Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#76 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 02 February 2009 - 06:32

Είναι γνωστό το πρόβλημα με τους 7200.11, η seagate τα έκανε και μαντάρα, μιας και το firmware που είχε βγάλει για να διορθώσει το πρόβλημα οδηγούσε σε bricking του δίσκου...XD

Seagate firmware update bricks 99.9% 500 GB 7200.11 Barracudas - XtremeSystems Forums

Τώρα για media εξωτερικό μέχρι τα 120euro, η καλύτερη λύση είναι αυτή imo...

WESTERN DIGITAL 1TB WD10EACS CAVIAR GP SATA2
+
RAIDSONIC IB-318STUS2-B ICY BOX PREMIUM ALUMINIUM 3.5'' SATA HDD CASE

Η θήκη σου δίνει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης αναβαθμισημότητας, μιας και μπορείς είτε να την χρησιμοποιήσεις για σχετικά γρήγορο swapping πολλών σκληρών.
Επίσης, όταν θέλεις να αλλάξεις σκληρό, απλά βγάζεις αυτόν που έχεις μέσα, και αγοράζεις έναν (πάντα φθηνότερο) εσωτερικό...presto, you are done...:canthelp:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#77 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 27 March 2009 - 14:36

Θα ήθελα ένα multi regional dvd player με την μόνη απαίτηση να υποστηρίζει divx.Δεν θέλω κάτι το τρομερό σε ποιότητα εικόνας(ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσω τηλεόραση της προκοπής έτσι κι αλλιώς)αλλά όχι να είναι και άθλιο.Κάτι μέτριο δηλαδή.Απο τιμές δεν έχω ιδέα τι παίζει...
Λοιπόν, ακούω:orly:

Εχμ άλλη μία προσπάθεια:hahaha:

#78 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 01 April 2009 - 20:16

Αγγελία
Νέα ταλαντούχα και δυναμική σύνδεση PC ψάχνει αξιόλογο κουτί για στέγαση, συμβίωση και ότι ήθελε προκύψει...
Βασική προϋπόθεση είναι να έχει παράθυρο με θέα (τα πόδια του γράφοντος, αφού θα μπει κάτω από το γραφείο).

Θέλω πρόταση σε Midi Tower με top τα 90-100 ευρόπουλα. Τα Full προφανώς δεν κινούνται στην τιμή μου (εκτος αν ξέρετε κάτι που δεν ξέρω).
Θέλω καμιά πρόταση αν γίνεται από εμπειρία με το κουτί (έστω και να το έχετε περιεργαστεί μόνο οπτικά) και να βλέπετε ότι είναι βολικό στο συχνό μπες-βγες και στην κυκλοφορία του αέρα.
Έχω υπ όψιν μου κάποια, αλλά θέλω και καμιά άλλη πρόταση/γνώμη.

Αν σας ενδιαφέρει το σύστημα αποτελείται από AMD Phenom II επεξεργαστή και κάρτα γραφικών την 4850 της ATI (μάλλον υλοποίηση Sapphire). To σύστημα κινείται από την μέση και προς τα πάνω, χωρίς κάτι ιδιαίτερα ογκώδες, οπότε δεν χρειάζεται η κάσα να κάνει παπάδες.

ΥΓ: HeLl δυστυχώς δεν το έχω ψάξει οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω.

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#79 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 01 April 2009 - 21:26

Αυτά είναι εύκολα...

CoolerMaster Elite 335 Black Case (RC-335-KKN1-GP)
CoolerMaster Case RC-690-KKN1-GP Black Case
ANTEC THREE HUNDRED BLACK XT
THERMALTAKE VJ40001N2Z V9 BLACK

Και σε δικιά τους κατηγορία...

Lian Li PC-60FB Black
NZXT ADAMAS BLACK CLASSIC SERIES

Jh0Lmx3.png

#80 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 02 April 2009 - 16:33

Good for me.
Thanks a lot mate.
Μου έδωσες και κάποια μοντέλα που δεν είχα στα υπ' όψιν. Κατέληξα στο Thermatake που πρότεινες, αλλά στη version με το πλαϊνό παραθυράκι (VJ40001W2Z V9).

Ρίξτε τώρα και καμιά πρόταση για ένα καλό τροφοδοτικό γύρω στα 100 ευρώ πάλι.

Πιστεύω ότι τα 600-700 watt θα επαρκούν για τώρα και το μέλλον.

Είχε πέσει το μάτι μου σε κάποια Crucial και είχα σταμπάρει και την modular version, αλλά θέλω γνώμες και για άλλες μάρκες...

Edit: Δώστε και κάτι σε modular αν γίνεται...

