Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Λύση σωτηρίας για την Ελλάδα από την οικ. κρίση

λύση Ελλάδα πολιτικός-αγροτικός τομέας νόμισμα οικονομική κρίση εισαγωγές

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 03 July 2012 - 22:04

Αγαπητά παιδιά, μετά από σκέψεις, αποφάσισα να παραθέσω την δική μου άποψη όσον αφορά την <<έξοδο>> της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, αν υπάρξει ποτέ βέβαια.
(Αρχική μου γνώμη ήταν να <<πάρει>> τον χρόνο της η χώρα,να απομακρυνθεί για λίγο από την Ευρωπαική ένωση και να κάνει μια ενδελεχή ενδοσκόπηση, για να βρει τον εαυτό της και να κοιτάξει τα προβλήματα από άλλη σκοπιά, να οργανωθεί απ' το μηδέν. Παρ' όλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε ότι χρόνο δεν μας δίνουν και ούτε πρόκειται, όντας συμφεροντολόγοι, και ξέρουμε από προηγούμενες εμπειρίες ότι μια χώρα δουλεύει πολύ καλύτερα και δημιουργεί Μεγάλα έργα κάτω υπό μεγάλη πίεση..Επομένως για μένα, άστοχη η ενδοσκόπηση.)

Μετά από συζήτηση με φιλικό πρόσωπο και αφού ξανασκέφτηκα προσεχτικά το θέμα, η λύση σωτηρίας για την χώρα μας κατά την γνώμη μου είναι η εξής: Η Ελλάδα πάντα είχε τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αποθέματα.Ο αγροτικός τομέας με λίγη στήριξη από όλους μας και το κράτος θα ανθίσει για τα καλά.Το αγροτικό δυναμικό είναι τεράστιο.Ας σταματήσουμε λοιπόν τις εισαγωγές ξενικής προέλευσης και ας εκμεταλλευτούμε τα προιόντα της ελληνικής γης.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η εγχώρια οικονομία με αυτόν τον τρόπο θα ανακάμψει για τα καλά..Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στηριζόμαστε σε άλλες χώρες και να εξαρτιόμαστε από τα δικά τους αγαθά(μέχρι τώρα είμαστε υποχείριοι μεγάλων δυνάμεων).Δίνοντας κονδύλια στους αγρότες, το εγχείρημα θα επιτευχθεί ευκολότερα..Πού θέλω να καταλήξω??..Λύση σίγουρα υπάρχει και βρίσκεται μπροστά μας.Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την αυτάρκεια και την αυτονομία της χώρας μας.Μόνο έτσι θα ορθοποδήσουμε.
Επιπλέον, ένα άλλο βήμα που ίσως βοηθούσε στην ανάκαμψη και την αυτάρκεια της Ελλάδας είναι η έξοδός μας από το ευρώ και η αποκοπή μας από την Ευρωπαική ζώνη.Είδαμε και πάθαμε με αυτό το νόμισμα!Μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Έτσι κι αλλιώς, η Γερμανία και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να μας κρατήσουν στο ευρώ, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν συμφέροντά τους


Αυτή ήταν η δικιά μου γνώμη..Συμφωνείτε?Δεκτή κάθε άποψη..Επιπλέον, μπορείτε να παραθέσετε τις δικές σας απόψεις για λύσεις σωτηρίας της Ελλάδας από την οικονομική κρίση ελεύθερα.

Attached File  6a00e54f8982ec883301543330b3b7970c-320wi.jpg   21.32KB   14 downloads

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#2 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 03 July 2012 - 22:08

Λαχταριστές οι μπανάνες αλλά εγώ όπως μάλλον κατάλαβες προτιμώ καρπούζι.

#3 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 03 July 2012 - 22:08

ΚΑΠ

Edited by Namida, 03 July 2012 - 22:10.



#4 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 03 July 2012 - 22:10

Αυτο δεν γινεται, σκεψου κατι άλλο.

stasou%2520mygdala.jpg


#5 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 03 July 2012 - 22:10

ΚΑΠ

?? μάλλον είμαι αργόστροφη

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#6 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 03 July 2012 - 22:11

Κοινή Αγροτική Πολιτική -> η Ε.Ε. ορίζει τι θα καλλιεργελιτε σε κάθε χώρα, σε ποιες ποσότητες, που θα δίνονται αεπιδωτήσεις στον αγροτικό τομέα κ.λπ.



#7 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 03 July 2012 - 22:12

Κοινή Αγροτική Πολιτική -> η Ε.Ε. ορίζει τι θα καλλιεργελιτε σε κάθε χώρα, σε ποιες ποσότητες, που θα δίνονται αεπιδωτήσεις στον αγροτικό τομέα κ.λπ.

