Πρέπει να κάνω κι εγώ επανάληψη μου φαίνεται... gomen & arigatou.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Monster
Καταχωρήθηκε 29 Οκτώβριος 2008 - 21:27
Πρέπει να κάνω κι εγώ επανάληψη μου φαίνεται... gomen & arigatou.

Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2008 - 14:48
(λίγο υπομονή ακόμη και το τελειώνω,να πάω σε καμία άλλη σειρά...ακόμη 14 eps + το recap)
Ένα έχω να πω,επιτέλους βρήκα ποιον χαρακτήρα συμπάθησα περισσότερο από την σειρά(μέχρι τώρα ήταν ο Runge):
....και δεν υπάρχει στο poll:uhh:
Απαιτώ να προστεθεί τώρα!
Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2008 - 15:19
Eps 58-60 έφυγαν χτες
(λίγο υπομονή ακόμη και το τελειώνω,να πάω σε καμία άλλη σειρά...ακόμη 14 eps + το recap)
Ένα έχω να πω,επιτέλους βρήκα ποιον χαρακτήρα συμπάθησα περισσότερο από την σειρά(μέχρι τώρα ήταν ο Runge):
Spoiler:
συμφωνώ και επαυξάνω , είναι πολύ ωραίος τύπος
Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2008 - 15:34
Eps 58-60 έφυγαν χτες
Ένα έχω να πω,επιτέλους βρήκα ποιον χαρακτήρα συμπάθησα περισσότερο από την σειρά(μέχρι τώρα ήταν ο Runge):Spoiler:
Άντε κουράγιο να το τελειώσεις. Ως το τέλος θα έχεις στάνταρ πορωθεί και με άλλους χαρακτήρες και γενικά με το story.
Όσο αφορά τον χαρακτήρα που λες για το poll τι να πω?? H αλήθεια είναι πως μιλάμε για μια σειρά που έχει απίστευτη ανάπτυξη χαρακτήρων για τουλάχιστον 8+ χαρακτήρες. Δε νομίζω πως ένα poll όπου μπορεί κανείς να επιλέξει μόνο έναν χαρακτήρα από μόνο 7 "does justice to this anime". O κάθε άνθρωπος που βλέπει αυτή τη σειρά πιστεύω πως μπορεί να ταυτιστεί με το λιγότερο 3-4 χαρακτήρες, "βιώνοντας" κατά κάποιο τρόπο αυτά που περνάνε, βλέποντας τη σειρά. Για μένα αυτό είναι και το μεγαλύτερο + της σειράς παρέα με το μυστηριακό και χωρίς τρύπες σενάριο.
Εγώ προσωπικά είχα φάει πόρωση με τουλάχιστον 5 χαρακτήρες στην διάρκεια της σειράς μπορεί και παραπάνω. Ο λόγος ήταν ο τρόπος που σκιαγραφόταν ο χαρακτήρας τους, η ψυχολογία τους, τα κίνητρά τους και γενικά το πόσο ανθρώπινοι ήταν. Σε τελική αυτό που μας κάνει human εκτός απ'το individuality που είναι μια γενική έννοια είναι τα συναισθήματα και τα flaws μας. (Χώρια που αυτά πολλές φορές οφείλονται στο παρελθόν μας και σε εμπειρίες που έχουμε/περνάμε. Αυτό το δείχνει η σειρά με το καλύτερο δυνατόν τρόπο)
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 30 Οκτώβριος 2008 - 16:08

In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2008 - 15:42
Όσο αφορά τον χαρακτήρα που λες για το poll τι να πω?? H αλήθεια είναι πως μιλάμε για μια σειρά που έχει απίστευτη ανάπτυξη χαρακτήρων για τουλάχιστον 8+ χαρακτήρες. Δε νομίζω πως ένα poll όπου μπορεί κανείς να επιλέξει μόνο έναν χαρακτήρα από 8 "does justice to this anime".
Ακριβώς,από την στιγμή που χωράνε 15 κιώλας
Εγώ προσωπικά είχα φάει πόρωση με τουλάχιστον 5 χαρακτήρες στην διάρκεια της σειράς μπορεί και παραπάνω. Ο λόγος ήταν ο τρόπος που σκιαγραφόταν ο χαρακτήρας τους, η ψυχολογία τους, τα κίνητρά τους και γενικά το πόσο ανθρώπινοι ήταν. Σε τελική αυτό που μας κάνει human εκτός απ'το individuality που είναι μια γενική έννοια είναι τα συναισθήματα και τα flaws μας.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 30 Οκτώβριος 2008 - 23:47
Καταχωρήθηκε 31 Οκτώβριος 2008 - 22:40
Spoiler:
Καταχωρήθηκε 31 Οκτώβριος 2008 - 22:45
Spoiler:
Επιτέλους κάποιος που με καταλαβαίνει
Αν και όπως είπα περιμένω να τελειώσω την σειρά για να δώσω την τελική μου κρίση,δεν περιμένω να αλλάξει σημαντικά.
