιστεύω θα το ήξερα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην Αμερική δεν υπάρχουν εκατομύρια πουριτανών που τις θέλουν όλες παρθένες μέχρι το γάμο.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο στα idols. Ακόμα και anime χαρακτήρες δέχονται την ίδια αντιμετώπιση βλ k-on. Και μόνο στην υποψία ότι τα κορίτσια του k-on θα είχαν κάποιο φλερτ με αγόρι έκανε τους fans να παθαίνουν παράκρουση.

Επομένως από την ανατολή έως τη Δυση αυτός ο έλεγχος πάνω στο σώμα και τις επιλογές του κάθε διάσημου ανθρώπου δεν μπορεί παρά να μην αντανακλά όχι όλο αλλά ένα μέρος της κοινωνίας. Αν όπως είπε η amaya3 ο περισσότερος κόσμος στην Ιαπωνία είναι λίγο wtf με το σκηνικό τότε faith in humanity restored.

xbJ3b2w.jpeg


#14 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 03 February 2013 - 16:29

Είναι όψεις του ίδιου νομίσματος όμως. Απ' ανατολή σε δύση, πουλάμε την σεξουαλικότητα των σταρ (με διαφορετικούς τρόπους, η Ασία φαίνεται να προτιμά την αγνότητα, ενώ εδώ κάνουμε το ανάποδο). Και από ανατολή σε δύση βάζουμε 13χρονα να υπογράφουν συμβόλαια με τέτοιες ρήτρες (Toddles and Tiaras και τα spin-off του, πχ).

Απλά επειδή θέλω να προλάβω τα "only in Japan" που διάβασα ήδη από αλλού το έγραψα. Καλό είναι να βλέπουμε τις ομοιότητες και να συλλογιζόμαστε τις συνέπειες του συστήματος που χτίζουμε παγκόσμια. Αυτό, χωρίς να υποβαθμίζω στο περιστατικό, απλά το βάζω σε ένα πιο ευρύ context.

#15 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 03 February 2013 - 16:38

E τότε δεν διαφωνούμε σε τίποτα απολύτως :P

xbJ3b2w.jpeg