ε ας αποκοπούμε λοιπόν

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#8 kakashi sensei

kakashi sensei

    pitsilistis

  • Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 03 July 2012 - 22:31

Youtube Video


#9 John Crabs

John Crabs

    Chessmaniac

  • Members
  • 398 posts

Posted 03 July 2012 - 23:12

Λοιπον, λεω να παραθεσω και γω τη δικια μου αποψη. Θα συμφωνησω στην εξοδο απο το ευρω, αν και ειναι σιγουρο πως αυτη η μεθοδος θα εχει τα αρνητικα του για μεγαλο χρονικο διαστημα, ομως νομιζω πως ειναι το καλυτερο. Μην ξεχναμε πως πριν λιγες μερες η Ιταλια και η Ισπανια προτειναν το ιδιο για τους εαυτους τους και οι Μεγαλες Δυναμεις ξυνισαν και αρχισαν να προτεινουν συμβιβασμους για να τις αποτρεψουν (αν μια μικρη χωρα παρει δικο της νομισμα, θα ακολουθησουν και οι υπολοιπες χωρες που σεβονται τον εαυτο τους και ετσι θα γινει διαλυσει της Ευρωζωνης).

Τωρα, οπως και να χει το να γυρισουμε στη δραχμη η να κοψουμε ενα οποιοδηποτε νομισμα, θα φερει στην επιφανεια το προβλημα του πληθωρισμου και το νομισμα το οποιο θα βγαλουμε θα ειναι αρκετα υποτιμημενο. Οσο για την αγροτικη παραγωγη, αμα βγουμε απο το ευρω θα αναιβει αρκετα, ομως εξαιτιας της υποτιμησης του νομισματος που θα χουμε δεν θα μπορουμε να βγαζουμε αρκετα απο εξαγωγες. Νομιζω οτι η λυση των προβληματων βρισκεται αλλου και συγκεκριμενα στα ορυκτα της χωρας μας. Αν καταφερουμε να τα αξιοποιησουμε με τον καταλληλο τροπο θα ανακαμψουμε γρηγοροτερα απο οποιοδηποτε αλλο μεσο παραγωγης. Ομως εδω ερχεται το προβλημα του οτι εχουμε ατομα που μπορουν να βρουν που εχει ορυκτα, ομως δεν εχουμε Ελληνες που να γνωριζουν πως να κανουν την εξορυξη τους, αλλα ουτε και τα καταλληλα μηχανηματα (καποιοι φροντησαν τοσα χρονια να πατασουν την εκπαιδευση και να δινουν βαρος στη θεωρεια και οχι στην ουσια των πραγματων που ειναι η τεχνη).

Οπως και να χει ομως, για να μπορεσουμε να κανουμε το οτιδηποτε πρεπει να αφησουμε τα λεγομενα Μνημονια (που θα καταληξουν να ειναι περισσοτερα απο τα επισοδεια του One Piece αν συνεχισουν με αυτα τα μυαλα η κυβερνηση μας) και την Ευρωπαικη Ενωση και να στραφουμε σε εμας. Να ανεξαρτητοποιηθουμε και να φροντησουμε να αυξησουμε τις θεσεις εργασιας εστω και με χαμηλο μισθο, ενω ταυτοχρονα να μειωθουν και οι τιμες σε ολα τα προιοντα.

Αυτη ειναι η δικη μου αποψη.

#10 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 03 July 2012 - 23:35

Αποποινικοποίηση της μαριχουάνας και ο αγροτικός χώρος θα ευφορήσει και θα οδηγήθει σε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη η χώρα.
Thread/
Posted Image

#11 Wild Monkey

Wild Monkey

    Going Bananas

  • Members
  • 184 posts

Posted 03 July 2012 - 23:39

Η Ιταλια και η Ισπανια διεκδικησαν και πηραν αυτα που ηθελαν στη Συνοδο Κορυφης. Εμεις εδω ουτε με την τροικα δεν μπορουμε να διαπραγματευτουμε λες και ειναι οι almighty overlords. Not to mention οτι στο Ευρωπαικο Συμβουλιο μας εκπροσωπησε ενας παππους 80 χρονων ενω ο Αντωνακης καθοταν σπιτι κ εβλεπε τηλεοραση λογω θεματων υγειας που φυσικα τα αποσιωπησε προεκλογικα ενω προφανως και τα ηξερε.

#12 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 04 July 2012 - 00:45

K.O.Λ.Ο.Ι στην εξουσία :P
フカフカ

#13 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 04 July 2012 - 08:40

θα το αφησω ανοιχτο για λιγο ακομα, αν και δεν νομιζω να μας βγαλει πουθενα αυτο το θρεντ,
με την προυποθεση να γινει σοβαρη συζητηση, ολα τα ασχετα ποστ θα πηγαινουν για βρουβες!
Youtube Video

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#14 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 04 July 2012 - 11:12

θα το αφησω ανοιχτο για λιγο ακομα, αν και δεν νομιζω να μας βγαλει πουθενα αυτο το θρεντ,
με την προυποθεση να γινει σοβαρη συζητηση, ολα τα ασχετα ποστ θα πηγαινουν για βρουβες!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VW-jNuBK3gY[/youtube]

Youtube Video

Λοιπόν έχω καταλάβει ότι τελικά δεν έπρεπε να βάλω την εικόνα με τις μπανάνες κάτω κάτω... :bahhh:
Spoiler:

Edited by SpeedFreak, 04 July 2012 - 11:13.

