Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Μια πρωτοβουλία για μαζικές εισαγωγές από Ιαπωνία για τους χρήστες του .aNiMe//GR
Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2011 - 20:42
Δυστυχώς, το amazon.co.jp εξάγει μόνο βιβλία, περιοδικά, CD, DVD και βιντεοκασέτες. Αν θέλετε κάτι άλλο είναι εφικτό, αλλά τότε μπλέκει το ζήτημα γιατί θα χρειαστεί να έχουμε άλλη εταιρία για τις αγορές κι άλλη για τη μεταφορά. Ομολογώ πως δεν το 'χω ψάξει καθόλου, αλλά ο Kenny είπε ότι το 'χει ψάξει και γίνεται· απευθυνθείτε σ' αυτόν για περαιτέρω πληροφορίες. (μόλις ξαναβρεί πρόσβαση στο internet, πάντα)
Εγω προσπαθησα να το ψαξω αλλα τα πιο πολλα ειναι για γιαπωνεζικα και αυτοματα το πραγμα δυσκολευει -.- Γιατι παρολο που εχω πιστωτικη δεν μπορω να παραγγειλω αλλα οκ δεν ζηταω να μου παραγγειλεται πραγματα, προς θεου! Αν ομως, αποφασισετε να το πτε λιγο παραπανω το πραγμα τοτε ενδιαφερομαι τρελα!
Καταχωρήθηκε 26 Απρίλιος 2011 - 21:28
Καταχωρήθηκε 28 Απρίλιος 2011 - 08:10
Καταχωρήθηκε 29 Απρίλιος 2011 - 22:22
Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2011 - 02:05
Το θέμα τελωνείο το έχετε σκεφτεί καθόλου? Αν πρόκειται να κάνετε μεγάλες παραγγελίες, και σας σταλούν σε μεγάλα κουτιά, για τον εκτελωνισμό ίσως να αναγκαστείτε να πληρώσετε το διπλάσιο της παραγγελίας με τα μεταφορικά μαζί..
Έχεις την απεριόριστη απέχθεια, τη φανατική αποστροφή και το ανείπωτο αιώνιο μίσος μου που δε μας προειδοποίησες 5 μέρες νωρίτερα. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα προέκυψε σήμερα.
Το θέμα είναι ότι είχα χρησιμοποιήσει το dutycalculator.com και μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω 7.61€ μόνο, και μου φάνηκε καλό. Σήμερα, με πήραν τηλέφωνο και μου ζητάνε κάποιο χυδαίο (και εννοώ ΛΗΣΤΡΙΚΟ) ποσό αν πρόκειται να το κάνουν μόνοι τους. Συνεπώς, αύριο πρέπει να ψάχνω εκτελωνιστή.
Το θέμα είναι ότι τα βιβλία ΔΕ φορολογούνται απ' το ελληνικό κράτος, και αν η αρχική τιμή είναι κάτω από 150€ (που εν προκειμένω είναι) μπορεί κανείς να πάει εκεί και να τα εκτελωνίσει τζάμπα. Αλλά ΔΕ ΘΕΛΩ να πάω μέχρι τα Σπάτα γι' αυτόν και μόνο το λόγο.
Αν δε βγάλουμε άκρη με τις εταιρίες, και παρ' όλ' αυτά γίνεται να εξουσιοδοτήσουμε κάποιο μέλος από Αθήνα για να τα παραλάβει και να μας τα στείλει με το ΚΤΕΛ, προσφέρεται κανείς;
Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.
爺唯今翻訳中...
Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2011 - 02:37

Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2011 - 12:06
Τα συμπεράσματα είναι:
1. Το amazon.co.jp σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις υπηρεσία courrier (DHL εν προκειμένω).
2. Οι τύποι στην DHL είναι απατεώνες και αγιογδύτες.
3. (Συνέπεια των 1. και 2.) Θα χρειαστεί να βρούμε άλλη μέθοδο από δω και πέρα.