Μέχρι τώρα μου φάνηκε από τους πιο αδύναμους σε ανάπτυξη χαρακτήρες της σειράς(όχι γενικά,απλώς συγκριτιτικά με τους άλλους) και είναι από τους λιγότερο αγαπημένους μου.
Υπερβολικά "άγιος" για να τον βρω αληθοφανή,είπαμε ο αλτρουισμός υπάρχει και στις μέρες μας,αλλά αυτός παραήταν αγαθός και αμφιβάλλω αν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να υπάρξει μια τέτοια κατάσταση και άτομο.
Καταχωρήθηκε 02 Νοέμβριος 2008 - 03:04
Εμένα μου άρεσε πολύ ακριβώς γιατί ενώ ήταν ο τυπικός good guy, έχει και με το παραπάνω τα προβλήματά του, αλλά δεν είναι τόοοοσο περίπλοκα όσο των άλλων ώστε να επικεντρωθώ μόνο σε αυτόν. Πράγμα που εύκολα γίνεται προς το πρωταγωνιστή σε οποιοδήποτε έργο.
Θέλω να πω, απο την αρχή κιόλας, είχε αδυναμίες that got him in that mess ( μαζί με τη βοήθεια που είχε απο you know who:canthelp: ) αλλά και κατα τη διάρκεια και μέχρι το τέλος, έκανε λάθος αποφάσεις.
Μη ξεχνάμε οτι ήταν και άτομο μεγαλωμένο σε συντηρητική χώρα/κοινωνία και το οποίο μεταφέρθηκε κατευθείαν στη high society άλλης χώρας που επίσης διέπεται απο αυστηρούς κανόνες... Το οτι ήταν πάντα ευγενικός και τον κάνανε οτι θέλανε δε σημαίνει οτι δε τον ενοχλούσε ή οτι ήταν βλάκας. Και όταν έχεις τέτοια φήμη και ουσιαστικά το μέλλον σου κρέμεται απο το να σκύβεις το κεφάλι και να είσαι καλός με τους πάντες, you play the part.
Ο λόγος που πέτυχε σε τέτοια κοινωνία ήταν ακριβώς γιατί έκανε ότι του έλεγαν και ήταν έτσι καλάγαθος και πιστεύω πως οι αλλαγές που έκανε (αν το σκεφτούμε απο ρεαλιστική άποψη και όχι απο anime world view όπου παίρνονται ΟΙ αποφάσεις χωρίς συνέπειες ή σκέψη) ήταν αρκετά ριζικές και τολμηρές για άτομο τέτοιου χαρακτήρα.
Και το οτι μετά γινόταν χαλί για άσχετους ακόμα ανθρώπους που όμως το αξίζανε το έκανε ακριβώς γιατί ήταν το μόνο πραγματικά δικό του που του είχε μείνει. Ακριβώς γιατί μια ζωή τη πέρασε αφήνοντας τέτοιους καλούς ανθρώπους στη μοίρα τους γιατί they weren't important enough για κάποιους. Αν σκεφτούμε επίσης τι ξεκίνησε να πάει να κάνει, αυτή η καλοσύνη του τον κρατούσε προσγειωμένο και τον βοήθησε να μη χάσει τον εαυτό του.
Το οτι κατάφερε να μη χάσει αυτά τα καλά που είχε μετά απο όσα πέρασε, δείχνει πόσο δυνατός χαρακτήρας ήταν και τελικά τον βοήθησαν να πάρει σημαντικές αποφάσεις με το σωστό τρόπο.
Απλώς έχει τα τυπικά στοιχεία ενός goody two shoes χαρακτήρα που έχουμε συνηθήσει σε πρωταγωνιστές και ίσως λόγω των πολύ ενδιαφέροντων side or other characters δε αφήνει τον ίδιο αντίκτυπο.
Εμένα με απογοήτευσε κάπως η Nina να πω την αλήθεια. Στην αρχή όμως μόνο... Αυτή παραήταν η αθώα κοπελίτσα με μια δώση angst. Είναι αρκετά στερεότυπος χαρακτήρας για κεντρική κοπέλα σε τέτοιο αριστούργημα. Βέβαια, αυτή η αθωότητα και απλότητά της ήταν αναγκαία για να παρουσιάσει το χαρακτήρα όπως έπρεπε, όπως αργότερα κατάλαβα, οπότε και αυτό το θεωρώ μαγκιά του Urasawa.
Για το Tenma πάλι τώρα, προσωπικά μου αρέσει πολύ ο ακριβώς γιατί μένει αρκετά στερεότυπος ώστε να δημιουργεί εμπάθεια, να τάσσει τον θεατή με το μέρος του και να αντλεί την υποστήριξή του, χωρίς όμως να είναι χωρίς ψεγάδια ή τέλειος.
