Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 2 votes

Γιατί σας αρέσει το Hunter X Hunter?

hunter x hunter

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 20 August 2012 - 14:57


Ή αλλιώς "Τα θετικά του Hunter X Hunter"


Posted Image


Όχι, όχι μην αρπάζεστε, το thread αυτό δεν έχει εριστικές χροιές. Ας εξηγηθώ.

Πρόσφατα έφτασα up-to-date με το καινούργιο anime του Hunter X Hunter, το οποίο για διάφορους λόγους δε με ικανοποίησε. Ψάχνοντας μετά στο subforum για να βρω απόψεις διαφορετικές από τη δική μου, εντόπισα μια έλλειψη. Βρήκα πολύ λίγα ποστ, από 1-2 συγκεκριμένους χρήστες, τα οποία εξηγούσαν, πολλές φορές και με επιχειρήματα, γιατί το Hunter X Hunter είναι καλή σειρά και το αγαπάνε τόσο πολύ.

Οπότε αποφάσισα να φτιάξω αυτό το thread, όπου ο καθένας θα λέει τι του αρέσει σε αυτή τη σειρά και γιατί. Εδώ λοιπόν μπορείτε να ξεδιπλώσετε όλη την αγάπη σας για τo HXH, με μοναδική ρήτρα το να μην πετάτε ξερά post τύπου "Γιατί είναι γαμάτο" ή "Γιατί ο Kilua είναι ο πιο χάρντκορ χαρακτήρας." Αυτό μπορείτε (όπως και γίνεται) να το κάνετε στη γενική συζήτηση. Σκοπός σε αυτό το θέμα είναι να υπάρξουν αιτιολογήσεις και δυο λόγια παραπάνω.
Πχ. "Μου αρέσει ο Kilua γιατί δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους χαρακτήρες σε shounen που να κάνουν αυτό κ εκείνο και μου αρέσει για τον τάδε λόγο."

Άρα:
~Πείτε γιατί σας αρέσει η σειρά και τι αγαπάτε περισσότερο σε αυτήν.
~Μην πετάτε ξερές δηλώσεις αγάπης αλλά αιτιολογήστε την άποψή σας.

~Χρησιμοποιείστε spoiler tags όπου πρέπει!
~Have fun!
:drinks:


Posted Image


#2 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 20 August 2012 - 15:21

-Πρωτότυποι και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, το ίδιο ισχύει και για το όλο σύμπαν του.
Θεωρητικά το anime ασχολείται με κυνηγούς, αφήνει όμως την έννοια τόσο ανοιχτή και ελεύθερη που υπάρχει έδαφος για τεράστια ποικιλία σε χαρακτήρες και ιδιότητες/ρόλους που παίρνουν στα γεγονότα.

-Μεγάλη έλλειψη κοινών στερεοτύπων που συναντώνται συχνά σε anime, shounen or not.
Οι πρωταγωνιστές είναι όλοι one of a kind, δε θα δεις συνιθισμένα cliche να τους χαρακτηρίζουν, και ακόμα και αν τους χαρακτηρίζουν σε ένα ποσοστό, έχουν πολύ περισσότερα να δείξουν και οι προσωπικότητές τους δεν στηρίζονται απλά σε μια τέτοια βάση.
Αν πάρεις για παράδειγμα τον Kurapika και τον Killua, θα δεις οτι οι διάλογοί τους δεν είναι προβλέψιμοι γιατί οι χαρακτήρες τους δεν κινούνται σε συγκεκριμένες βάσεις που επαναλαμβάνονται συνεχώς.
Aυτό δεν ισχύει για όλους, αλλά τουλάχιστον αυτοί που έχουν κάπως μεμονωμένη προσωπικότητα εξακολουθεί να είναι κάτι που δε το συναντάς σε άλλα anime.

-Έξυπνος και κατα κάποιο τρόπο ρεαλιστικός χειρισμός των προσωπικοτήτων των πιο παράδοξων και ανορθόδοξων χαρακτήρων, όπως ο Gon και ο Hisoka.Με άλλα λόγια είναι έτσι επειδή είναι τρελοί, δεν παρουσιάζονται σαν κάτι φυσιολογικό αλλά αποτυγχάνουν στην προσπάθεια.

