Community Status Updates

Radagast → Kenny
Ρε καμμένε, πρώτον κολλάς σε λέξεις. Δεύτερον ναι πολύ σπάνια θα δω school anime με 12χρονα, αλλά ούτε αυτό σημαίνει πως δε θα κάνω ποτέ εξαίρεση ειδικά αν πρόκειται για [B]quickwatch[/B] που δε θα μου φάει πολύ χρόνο. Σε σειρά βέβαια με πειράζει ακόμη περισσότερο γιατί μου τρώει και άπειρο χρόνο εκτός του ότι δε με τρελαίνει. Και αν μια στο μύριο μου έρθει όρεξη να δω κάτι ecchi, εκτός αυτού δεν έχω και πολλές επιλογές βλέπεις οι "καμμένοι" οι Ιάπωνες έχουν κόλλημα με τα 12 χρονα γ**ώ τη τύχη μου. Πάντως και πάλι είναι άκυρη η συζήτηση που ανοίξαμε γιατί είναι τελείως διαφορετικό να μιλάμε για school comedy anime, σε σχέση με καθαρά ecchi anime που το βλέπεις καθαρά για perv-ecchi λόγους.

Kenny → Radagast
[i][...] Αλλά τι σχέση έχει το ecchi που το βλέπεις καθαρά για λίγο fun με αυτά που συζητούσαμε τις προάλλες. [...][/i]
Έχει γιατί είχες πει:
[i][...] Κολλάω στο ότι δεν αντέχω να βλέπω 12 χρονα school-anime πλέον [B]άσχετα του θέματος[/B]. [...][/i]
αλλά παρ'όλα αυτά μπόρεσες και είδες (και με ευχαρίστηση κιόλας) ένα ecchi school anime με δωδεκάχρονα.
Busted. :bleh:

Radagast → Kenny
Ναι προφανώς και ήταν. Αν και είχα λόγους που το είδα, το είχαν προτείνει και στα arc awards κτλπ, και μου το είχε προτείνει και ένα παιδί οπότε έκανα εξαίρεση, κι άλλωστε μια στο μύριο με πιάνει όρεξη να δω κάτι ecchi έτσι για να περάσει η ώρα. (ειδικά αν είναι quickwatch). Αλλά τι σχέση έχει το ecchi που το βλέπεις καθαρά για λίγο fun με αυτά που συζητούσαμε τις προάλλες. Καμμία. Χώρια που το είδα τυχαία και επειδή ήταν και μικρό...
Πάντως προσωπικά δε μπορώ να συγκρίνω ecchi με καθαρά comedies. Τελείως διαφορετικό πράγμα imo.

Kenny → Radagast
[b]Kyou no Go no Ni thread[/b]
[i]Το είδα και γω παλιά εντελώς τυχαία, αν και δεν έχω δει σχεδόν τπτ σ'αυτό το είδος, ομολογώ πως ήταν σε έναν βαθμό διασκεδαστικό και ευχάριστο κάτι light για να περάσει η ώρα αλλά τπτ το τρομερό κιόλας.
Πάντως κάποιες ecchi σκηνές ήταν πράγματι αρκετά διασκεδαστικές.
Πολύ perv-ecchi πάντως.
Πλάκα είχε για 4ova. :P[/i]
ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ! :kakaka:
Το είπες και μόνος σου. Το είδες και μάλιστα ευχάριστα. Αυτό δηλαδή δεν ήταν school anime με δωδεκάχρονα; Και δη με εντελώς generic character design και φτωχό animation; :orly:

Anyparktos → Kenny
Δεν έχω ολόκληρο το Α4 άρχοντα...Αλλά οι ΠΑΣΠίτες μας δώσαν πέρσυ κάτι σημειώσεις(καλά θύματα κι αυτοί :hehehe:) που είχαν μέσα τα 33 "στάνταρ" θέματα...
Αλλά νομίζω ότι έχει αλλάξει ο καθηγητής...Μλκια...Λοιπόν μπαίνω λίγο forum να δω τι μπορώ να κατεβάσω για να σου στείλω μέσω msn και άμα θέλεις αύριο κατέβα σχολή,εγώ δίνω C!Ένα τηλεφωνάκι μόνο για να θυμηθώ να τις ψάξω τις σημειώσεις και στις δίνω!