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#15 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 04 July 2012 - 12:28

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, εμείς θα επιλέξουμε την απομόνωση;
Ακόμα κι αν είναι καλύτερη η οικονομία μας αν φύγουμε από την ευροζώνη (ναι, καλά...), αντιλαμβάνεστε τι έχουμε κερδίσει όντας μέλη της ΕΕ;
Όλοι επιθυμούν να μπουν κι εμείς ζητάμε να βγούμε; Μια ζωή ανάποδοι άνθρωποι...
Είναι διαφορετικό να διαλυθεί η ευροζώνη κι άλλο να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε από την ΕΕ (που είναι και ο μόνος τρόπος να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα).
Κονδύλια στους αγρότες; Ούτε γι' αστείο. Πήρανε και στο χωριό μου και κανένας, μα κανένας, δεν τα αξιοποίησε. Αν χρειάζεται λεφτά για να επενδύσει στα χωράφια του, ας πουλήσει το δεύτερο τζιπάκι και το σπίτι στην πόλη που πήρε με τις προηγούμενες επιδοτήσεις. Ο αγρότης επιχειρηματίας είναι.
Αν θέλουμε λύση, υπάρχουν μερικοί απλοί δρόμοι...

1. Μοντέλο Κίνας. Βάζουμε να δουλεύει ο κόσμος από τα 8 του χρόνια, με μισθούς όσο είναι τα σημερινά ημερομίσθια. Φτάνουμε στα τάρταρα το νόμισμά μας και προσανατολιζόμαστε στη μαζική και φθηνή παραγωγή. Αναβιώνουμε τις βιοτεχνίες και τον αγροτικό τομέα. Δίνουμε στο κράτος τον απόλυτο έλεγχο και μια ψευδαίσθηση ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Καταναλώνουμε μόνο ότι παράγουμε. Τα άλλα είναι πανάκριβα ούτως ή άλλως. Αναπτύσσουμε τον σεξουαλικό τουρισμό. Το κράτος μας θα γίνει πανίσχυρο! Εμείς πάλι, θα δείξει...
2. Μοντέλο Κούβας. Κλείνουμε τα σύνορα και διώχνουμε όσους διαφωνούν μαζί μας. Κρατικοποιούμε τα πάντα και κάνουμε τον κόσμο να πιστεύει ότι εκείνος κάνει κουμάντο και πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τα λίγα που έχει. Μπορεί να μη ζήσουμε καλύτερα εν τέλει, αλλά έτσι θα πιστεύουμε!
3. Μοντέλο ΗΠΑ. Αφήνουμε τον καπιταλισμό να κάνει ελεύθερος τη δουλειά του. Αφήνουμε τους γέρους και τους αδύναμους να πεθάνουν, ώστε να μειώσουμε τους πόρους που καταναλώνουμε. Ξεσκίζουμε τους εργαζόμενους με κάθε ευκαιρία. Όσοι δεν επιβιώσουν, σκασίλα μας. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων σε έναν ελεύθερο κόσμο. Άμα δουλεύεις, ζεις. Τόσο απλά.
4. Μοντέλο ναζιστικής Γερμανίας. Καίμε όσους δεν είναι Έλληνες ΧΟ, όσους είναι ρομά, αριστεροί ή αντικυβερνητικοί και δημεύουμε τις περιουσίες τους. Οι υπόλοιποι θα ζήσουμε μια χαρά με τα λεφτά τους για αρκετό καιρό. Έπειτα, όλο και κάποιον άλλον θα βρούμε να κάψουμε. Η καλύτερη λύση με διαφορά.
5. Μοντέλο Αρχαίας Ελλάδας. Λύνουμε το πρόβλημα τις ανεργίας, απαγορεύοντας στις γυναίκες να εργάζονται. Κάνουμε τους μισούς σκλάβους, κατά προτίμηση όσους δεν είναι καθαρόαιμοι Έλληνες. Οι υπόλοιποι, όντας πια εισοδηματίες, το ρίχνουμε στη φιλοσοφία και δίνουμε τα φώτα μας στον κόσμο.

Edited by Babba, 04 July 2012 - 12:45.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.




Also tagged with one or more of these keywords: λύση, Ελλάδα, πολιτικός-αγροτικός τομέας, νόμισμα, οικονομική κρίση, εισαγωγές