Jump to content

Community Status Updates

Photo

OdyMonaxos → Kamui

Απλά τα λέω όλα με τα ελληνικά ή ελληνοποιημένα ονόματα μωρέ, κατάλαβα τι εννοείς. Και προσωπικά τα αντιπάθησα τα αρπίσματα-arpegios ακριβώς για το σολάρισμα, με έκαναν να νιώθω πως παίζω λίγο προκάτ. Αντί να παίζεις στις πεντατονικές κάθε ακόρντου, πιάσε κατευθείαν την 7τονική, μην σου πω και καμιά 8τονική, και παίξε ακολουθώντας μόνο γενικά το 12άρι. Είναι θεωρητικά λάθος, αλλά πολύ πιο άνετο αλλά και ενδιαφέρον για το χέρι και το αυτί.
Jan 14 2012 21:56
Photo

Kamui → OdyMonaxos

Όταν λέω arpegio ενοώ τα αρπίσματα σε μορφή κλίμακας, δηλαδή να παίζεις τις νότες του chord σα μια κλίμακα χωρίς να κρατάς το chord, ακούγεται περίεργο αν δεν το έχεις διδαχθει, και είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία να μάθεις να τα χρησιμοποιείς, αλλά βοηθάνε πολύ στο solo στην πορεία. Τα αρπίσματα μ' αρέσουν ακουστικά αλλά ποτέ δεν ήμουν καλός, my strumming hand sucks balls. Eγώ με τα κομμάτια απλά έχω μια τάση να ασχολούμαι λίγο βιαστικά, αλλά αν μ' αρέσει πραγματικά κολλάω και παίζω μέχρι να τα μάθω καλύτερα.Βέβαια συνήθως τα παίρνω κυρίως ως μάθημα οπότε δεν τα παίζω πάντα ολόκληρα, απλά παίρνω αυτό που έχει να μου διδάξει το κάθε ένα.Στα 2-3 σχεδόν στανταράκια που έχω, (black magic woman, Blue Bossa, Autumn Leaves) βάζω backing track και σολάρω. Ελεύθερα παίζω κυρίως 12μετρα (αν και συνήθως προτιμάω να παίρνω ένα σκέτο chord και να σολάρω ελεύθερα πάνω σε διαφορετικές θέσεις πεντατονικής πάνω σ' αυτό, δε μ' αρέσει να με πιέζει ο ρυθμός) αλλά έχω παίξει και 16μετρα. Γενικά είμαι κλείνω καθαρά προς lead guitarist, με τα riffs και τα chords ποτέ δε το είχα ιδιαίτερα, αλλά αν δε μάθεις το ένα δεν μπορείς να μάθεις καλά και το άλλο οπότε δε τα παρατάω.
Jan 14 2012 21:42
Photo

OdyMonaxos → Kamui

Ωραίος, αν και προσωπικά μισώ το κομμάτι των αρπισμάτων :P και έχω το short attention span και τη βαρεμάρα που μου απαγορεύει να ασχολούμαι με ένα κομμάτι για πολύ. Για τα μπλουζ, εννοείς 12αράκια και 16αράκια; [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=olnbwZxjcbI[/YOUTUBE]
Jan 14 2012 21:23
Photo

Kamui → OdyMonaxos

Παίζω κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα εδώ και τρία χρόνια. Στην αρχή έπαιζα απο κλασσικά βιβλία για ηλεκτρική κιθάρα, λίγα γνωστά κομμάτια εδώ κι εκεί, (βεβαια ποτέ δεν έμαθα κάτι ολοκληρωμένο) και τώρα συνεχίζω σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με chords κλιμακες, arpegio κλπ Απο κομμάτια τους τελευταίους μήνες έπαιζα το Black magic woman, (απο τα αγαπημένα) και σήμερα θα ξεκινήσω και το crazy train. Γενικά απο το να παίζω κομμάτια προτιμάω να αυτοσχεδιάζω και να εξασκούμαι σε blues ρυθμικά.Άμα κατωχειρώσω τέλεια αυτά μετά θα μπορώ να παίζω ότι θέλω και θα δω τη μουσική αλλιώς.
Jan 14 2012 21:08
Photo

OdyMonaxos → Kamui

Αχαχαχαχα. Πόσο καιρό παίζεις; Τι πράματα περίπου;
Jan 14 2012 20:50
Photo

Kamui → OdyMonaxos

Βασικά πριν λίγα χρόνια ήμουν κανονικός guitar hero, στο παιχνίδι φυσικά. Όταν ξεκίνησα κανονική κιθάρα έγινα και πάλι guitar noob.:P
Jan 14 2012 20:19
Photo

OdyMonaxos → Kamui

Για λίγα λεπτά πάντως έγινες ο guitar hero του φόρουμ, που προσαρμόζεται σε κάθε απρόοπτη κατάσταση :P
Jan 14 2012 20:17
Photo

Fallen_Mpougatsa → OdyMonaxos

Από το ομόνυμο anime Tytania, από novel. Πολύ καλό, εμένα μου άρεσε αρκετά, space opera.
Jan 14 2012 19:16
Photo

OdyMonaxos → Fallen_Mpougatsa

Πρώτη φορά τον ακούω.
Jan 14 2012 19:12
Photo

Σκέφτομαι Jouslain Tytania. Επειδή δεν είναι τόσο τέλειος.
Jan 14 2012 19:09
Photo

Για πε ποιον; Και δεν θέλω να επιχειρηματολογώ
Jan 14 2012 19:02
Photo

Έλα μωρέ σιγά. Ακόμα κι έτσι μπορείς να έχεις μία στοιχειώδη επιχειρηματολογία. Εξάλλου εγώ έχω έναν πολύ καλό χαρακτ'ηρα στο μυαλό. :kakaka:
Jan 14 2012 18:58
Photo

Γνωρίζει εις βάθος το ρόλο. Πάντως όπως κατάλαβες βαριέμαι να πρέπει να επιειρηματολογήσω και τέτοιους χαρακτήρες ψάχνω :P Μοίρα, μοίρα, και μόνο μοίρα
Jan 14 2012 18:56
Photo

Χα χα, ναι και συνεχόμενα κιόλας!
Jan 14 2012 18:51
Photo

3 φορές; Να αλλάξει και τ' όνομά του.
Jan 14 2012 18:44