-Παντού φαίνεται το προσωπικό στίγμα του δημιουργού, με ελάχιστες εως καθόλου κοινοτυπίες που μπορεί να βρει κανείς σε άλλα anime του είδους.
Eνώ φαινομενικά το στήσιμο της σειράς μοιάζει με ένα κλασσικό shounen, ο χειρισμός των χαρακτήρων έχει μεγάλη διαφορά απο τα περισσότερα, και αυτό φαίνεται απο την αρχή.
Οι δυνάμεις των πρωταγωνιστών είναι εντελώς ανισόρροπες, και οι πρώτες μάχες δεν ακολουθούν κανένα συγκεκριμένο pattern, με αντιπάλους δηλαδή στα μέτρα των πρωταγωνιστών, αλλά ο δημιουργός έχει σκεφτεί έξυπνους τρόπους για να βάλει μια ομάδα χαρακτήρων να περάσουν ένα διαγωνισμό οπού δε τους ζητείται απαραίτητα το αντικείμενο ειδίκευσης τους, αλλά ο ίδιος ο διαγωνισμός τους οδηγεί στο να δράσουν αυθόρμητα, και να εκτυλίξουν τις προσωπικότητες τους μέσα απο αυτή τη διαδικασία.

-Προκαλεί ουσιαστική αγωνία το τέλος κάθε επεισοδίου και σε παρακινεί να δεις το επόμενο χωρίς φτηνά και τετριμένα cliffhangers.
Εγώ τουλάχιστον όσα επεισόδια είδα τα είδα γρήγορα και ευχάριστα, είναι η μόνη σειρά απο την οποία μπορώ να δω 3 και 4 επεισόδια μαζεμένα, γιατί το σενάριο με κρατάει σε γρήγορση και βλέπεται άνετα.
Αυτό συχνά οφείλεται στην έλλειψη βάθους, και εκτενών διαλόγων, αλλά απο τη στιγμή που χειρίζεται σωστά όσα έχει να προσφέρει και με ψυχαγωγεί, το θεωρώ υπερ της σειράς.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει οτι δεν έχει αρνητικά, αλλά δεν κολλάνε στο παρόν θέμα.
Προσωπικά, αν έχει κάποια αρνητικά ειναι σίγουρα πολύ λιγότερα απο τα θετικά.

Edited by Kamui, 20 August 2012 - 21:43.

O6rrvsU.jpg


#3 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 20 August 2012 - 16:21

Το Hunter X Hunter ήταν ένα manga που αγάπησα με την πρώτη ανάγνωση. Το λάτρεψα στο πρώτο re-read όπου και πρόσεξα τα νοήματα που μου διέφυγαν την πρώτη φορά λόγο της πόρωσης!

Εν αρχή, το Hunter x Hunter είναι περιπέτεια. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η συντριπτική πλειοψηφεία των shonen χάνει την ταυτότητα του στην πορεία με ψευτοιδεαλισμούς, πασαλλείματα φιλοσοφιών, θανάτους χωρίς σημασία (για να δείξουμε ότι είμαστε όριμοι!) και λοιπά. Το Hunter X Hunter και το One Piece είναι τα μόνα τέτοια που έχω διαβάσει.

Μετά, το Hunter X Hunter έχει ένα ύφος που συνδέει τους χαρακτήρες του, νιώθεις ότι είναι όλλοι στον ίδιο κόσμο.
Spoiler:

Και άλλοι χαρακτήρες στο manga κυμένονται στον ίδιο τόνο (manga spoilers).
Spoiler: manga

Δήλαδη βλέπεις μια πραγματική σχέση ανάμεσα στους αντιπάλους της ιστορίας, η σύγκρουση/αντιπαράθεση τις περισσότερες φορές υπάρχει για καταδείξει κάτι και όχι για να πέσουν βροχή οι φάπες.

Οι πρωταγωνιστές του είναι μοναδικοί, έχω γράψει για αυτούς εδώ
Για τον killua ειδικά να προσθέσω ότι είναι ένα παιδί που παλέυει για έναν και μόνο λόγο.
Spoiler:


Έχει δομή έξω από τα τετριμένα μάχες 1vs1 για όλους τους χαρακτήρες, τελικό boss στο ark, και βλέπεις ώρες ώρες προβλήματα να λύνονται με...απλό διάλογο, ενώ δεν υπάρχει ο κλασσικός διαχωρισμός καλού/κάκου όπως φαίνεται να έχει επικρατήσει σε anime/manga του ίδιου genre (και όχι μόνο).
Το York shin ark μου θύμιζε σοβαρή αστυνομική ταινία μυστηρίου όταν το διάβαζα/έβλεπα ενώ το Chimera ant arc (manga) με καλό horror movie.

Πέρα από αυτά έχουμε το καλύτερο που έχω δει σε anime σύστημα μαχών (nen) και τη χρήση του μυαλού σε κάθε μάχη.

Γενικά δεν έχω παρατηρήσει ακόμα λάθη σε ανάπτυξη χαρακτήρων, συνοχή πλοκής, αφήγησης ή έκθεσης ιδεών (η μάλλον ότι υπάρχει είναι σε μικρό βαθμό), ενώ έχω δει μερικές από τις πιο heartwarming στιγμές σε manga, ενδιαφέρουσες ιδέες ενώ το γράψιμο του είναι αρκετά κάλο.
Συμφωνώ με όσα λέει ο kamui Πιο πάνω.


