Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Eρωτήσεις για χρεωστικές κάρτες


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Maffy

Maffy

    Maffcaekz

  • Members
  • 291 posts

Posted 18 June 2012 - 08:17

Αχχ.. πόσο καιρό έχω να έρθω εδώ γύρω :D

ΤΣΠ, έχω κάποιες ερωτήσεις για όποιον ξέρει. Μου τελείωσε πρόσφατα η prepaid card απ'την attica και δεν μπορώ να την ανανεώσω γιατί ζητάει τα κέρατα της όπως εκκαθαριστικό σημειώμα, λογαριασμούς τηλεφώνου κλπ κι ο μπαμπάς μου (γιατί στο δικό του όνομα ήταν μιας κι ήμουν ανήλικη τότε) δεν μπορεί να τα δώσει όλα (πάααανε τα λεφτάκια μου εκεί μέσα). Κοίταξα σε άλλες τράπεζες αλλά τα ίδια χάλια (why God, why? T^T) οπότε στράφηκα στις χρεωστικές που πάνω κάτω είναι το ίδιο και είπα να πάω σήμερα στην Πειραιώς να δω αν μπορώ να δημιουργήσω ένα λογαριασμό. Η μαμά λέει ότι ίσως να μπορώ να φτιάξω λογαριασμό στο όνομα μου ενώ ο μπαμπάς λέει ότι ζητάνε φορολογική δήλωση ή κάτι τέτοιο. Γνωρίζει κανείς τπτ; Αν και θα πάω έτσι κι αλλιώς, καλύτερα να γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω από πριν~!

#2 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 18 June 2012 - 08:24

εγώ έχω pre-paid στη Κύπρου και δεν μου έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα τα 2 χρόνια που την έχω :) (πέρα απο μια ανανέωση που κανα)
αν 8υμάμαι καλα ταυτότητα και ΑΦΜ έδινες :P (εκτός κιαν τα έχουνε αλάξει τώρα >.>)

Tώρα για τις χρεωστικές δε τα πολυξέρω, αν και απ'οτι έχω ακούσει δεν είναι το ίδιο "safe" όσο οι pre-paid :P

P.S: σε χάσαμε :P

Edited by GhostPrince, 18 June 2012 - 08:26.

フカフカ

#3 Maffy

Maffy

    Maffcaekz

  • Members
  • 291 posts

Posted 18 June 2012 - 08:40

Αλλάξανε τα πράγματα δυστυχώς. Αν πας στη σελίδα της Κύπρου για τις προπληρωμένες σου λένε να φέρεις
Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα
Λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας (ή κινητής σε περίπτωση που δεν υπάρχει σταθερό τηλέφωνο)
Λογαριασμό ΔΕΚΟ (Ηλεκτρισμός ή Ύδρευση)
Βεβαίωση αποδοχών από τον εργοδότη σας ή Δήλωση έναρξης εργασιών επιτηδευματία

Που δλδ έλεος για μια προπληρωμένη μόνο οπότε ελπίζω μια χρεωστική να είναι πιο εύκολη να βγει.
Τώρα όσο για το πόσο ασφαλείς είναι, δεν ξέρω. Κάτι φίλοι μου από εξωτερικό μου λέγανε 1000 φορές χρεωστική παρά προπληρωμένη αλλά απ'την άλλη δεν έχουν τις δικές μας τράπεζες xD Έτσι κι αλλιώς μόνο για ίντερνετ τη θέλω οπότε δεν επρόκειτο να βάζω παραπάνω απ'ότι χρειάζεται.

PS: Χάχα xD Ελπίζω να έχω περισσότερο χρόνο τώρα το καλοκαίρι :3

#4 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 18 June 2012 - 08:48

Πήγαινε στην Alpha Bank και άνοιξε ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου, μαζί σου δίνουν και χρεωστική κάρτα που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε Paypal αλλά και σαν πιστωτική όπου δεν υπάρχει το έχουν σαν τρόπο πληρωμής. Δυστυχώς λόγο κρίσης, από αυτά που έχω ακούσει υπάρχει οδηγία από το υπουργείο οικονομικών, όλοι οι πελάτες της τράπεζας να περνάνε από πλήρη έλεγχο, ειδικά αν θέλουν δάνεια/πιστωτική. Πιστεύω ότι δεν χάνεις τίποτα να πας μια βόλτα από ένα υποκατάστημα και να ρωτήσεις τη χαρτούρα χρειάζεται.
rsrGbGx.gif

#5 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 18 June 2012 - 08:52

πφφ, τι να πείς...με βλέπω να χω ιστορίες δηλαδή όταν μου ξαναλήξει >.>
anyway :/ χαζοτράπεζες...