Δύο λύσεις υπάρχουν στο μυαλό μου μέχρι στιγμής. Η μία είναι να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες μιας εκ των παρακάτω εταιριών:
http://www.rinkya.com/
http://www.jp-xpress.com/
http://www.tenso.com/en/
Το καλό με τις συγκεκριμένες εταιρίες είναι ότι μπορείς να παραγγείλεις προϊόντα απ' όποιο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ιαπωνίας θες, ακόμα κι από αυτά που δεν στέλνουν στο εξωτερικό. Απλά δίνεις ως διεύθυνση αποστολής την αποθήκη αυτών των εταιριών, κι αυτοί αναλαμβάνουν να παραλάβουν τις παραγγελίες σου για σένα, να τις κάνουν όλες ένα μεγάλο δέμα και να στο στείλουν. Συνεπώς πληρώνεις ένα ενιαίο ποσό για μεταφορικά αντί για πολλά μεταφορικά μαζί, το οποίο προφανώς συμφέρει (χώρια ότι μ' αυτή τη μέθοδο μπορούμε να αγοράσουμε και πράγματα που δεν τα στέλνουν εκτός Ιαπωνίας).
Το μόνο θέμα είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε μια δεύτερη δοκιμή (ο IlPalazzo κι εγώ μόνοι μας φυσικά) για να δούμε πόσο βγαίνουν τα κερατιάτικα με τις συγκεκριμένες εταιρίες. Αν εμπλέκεται πάλι καμιά εταιρία courrier, φοβάμαι ότι θα είναι δώρον άδωρο.
Η δεύτερη λύση είναι να βρούμε κάποιο άτομο από Αθήνα να πηγαίνει κάθε φορά στα Σπάτα και να εκτελωνίζει για μας.
Εδώ τίθονται τρία θέματα. Πρώτον, θα πρέπει να βρεθεί άτομο εμπιστοσύνης που να έχει την όρεξη να μας εξυπηρετεί κάθε φορά. Δεύτερον, πόσο θα τον βάζουν να πληρώνει για εκτελωνισμό*. Τρίτον, εφόσον το δέμα καταφτάνει στα Σπάτα έτσι κι αλλιώς, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τον... "αποκλεισμό" των αθηναίων. Εφόσον εμπλέκεται "δικός μας" κάτοικος Αθηνών στον εκτελωνισμό, θα μπορούμε κάλλιστα να συγκεντρώσουμε παραγγελίες ΚΑΙ από Αθήνα, και να τις κάνουμε όλες μια μεγάλη παραγγελία, ξεχωριστά από αυτές για Θεσσαλονίκη. Ο εν λόγω κάτοικος Αθηνών θα πηγαίνει ως συνήθως στα Σπάτα, αλλά το συγκεκριμένο δέμα θα το κρατάει για να διανείμει τα περιεχόμενά του στους αγοραστές (και μιας και η Αθήνα είναι αχανής πόλη, αυτό μπορεί να γίνεται σε meetings).
* Πάντως ας μου λύσει κάποιος την απορία. Για τα βιβλία δεν ισχύει ειδικό καθεστώς (τζάμπα εκτελωνισμός), ακόμα και με courrier;

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2011 - 18:24
* Πάντως ας μου λύσει κάποιος την απορία. Για τα βιβλία δεν ισχύει ειδικό καθεστώς (τζάμπα εκτελωνισμός), ακόμα και με courrier;
Εγώ έχω ακούσει ότι οι ιδωτικές εταιρίες courrier όπως DHL, Fedex κλπ, σε αναγκάζουν πάντα να πληρώσεις τελωνιο, άσχετα τι έχεις αγοράσει και πόσο ήταν το συνολικό ποσό του προιόντος.
Γενικά στις online αγορές αποφεύγετε με κάθε τρόπο τις ιδιωτικές εταιρίες courrier.
Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2011 - 16:52
Ευτυχώς που κάναμε πρώτα μια παραγγελία ο IlPalazzo κι εγώ μόνοι μας για να δοκιμάσουμε τα νερά...
Τα συμπεράσματα είναι:
1. Το amazon.co.jp σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις υπηρεσία courrier (DHL εν προκειμένω).
2. Οι τύποι στην DHL είναι απατεώνες και αγιογδύτες.
3. (Συνέπεια των 1. και 2.) Θα χρειαστεί να βρούμε άλλη μέθοδο από δω και πέρα.
Δύο λύσεις υπάρχουν στο μυαλό μου μέχρι στιγμής. Η μία είναι να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες μιας εκ των παρακάτω εταιριών:
http://www.rinkya.com/
http://www.jp-xpress.com/
http://www.tenso.com/en/
Το καλό με τις συγκεκριμένες εταιρίες είναι ότι μπορείς να παραγγείλεις προϊόντα απ' όποιο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ιαπωνίας θες, ακόμα κι από αυτά που δεν στέλνουν στο εξωτερικό. Απλά δίνεις ως διεύθυνση αποστολής την αποθήκη αυτών των εταιριών, κι αυτοί αναλαμβάνουν να παραλάβουν τις παραγγελίες σου για σένα, να τις κάνουν όλες ένα μεγάλο δέμα και να στο στείλουν. Συνεπώς πληρώνεις ένα ενιαίο ποσό για μεταφορικά αντί για πολλά μεταφορικά μαζί, το οποίο προφανώς συμφέρει (χώρια ότι μ' αυτή τη μέθοδο μπορούμε να αγοράσουμε και πράγματα που δεν τα στέλνουν εκτός Ιαπωνίας).
