Sentou Yousei Yukikaze
Thirty-three years ago, an alien force known as the "JAM" invaded Earth through a dimensional portal over Antarctica. Earth's forces managed to drive the JAM back through the portal to their home planet designated as "Fairy." While majority of Earth's population is unaware of the JAM's presence, the war continues on Fairy.
Sentou Yousei Yukikaze chronicles the life of Rei Fukai, an SAF (Special Air Force) pilot assigned to pilot "Yukikaze" - an advanced reconnaisance fighter plane equipped with a near-sentient A.I. that detects the presence of the JAM within its path.
5 ova διαρκειας 30 εως 50 λεπτων απο το studio Gonzo... οχι μην σταματησετε να διαβαζετε ακομα, η σειρα αποδειχτηκε πολυ καλη... σιγουρα ειναι ιδιαιτερη παντως.
αρχιζω με τα απλα. τα γραφικα και το animation. εντυπωσιακα οσο δεν παει, με τις CGI αερομαχιες να κλεβουν την παρασταση φυσικα... και για να μην σας αφηνω σε αγωνια, που ξερω πως εχετε, να ενα μικρο παραδειγμα...
και μετα την πρωτη γευση του εντυπωσιακου animation, μπορουμε να περιμενουμε ενα anime που θα προσφερει μπολικη δραση και ενα σεναριο στο οποιο καθε προβλημα θα λυνεται με μια εκρηξη... τη δραση καταφερνει και την προσφερει με εναν ιδιαιτερο τροπο, αλλα το σεναριο, προς μεγαλη μου εκπληξη, δεν καταληγει στα γνωστα κλισε. τουλαχιστον ετσι μου φανηκε...
το σεναριο ειναι λιγο μπερδεμενο, εξηγει τα βασικα, μας αφηνει να δουμε τις σχεσεις μεταξυ των χαρακτηρως ( παλι καλα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου ), και δημιουργει μια περιεργη ατμοσφαιρα, αρκετα αβολη. το setting μου φανηκε πρωτοτυπο αλλα οχι η γενικοτερη ιδεα. δεν επικεντρωνεται στις μαχες... παιζει ψυχολογικα παιχνιδια με το μυαλο του πρωταγωνιστη, δειχνει εναν πολεμο που καθε μερα ειναι ιδια, ζωες χανονται, ενω η ανθρωποτητα δεν εχει ιδεα τι συμβαινει πλεον, εχει ξεχασει, και φοβαται οσους εχουν σχεση και παιρνουν μερος σε αυτον τον πολεμο... ειδικη σημειωση στους "κακους" της ιστοριας, τους JAM ( μη δω αστεια με μαρμελαδες... ) οι οποιοι παραμενουν τυλιγμενοι στο μυστηριο σε ολη τη διαρκεια της σειρας. θα ηθελα να δω περισσοτερα απο αυτους.
τη μεγαλυτερη εντυπωση, παντως, μου την εκανε η ατμοσφαιρα που δημιουργουσε. ακομα και στις μαχες μεγαλης κλιμακας ενιωθα τοσο στεναχωρα και πιεσμενος οσο ο πιλοτος μεσα στο αεροσκαφος... δεν ξερω γιατι ειχα αυτη την αισθηση, δεν ειχα πιει και τιποτα...
παντως ενω το ανιμε εχει τελος, αφηνει παρα πολλα ερωτηματα κατα τη διαρκεια του... αποκορυφωμα η αρχη του 5ου ova... κοιταγα στο 4ο να δω τι εχασα... δεν βρηκα κατι...
αξιζει να το δει κανεις, εχει αρκετο ενδιαφερον, ειναι εντυπωσιακο, παει να γινει ψαγμενο αλλα κατι του λειπει, αλλα οπως και να εχει ειναι διασκεδαστικο! ^^
anidb link
[KAA]@Bakabt
Ελληνικοι υποτιτλοι@Anime.Awmn