Kenny → Anyparktos
Man, σημειώσεις για Φυσική έχεις; Αν ναι, μπορείς να μου τις δανείσεις για το καλοκαίρι;

LucyBR → Kenny
1. suugoooi!! *_* thanx for the tip! :33
2. woops! scatterbrained ftw... ^^;;;; will do! =w=

Kenny → LucyBR
1. xxxHolic 01-24 DVD rip complete: [url]http://isohunt.com/download/41790981/xxxholic+complete.torrent[/url]
2. Άνοιγε και κανένα MSN/mIRC που και που... :borednn9:

Radagast → Kenny
1.To dead leaves αν και με χοντροκομμένο σχέδιο όπως λες, είχε πάρ'αυτα λεπτομέρειες σε εναλλαγή χρωμάτων παντού στην οθόνη, αλλά και λεπτομέρειες πάνω στους χαρακτήρες όπως πχ φρύδια κτλπ που έστω κι αν ήταν χοντροκομμένα, ήταν εντελώς unique τα πρόσωπα όλα κι αυτό το έκανε επίσης κορυφή. Θέλω uniqueness στις φάτσες πως το λένε;
2.Όσο αφορά την προκατάληψη αν και έχεις δίκιο θα πω αυτό το απλό πράγμα : Ας εξαντληθούν όλα τα καλά anime που θέλω να δω με non-12χρονα και τότε μπορεί να μπω και στον κόπο να δω περισσότερα με 12χρονα. Για την ώρα no need γιατί θέλω να δω ακόμη πολλά που προηγούνται.
3.Κοίτα στο SZS αν έβλεπα κορυφαίες γκριμάτσες σαν το GTO ή Genshiken τότε δε θα είχα παράπονο για το char.design. Αλλά έτσι όπως είναι τώρα μούφα ξενέρωσα... Σε comedy θέλω γκριμάτσες καλές πως το λένε δλδ.

Kenny → Radagast
[i][...] με τόσο πολλά χρώματα και λεπτομέρειες [...][/i]
Στο Dead Leaves; :oo: Με παλέτα 16 χρωμάτων δούλευε. Μην μπερδεύεις την εναλλαγή των χρωμάτων (που στο Dead Leaves σου πετάει τα μάτια έξω) με το [B]πλήθος[/B] των χρωμάτων. Ούτε λεπτομέρειες είχε. Απλό χοντροκομμένα cartoony σχέδιο.
[i][...] το όλο σκηνικό που βλέπεις 10-15 χρονα στην οθόνη απλά ΔΕΝ με εμπνέει με τπτ για να φχαριστηθώ βλέποντας το. Κολλάω στο ότι δεν αντέχω να βλέπω 12 χρονα school-anime πλέον άσχετα του θέματος. [...][/i]
Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσεις. Χάνεις πολλά σε διασκέδαση από μία προκατάληψη. :|
[i][...] Προτιμώ 100 φορές το uniqueness και την λεπτομέρεια στο char design ακόμη και στο Aachi&Ssipak [B]που εσένα δεν άρεσε τόσο[/B] [...][/i]
Με δουλεύεις; :P Όχι απλά μου άρεσε, καραγούσταρα.
Anyway, νομίζω ότι δίνεις υπερβολικά μεγάλη σημασία στο character design ενός comedy anime. Το να ζητάς τη λεπτομέρεια που έχει ένα seinen όπως το SnM είναι μάλλον ανεδαφικό. Δεν ταιριάζει με το κλίμα που θέλει να δημιουργήσει η σειρά. Φαντάσου πχ την Balsa να φωνάζει με τα χέρια στους ουρανούς "I'm in despair! Saving this little boy has left me in despair!" Κολλάει; Δεν κολλάει. :P

Radagast → Kenny
Καλά ναι ο όρος dementia ούτως ή άλλως μπέρδεμα είναι και πράγματι τα dead leaves/aachi&ssipak είναι καφρο-anime. Παρόλα αυτά ίσως μου άρεσε πολύ το ότι ήταν τόσο unique τα πρόσωπα με τόσο πολλά χρώματα και λεπτομέρειες και ταίριαζαν και άψογα στο είδος του anime. Απ'την άλλη αν και ισχύει το ότι το humor στα SZS/Azumanga είναι πράγματι δύσκολο για μικρά παιδιά, το όλο σκηνικό που βλέπεις 10-15 χρονα στην οθόνη απλά ΔΕΝ με εμπνέει με τπτ για να φχαριστηθώ βλέποντας το. Κολλάω στο ότι δεν αντέχω να βλέπω 12 χρονα school-anime πλέον άσχετα του θέματος. Κι όσο αφορά το "character design" στο SZS θα πω πιο απλά πως οι χαρακτήρες "δεν" είχαν unique πρόσωπα (πολλά έμοιαζαν-χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα το Seirei no moribito που θεώρησα θεικό το character design) και γενικώς μου φάνηκαν τρομερά προχειροφτιαγμένα χωρίς λεπτομέρειες και χρωματισμούς που πιστεύω πως θα καλωπίζαν ιδιαίτερα τους χαρακτήρες. Προτιμώ όλοι οι χαρακτήρες να είναι τέρμα unique στην εμφάνιση σε ένα anime ώστε να μπορείς να τους ξεχωρίζεις και πιο εύκολα αλλά και να καταλαβαίνεις αμέσως ποιος είναι ποιος χωρίς αμφιβολίες. Προτιμώ 100 φορές το uniqueness και την λεπτομέρεια στο char design ακόμη και στο Aachi&Ssipak που εσένα δεν άρεσε τόσο, κι άλλωστε το ότι τα πρόσωπα ήταν παλαβά σχεδιασμένα ανέβαζε ακόμη περισσότερο την αξία του... Πάντως στο animation design στο SZS θα πω χαρακτηριστικά πως όσο άθλιο βρήκα το char.design άλλο τόσο άθλιο βρήκα και το background design. Γενικά 0 δουλειά και κόπος.