Το μόνο θέμα είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε μια δεύτερη δοκιμή (ο IlPalazzo κι εγώ μόνοι μας φυσικά) για να δούμε πόσο βγαίνουν τα κερατιάτικα με τις συγκεκριμένες εταιρίες. Αν εμπλέκεται πάλι καμιά εταιρία courrier, φοβάμαι ότι θα είναι δώρον άδωρο.
Η δεύτερη λύση είναι να βρούμε κάποιο άτομο από Αθήνα να πηγαίνει κάθε φορά στα Σπάτα και να εκτελωνίζει για μας.
Εδώ τίθονται τρία θέματα. Πρώτον, θα πρέπει να βρεθεί άτομο εμπιστοσύνης που να έχει την όρεξη να μας εξυπηρετεί κάθε φορά. Δεύτερον, πόσο θα τον βάζουν να πληρώνει για εκτελωνισμό*. Τρίτον, εφόσον το δέμα καταφτάνει στα Σπάτα έτσι κι αλλιώς, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τον... "αποκλεισμό" των αθηναίων. Εφόσον εμπλέκεται "δικός μας" κάτοικος Αθηνών στον εκτελωνισμό, θα μπορούμε κάλλιστα να συγκεντρώσουμε παραγγελίες ΚΑΙ από Αθήνα, και να τις κάνουμε όλες μια μεγάλη παραγγελία, ξεχωριστά από αυτές για Θεσσαλονίκη. Ο εν λόγω κάτοικος Αθηνών θα πηγαίνει ως συνήθως στα Σπάτα, αλλά το συγκεκριμένο δέμα θα το κρατάει για να διανείμει τα περιεχόμενά του στους αγοραστές (και μιας και η Αθήνα είναι αχανής πόλη, αυτό μπορεί να γίνεται σε meetings).
Αρχικά να πω ότι είναι πάρα πολύ καλή ιδέα. Προς το παρόν δεν έχω όρεξη να παραγγείλω κάτι από Ιαπωνία αλλά εις περίπτωσην που συμβεί θα σας έχω υπ όψιν μου.
Για να απαντήσω στην ερώτηση τώρα: Γενικά αν μπλέξεις με ιδιωτική εταιρία Κούριερ την πάτησες. Παρόλο που για παραγγελίες άνω των 150 € αρχίζει να εφαρμόζεται το χαράτσι του εκτελωνισμού και για τα βιβλία δεν εφαρμόζεται ποτέ (δηλ ανεξάρτητως ποσού εσύ ΔΕΝ θα πληρώσεις φράγκο για εκτελωνισμό) όταν μπλέκουν ιδιωτικές εταιρίες κούριερ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Οι εταιρίες κούριερ που μεταφέρουν αεροπορικώς αντικείμενα ,χρεώνουν με βάση κάποια τιμολόγια που καθορίζονται από διεθνείς συμβάσεις και πιθανότατα διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Γενικός κανόνας πάντως είναι ότι δεν συμφέρουν γι αυτό και χρησιμοποιούνται
μόνο όταν τα αντικείμενα είναι πολύ μεγάλης αξίας είτε όταν τα αντικείμενα πρέπει να παραδοθούν σώα και αβλαβή (πες ότι πήρες ένα πανάκριβο κινέζικο βάζο btw). Επίσης δεν ξέρω αν η τιμολογιακή πολιτική τους αφορά τον όγκο ,το βάρος ή το ποσό της αγοράς.
Η καλύτερη ιδέα είναι προτού παραγγειλετε, αν δείτε ότι για την μεταφορά θα χρειαστεί μια τρίτη εταιρία ,ρωτήστε αυτήν πόσο θα σας κοστίσει τι. Η DHL ας πούμε έχει στην Ελλάδα παράρτημα για να ρωτήσετε τιμές. Αυτό που θα σας πουν ΔΕΝ είναι δεσμευτικό αλλά κατά 99% θα σας δώσουν μια πολύ καλή τελική τιμή.
