Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Fractale

• Please log in to reply
98 replies to this topic

#1 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Δεκέμβριος 2010 - 03:35

Posted Image

O εν λόγω τίτλος είναι η νέα σειρά του studio Ordet και της A1 Pictures η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 13 Ιανουαρίου 2011 και θα αποτελείται από 13 επεισόδια.

Η δράση εκτυλίσσεται σε ένα νησί όπου το λεγόμενο σύστημα Fractale αρχίζει και καταρρέει. Μια μέρα ένα νεαρό αγόρι ο Crane βρίσκει ένα τραυματισμένο κορίτσι την Phryne στην βάση ενός γκρεμού το οποίο εξαφανίζεται αφήνοντάς του ένα φυλαχτό. Ο Crane ξεκινά λοιπόν ένα ταξίδι με την προσωποποίηση ενός κοριτσιού της Nessa σε αναζήτηση της Phryne και ανακαλύπτει το μυστικό του συστήματος Fractale.

Πιο συγκεκριμένα:

O Crane που είναι και ο κύριος χαρακτήρας έχει "doppels" για κηδεμόνες, τα οποία είναι ανδροειδή τα οποία ελέγχουν οι γονείς του. Μπορούν να διαλυθούν ακόμη και με μία κίνηση. O Crane λατρεύει τα αρχαία αντικειμενα όπως οι πάπυροι και άλλα συναφή. Καθώς πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα "doppels" τους , είναι δυσαρεστημένος για το ότι δεν συναντά πολλούς ανθρώπους. Πιστεύει στις ευχές που κάνει κανείς στον ήλιο.

Η Phryne είναι η κόρη ενός ιερέα. Έχει ξαφνικά ξεσπάσματα, όπως όταν ικετεύει τον Crane για να τον δει να γελάσει. Τα δύο παιδιά ήρθαν κοντά το ένα στο άλλο και πέρασαν μια νύχτα μαζί σε κάποια αρχαία ερείπια . Η ευχή της Phryne στον ήλιο είναι να χαμογελάει πάντα ο Crane.

Η Νessa είναι ένα πρόσχαρο κορίτσι γεμάτο ενέργεια το οποίο ξεπετάγεται ξαφνικα από το φυλαχτό που άφησε η Phryne. Xαμογελάει πολύ και λατρεύει τις εξερευνήσεις, βάζοντας συχνά τον Crane σε μπελάδες. Φαίνεται να γνωρίζει την Phryne και να κρύβει πολλά μυστικά.

Posted Image

Η υπόθεση φαίνεται το τυπικό anime εναλλακτικής πραγματικότητας το οποίο πιθανόν να έχει αρκετά sci-fi στοιχεία μέσα. Αυτό όμως που κίνησε την προσοχή μου ήταν αφενός ο συγγραφέας της ιστορίας Hiroki Azuma και αφετέρου η υπεύθυνη της σύνθεσης της σειράς Mari Okada ( CANAAN, Toradora, True Tears). Για να είμαι και τελείως ειλικρινής λάτρεψα το art το οποίο φαίνεται να είναι πολύ προσεγμένο και την όμορφη ατμόσφαιρα που φαίνεται να απορρέει από αυτό. Φαίνεται να έχει κάποια στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε μια πολύ αξιόλογη σειρά αν χρησιμοποιηθούν σωστά. Τώρα αν οι προσδοκίες θα πραγματοποιηθούν θα το δείξει μόνο ο χρόνος.

Παράλληλα άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 να εκδίδεται και manga στο Gangan Οnline της Square Enix με σχέδιο Mutsumi Akasaki.

~trailer~

Youtube Video

Posted Image

Αnidb
ΑΝΝ

MAL

Official site

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 14 Ιανουάριος 2011 - 06:20

#2 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2011 - 20:20

Πανέμορφος κόσμος με μόνη παραφωνία τα διάφορα doppels. Δεν κολλάνε στο τοπίο, σε άλλους μπορεί να αρέσει αυτή η αντίθεση βέβαια.
Spoiler: 1

#3 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 Δημοσιεύσεις:
  • Locationplateia eleytherias

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2011 - 22:29

εχει καμια σχεση με τα μαθηματικα Fractals ?

