Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γνώμες για αγορές hardware
Καταχωρήθηκε 26 Απρίλιος 2009 - 15:52

Καταχωρήθηκε 26 Απρίλιος 2009 - 21:39
Ένα πράγμα μόνο να ρωτήσω. Επειδή είμαι περίεργος με θέματα ήχου, βλέπω ότι έχει μία οπτική ψηφιακή έξοδο ήχου και μία στερεοφωνική. Βλέποντας ταινίες HD φυσικά θα ήταν λάθος να κάνουμε και συμβιβασμό στον ήχο εφόσον έχουμε ήδη και 5.1 ηχεία. Εγώ όμως που έχω τα 5.1 της logitech τα οποία δεν έχουν οπτική ψηφιακή είσοδο ήχου η οποία και μου δίνει τον πολυκάναλο ήχο, αλλά 3 εισόδους center/sub, front, rear, πως θα μπορούσα να τα συνδέσω για να έχω 5.1 ήχο;
Να κανω μια μαλλον χαζη ερωτηση? Μηπως μπορει να "φορτωσει" ΙΜΑGE DVD?
Fingolfin δε νομίζω να γίνεται. Μάλλον απαιτεί οπτική είσοδο.
Digitaltracker δε νομίζω να γίνεται ούτε αυτό.
Λοιπόν μετά από μια μέρα δοκιμής έχω να πω τα εξής:
Τα avi αρχεία τα παίζει μια χαρά σε πολυ καλή ποιότητα. Στους ελληνικούς υπότιτλους εμφανίζει μερικά ελάχιστα λάθη αλλά τίποτε το σοβαρό.
Καινούρια anime όπως πχ Naruto ή Full Metal Alchemist παίζουν άψογα.
Αντιμετώπισα λίγα προβλήματα με παλιά anime αλλά τίποτα το σοβαρό. Αν το βίντεο είναι 4:3 το δείχνει έτσι - δε γίνεται stretch σε widescreen. Επίσης σε παλιά anime μπορεί να μην εμφανίζεται σωστά το karaoke. Για άγνωστο λόγο - προφανώς λόγω codecs - το Bleach από DB εμφανίζει σπασίματα στην κίνηση λίγα όμως.
Τέλος δεν παίζει ελάχιστα αρχεία όπως πχ κάποια Dragonball Z (που διακινούνται στο ADN) και (παραδόξως γιατί είναι καινούριο) το Dragonball Κai από animeclipse παίζουν χωρίς ήχο και βγάζει audio unsupported. Το kai από drzrenaissance παίζει κανονικά. Και αυτά μάλλον θέμα codecs είναι.
Ίσως τα παραπάνω προβλήματα λυθούν σε μελλοντικό firmware upgrade. Δε δοκίμασα κανένα 1080p βίντεο ακόμα αλλά λογικά θα παίζει άψογα.
Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2009 - 11:04
Το πρόβλημα με τα Dragonball Kai είναι στο audio codec συγκεκριμένα δεν υποστηρίζεται vorbec σε mkv αρχεία. Χρησιμοποιώντας αυτό το προγραμματάκι:
Tutorial for converting audio tracks with HeartWare MKV Audio Converter
μετέτρεψα το vorbec σε ac3 και παίζει άψογα χωρίς να αλλιωθεί η εικόνα και χωρίς να πειραχτεί το audio sunc.
Δυστυχώς το full metal alchemist από taka σε 1080p δεν παίζει βγάζει πολλά pixel.
Digitaltracker αν και δεν έχω ασχοληθεί με dvd image πολύ σε κάτι forum που μπήκα πρέπει να το υποστηρίζει τελικά!
Καταχωρήθηκε 01 Ιούνιος 2009 - 19:02
1. SEAGATE BARRACUDA 7200.12 ST3500418AS 500GB SATA2
2. WESTERN DIGITAL 500GB WD5000AACS CAVIAR GP SATA2
3. WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB SATA2
Εσείς τι μου προτείνετε;
Καταχωρήθηκε 02 Ιούνιος 2009 - 11:10
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Καταχωρήθηκε 02 Ιούνιος 2009 - 12:01
Καταχωρήθηκε 02 Ιούνιος 2009 - 15:28
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Καταχωρήθηκε 02 Ιούνιος 2009 - 15:50
Καταχωρήθηκε 02 Ιούνιος 2009 - 22:02
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2009 - 21:00
intel core 2 duo E4500 2,2ghz,500gb σκληρό δίσκο,2gb ram,κάρτα γραφικών NVDIA 8400GS 256mb,οθόνη Samsung 19' ,ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι
Η motherboard ειναι αυτη:
http://www.gigabyte.com.gr/products/mb/bios/ga-946gmx-s2.html
Ο οθονη αυτη:http://www.skroutz.gr/s/1784/Samsung-SyncMaster-940NW-19%2522.html
Πως σας φαινετε η προσφορα?
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 01:05
Παιδια σκεφτομαι να αγορασω αυτο το μεταχειρισμενο pc για 300 ευρω.
intel core 2 duo E4500 2,2ghz,500gb σκληρό δίσκο,2gb ram,κάρτα γραφικών NVDIA 8400GS 256mb,οθόνη Samsung 19' ,ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι
well cpu is ok, Hd ???? (ποσο χρονων το pc, για τι το χρησιμοποιουσε, σκονη κτλπ <-- κατασταση σκληρου μην εχεις καμια εκπληξη), η ram στα ποσα ειναι? καρτα γραφικων εχω χασει παντελως τη σχεση, 256 ειναι κομματι λιγα πια, αμα δε σε ενδιαφερει το gaming εισαι οκ ( HD playback εισαι gg) αλλιως εκει θα χρειαστεις upgrade, οθονη οκ.
Βασικα για 300 ευρω (με οθονη) ειναι πολυ καλη προσφορα νομιζω. Τωρα εξαρταται ποσο καιρο το ειχε συνολικα και σε τι κατασταση ηταν.
περιμενε και καμια καλυτερη γνωμη.
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 05:49
Έχω βρεί προσφορά τον παρακάτω για 800 μαζί με την οθόνη (πακέτο) και λέω να τον πάρω. Δεν έχω βρεί κάτι άλλο καλό.
Δε θα τον έχω για τη δουλειά μόνο βέβαια.. Ταινίες, anime, σειρές, μετατροπές τους και... πως να το θέσω... ουκ ολίγα μέσω torrent