ντάξει αν είναι πιο εύκολο όντος, βγάλε χρεωστική σιγά, τώρα το κατα πόσο συμφαιρει δε ξέρω...
κιεγω για χρεωστική πήγενα όταν είχα πει να βγάλω αλλα με είχανε αποθαρίνει XD (μιας και για το internet την ήθελα κιεγώ μονο :P)
フカフカ

#6 Maffy

Maffy

    Maffcaekz

  • Members
  • 291 posts

Posted 18 June 2012 - 09:00

Προς το παρόν σκέφτομαι για την Πειραιώς λόγω ότι έχει και το web-banking το οποίο είναι χρήσιμο. Μετά έχω την Κύπρου και μετά αν είναι θα κοιτάξω την Alpha Bank. Και να καταλάβω στο μεταξύ αν θες δάνειο ή πιστωτική, να περνάς από απόλυτο έλεγχο αλλά για μια προπληρωμένη όλη αυτή η χαρτούρα; Δικά μου είναι τα λεφτά που βάζω, δεν επρόκειτο να τους χρωστάω τπτ! Απίστευτο που φτάσαμε *shakes head*
Τσπ, θα πάω σε καμιά ώρα να ρωτήσω αλλά αμφιβάλλω ότι θα μπορώ μόνη μου. Αν στις προπληρωμένες ζητάνε τα χίλια μύρια, δε φαντάζομαι κάτι λιγότερο για να φτιάξεις λογαριασμό... *sigh* Κι όχι τπτ άλλο, αλλά βιάζομαι γιατί θέλω να πάρω κάποια πράγματα Τ^Τ

Edited by Maffy, 18 June 2012 - 09:18.


#7 gogetasjj4

gogetasjj4

    Anime Fan

  • Members
  • 251 posts

Posted 18 June 2012 - 09:09

στην πειραιώς πάντως μέχρι πριν 3-4 μήνες δεν θέλανε καθαριστικό.
ταυτότητα και αφμ και είσαι κομπλέ μέσα σε 15 λεπτά.. απλός ζητα να σου ενεργοποιήσουν και το web banking.
επίσης κάποια atm της πειραιώς έχουν δυνατότητα άμεσης κατάθεσης που είναι παρα πολύ βολικό...

Edited by gogetasjj4, 18 June 2012 - 09:10.


#8 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 18 June 2012 - 09:13

Πρώτον βρειιι μη λες τι κάνουν οι γονείς σου και τι όχι :P Δεύτερον για ένα απλό λογαριασμό δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, τα εκκαθαριστικά τα θέλουν για να μπορέσουν υποθέτω να τσεκάρουν σε περίπτωση που θες δάνειο/κάρτα γιατί πλέον δεν υπάρχουν λεφτά.
rsrGbGx.gif

#9 Maffy

Maffy

    Maffcaekz

  • Members
  • 291 posts

Posted 18 June 2012 - 09:18

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας που δε χρωστάει πια xD; Αλλά true enough ποτέ δεν ξέρεις ποιος βλέπει! Τσπ, μα αυτό είναι και το θέμα. Άλλο μια πιστωτική κι άλλο μια προπληρωμένη. Δε θεωρώ αναγκαίο τον έλεγχο για μια προπληρωμένη μόνο ακριβώς επειδή δεν έχει να κάνει με λεφτά τράπεζας κι είναι μόνο τα δικά σου. Αλλά μακάρι να μη θέλουν τπτ για να βγάλω λογαριασμό ~.~

A τώρα είδα το ποστ σου gogetas! Ας ελπίσουμε να είναι έτσι ακόμα.

Edited by Maffy, 18 June 2012 - 09:19.


#10 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 18 June 2012 - 09:58

Θα σε συμβούλευα να πας κατευθείαν στην τράπεζα να ενημερωθείς από κάποιον υπεύθυνο, οποία τράπεζα και αν επιλέξεις, γιατί κι εγώ πριν βγάλω prepaid τα είχα παίξει με αυτά που έλεγαν ότι χρειάζεται στο ίντερνετ.
Στη Κύπρου συγκεκριμένα ζητήσανε μόνο:
Ταυτότητα
Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα η Πιστοποιητικό Απόδοσης Α.Φ.Μ. (το οποίο μπορείς να το πάρεις εύκολα από τα ΚΕΠ)
και έναν πληρωμένο λογαριασμό της Δ.Ε.Η.