Είναι και άλλα, ειδική αναφορά θα έκανα στα 2 τελευταία arc του manga, και στο παρόν arc αν τα είχε διαβάσει περισσότερος κόσμος ολοκληρωμένα.

qzMHWHd.png


#4 Sparda

Sparda

    ~ C.C. is win ~

  • Members
  • 697 posts

Posted 20 August 2012 - 18:50

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η λειτουργία των arcs. Παρακολουθούμε τη ζωή του πρωταγωνιστή Gon, στην οποία γίνονται πολλά και διάφορα, χωρίς να έχουν το ίδιο μοτίβο ή κάποιο γενικό style το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε τόσο. Κάθε arc έχει τη δική του ιστορία, το δικό του style, τα δικά του μηνύματα κλπ. To πρώτο είναι μια περιπέτεια με παγίδες/παζλ/μάχες/λογική/κλπ. Το δεύτερο χτίζει τη σχέση των χαρακτήρων. Το τρίτο είναι κλασικά μάχες/δημιουργία νέου τρόπου μάχης όπου ξαφνικά αλλάζει όλη τη λογική του πώς λειτουργεί το οτιδήποτε στο anime. To τέταρτο έχει ίντριγκα, μαφία, τυχερά παιχνίδια,υπόκοσμο και τέτοια. Κάθε ένα είναι ξεχωριστό!Δεν ακολουθούν το κλασικό style που συναντάμε σε shonen anime/manga όπου κάθε arc έχει έναν υπερκακό, με κάποιο μοχθηρό σκοπό, τον οποίο θα δείρει εν τέλει ο πρωταγωνιστής, ενώ οι φίλοι του πρωταγωνιστή θα ασχοληθούν με τους επίσης δυνατούς henchmen του υπερκακού<= το οποίο δεν κατακρίνω, απλά το γεγονός ότι δε το κάνει συνεχώς το Hunter x Hunter είναι ένας από τους λόγους που το κάνει να ξεχωρίζει στα μάτια μου και therefore it's relevant to the thread. Για να μιλήσω με μερικά παραδείγματα:

Spoiler: Hunter Examination Arc


Spoiler: Killua Retrieval Arc


Να σημειωθεί επίσης ότι ο Gon, (εξαιρώντας την ιδιαιτερότητα που τον διακρίνει σαν χαρακτήρα) φαίρεται και ανάλογα με την ηλικία του. Και καλά ψάχνει τον πατέρα του, και ναι όποτε το θυμάται αυτό κάνει, αλλά τις περισσότερε; φορές πάει όπου τον βγάλει η όρεξη/σκέψη που είναι δυνατή πάνω του εκείνη την ώρα. Κλασικό παιδί.

Αυτά σε συνδιασμό με όσα είπαν και οι παραπάνω/ίσως και με άλλα που δε μου έρχονται αυτή τη στιγμή, το κάνουν και ξεχωρίζει. Δεν λέω ότι είναι το "τέλειο" αλλά είναι σίγουρα μια βαθμίδα πάνω από τα κλασικού τύπου shonen.

Posted Image


#5 DforDonald

DforDonald

    Starting...

  • Members
  • 27 posts
  • LocationΠατρίδα είναι όπου αγαπάς και οπου σ' αρέσει...

Posted 04 January 2013 - 20:33

Νομίζω ότι όλα όσα είπώθηακν πιο πάνω μέ κάλυψαν για αυτό θα είμαι πολύ συντομος όσοων αφορά τα στοιχεία που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον . Fast pace : To βασικό μου παράπονο με όλα τα shonen απο τις εποχές του DBZ. :ballumad: Fight/powers concept : Άλλο ένα σημείο που το ξεχωρίζει απο το είδος του, η ανάλυση για το πως προκύπτουν αυτά που βλέπουμε , πως γίνεται η ανάπτυξη των δυνάμεων, γιατί ο Χ είναι πιο δυνατός απο τον Ψ κτλ είναι εξαιρετική . :<img src=:' /> Χαρακτήρες: Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, ολοι σχεδον οι πρωταγωνιστές έχουν τα δικά τους κίνητρα και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν αντισυμβατικές μεθόδους για να επιτύχουν το σκοπό τους. Αυτό δίνει βάθος σε όλους τους χαρακτήρες και αποφέγουμε το συνήθες ΄΄φαινομενο΄΄ ο πρωταγνιστής να είναι τόσο ΄΄ στερεότυπα΄΄ δομημένος που να καταλήγει εκνευριστικά αντιπαθητικός. :burningbe3: Θα μπορύσα να αναφέρω και πολλά άλλα όμως τα είπαν οι προλαλήσαντες και δεν έχει νοήμα να λέμε όλοι τα ίδια .

Edited by DforDonald, 04 January 2013 - 20:37.

Posted Image