Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Kaiji

fall 2007 anime review psychological game seinen thriller Madhouse

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Taro

Taro

    Evil goat...

  • Members
  • 33 posts
  • Location(-∞,+∞)

Posted 09 January 2013 - 22:06

Kaiji

 

Kaiji.jpg

 

Λίγα λόγια για την σειρά:

 

Το "Kaiji" είναι ένα anime βασισμένο στο ομώνυμο manga που έγραψε ο κυριούλης Noboyuki Fukumoto σχετικά με την "τέχνη" του τζόγου και εκδόθηκε από τον Kodansha, τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της Ιαπωνίας μέσω του περιοδικού "Young Magazine". Το πρώτο μέρους του manga (13 volumes) καλύφθηκε από τον πρώτο κύκλο του anime με τίτλο Gyakkyō Burai Kaiji: Ultimate Survivor, που προβλήθηκε το 2007-2008, ενώ το δεύτερο μέρος του manga καλύφθηκε από μια δεύτερη σεζόν εν ονόματι Gyakkyō Burai Kaiji: Hakairoku-hen , που παίχτηκε από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Ωστόσο, το manga περιλαμβάνει και τρίτο μέρος και μερικά extras, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο anime. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2009 κυκλοφόρησε, επίσης, μια live-action ταινία "Kaiji" που πραγματεύεται τα γεγονότα των 13ών πρώτων volume του manga/πρώτη σεζόν προκαλώντας "πάταγο" σε Ιαπωνία και Κορέα. Τον ρόλο του Kaiji και πρωταγωνιστή της ταινίας υποδύεται ο Tatsuya Fujiwara. Επίσης, το 2011 κυκλοφόρησε μια δεύτερη live-avction ταινία, που καλύπτει τα γεγονότα της δεύτερης σεζόν. Χάρη στο Kaiji ο εκδοτικός οίκος Kodansha και το Madhouse Studios (που ασχολήθηκε με το anime) απέσπασαν πάμπολλες διακρίσεις. Όπως το anime, έτσι και το manga θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως seinen με έντονο το στοιχείο της αγωνίας, του τρόμου, το ψυχολογικό και αυτό των θρίλερ.

 

kaiji-2.png

 

Πλοκή:

 

Σεζόν 01: Ο Ito Kaiji (ή απλά Καϊτζης) εμφανίζεται ως ένας νέος που βανδαλίζει καθημερινά πολυτελή αυτοκίνητα, με άλλα λόγια είναι απόβρασμα, σκουπίδι, σκουλήκι, κατακάθι της κοινωνίας. Η ζωή του Καϊτζη θα αλλάξει, όταν μια μέρα δέχεται επίσκεψη από έναν κύριο καλοντυμένο, τον Έντο. Μέσα από την συζήτηση των δύο ανδρών αποκαλύπτεται ο λόγος της επίσκεψης του παράξενου άνδρα. Αναλυτικότερα, ο Έντο είναι τοκογλύφος και ήρθε στον Kaiji για την διευθέτηση ενός ανεξόφλητου δανείου ενός συναδέλφου του Kaiji στο οποίο ο Kaiji είχε υπογράψει ως εγγυητής. (Ο εν λόγω συνάδελφος έχει εξαφανιστεί και το βάρος πέφτει στον εγγυητή).
Ο Kaiji βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση μιας και οι τόκοι έχουν εκτοξεύσει το αρχικό δάνειο κατά πολύ. Ο Έντο προτείνει στον Kaiji να μπει σε ένα κρουαζιερόπλοιο μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με αυτόν και να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι τζόγου. Από την περιπέτεια αυτή, οι μεν νικητές θα είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να ξεπληρώσουν τα χρέη τους αλλά και να κερδίσουν έξτρα χρήματα, οι δε χαμένοι θα "βυθίζονταν στο χάος". O Kaiji δελεάζεται από την πρόταση και δέχεται να πάρει μέρος, επιδιώκοντας αφενός να ξεχρεώσει το χρέος που του φορτώθηκε αλλά και να εξασφαλίσει και έξτρα χρήματα προκειμένου να βγει από την μιζέρια που ζούσε μέχρι τότε.