Posted Image

#81 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 02 April 2009 - 20:42

Επειση βλεπω οτι ο Dante προτεινε 2 Coolermaster, εγω απλα να ενημερωσω οτι εχω το

Υπολογιστές & Αναβάθμιση : Hardware : Ξήκες ΥπολογιστΟΞ½ : CoolerMaster : CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black Case - Plaisio Computers

το οποιο τα σπαει, εχει πολλες θεσεις για fans, ακομα και μια μικρη θεση για την πισω μερια του επεξεργαστη. Και οι 2 προεγκατεστημενοι 12'' fans ειναι αθορυβοι.

Ομως εχει, μειονεκτημα κατ εμε, ΗDD case. Δηλαδη ολοι οι σκληροι βγαινουν ομαδικα με αποσπωμενο συρταρι. Πραγμα το οποιο σημαινει οτι δεν μπορεις απλα να ανοιξεις την κασα και να βαλεις/βγαλεις ενα σκληρο. Πρεπει να βγαλεις ολο το συρταρι μαζι. To αναφερω αυτο απλα γιατι ειναι πολυ πιθανο να το εχουν και αλλα μοντελα της Coolermaster.

btw... whatever happened to white colour cassis?
Posted Image

#82 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 02 April 2009 - 21:10

Good for me.
Thanks a lot mate.
Μου έδωσες και κάποια μοντέλα που δεν είχα στα υπ' όψιν. Κατέληξα στο Thermatake που πρότεινες, αλλά στη version με το πλαϊνό παραθυράκι (VJ40001W2Z V9).

Ρίξτε τώρα και καμιά πρόταση για ένα καλό τροφοδοτικό γύρω στα 100 ευρώ πάλι.

Πιστεύω ότι τα 600-700 watt θα επαρκούν για τώρα και το μέλλον.

Είχε πέσει το μάτι μου σε κάποια Crucial και είχα σταμπάρει και την modular version, αλλά θέλω γνώμες και για άλλες μάρκες...

Edit: Δώστε και κάτι σε modular αν γίνεται...

Κατά πάσα πιθανότητα, δεν χρειάζεσαι τόσο μεγάλο τροφοδοτικό...για περισσότερα διάβασε εδώ...

The Truth About Graphics Power Requirements V2 - Graphic Hardware - Forums - www.atomicmpc.com.au
AnandTech: Debunking Power Supply Myths
Power Consumption Test System And Electricity Cost - Review Tom's Hardware : How Much Power Does Your Graphics Card Need?

Τώρα για μοντέλα, ορίστε μερικές πολύ καλές προτάσεις στην τιμή που κοιτάς...

non modular:
CHIEFTEC CTP-500-12G GREEN SERIES 500W
Corsair CMPSU-650TXEU PSU (650W)
Enermax EPR525AWT PRO82 PSU (525W)

modular:
Chieftec CFT-650-14C 24pin PSU (650W)
Corsair CMPSU-520HXEU PSU (520W)
Enermax EMD525AWT MODU82 PSU (525W)
COOLERMASTER RS-620 REALPOWER M620 620W

Θα σου πρότεινα να επιλέξεις ανάμεσα σε Corsair (τα 2 μοντέλα που έβαλα είναι από seasonic) και enermax 82+
...είναι και οι 2 καταπληκτικές σειρές...^^

Jh0Lmx3.png

#83 clampman17

clampman17

Computer Psychologist

• Members
  • 662 posts

Posted 02 April 2009 - 21:35

Modular COOLERMASTER και ξερό ψωμί! :riiight:
Posted Image
Courtesy of Kenny!

#84 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 02 April 2009 - 21:48

Το ξέρω ότι μου φτάνει για το system όπως το σκέφτομαι/έχω τώρα. Έχοντας στα χαρτιά το pc, καθώς διάλεγα κομμάτια, είχα σαν standard το ΗΧ520 της Corsair.

Απλά έχοντας αγοράσει τα περισσότερα κομμάτια του συστήματος άρχισαν οι αμφιβολίες και έλεγα να δώσω λίγο αέρα στο PSU.

Ψάχνοντας είδα ότι και τα modular της enermax είχαν πέσει λίγο αλλά περίμενα κάποιον να μου τα προτείνει... Μάλιστα στην περίπτωση που όντως αποφασίσω να δώσω αέρα μπορεί να πάρω το 625 MOD82 της Enermax που το βρήκα προ δεκαλέπτου στα 96€

Thanks for helping me pimp my rig
Thanks και για τα άρθρα. Κατατοπιστικές και χρήσιμες πληροφορίες :riiight:

Edit: @ clampman
Λες ε; 7 € η διαφορά CM 620 και Enermax 625.... τέτοια μου κάνετε και θα κάνω μέρες χωρίς psu στο τέλος....

