Μου θυμίζεις εμένα στην πρώτη λυκείου. Για την ακρίβεια έχεις πιο υψηλό επίπεδο και διακρίνω πολύ περισσότερο περισσότερο ψάξιμο στα μέσα σχεδιασμού. Οι κύριες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα σχέδια είναι
α) ότι οι γραμμές σου στα πορτραίτα έχουν ωραία πάχη και ροή, και πρέπει αυτά τα στοιχεία να μεταφέρεις και στα full body
β) αναπτύζεις μια αντίληψη της πλαστικότητας (αντιλαμβάνεσαι τους όγκους σε 3D)
γ) μπορείς να κάνεις καλό χρώμα αν το θέλεις, αλλά δεν μα το έχεις δίξει ακόμα επισήμως. Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλα από την σκιά στα πόδια του medicine seller και της ψιψίνας, και θα ήθελα να το είχες δοκιμάσει παρόμοια σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του συγκεκριμένου fanart γιατί σηκώνει πειραματισμό.
Αν έχω να σου προτείνω κάτι για τώρα, δεν είναι τόσο η ανατομία, γιατί αυτήν την είχα άχτι κι εγώ αλλά με τον καιρό την έμαθα. Το πρώτο που θα έψαχνα είναι οι αντιθέσεις. Τα χρώματα στις φωτοσκιάσεις χρειάζονται δύναμη, να διακρίνονται τα σκούρα από τα φωτεινά.
Χαχαχα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ μπουγάτσα μου ^^
Επίσης θα ήθελα συμβουλές για την σκίαση στο SAI (ποιό εργαλείο να χρησιμοποιώ? Water, brush, pen κουτουλου) αν κάποιος άλλος έχει ασχοληθεί με το πρόγραμμα.
Θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο από αυτά τα εργαλεία και να το modifάρεις στα μέτρα σου. Έχεις δει που το κάθε tool πέρα από τις διαφορετικές βουρτσοϋφές έχει από κάτω κάτι blending, opaciry, percistence και λοιπά; Κάνε σε ένα κενό δοκιμές με πολλές παραλλαγές στις παραμέτρους τους για να δεις τι σου κάνει καλύτερα. Επίσης ρίξε μια ματιά και στα έργα της Ρίας (η κοπέλα κάνει θαύματα με το sai και ξέρει να παίζει με το χρώμα)
http://velisianna.deviantart.com/ για να πάρεις ιδέες για το πως χρησιμοποιούνται με ωραίο τρόπο οι υφές από τα brushes.
Πέρα αυτών ψάξε για τουτόριαλς τεχνικών όπως αυτό
http://martanael.deviantart.com/art/Digital-Impressionism-Tutorial-184462510 , shading (όχι αυτά με την σκίαση των άνιμε, αυτά τα ξέρεις) και πολλήηηη θεωρία του χρώματος ( χρωματικό κύκλο, αντιθέσεις, βασικά και συμπληρωματικά, με πόσα χρώματα υπάρχει υπάρχει φλυαρία κλπ).
Αυτά προς το παρόν, για την ηλικία σου (14 ή 15 νομίζω

είσαι καλή. Απλά συνέχισε να το ψάχνεις, θα βελτιωθείς εγγυημένα.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Vagelio: 08 Αύγουστος 2012 - 21:44