Τον θεωρώ ενδιαφέροντα όσο και οι άλλοι χαρακτήρες, απλώς του έλειπε αυτό το epic feeling που είχανε οι άλλοι και φαντάζει βαρετός και αδύναμος αν δε καθίσεις να τον αναλύσεις μέχρι αηδίας..
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Orion19: 02 Νοέμβριος 2008 - 03:17
Καταχωρήθηκε 13 Νοέμβριος 2008 - 23:02
Όπως ήδη είχα πει,πολύ καλή σειρά,η πιο ρεαλίστικη που έχω δει ως ώρα και με μια από τις καλύτερα δυνατές αναπτύξεις χαρακτήρων.
Τα τοπία επίσης πανέμορφα,όλο το Γερμανοτσέχικο κλίμα αποδώθηκε άψογα και ομοίως και η μουσική,η οποία σε "τεντώνει" στις δυνατές στιγμές και σε χαλαρώνει σε σκηνές χαράς ή καθημερινότητας.
Ως προς αυτά τα σημεία παραδέχομαι η σειρά παίρνει άριστα.
Όσο αφορά μερικά μικρομειονεκτίματα που βρήκα όμως:
Πρώτο και σημαντικότερο,ο αριθμός των επεισοδίων.
74 επεισόδια ήταν σίγουρα ένας καλός αριθμός επεισοδίων ώστε να αναπτυχθούν καλύτερα όλοι οι χαρακτήρες και καταστάσεις,αλλά αποψή μου είναι ότι,όπως και να το κάνουμε,οι υπερβολικά πολλές καταστάσεις και χαρακτήρες κούρασαν από ένα σημείο και μετά και έκαναν πιο δύσκολη την εμπέδωση της όλης ιστορίας.
Αν μη τι άλλο θεωρώ ότι η σειρά άνετα κοβόταν στα 60 επεισόδια πχ και θα είχε βγει ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα.
Τα άλλα μειονεκτήματα αφορούν κυρίως τους χαρακτήρες και θα τα αναφέρω τώρα:
Τρομερή σειρά λοιπόν,must όχι μόνο για όλους όσους θέλουν να δουν μια τρομερά ρεαλιστική ιστορία μυστηρίου με απίστευτη ανάπτυξη χαρακτήτων,αλλά και γενικώς για κάθε anime fan.
Έχει τις μικροατελειές της και μη ρεαλιστικές καταστάσεις(όπως όλες άλλωστε,θα απαιτούσαμε υπερβολικά αν θέλαμε να μην έχει ούτε ένα ελάττωμα),αλλά στο συνολό της,ομοιά της τόσο καλή δεν θα βρείτε.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 14 Νοέμβριος 2008 - 04:04
Καταχωρήθηκε 14 Νοέμβριος 2008 - 03:33
Kudos to Zoro που είχε πρόχειρη τη σειρά μιας και δεν θυμόμουν τα ονόματα αρκετών χαρακτήρων.
Καταχωρήθηκε 14 Νοέμβριος 2008 - 03:52
Πάντως πολύ ωραίο το post του Zoro πάνω κάτω με κάλυψε και μένα για τη γνώμη μου στη σειρά.
Αγαπημένοι μου char : μάλλον Grimmer, Runge και Johan με τη σειρά που τους έγραψα.

In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 14 Νοέμβριος 2008 - 04:16
Όπως είπα για μενα ο καλύτερος όλων των χαρακτήρων ήταν ο Μartin,o δολοφόνος(για τους λόγους που ανέφερα στο πάνω post μου) και ακολουθούν Runge,Grimmer,Eva και Johan.
(καθώς και μερικοί ακόμη δευτερεύοντες)
Παραθέτω και μερικές εικόνες του Martin,μιας και τον είδαμε σε λίγα επεισόδια μόνο(58-60):
Αυτό το tough guy "ύφος" του και η ηρεμία αντιμετώπισης του σε πολλά από τα "καπρίτισα" της Eva και άλλες καταστάσεις ήταν και μερικοί από τους λόγους που μου άρεσε.
Καταχωρήθηκε 14 Νοέμβριος 2008 - 12:51
Πρώτο και σημαντικότερο,ο αριθμός των επεισοδίων.
74 επεισόδια ήταν σίγουρα ένας καλός αριθμός επεισοδίων ώστε να αναπτυχθούν καλύτερα όλοι οι χαρακτήρες και καταστάσεις,αλλά αποψή μου είναι ότι,όπως και να το κάνουμε,οι υπερβολικά πολλές καταστάσεις και χαρακτήρες κούρασαν από ένα σημείο και μετά και έκαναν πιο δύσκολη την εμπέδωση της όλης ιστορίας.
Αν μη τι άλλο θεωρώ ότι η σειρά άνετα κοβόταν στα 60 επεισόδια πχ και θα είχε βγει ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα.
Well, απο τη στιγμή όμως που η σειρά είναι πιστή αντιγραφή του manga δεν θα μπορυσε να είναι λιγότερα επισόδια