Posted Image

#85 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 03 April 2009 - 06:59

Μεταξύ των 2, το enermax είναι καλύτερο στα σημεία. Και επίσης, ελαφρώς πιο αθόρυβο. Και το CM πάντως είναι πολύ καλή περίπτωση...^^

Ο λόγος που σου έδωσα τροφ. των 500-550 είναι πως δεν θα χρειαστείς μεγαλύτερο.
Ίσα ίσα που θα καις με μεγαλύτερο ελαφρώς περισσότερο ρεύμα, μιας και θα έχεις μικρότερο efficiency στα load που θα δουλεύεις συνήθως (με δυσκολία θα ξεπεράσεις τα 250w σε full load - που δεν θα πιάσεις παρά μόνο σε ταυτόχρονο GPU/CPU benching)...:gotit:

Jh0Lmx3.png

#86 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,434 posts

Posted 17 April 2009 - 14:02

And here's a blast from the past!

Λοιπόν, το μηχανηματάκι μου είναι αρκετά παλιό και αν όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και αναλόγως των εξόδων των καλοκαιρινών διακοπών, το φθινόπωρο ή το χειμώνα θα αγοράσω ολοκαίνουργιο σύστημα. Μέχρι τότε όμως θέλω να κάνω μία τελευταία αναβάθμιση γιατί αυτό το σύστημα θα το κρατήσω για κάποιες μετέπειτα χρήσεις τις οποίες δεν έχω αποφασίσει ακόμη(ή θα μπει στο σαλόνι για να συνδεθεί με την εκεί τηλεόραση ή θα σταλεί στο χωριό για να έχω να κάνω κάτι όταν πάω εκεί ή θα παραμείνει στο δωμάτιο απλά για κατεβαστήρι).
Το θέμα είναι ότι εδώ και 1,5 χρόνο έχω μία 32'' οθόνη και το pc δεν μπορεί να παίξει καλά ούτε τα 720p...:deadga6:
Επομένως ψάχνω μία κάρτα AGP γραφικών με κόστος το πολύ 50 ευρώ που να μπορεί να παίξει τουλάχιστον 720p.

Το σύστημα που έχω είναι:
P4 2,4 GHz (800 MHz bus - Hyperthreading)
M/B MSI 865PE Neo2
1,75 GB RAM 333MHz
Τροφοδοτικό αν θυμάμαι καλά 350 Watt
Soundblaster Audigy 1 sound card
Geforce4 Ti4200 128MB

Το θέμα είναι και να μην αλλάξω τροφοδοτικό, οπότε δεν θέλω μία κάρτα ''θηρίο''.
Γενικά δεν δικαιολογώ κόστος άνω των 50-60 ευρώ γιατί πιστεύω ότι είναι πετάμενα λεφτά για το σύστημά μου αφού σε λίγους μήνες θα έχει ουσιαστικά ''παροπλιστεί''.

Επειδή έχω χάσει επαφή τα τελευταία χρόνια με το αντικείμενο, μπορεί έτσι να γίνει αυτό που θέλω; (πιστεύω ναι αφού τώρα είναι στο ''τσακ'' στο να παίξει κάποια 720p ενώ 2 ταινίες έχω καταφέρει κάπως να τις δω).
Με μία μικρή έρευνα αγοράς βρήκα τα εξής:
Asus Radeon HD3450 256MB (AGP Retail) - Skroutz.gr ~43 ευρώ(τα 64 bit είναι λίγα; )
OEM Radeon 9800Pro 256MB - Skroutz.gr 45 ευρώ
Club 3D Radeon HD 2400 PRO 256MB - Skroutz.gr 46 ευρώ

Δεκτές και μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών αν κάποιος θα ήθελε να μου την πουλήσει και μου κάνει.
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#87 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 April 2009 - 14:11

Το θέμα είναι ότι εδώ και 1,5 χρόνο έχω μία 32'' οθόνη και το pc δεν μπορεί να παίξει καλά ούτε τα 720p...:deadga6:

Eνδεχομενως να μην ευθυνεται η καρτα γραφικων αλλα ο επεξεργαστης. Δες λιγο το CPU Performance οταν παιζεις HD. Ειχα αναλογο προβλημα με τον παλιο μου υπολογιστη. Το λεω απλα και μονο για να σιγουρευτεις οτι ευθυνεται η καρτα γραφικων για να μην κανεις "τζαμπα" αγορα και μετα απογοητευτεις.
Οσο για AGP. Good Luck. Same here. Μονο μεσω ηλεκτρονικης αγορας θα βρεις πιστευω. Μπορει τα μαγαζια να τις δειχνουν στο site τους, αλλα οταν πηγαινεις εκει, δεν τις εχουν. Τωρα βεβαια δεν ξερω τι παιζει στην Αθηνα που η αγορα ειναι μεγαλυτερη.
Λογικα μια καρτα με μνημη 128ΜΒ+ δεν πρεπει να εχει προβλημα στα 720p.
Posted Image

