And here's a blast from the past!
Λοιπόν, το μηχανηματάκι μου είναι αρκετά παλιό και αν όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και αναλόγως των εξόδων των καλοκαιρινών διακοπών, το φθινόπωρο ή το χειμώνα θα αγοράσω ολοκαίνουργιο σύστημα. Μέχρι τότε όμως θέλω να κάνω μία τελευταία αναβάθμιση γιατί αυτό το σύστημα θα το κρατήσω για κάποιες μετέπειτα χρήσεις τις οποίες δεν έχω αποφασίσει ακόμη(ή θα μπει στο σαλόνι για να συνδεθεί με την εκεί τηλεόραση ή θα σταλεί στο χωριό για να έχω να κάνω κάτι όταν πάω εκεί ή θα παραμείνει στο δωμάτιο απλά για κατεβαστήρι).
Το θέμα είναι ότι εδώ και 1,5 χρόνο έχω μία 32'' οθόνη και το pc δεν μπορεί να παίξει καλά ούτε τα 720p...

Επομένως ψάχνω μία κάρτα AGP γραφικών με κόστος το πολύ 50 ευρώ που να μπορεί να παίξει τουλάχιστον 720p.
Το σύστημα που έχω είναι:
P4 2,4 GHz (800 MHz bus - Hyperthreading)
M/B MSI 865PE Neo2
1,75 GB RAM 333MHz
Τροφοδοτικό αν θυμάμαι καλά 350 Watt
Soundblaster Audigy 1 sound card
Geforce4 Ti4200 128MB
Το θέμα είναι και να μην αλλάξω τροφοδοτικό, οπότε δεν θέλω μία κάρτα ''θηρίο''.
Γενικά δεν δικαιολογώ κόστος άνω των 50-60 ευρώ γιατί πιστεύω ότι είναι πετάμενα λεφτά για το σύστημά μου αφού σε λίγους μήνες θα έχει ουσιαστικά ''παροπλιστεί''.
Επειδή έχω χάσει επαφή τα τελευταία χρόνια με το αντικείμενο, μπορεί έτσι να γίνει αυτό που θέλω; (πιστεύω ναι αφού τώρα είναι στο ''τσακ'' στο να παίξει κάποια 720p ενώ 2 ταινίες έχω καταφέρει κάπως να τις δω).
Με μία μικρή έρευνα αγοράς βρήκα τα εξής:
Asus Radeon HD3450 256MB (AGP Retail) - Skroutz.gr ~43 ευρώ(τα 64 bit είναι λίγα; )
OEM Radeon 9800Pro 256MB - Skroutz.gr 45 ευρώ
Club 3D Radeon HD 2400 PRO 256MB - Skroutz.gr 46 ευρώ
Δεκτές και μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών αν κάποιος θα ήθελε να μου την πουλήσει και μου κάνει.