Μου κάνει εντύπωση που σου ζητήσανε τόσα χαρτιά επειδή πρόσφατα έκανα ανανέωση στη Κύπρου. Όλα έγιναν μέσω τηλεφώνου και ζητήσανε απλά για διασταύρωση στοιχείων ήταν Όνομα/Αριθμό Ταυτότητς/ΑΦΜ και Ημερομηνία Γέννησης

ySss0UF.jpg


#11 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 18 June 2012 - 10:43

επειδη δουλευω σε τράπεζα , είναι οδηγία της ΤτΕ τα στοιχεία των πελατών να είναι επιβεβαιωμένα με έγγραφα. http://62.1.43.74/6Mme/UplFiles/deltia_typou/HBA-leaflet-Nov06.pdf
Δεν έχει σημασία αν ζητάς χρεωστική ή δάνειο ή πας να ανοίξεις λογαριασμο, η καρτέλα πελάτη πρέπει να είναι συμπληρωμένη με αυτά. Αλλά γενικά μην τρελαίνεσαι, θα πας σε όποια τράπεζα σε εξυπηρετεί και θα τους δώσεις 1) ταυτότητα (φαντάζομαι είσαι άνω των 18) 2) απόδοση ΑΦΜ αν δεν κάνεις δήλωση και θα τους πεις να βεβαιώσουν τη διεύθυνση σου από εκεί (φαντάζομαι αναγράφει τη σωστή) 3) φοιτητικό πάσο ή κάτι που να δείχνει ότι είσαι φοιτητρια (εεεε ... δεν ξέρω αν είσαι), και μια υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει τον αριθμό κινητού που χρησιμοποιείς.

ουσιαστικά με αυτά επιβεβαιώνεις ότι χρειάζεται η τράπεζα και δεν μπορούν να σου πουν τίποτα. Αν σου πούνε μα μου πες τους να φωνάξουν το προιστάμενο. Για περισσότερες πληροφορίες , στη διάθεσή σας ΄-)
Posted Image

#12 Theodore :D

Theodore :D

    Tonguepunch my fart box

  • Members
  • 315 posts

Posted 19 June 2012 - 21:16

Χμμ.
Εγώ τον Οκτώβριο του 2011 (πριν 8 μήνες) έβγαλα την PrePaid μου από την ATEBank
Spoiler:

και ήθελε μόνο ταυτότητα και ΑΦΜ O_o... Ρώτησες εκεί; Να άλλαξε τόσο όλος ο θεσμός σε 8 μήνες; Πιθανό! Αλλά... dunno...

Πέρα από αυτό: Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι η χρεωστική είναι η Debit Card, σωστά; Είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σου και ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές στο Internet, παρά μόνο για ανάληψη/κατάθεση από ΑΤΜ, μεταφορά ποσών και πληρωμές λογαριασμών καθώς επίσης και για αγορές supermarket και λοιπά μαγαζιά αντί μετρητών.
Σίγουρα η χρεωστική είναι αυτό που θες;

#13 robostav

robostav

    ηλεκτρονικός υπάλληλος...

  • Members
  • 425 posts

Posted 20 June 2012 - 11:19

ορισμενες χρεωστικές είναι αποδεκτες και για online αγορες, συνηθως αν είναι visa-electron. Αν δεν απατώμαι, της πειραιώς περνάει. Απλά καλό είναι να μην έχουν συνδεδεμένο κανά λογαριασμό με τις αποταμιεύσεις όλης της οικογένειας...για ευνόητους λόγους.
Posted Image

#14 Theodore :D

Theodore :D

    Tonguepunch my fart box

  • Members
  • 315 posts

Posted 23 June 2012 - 14:42

Ναι, αυτό. Ορισμένες περνάνε αλλά και πάλι δεν είναι the best option. Για ηλεκτρονικές αγορές είτε PrePaid είτε Credit. Αλλά προφανώς PrePaid πανω από όλα για έξτρα ασφάλεια.

#15 valadorn

valadorn

    Fantasiac

  • Members
  • 378 posts

Posted 24 June 2012 - 15:48

Ναι, αυτό. Ορισμένες περνάνε αλλά και πάλι δεν είναι the best option. Για ηλεκτρονικές αγορές είτε PrePaid είτε Credit. Αλλά προφανώς PrePaid πανω από όλα για έξτρα ασφάλεια.


Η prepaid της Πειραιως ειναι μια χαρα μου χουν πει. Δε ξερω βεβαια αν ειναι η μονη αλλα βλεπω οτι την προτιμα πολυς κοσμος...
Posted Image
"Life is spherical, investigate the other side..."