Επίσης κάτι που μου έρχεται τώρα στο νου και δεν ξέρω αν ισχύει ,είναι μήπως τα τελωνειακά έξοδα από Ιαπωνία είναι αυξημένα λόγω Φουκοσίμας. Παράδοξο δεν λέω ,αλλά Ελλάδα είμαστε οπότε δεν είσαι ποτέ σίγουρος.
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο. 
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2011 - 17:14
http://shop.themountain.me/products/DJ-Jahman.html
Θα πρέπει να μιλήσω με το Γιάννη να του δώσω τα λεφτά?
Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2011 - 20:56
Από κει και πέρα... Δεν πρόκειται να οργανώσουμε μαζική παραγγελία από χρήστες του .aNiMe//GR αν δεν κάνουμε πρώτα ο IlPalazzo κι εγώ μια δεύτερη, και επιτυχή (δηλ. δίχως τελωνειακό χαράτσι) δοκιμή, ούτως ώστε να μπορούμε να έχουμε από δω και πέρα το κεφάλι μας ήσυχο.
Προτού σας καλέσουμε να μας δώσετε τις παραγγελίες σας (και τα χρήματά σας), θα πρέπει πρώτα να βρούμε μια αξιόπιστη μέθοδο αποστολής η οποία να περνάει πάντα ανενόχλητη από το τελωνείο. Και μιας και οι τύποι στις εταιρίες courrier είναι αετονύχηδες όλοι τους, αυτό θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε με EMS (Express Mail Service - υπηρεσία των ιαπωνικών ταχυδρομείων). Με μια πρόχειρη ματιά, και η jp-xpress και η tenso στέλνουν δέματα μέσω EMS, οπότε η επόμενή μας δοκιμή θα είναι με μία απ' αυτές τις εταιρίες.
Τώρα το πότε θα γίνει αυτή η δεύτερη απόπειρα... let's just say ότι ο IlPalazzo κι εγώ "επουλώνουμε οικονομικές πληγές" προς το παρόν, οπότε θα αργήσει λίγο. >__> Βέβαια αν θέλουν κάποιοι άλλοι να δοκιμάσουν στη θέση μας, κανένα πρόβλημα.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 03 Μάιος 2011 - 21:17
γυναίκες... XD

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2011 - 21:18
http://whiterabbitexpress.com/

Καταχωρήθηκε 04 Μάιος 2011 - 19:44
Αυτοί έχουν το κακό ότι αυξάνουν πολύ το κόστος. Λειτουργούν ως εξής: τους λες τις θέλεις, το αγοράζουν για σένα και σου το στέλνουν, αλλά πρέπει εκτός από το αντικείμενο να πληρώσειςΔεν ξέρω αν είναι άσχετο ή όχι, αλλά έχω βρει αυτό το site που νομίζω ότι μπορεί να σας βγει χρήσιμο. Μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο πράγματα από την Ιαπωνία (αν και δεν ξέρω τι παίζει με τελωνεία κτλ κτλ). Check it out! ^^
http://whiterabbitexpress.com/
1. τα ταχυδρομικά για να τους αποσταλεί από το online κατάστημα στο μέρος που μένουν
2. τα ταχυδρομικά για να σου το στείλουν από την Ιαπωνία
3. ένα τέλος εξυπηρέτησης, γιατί κάτι πρέπει να βγάλουν κι αυτοί.
Και ναι, έχετε δίκιο, τα βιβλία κανονικά ΔΕΝ φορολογούνται, στο τελωνείο όμως δεν ισχύουν πάντα οι νόμοι. Η χρέωση σε γενικές γραμμές είναι η εξής (αν κάποιος πάει μόνος του):
1. 15 ευρώ κερατιάτικα στην εταιρία κούριερ που έχετε ήδη πληρώσει (δεν ξέρω γιατί)
2. Η αξία του αντικειμένου σας επί το φόρο που του αντιστοιχεί (συνήθως 23 %)
3. Περίπου 4 ευρώ για τον υπολογισμό του φόρου
4. Και άλλα 30-40 ευρώ κερατιάτικα για έξοδα φύλαξης (και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι)
Οπότε, μακρυά από κούριερ, προτιμήστε απλό ταχυδρομείο ασφαλισμένο/ συστημένο (αν υπάρχει επιλογή), και προσπαθήστε να σπάτε τις παραγγελείες σας σε μικρότερες (πράγμα βέβαια αντίθετο με το σκοπό δημιουργίας του παρόντος...)
Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2011 - 23:08

Jin Rules