Kenny → Radagast
Καταρχήν, έχω αρχίσει να διαφωνώ με την επιλογή του όρου dementia για anime όπως το Aachi And Ssipak και το Dead Leaves. Δεν είναι τίποτα το βαθύ, σενάριο του κώλου έχουν. :P Απλά είναι δωσμένο με κάφρικο-παρακμιακό-τραβηγμένο-προκλητικό τρόπο.
Πάμε τώρα στο θέμα μας. Μου φαίνεται ότι συγχέεις στο μυαλό σου τις εντυπώσεις που σου άφησε το animation του Aachi And Ssipak με το character design του. Το animation του ήταν εκρηκτικό, αλλά το character design του ήταν απλά ελεεινό. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν λέει όλη την αλήθεια, διότι στην συγκεκριμένη περίπτωση [B]θέλαμε[/B] να είναι ελεεινό και [B]γουστάραμε[/B] που ήταν ελεεινό! Τα γέλια που έριξα με τον Geko σπανιότατα τα έχω ρίξει σε άλλα anime (ένα από αυτά τα ελάχιστα ήταν το AzuDai πάντως :P).
Το ερώτημα είναι, γιατί να μην σου αρέσει το ίδιο ακριβώς επίπεδο character design σε κωμωδίες με λιγότερο παρακμιακό σενάριο, όπως το AzuDai ή το SZS. Πρόσεξε: ποτέ δεν σύγκρινα το animation ανάμεσα στα δύο, μόνο το character design.
Τέλος, το humor των AzuDai και SZS [B]δεν είναι για παιδιά[/B]. Αν βάλεις ένα παιδί να δει αυτά τα δύο anime δεν θα γελάσει, επειδή δεν θα πιάνει τα αστεία.

Radagast → Kenny
Και στο Azumanga daioh δεν είπα πως με χαλάει συνολικά το σχέδιο και το animation, απλά με χαλάνε τα μικρά παιδάκια χαρακτήρες. (κοινώς μου φαίνεται παιδικό γι'αυτό και δε το είδα ακόμη κάαααποτε ίσως, θέλω χαρακτήρες μεγαλύτερης ηλικίας και όχι χιούμορ 12χρονων αλλά 18χρονων+++ αν με καταλαβαίνεις)

Radagast → Kenny
Βασικά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ παιδικού design με ανύπαρκτο πολλές φορές background design (όπως με χάλασε το Sayonara), και μεταξύ "dementia" design που προσωπικά στο Aachi&Ssipak μόνο παιδικό δε μου φάνηκε. Ίσα ίσα που ήταν τέλειο για το είδος του movie. Άλλωστε είπα ποτέ πως με χαλάει το σχέδιο στα mind game/dead leaves/flcl πχ?
Αλλά σε σκέτο comedy anime ναι θέλω να δω κάτι διαφορετικό. Κι ούτως ή αλλως το Sayonara δε το θεωρώ σε καμιά περίπτωση ούτε dementia-surreal ούτε κάτι το παρανοικό για να περιμένω ανάλογο design. Χώρια που είναι ανόμοια σύγκριση κιόλας το movie με ολόκληρη σειρά. ^^ (και πέρα απ'τη πλάκα με βάζεις να συγκρίνω κάτι με τέλειο και συνεχώς κινούμενο animation με απίστευτα πολλά pixel και λεπτομέρεια σε όλο το screen με τα ψίχουλα-animation που έβλεπα στο Sayonara? ) :P Μέρα με την νύχτα imo.
Η πιο σωστή διατύπωση για το Sayonara είναι πως είχε για μένα παντελώς "ανύπαρκτο" σχέδιο+animation για το γούστο μου, πολύ ρηχό.
Παραδέχομαι βέβαια πως αν ζούσα στην Ιαπωνία ίσως να μου άρεσε πολύ περισσότερο συνολικά το Sayonara. ^^