#4 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2011 - 23:11

εχει καμια σχεση με τα μαθηματικα Fractals ?

this.I was ready to ask that
Δημοσιευμένη  εικόνα

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#5 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιανουάριος 2011 - 06:15

To ειδα απο umee.Οκ αρκετα καλο αν και οπως ανεφερε και ο Νικος, τις χαζομαρες του τις ειχε.

Δεν νομιζω να ειμαι ο μονος που του θυμησε εντονα Studio Ghibli.Ειδικα οι σκηνες με το ιπταμενο/μπαλονι like thing ηταν σχεδον deja vu αλλα με την καλη εννοια.Οι χαρακτηρες-μεχρι τωρα τουλαχιστον-δεν ηταν κατι που δεν εχουμε ξαναδει αλλα ουτε και με ενοχλησαν.Ελπιζω να αξιοποιηθει σωστα ο πολυ ομορφος κοσμος του γιατι η ολη ατμοσφαιρα δεν ειναι κατι που συνανταμε συχνα σε tv series.Θυμιζε αρκετα ταινια η ολη φαση.

Για να ειμαι ειλικρινης περιμενα λιγο περισσοτερα αλλα ειναι νωρις ακομα οκ.
Δημοσιευμένη  εικόνα

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#6 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιανουάριος 2011 - 14:55

To ειδα απο umee.Οκ αρκετα καλο αν και οπως ανεφερε και ο Νικος, τις χαζομαρες του τις ειχε.

Δεν νομιζω να ειμαι ο μονος που του θυμησε εντονα Studio Ghibli.Ειδικα οι σκηνες με το ιπταμενο/μπαλονι like thing ηταν σχεδον deja vu αλλα με την καλη εννοια.Οι χαρακτηρες-μεχρι τωρα τουλαχιστον-δεν ηταν κατι που δεν εχουμε ξαναδει αλλα ουτε και με ενοχλησαν.Ελπιζω να αξιοποιηθει σωστα ο πολυ ομορφος κοσμος του γιατι η ολη ατμοσφαιρα δεν ειναι κατι που συνανταμε συχνα σε tv series.Θυμιζε αρκετα ταινια η ολη φαση.

Για να ειμαι ειλικρινης περιμενα λιγο περισσοτερα αλλα ειναι νωρις ακομα οκ.

Πάνω κάτω μια από τα ίδια...Φαίνεται ωραίο σαν ιστορία και πολλά υποσχόμενο...Όντως όμορφος κόσμος, βοηθάει σε αυτό και το καταπληκτικό σχέδιο. Εμένα μου θύμισε και λιγάκι eureka seven πολύ θολά όμως...

Και μένα με ξενέρωσαν λίγο οι "κακοί" της υπόθεσης γιατί για να πάρω σοβαρά μια ιστορία θέλω να έχει αξιοπρεπεπείς "κακούς".

Δεν ξέρω αν μου αρέσει αυτή η νέα μόδα να μειώνονται συνεχώς τα επισόδεια μιας σειράς (σε λίγο θα φτάσουμε στα 6 και πολλά θα μας είναι) καθώς δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν να εξελίξουν μια ιστορία σε τόσα λίγα επισόδεια. Θα δείξει...

xbJ3b2w.jpeg

#7 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 02:28

το σχεδιο και το background art ηταν σε φοβερα επιπεδα, στιγμες ενιωθα λες και εβλεπα ταινια..

Η ιστορια εως τωρα απλη και ωραια μενει να δουμε πως θα προχωρησει. Βλεπω οτι στο καθενα μας εφερε εικονες απο αλλες σειρες, πχ σε σημεια μου εφερνε στο μυαλο kaiba. Τα doppels και οι σαχλοι κακοι δε με ενοχλησαν, αυτη η αντιθεση με το σχεδιο / feeling του κοσμου μου αρεσει.