#88 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,434 posts

Posted 17 April 2009 - 14:24

Έκανα μία δοκιμή με το Band of Brothers 720p και το έβαλα και σε σκηνή δράσης και το cpu load έπαιζε γύρω από το 70% με μέγιστο 80% και ελάχιστο 60%. Οπότε δεν νομίζω από cpu να έχω πρόβλημα. Αν μπει και νέα κάρτα θα τον ελαφρύνει κάπως, σωστά;
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#89 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 17 April 2009 - 15:54

And here's a blast from the past!

Λοιπόν, το μηχανηματάκι μου είναι αρκετά παλιό και αν όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και αναλόγως των εξόδων των καλοκαιρινών διακοπών, το φθινόπωρο ή το χειμώνα θα αγοράσω ολοκαίνουργιο σύστημα. Μέχρι τότε όμως θέλω να κάνω μία τελευταία αναβάθμιση γιατί αυτό το σύστημα θα το κρατήσω για κάποιες μετέπειτα χρήσεις τις οποίες δεν έχω αποφασίσει ακόμη(ή θα μπει στο σαλόνι για να συνδεθεί με την εκεί τηλεόραση ή θα σταλεί στο χωριό για να έχω να κάνω κάτι όταν πάω εκεί ή θα παραμείνει στο δωμάτιο απλά για κατεβαστήρι).
Επομένως ψάχνω μία κάρτα AGP γραφικών με κόστος το πολύ 50 ευρώ που να μπορεί να παίξει τουλάχιστον 720p.

Το σύστημα που έχω είναι:
P4 2,4 GHz (800 MHz bus - Hyperthreading)
M/B MSI 865PE Neo2
1,75 GB RAM 333MHz
Τροφοδοτικό αν θυμάμαι καλά 350 Watt
Soundblaster Audigy 1 sound card
Geforce4 Ti4200 128MB

Το θέμα είναι και να μην αλλάξω τροφοδοτικό, οπότε δεν θέλω μία κάρτα ''θηρίο''.
Γενικά δεν δικαιολογώ κόστος άνω των 50-60 ευρώ γιατί πιστεύω ότι είναι πετάμενα λεφτά για το σύστημά μου αφού σε λίγους μήνες θα έχει ουσιαστικά ''παροπλιστεί''.

Επειδή έχω χάσει επαφή τα τελευταία χρόνια με το αντικείμενο, μπορεί έτσι να γίνει αυτό που θέλω; (πιστεύω ναι αφού τώρα είναι στο ''τσακ'' στο να παίξει κάποια 720p ενώ 2 ταινίες έχω καταφέρει κάπως να τις δω).
Με μία μικρή έρευνα αγοράς βρήκα τα εξής:
Asus Radeon HD3450 256MB (AGP Retail) - Skroutz.gr ~43 ευρώ(τα 64 bit είναι λίγα; )
OEM Radeon 9800Pro 256MB - Skroutz.gr 45 ευρώ
Club 3D Radeon HD 2400 PRO 256MB - Skroutz.gr 46 ευρώ

Δεκτές και μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών αν κάποιος θα ήθελε να μου την πουλήσει και μου κάνει.

Δε ψάχνεσε λέω καλύτερα, τίποτα ρυθμίσεις κλπ εμένα κάποια 720 παίζουν και έχω πολυυυυυυύ χειρότερο σύστημα από σένα. ΚΜplayer/superspeed/core avc/vrm 9 renderer στα advance video settings/audio renderer τη κάρτα που έχεις δοκίμασες; Αυτά έχω και είδα ergo proxy 720p χωρίς lag [ντάξει λίγο στο opening] :congrats:
rsrGbGx.gif

#90 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 April 2009 - 16:00

Δε ψάχνεσε λέω καλύτερα, τίποτα ρυθμίσεις κλπ εμένα κάποια 720 παίζουν και έχω πολυυυυυυύ χειρότερο σύστημα από σένα. ΚΜplayer/superspeed/core avc/vrm 9 renderer στα advance video settings/audio renderer τη κάρτα που έχεις δοκίμασες; Αυτά έχω και είδα ergo proxy 720p χωρίς lag [ντάξει λίγο στο opening] :congrats:

i concur
Posted Image