Μου είπανε οτι τα Vista 64 (ειδικά τα 64) τέτοιες "τσατσιές" και οτιδήποτε μη licensed δε το πάνε με τίποτα. Θα αγοράσω τα XP πάλι λοιπόν... 100 ευρώ περίπου κάνουν.
Πως σας φαίνεται το μηχάνημα; Σημείωση οτι είναι ο μόνος με 8 Gb μνήμη που κάνει τόσα ΜΕ οθόνη. 150 περίπου ευρώ πιο φθηνά μόνο βρίσκεις με 3 ή 4 και χωρίς πολλά πολλά.
Δικό μου να φτιάξω δε ξέρω πως και που θα βρω αυτά που θέλω. Δεν είμαι πολύ technically inclined οπότε θα πάρω "έτοιμο". Οπότε ρωτάω αν για έτοιμος είναι οκ για όλα όσα κάνει ο average nerd σαν όλους εμάς.

Πήρα σφραγίδα έγκρισης απο 2 καλούς φίλους που ασχολούνται και με visuad design (η μία μάλιστα αποφοίτησε απο τη σχολή που πέρασα) οπότε για τη δουλειά μου είναι οκ.
Απλά πρέπει να κανονίσω κάποια χρηματικά πριν τον αγοράσω οπότε έχοντας χρόνο, I ask around

