(Αρχική μου γνώμη ήταν να <<πάρει>> τον χρόνο της η χώρα,να απομακρυνθεί για λίγο από την Ευρωπαική ένωση και να κάνει μια ενδελεχή ενδοσκόπηση, για να βρει τον εαυτό της και να κοιτάξει τα προβλήματα από άλλη σκοπιά, να οργανωθεί απ' το μηδέν. Παρ' όλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε ότι χρόνο δεν μας δίνουν και ούτε πρόκειται, όντας συμφεροντολόγοι, και ξέρουμε από προηγούμενες εμπειρίες ότι μια χώρα δουλεύει πολύ καλύτερα και δημιουργεί Μεγάλα έργα κάτω υπό μεγάλη πίεση..Επομένως για μένα, άστοχη η ενδοσκόπηση.)
Μετά από συζήτηση με φιλικό πρόσωπο και αφού ξανασκέφτηκα προσεχτικά το θέμα, η λύση σωτηρίας για την χώρα μας κατά την γνώμη μου είναι η εξής: Η Ελλάδα πάντα είχε τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αποθέματα.Ο αγροτικός τομέας με λίγη στήριξη από όλους μας και το κράτος θα ανθίσει για τα καλά.Το αγροτικό δυναμικό είναι τεράστιο.Ας σταματήσουμε λοιπόν τις εισαγωγές ξενικής προέλευσης και ας εκμεταλλευτούμε τα προιόντα της ελληνικής γης.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η εγχώρια οικονομία με αυτόν τον τρόπο θα ανακάμψει για τα καλά..Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στηριζόμαστε σε άλλες χώρες και να εξαρτιόμαστε από τα δικά τους αγαθά(μέχρι τώρα είμαστε υποχείριοι μεγάλων δυνάμεων).Δίνοντας κονδύλια στους αγρότες, το εγχείρημα θα επιτευχθεί ευκολότερα..Πού θέλω να καταλήξω??..Λύση σίγουρα υπάρχει και βρίσκεται μπροστά μας.Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την αυτάρκεια και την αυτονομία της χώρας μας.Μόνο έτσι θα ορθοποδήσουμε.
Επιπλέον, ένα άλλο βήμα που ίσως βοηθούσε στην ανάκαμψη και την αυτάρκεια της Ελλάδας είναι η έξοδός μας από το ευρώ και η αποκοπή μας από την Ευρωπαική ζώνη.Είδαμε και πάθαμε με αυτό το νόμισμα!Μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Έτσι κι αλλιώς, η Γερμανία και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να μας κρατήσουν στο ευρώ, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν συμφέροντά τους
Αυτή ήταν η δικιά μου γνώμη..Συμφωνείτε?Δεκτή κάθε άποψη..Επιπλέον, μπορείτε να παραθέσετε τις δικές σας απόψεις για λύσεις σωτηρίας της Ελλάδας από την οικονομική κρίση ελεύθερα.