#8 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 02:35

Ναι! Και μένα μου θύμισε kaiba, το όλο thingy με τη μνήμη αλλά εντάξει κατά τάλλα καμία σχέση XD

xbJ3b2w.jpeg

#9 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 03:05

Eμένα για πρώτο επεισόδιο μου φάνηκε πάρα πολύ όμορφο. Δεν πιστεύω ότι είδαμε την ουσία της υπόθεσης ή τους πραγματικούς κακούς (αν υπάρχουν) ακόμη. Το animation ήταν πανεμορφο και extra bonus points για τα extra fluffy σύννεφα στην αρχή του επεισοδίου (δεν ξέρω γιατί αλλά μου κόλλησαν). Και Miyazaki αίσθηση είχε και Kaiba θύμισε πολύ λίγο αλλά είναι τελείως ξεχωριστό σαν σειρά.

Tώρα τα doppels δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν με ενοχλούν ή όχι. Προφανώς θέλουν να δώσουν την αίσθηση τεχνολογία meets οικολογική συνείδηση or smth αλλά το αν θα αποδειχτεί πετυχημένο ή όχι θα το δούμε στην συνέχεια.

Γενικά μακάρι να βλέπουμε περισσότερες noitaminA σειρές στο μέλλον, ώστε να ξεκολλήσουμε λιγάκι από το παραχαϊδεμένο target group των young male θεατών. Τώρα για το θέμα του αριθμού επεισοδίων τι να πω. Από την μία κρίμα γιατί όταν μία σειρά είναι καλή θες να την ευχαριστιέσαι, από την άλλη όμως δεδομένου ότι δεν θα πετσοκόψουν την υπόθεση και δεδομένου ότι υπάρχουν και κάποιοι με anime ADD ανάμεσα μας ίσως να μην είναι και τόοοσο άσχημο.

#10 Hamanu

Hamanu

Give sick

• Members
  • 229 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 03:11

Looks interesting. Το γεγονός ότι έχει όμορφο σχέδιο is always a plus. Επίσης...

Εμένα μου θύμισε και λιγάκι eureka seven πολύ θολά όμως...

αυτός είναι ο άλλος λόγος που θέλω να το δω.:wis:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#11 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 10:37

Πολύ καλό το πρώτο επεισόδιο, οπτικά πανέμορφο αν και κάτι με ψιλο-ενοχλεί στο σχέδιο των χαρακτήρων κλπ. Αλλά ήταν ανάγκη να βάλει η άλλη τα κλάματα, επειδή το χαμόγελό του δεν είναι το ίδιο όπως οταν ήταν μωρό; Δηλαδή, έλεος.. Μπορούσαν και με άλλο τρόπο να δείξουν ότι το Fractale system αποξενώνει τους ανθρώπους.
Από το 95/100 έπεσε στο 75/100 με αυτή τη σκηνή.
Φοβερός ο κόσμος και η όλη ατμόσφαιρα, που μου θυμίζει αρκετά Xam'd, ελπίζω σε πολύ καλή συνέχεια γιατί είναι κρίμα..
Πάντως έχει φάει τρελό hype σε διάφορα forums ιδιαίτερα με τις δηλώσεις του σκηνοθέτη Yutaka Yamamoto, αλλά και λόγω του Hiroki Azuma.

#12 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 15:23

Seems interesting, μου θύμισε και αρκετά Xam'd, κάτι το θετικό.
Σίγουρα δεν θα είναι η average βλακεία στις οποίες έχουμε πήξει, οπότε δεν έχω παράπονο. :hot:

Α, κατέβασα τα releases από UTW και umee, αλλά βαριέμαι να το δω και δεύτερη φορά. Το κακό με τους umee είναι το americanisation, γι' αυτό για τώρα προτίμησα UTW. Απόψεις;

HnH5aB0.jpg

#13 Getekid

Getekid

Apprentice Human

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 16:27

Είδα κι εγώ το πρώτο επεισόδιο και έχω μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση.
Θύμιζε σίγουρα ταινία με τα τοπία και το animation, ειδικά το αερόστατο της μικρής μου θύμησε Windaria! Μετά τα doppels είναι σαν στο Kaiba όπως είπατε ήδη.

Για αρχή, τo intro τα σπάει :lovulovu:. Το τραγούδι είναι αρκετά καλό αλλά σε συνδιασμό με το βίντεο είναι απλά κορυφαίο. Το επεισόδιο το είδα από UTW μιας και αυτό βρήκα σε ddl (άτιμο φίλτρο για torrents:nanteee:) και ήταν μια χαρά. Κάποια στιγμή θα κατεβάσω και από τους άλλους να συγκρίνω, αλλά έχουμε...

Με τα fractals των μαθηματικών, αν απλά το αφήσουν σαν το όνομα του δικτύου των τρισεκατομυρίων πυρηνών, τότε οκ, θα έχει μικρή σχέση. Τώρα αν χρησιμοποιήσουν την άπειρη αναδρομική περιοδικότητα που έχουν, κάτι σαν έναν όμοιο κόσμο μέσα στο δίκτυο fractale στον οποίο υπάρχει πάλι αυτό το δίκτυο, μέσα στο οποίο να υπόρχει άλλος ένας ίδιος κόσμος κ.ο.κ. ε, έτσι και πάρει καμια τέτοια στροφή η ιστορία, εκεί είναι που θα πορωθώ άγρια.:burningbe3::burningbe3: (Ίσως είναι επειδή ό,τι έχει να κάνει με αναδρομή το βρίσκω τρομερά ενδιαφέρον!!)

Γενικά πάντως το consept της φαίνεται πολύ ωραίο οπότε θα τη συνεχίσω σίγουρα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Getekid: 15 Ιανουάριος 2011 - 20:26
Τυπογραφικά...

Όλα έχουν τη μαθηματική τους προσέγγιση!!!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#14 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 17:44

Μήπως μπορείς να εξηγήσεις με απλά ελληνικά αυτό που είπες πιο πάνω? Για την αναδρομή. αν δεν βαριέσαι δηλαδή. Μου ακούστηκε πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα :P

xbJ3b2w.jpeg

#15 Getekid

Getekid

Apprentice Human

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 19:58

Φυσικά.

Αρχικά "αναδρομή" σημαίνει ορίζω κάτι χρησιμοποιώντας τον εαυτό του. Παράδειγμα: "Αυτή η πρόταση περιέχει 7 λέξεις και 2 αριθμούς." Το χρησιμοποιούν συχνά και στον προγραμματισμό όπου μπορείς να σχεδιάσεις ένα πρόγραμμα να τρέχει τον εαυτό του. Στην αναδρομή προκύπτουν και πολλά παράδοξα (πχ. το παράδοξο του Russel στη συνολοθεωρία). Αν πατήσεις στο google recursion και δεις τις εικόνες ίσως να είναι πιο ξεκάθαρο. Βάζω κι εδώ μια.
Posted Image

Τώρα τα fractals έχουν ακριβώς αυτήν την ιδιότητα. Πάρε για παράδειγμα αυτό
Posted Image
Από ότι βλέπεις σε πολλά σημεία του σχεδίου είναι ...... ξανά ολόκληρο το σχέδιο!!! Για τα fractals λένε ότι όσο και να τα μεγεθύνεις, η εικόνα του θα παραμείνει αναλλοίωτη. Αυτό επειδή όλο το σχέδιο εμφανίζεται μέσα στον εαυτό του και άρα αν πλησιάσεις θα έχεις ξανά το ίδιο σχέδιο (το οποίο πάλι θα έχει τον εαυτό του μέσα, οπότε αν ξαναπλησιάσεις θα έχεις πάλι το ίδιο κ.ο.κ)!!! Σαν τη σπείρα ένα πράγμα. Είναι σαν να βάζεις σε ένα κουτί το ίδιο το κουτί!! (Στον προγραμματισμό πάλι αυτό είναι το λεγόμενο loop. Το πρόγραμμα τρέχει τον εαυτό του επ' άπειρον και δεν δεν σταματάει ποτέ.)

Στη σειρά δεν ξέρω γιατί διάλεξαν αυτό το όνομα, για αυτό και λέω μήπως στην πορεία κάνουν τίποτα τέτοιο στη δομή της ιστορίας ή κάπου γενικά στο anime.

Ελπίζω να σε κάλυψα!!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Getekid: 15 Ιανουάριος 2011 - 20:32

Όλα έχουν τη μαθηματική τους προσέγγιση!!!
Δημοσιευμένη  εικόνα