Εδώ είναι στα φινλανδικά. Μετάφραση απο κάτω
ACER ASPIRE M5201:
• AMD Athlon 7450 X2 processor • 8 GB of memory • 1000 GB hard drive • NVIDIA GeForce GT120-Video (DVI, VGA, HDMI), 1 GB of its own memory (up to 2431 MB shared) • 7.1 channel sound system • DVD ± R / RW drive • Memory card reader 10/1000 • LAN • WLAN • Connectors behind: Firewire, 6 x Audio, S / PDIF, 4 x USB • Connectors on: 4 x USB 2.0, headphone, microphone • Keyboard, mouse and speakers • Vista Home Premium 64-bit • Works 8.5, F-Secure 4 months • Dimensions (WxDxH): 18 x 44.2 x 36.7 cm • Year Warranty.
ACER X223WB:
• 21.6 "LCD • 1680 x 1050 • 5 ms • VGA connector • Year warranty.
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 07:32
Αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς έχει έκδοση για vista x64 θα έχει και τσατσια και μια χαρά θα παίζει. Περίιπου ίδια με τα xp έιναι. ΑΛΛΑ δεν δέχεται unsigned drivers(google me).
βέβαια με λίγη προσπάθεια τους κάνεις sign μόνος σου και είσαι κύριος. Το έχω κάνει γιαυτό και το αναφέρω.
Καλύτερα προτίμησε intel αυτό τον καιρό. Έχει πιο δυνατά cpu. και δή i7,i5 που έχει ενσωματωμένο mem controler. To pc θα είναι πολύ πιο αποκρίσιμο.
Τώρα θα πρέπει να έχεις και στο μυαλό που το raid μιας και θα δώσει άλλη ώθηση στο Pc σου αλλά θα βοηθούσε να μας έλεγες αν ήξερες τι μέγεθος έχουν περίπου τα αρχεία που θα δουλέυεις.
btw στο main pc μου που δουλέυω cs2 δεν έχω δεί ποτέ να usarei όλη τη μνήμη. Ούτε το ρημάδι το premiere. τεσπα.
Οτι χρειαστείς πήξε στο pm τον POM. Κάτι ξέρει ο N00bάκος.
Παιδια σκεφτομαι να αγορασω αυτο το μεταχειρισμενο pc για 300 ευρω.
E5400 = 77€
MOBO = 69€
2G RAM = 20€
500gb = 46€
8400gs = 25€
Samsung = 170€
M&K = 20€
-------------------------
Σούμα =~ 400€.
Αν είναι καινούργιο καλή η τιμή.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από NoDsl: 10 Ιούνιος 2009 - 07:47

She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all (Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 07:56
Επίσης, διάβασα αυτό για τους drivers, αλλά και πάλι δε ξέρω, πρώτον σε τι ακριβώς θα με επηρεάζει (yes, I googled it, didn't understand a thing, lol) και δεύτερον δε μου αρέσει να παίζω πολύ με τον υπολογιστή σε θέματα ριζικών αλλαγών.
Εδώ απλά πράγματα κάνει κανείς και τα φτύνουν τα μηχανήματα. Αμα πάω να αλλάξω κάτι που δε ξέρω με βλέπω να τρέχω μετά και εδώ κάθε ταξίδι σε συνεργείο είναι 100+ ευρώ και κανας μήνας αναμονή...
Προτιμώ XP να είμαι ήσυχη. Εκτος αν πια είναι αηδιαστικά εύκολη να γίνει η λύση σου. Θα το ψάξω καλύτερα και θα δω.

Edit: Το έψαξα. F8 λέει στην εκκίνηση και μετά διάφορα άλλα... μπα.. δε με βλέπω για τέτοια εμένα... με τα bios δε παίζω...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Orion19: 10 Ιούνιος 2009 - 08:03
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2009 - 08:22
Τέσπα. Αφού θές κάτι έτοιμο πήγαινε σε κανα plaisio ας πούμε να σου κάνουν μια σύνθεση που να αξίζει για τα λεφτά της γιατί απο τα 800 του άλλου, τα 200 είναι για τη μάρκα.
Θα σου κάνω μια σύνθεση σε λίγο.
Suggestion
Οθόνη: HP W2408H - GM712AA (Μονο πρόβλημα το glare. Αν δεν σε πειράζει κομπλέ οθόνη review)
Κουτί:

Είναι κατα 300-400 ευρώ ακριβότερο αλλά είναι άλλης κλάσης μηχάνημα. Αν περιμένεις και λιγάκι και βγάλουν επιτέλους αυτούς του i5 που θα είναι φτηνότεροι, τσιμπάς έναν τέτοιο.
Ένα αισθητά καλύτερο μηχάνημα απο το acer που λές με παραπλήσιο configuration, γιατί αυτά που έχει το acer είναι πλέον "ληγμένα" κομμάτια, έχει

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από NoDsl: 10 Ιούνιος 2009 - 09:44

She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all (Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare