Βασισμένο πάνω στο ομώνυμο Sci Fi novel του Eiichi Ikegami.The story takes place in the middle of the 21st century when global warming has turned Tokyo into a tropical city. To reduce the temperature at the heart of the city by 5°C (9°F), the city is being reborn as the world's largest forest city. However, despite the flow of refugees to the new city of Atlas, there are not many residents who can actually live there. Moreover, anti-government guerillas are attempting to stop the forestation.
AniDb ~ ANN ~ AnimeSuki ~ Official Site
------------------------------
Έρχεται τον Απρίλιο, και είναι το make or break project για το studio GONZO. Ειδικά μετά την πρόσφατη καρατόμηση του studio, η απόφαση να παραμείνει ζωντανό το project δείχνει πόσο σημαντικό είναι αυτό για το μέλλον του. Ο λόγος για τον οποίο κάνω thread από τώρα για αυτό το αγροτεμάχιο είναι κυρίως για το παραπάνω, όπως και για το γεγονός πως μετά την απογοήτευση του Mardock Scramble ο Range Murata επιστρέφει επιτέλους στην βιομηχανία αναλαμβάνοντας το char design για αυτή την σειρά.
Will it succeed?
---Αυτή την φορά δεν έχουμε κάποιον scripter του κώλου στο τιμόνι, αλλά τον βετεράνο Hiroshi Ohnogi (SDF Macross, Rahxephon, Eureka7, Noein) που μαζί με το συγκεκριμένο έχει αναλάβει και την πιστή μεταφορά του manga στη νέα FMA σειρά. Ο άνθρωπος έχει κάνει παπάδες στο παρελθόν, και αν και δεν έχουμε original concept εδώ αλλά μεταφορά από νουβέλα, μπορεί να τα καταφέρει.
---Ο Range Murata έχει αναλάβει τα char designs. Είμαι fan του συγκεκριμένου κυρίου, και είμαι επιπρόσθετα σίγουρος πως σε αυτόν τον τομέα θα το ευχαριστηθούμε τα μάλα το έργο... για παράδειγμα...

---Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής από το original content του βιβλίου (btw, πρόσφατα ξεκίνησε και το ομώνυμο manga για αυτό), αν και η πρώτη εντύπωση είναι πως έχουμε άλλο ένα ρηχό SciFi dystopia setting, η υπόθεση είναι αρκετά...παράξενη για να να κατηγοριοποιηθεί εύκολα μέσα στο genre, με αρκετές dementia πινελιές για να την κάνουν πρωτότυπη. Επίσης, αν τα παιδιά στο GONZO φτάσουν έστω και λίγο στο επίπεδο των visualization concepts που έχουμε για το βιβλίο και το manga, θα χεστούμε στο eye candy...ορίστε μερικά παραδείγματα...

---Creative Prod θα είναι ο επίσης βετεράνος Mori Takeshi (Otaku no Video, Vandread), που όπως και ο Ohnogi έχει δώσει πολύ καλές δουλειές για το studio ΒΟΝES και αλλού.
Will it fail?
---Studio GONZO.
---Καθώς προβλέπεται να είναι το make or break project του studio αυτό, ετοιμαστείτε για κιλότες. Είμαι απλά σίγουρος πως κάπου-κάπως θα μπουν μέσα.Δεν ξέρω τον βαθμό στο οποίο το fanservice θα παίξει μέσα στην σειρά, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτός θα είναι ο βασικός λόγος που θα το ρίξει στον κουβά για μένα. Και ταυτόχρονα, θα το κάνει να πουλήσει σαν τρελό.
---Έχουμε τον Makoto Bessho στην σκηνοθεσία. Αν και ομολογουμένως δεν είχε ποτέ την δυνατότητα να δείξει το ταλέντο του (κυριότερη δουλειά του η ταινία του Oh My Goddess! που πούλησε ασχέτως σκηνοθεσίας λόγω των fanboys), δεν έχουμε δει και αντικειμενικά κάτι σοβαρό από αυτόν (το Armitage DM ήταν μέτριο imo). Θα προτιμούσαμε κάποιον άλλο για αυτή την δουλειά, όπως για παράδειγμα τον in house Koichi Chigira, που θα μπορούσε να δουλέψει και πιο εύκολα με τους υπόλοιπους...
---Από τα πρώτα σχέδια που έχουμε, η δουλειά του Kumi Ishii (έχει αναλάβει την μεταφορά και το animation των char designs του murata) leaves sth to be desired. Ελπίζω να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα, θα είναι κρίμα να μην τα εκμεταλλευτούν όπως πρέπει.

Αυτά προς το παρόν, οψόμεθα. Μου φαίνεται πως θα πέσουν πολλά καντήλια για την σειρά, και πως αυτό θα είναι το κύκνειο άσμα του studio. Κρατάμε μικρό καλάθι σε κάθε περίπτωση, and brace for
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Dante80: 01 Μάρτιος 2009 - 11:50