Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Japanese Festival - 15 Σεπτεμβρίου 2012, Λευκωσία

Cyprus

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 12 September 2012 - 09:08

Ιαπωνικό Φεστιβάλ, Λευκωσία

Παραθέτω την ανακοίνωση από το CyprusEvents.net)

Το OtakuCy, με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, διοργανώνει Ιαπωνικό Φεστιβάλ με στόχο να παρουσιάσει το συνδυασμό της παραδοσιακής και σύγχρονης κουλτούρας στην Ιαπωνία.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Urban Soul 5.0 στις 15 Σεπτεμβρίου 2012 μεταξύ 17:00 και 00:00 στο Πάρκο Τρίπολης στην Λευκωσία.

Το φεστιβάλ, που θα μοιάζει με παραδοσιακό “matsuri”, διακοσμημένο με χάρτινα φανάρια, χαρταετούς σε σχήμα ψαριού και κοκκινόλευκα στολίδια, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίδειξη πολεμικών τεχνών, μαθήματα Go, εργαστήρια origami και ιαπωνικής γραφής, μουσική, καθώς και πολλές εκπλήξεις.

Συμμετέχοντες:

Bujinkan Dojo του Sensei Ηλία Χαραλάμπους
Ο Ηλίας-sensei θα παρέχει ζωντανές επιδείξεις ninjutsu, μαζί με τη βοήθεια των μαθητών του dojo του σε δύο ενόπλους και άοπλους κλάδους. Η σχολή επίσης θα παρέχει γενικές πληροφορίες σχετικά με το ninjutsu, καθώς και για τα μαθήματα που προσφέρουν.

Κυπριακός Σύνδεσμος Go
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Go θα διδάσκει στους επισκέπτες πώς να παίξουν Go καθώς θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι και τις τακτικές συναντήσεις για το παιχνίδι τους.

Τοπικοί παίκτες Mahjong
Μια ομάδα παικτών mahjong θα φέρει mahjong προκειμένου να διδάξει στους επισκέπτες πώς να παίξουν.

East Asian Film & TV Drama Appreciation Society
Πρόκειται για μια ομάδα που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό της Ανατολικής Ασίας γενικότερα. Θα παρέχει σπιτικά παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά στο φεστιβάλ και θα εργάζεται πάνω σε παραδοσιακές χειροτεχνίες που θα πωλούνται στους επισκέπτες σε τιμή κόστους.

Εργαστήριο Origami
Ο Miguel Matayoshi θα διευθύνει ένα εργαστήριο origami, και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα ιδιωτικά του μαθήματα origami.

Εργαστήριο Ιαπωνικής Γραφής
Ο Λώρης Λυσσιώτης θα αποδεικνύει την αγάπη του για την Ιαπωνική γραφή με το να διακοσμεί χαρτί, χέρια και πρόσωπα με Ιαπωνικούς χαρακτήρες.

Καλλιτέχνες Manga
Μια ομάδα από τοπικούς καλλιτέχνες manga θα παρουσιάζει την καινούργια τους δουλειά και θα εκπαιδεύει το κοινό σχετικά με την τέχνη του manga. Θα υπάρχει επίσης ένα τραπέζι με χαρτί και στυλό για τους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε αυτή τη δημοφιλή τέχνη.

Pokemon και Yu Gi Oh TCG
Αυτές οι δύο ομάδες θα προσκαλούν τους μικρούς επισκέπτες να μάθουν πώς να παίξουν δύο από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια καρτών των τελευταίων γενεών.

Ζωντανή Μουσική Enka
Ο Λεωνίδας Γεωργίου θα τραγουδήσει αγαπημένα Enka τραγούδια (όπως Sensei από Masako Mori), ζωντανά, αργότερα το βράδυ.

Βιβλιοθήκη σχετικών βιβλίων και Manga
Μια γωνιά με στόχο την χαλάρωση που θα καλύπτεται από μαξιλάρια και ριχτάρια έτσι ώστε οι επισκέπτες να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τη βιβλιοθήκη του OtakuCy με βιβλία και περιοδικά που σχετίζονται με την Ιαπωνία.

Χαρακτήρας σε Kabuki Make-Up
Ένα μέλος του OtakuCy θα κυκλοφορεί σε πλήρη στολή Kabuki και θα είναι στο ρόλο για τους περαστικούς.

Προβολές & Μουσική
Καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρξουν προβολές ντοκιμαντέρ για την Ιαπωνία, καθώς και ταινίες μικρού μήκους και καλλιτεχνικές σκηνές απο anime. Ένα μείγμα παραδοσιακής και μοντέρνας ιαπωνικής μουσικής θα ακούγεται όλη την ημέρα.

Παιχνίδια Φεστιβάλ & βιντεοπαιχνίδια
Τα μέλη του OtakuCy θα προσπαθήσουν να παρέχουν παραδοσιακά παιχνίδια όπως το Kingyo-sukui (ψάρεμα χρυσόψαρου), καθώς και μια συλλογή κονσολών με επίκεντρο τα αγαπημένα Ιαπωνικά βιντεοπαιχνίδια.

Yukatas & Cosplay
Το περιβάλλον είναι φιλικό σε cosplay & yukatas! Ένας αριθμός από τους συμμετέχοντες θα φορέσει παραδοσιακές yukatas, ενώ το ευρύ κοινό ενθαρρύνεται να συμμετέχει ντυμένο είτε ως ο αγαπημένος τους χαρακτήρας από τη ποπ κουλτούρα ή σε κιμονό και yukatas ή άλλες παραδοσιακές φορεσιές.

Brew Tea & Lounge Bar
Επιδείξεις παρασκευής τσαγιού και προσφορά μια μεγάλης ποικοιλίας ιαπωνικού πράσινου και παγωμένου τσαγιού από το Brew!

Ομοσπονδία Γυναικών για την Παγκόσμια Ειρήνη
Η Ομοσπονδία αυτή θα είναι παρούσα με μια σύντομη παρουσίαση βίντεο από την επίσκεψη μιας ομάδας παιδιών (από τις πληγείσες περιοχές της Ιαπωνίας) στην Κύπρο, τον περασμένο χειμώνα.


Το βασικότερο: είσοδος Δωρεάν!

Άλλοι σύνδεσμοι:

http://micro.otakucy.com/
https://www.facebook.com/events/397778093620094/

#2 Cloudy-Sky

Cloudy-Sky

    ~:vv:~

  • Members
  • 163 posts

Posted 12 September 2012 - 09:58

AAAAA Γιατί δεν έγινε αυτό πέρυσι που ήμουνα και εγώ στην κύπρο??? Ελπίζω να έχει επιτυχία το event πάντως
Posted Image