 

Σεζόν 02: Αρκετούς μήνες μετά την περιπέτεια της πρώτης σαιζόν, o Kaiji αρτιμελής πλέον και με το χρέος του να ξεπερνά τα 9 εκατομμύρια γιεν (=πολλά λεφτά), ψάχνει την ευκαιρία που θα τον σώσει στοχεύοντας στο "big-boss". Παράλληλα, οι τοκογλύφοι στέλνουν τον "φίλο" από τα παλιά, Έντο, να βρει και να φέρει σε αυτούς το ρεμάλι, τον Kaiji. Οι δύο άντρες συναντιούνται τυχαία όταν ο Kaiji αναγνωρίζει το αυτοκίνητο του Έντο σε ένα φανάρι. Ο Kaiji πλέει σε πελάγη ευτυχίας έχοντας την εντύπωση πως η ευκαιρία που ζητούσε για να πλησιάσει το "boss" έχει επιτέλους φτάσει. Ωστόσο, όταν ο Kaiji εισέρχεται στο αυτοκίνητο του Έντο ναρκώνεται και μεταφέρεται σε μια μυστική υπόγεια φυλακή καταναγκαστικών έργων της Εταιρίας Teiai οπου υποχρεώνεται να εργαστεί για 15 χρόνια μέχρι θεωρητικά να ξεπληρώσει και το τελευταίο γιεν του τεράστιου χρέους του.

 

kaiji2-23-2.png

 

Animation:

 

Το animation του Kaiji όσον αφορά στα χρώματα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το είδος σειράς και γενικά το "σκοτεινό"-δραματικό του περιεχόμενο, είναι πάρα πολύ καλό. Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα χρώματα συμβαδίζουν και με ανάλογα anime απο Madhouse Studios, βλέπε Akagi, Monster, Aoi Bungaku Series κτλ.
Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα φαινομενικά "άσχημα" πρόσωπα των χαρακτήρων με της χαρακτηριστικές μυτερές άκρες. Εκ πρώτης όψεως, αυτός που πρόκειται να δει το anime αναλογίζεται "Τι θα δούμε πάλι με αυτό το άθλιο animation." Ωστόσο, στην πορεία αποδεικνύεται πως τα "άσχημα" πρόσωπα μετατρέπουν το animation σε κορυφαίο και άψογο. Δες σας έπεισα ε; Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει επίκληση στα λεγόμενα του mangaka, όπου όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε οι χαρακτήρες να είναι παραμορφωμένοι, απάντησε απλά "για να εκφράζουν ευκολότερα και καλύτερα τα συναισθήματά τους". Ξέρετε κάτι; Είχε δίκιο!

 

 

Ήχος:

 

Ξεκινώντας, ας αναφερθούμε στα openings/endings της σειρας. Χωρίς να ταιριάζουν με τις μουσικές μου προτιμήσεις θα μπορούσα να πω πως αντικειμενικά είναι ωραία κομμάτια και εντείνουν το σκοτεινό κλίμα που επικρατεί στο άνιμε. Επίσης, η background μουσική/ήχοι κατά την διάρκεια του anime, είναι φανταστικά από την άποψη πως ακόμα και χωρίς να το θες σου περνούν τα συναισθήματα, τους φόβους και την αγωνία των χαρακτήρων. Τέλος, το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσα να σημειώσω θα ήταν κάποια σχόλια για τον voice actor του Kaiji, τον Hagiwara Masato. Η φωνή ταίριαζε υπέροχα με το όλο κλίμα της σειράς δίνοντας κατάλληλο τόνο, αναπνοές και συναισθήματα σε ανάλογες στιγμές.

 


Openings:
"Mirai wa Bokura no Te no Naka" by Kaiji with Redbourn Cherries (Season 1)
"Chase the Light!" by Fear, and Loathing in Las Vegas (Season 2)
Endings:
"Makeinu-tachi no Requiem (負け犬達のレクイエム)" by Hakuryuu (Season 1)
"C Kara Hajimaru ABC" by Wasureranneeyo (Season 2 eps 1-25)
"Mirai wa Bokura no Te no Naka" by Kaiji with Redbourn Cherries (Season 2 ep 26)

 

1Hkaj1Hkav1HkaE

 

Χαρακτήρες/Ήρωες:

 

Για τους χαρακτήρες δεν μπορούμε να πούμε και πολλά, μιας και όλοι σχεδόν ψοφάνε σχετικά γρήγορα και είναι "σκουπίδια" της κοινωνίας. Ωστόσο, όλοι είναι εξίσου σημαντικοί για την οικονομία του έργου. Με άλλα λόγια, το μοναδικό μειονέκτημα της σειράς είναι οι χαρακτήρες. Ακολουθούν μερικά spoilers.

 

Ito Kaiji: Όπως έχει γίνει αντιληπτό, ο Kaiji είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς. Ο Kaiji εμφανίζεται ως ένας τεμπέλης, φτωχός νέος που ζει μόνος του. Θα λέγαμε πως είναι ρεμάλι μιας και επιδίδεται σε τυχερά παιχνίδια με τους γείτονες και που όπως είναι αναμενόμενο, πάντα χάνει και έχει την τάση να προκαλεί φθορές σε ακριβά αυτοκίνητα. Ο Καϊτζης θα "φορτωθεί" ένα μεγάλο χρέος από ένα παλιό του συνάδερφο και προσπαθώντας να το ξεπληρώσει, η ζωή του θα αλλάξει. Από τις "περιπέτειες" του Καϊτζη καταλαβαίνουμε πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα άτομο που είναι ικανό να θυσιάσει τα πάντα για τους φίλους του και το σύνθετο της σκέψης του, όταν βρίσκεται υπό πίεση.

Takeshi Furuhata: Ο Φουρουχάτα είναι ο συνάδελφος του Kaiji που του ζήτησε να μπει εγγυητής σε ένα δάνειο του. Ο Φουρουχάτα τελικά εξαφανίζεται και οι τοκογλύφοι αναγκάζουν των Kaiji να αποπληρώσει το χρέος. Τελικά, ο Kaiji ξανασυναντά τον "φίλο" από τα παλιά μέσα στο Espoir, το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο, όπου συμμαχούν για να επιβιώσουν.

Endou Yuuji: Ο Έντο δουλεύει για την ιαπωνική μαφία (yakuza). Ο Έντο πλησιάζει τον Kaiji και του ανακοινώνει πως πρέπει να πληρώσει το δάνειο στο οποίο μπήκε εγγυητής. Βλέποντας πως ο Kaiji δεν έχει την δυνατότητα να το αποπληρώσει του προτείνει να μπει στο κρουαζιερόπλοιο, δελεάζοντάς τον πως αν τελικά βγει από εκεί νικητής μπορεί όχι μόνο να αποπληρώσει τα χρωστούμενα, αλλά και να κερδίσει και αυτός ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό.

Mamoru Andou: Πρόκειται για ένα χοντρό κύριο ο οποίος είναι κυριολεκτικά φίδι κολοβό. Συναντάει τον Kaiji στο Κρουαζιερόπλοιο και αποτελεί το τρίτο άτομο μιας συμμαχίας. Ωστόσο, δεν διστάζει να προδώσει την εμπιστοσύνη του Kaiji για το δικό του συμφέρον.

Mitsuzi Ishida: Ο Ισίντα είναι ένα άτομο που ο Kaiji αποφασίζει να σώσει από το Κρουαζιερόπλοιο. Ο Ισίντα συμμετέχει σε όλα αυτά τα περίεργα πράγματα, προκειμένου να ξεχρεώσει τα χρέη της οικογένειάς του.


Kazutaka Hyoudou: Ο Kazukata Hyoudou είναι ένας εκατομμυριούχος άντρας και πρόεδρος της Εταιρίας Teiai. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ένα από τα άτομα που χρηματοδοτεί παράνομα παιχνίδια (τουρνουά) μιας και "την βρίσκε" με το να παρακολουθεί τον φόβο των ανθρώπων. Πιστεύεται πως είναι 70 χρονών. Συναντάται πρώτη φορά με τον Kaiji στην πρώτη σεζόν και παίζουν ένα παιχνίδι.

Kotaro Sakazaki: Πρόκειται για έναν μεσήλικα άντρα, ο οποίος αποκαλύπτει πως η γυναίκα του και η κόρη του τον παράτησαν λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Ο Σακαζάκι φαίνεται να ψάχνει ένα νέο τζογαδόρο να τον βοηθήσει να κερδίσει τον "Βασιλιά των τυχερών παιχνιδιών", έτσι ώστε να έχει αρκετά χρήματα για να κερδίσει πίσω την οικογένεια του. Τελικά, αυτός είναι που βοηθάει τον Kaiji να κερδίσει τον "Βασιλιά των τυχερών παιχνιδιών".

Ootsuki: Είναι ο ανώτερος του Kaiji στις υπόγειες φυλακές καταναγκαστικών έργων. Ενώ αρχικά εμφανίζεται καλούλης και ευγενικός, στην πραγματικότητα αποδεικνύεται απατεώνας που προσπαθεί να "θάψει" ακόμα περισσότερο τον Kaiji στη "λάσπη" όπου βρίσκεται.

Tomohiro Miyoshi: Ο Μιγιόσι είναι ένα ένας νεαρός που βρίσκεται στην ίδια πτέρυγα με τον Kaiji στις υπόγειες φυλακές. Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχει ιδέα από τζόγο, ωστόσο έχει την τάση να κρατάει σημειώσεις σε κάθε γύρο ενός τυχερού παιχνιδιού με ζάρια που παιζόταν εκεί. Οι σημειώσεις του βοηθάνε τον Kaiji να κατανοήσει την απάτη του Ootsuki.

 

kaijidice.gif

 

Προσωπική γνώμη:

 

Το συγκεκριμένο άνιμε κατ' εμέ είναι ένα διαμαντάκι για το είδος του και ένα από τα αγαπημένα μου. Θυμάμαι, το ολοκλήρωσα (52 επεισόδια) μέσα σε δύο με τρεις μέρες. Δεν έτρωγα που λέει ο λόγος. Επίσης, δεν θυμάμαι να ένιωσα παρόμοια αγωνία σε άλλο anime. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει ασχοληθεί κάποιο ελληνικό μεταφραστικό γκρουπ με το συγκεκριμένο άνιμε. Επίσης, θα έλεγα πως δεν συγκαταλέγεται στα "δημοφιλή" άνιμε και αδικείται γενικά μιας και δεν έχει διαφημιστεί σχεδόν καθόλου κυρίως σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ειλικρινά, είναι ένα από τα λίγα άνιμε που πήρε απλόχερα το 10άρι από 'μένα(και θα έλεγα είμαι αρκετά mean με τις βαθμολογίες). Υπό αντικειμενικές συνθήκες θεωρείται ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον άνιμε. Να το προτιμήσετε άφοβα.


*Ειδικές συμβουλές:
Μην δείξετε το άνιμε στο μικρό σας αδερφάκι ή στο κουτάβι σας γιατί περιέχει πολλές "σκληρές" και βίαιες σκηνές που ενδέχεται να προκαλέσουν ψυχολογική διαταραχή.
Το συγκεκριμένο άνιμε θα απολαύσουν περισσότερο άτομα που έχουν αγανακτήσει από τας γυναίκας (μαμάδες, συζύγους, πεθερές...) μιας και σε 52 επεισόδια εμφανίζονται μονάχα 2 γυναικείες μορφές. Βασικά, 1 & 1/2 (θα δείτε και θα καταλάβετε).


Edited by Kai, 15 June 2017 - 10:23.

Posted Image


#2 kazmir

kazmir

    Clan of Malkavian

  • Members
  • 184 posts

Posted 17 April 2013 - 21:37

Είδα τελευταία και τις δύο σεζόν. Αξίζει γενικά να το δει κανείς. Ειδικά τα επεισόδια με τις δοκιμασίες του Kaiji που έχουν να κάνουν με ανθρώπους-ανταγωνιστές, είναι πολύ δυνατά και κρατάνε το ενδιαφέρον. Πάντως γενικά η πλοκή πολλές φορές ξεχειλώνει σε βαθμό αηδίας.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image


#3 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 April 2013 - 02:29

Πολύ ωραία και κατατοπιστική παρουσίαση. Το Kaiji είναι από τις αγαπημένες μου anime σειρές και περίμενα πώς και πώς τη δεύτερη σειρά. Τελικά έκανα κράτει μέχρι να ολοκληρωθεί και δεν το μετάνιωσα. Τα επεισόδια έφευγαν νεράκι και η αγωνία έδινε και έπαιρνε. Η κάθε σειρά έφυγε σε 1,5 ημέρα περίπου. Είναι από τις σειρές που προτείνω σε πολύ κόσμο, ακόμα και παρά το περίεργο σχέδιο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε...
Youtube Video




ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。ざわ。。。

E5VV38U.jpg


#4 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 21 April 2013 - 11:59

λεγοντας τζογος, πως παιζουν εδω; ουτε στο anidb αναφερεται πουθενα.

ποκερ, mahjong, καζινο; ολα μαζι, αναλογα με το επεισοδιο;

αλλαζει τιποτα σε αυτο ως προς τη δευτερη σαιζον;

#5 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 22 April 2013 - 00:56

Δεν γράφω spoilers, όμως τα βάζω στο ανάλογο tag μιας και υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν να ξέρουν τι ειδών δοκιμασίες θα ακολουθήσουν.

Spoiler:


Γενικά δεν έχει κάποιο γνωστό είδος τζόγου, και τα mind games πολλές φορές είναι εκτός κανόνων. Ή θα έπρεπε να πούμε καλύτερα πως σε αυτά τα παιχνίδια όλα επιτρέπονται αρκεί να μην σε πιάσουν.

E5VV38U.jpg


#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 April 2013 - 11:26

ok ευχαριστω.

σε οτι αφορα το mahjong αυτο
Spoiler:


στην τεταρτη σαιζον του manga
Spoiler:




Also tagged with one or more of these keywords: fall 2007, anime review, psychological, game, seinen, thriller, Madhouse