Έφτασε καιρός να δώσω στην κάρτα γραφικών μου ένα set από cpu-mobo -ram που να της ταιριάζουν.Αποφάσισα λοιπόν να προβώ σε αναβάθμιση των παραπάνω.
(κάποιο μοντέλο της asus με chipset z775 και ένα άθλιο wifi module,core 2 duo 8600,κάποιο kit 4 channel 4 gb της asus me 88...7ή6 χρονισμούς)Μιας και θα καταφέρω να βρω αρκετά φιλετάκια (500-600 euro) και έχοντας όλα τα υπόλοιπα :τροφοδοτικό της tagan 1300w,air cooler της coolermaster(αυτή λογικά δεν θα κουμπώνει στο καινούριο socket ) και την gpu gtx670 και case το xigmatek midgard είπα να κάνω μια καλή αναβάθμιση ώστε να έχω ένα αρκετά καλό pc για τα επόμενα 3-4 χρόνια.
Τα αντικείμενα που ψήνω να πάρω είναι :intel haswell i7 4770k, msi z87 g45 gaming ,και κάποιο σετ της corsair ή kingston για ram (8 ή 16 GB ανάλογα)
Η βοήθεια που θέλω είναι στην ram πιο πολύ.Διαβάζω στην σελίδα της msi για το mobo,στην λίστα με τις ram που υποστιρίζει ,πως παίρνει μέχρι την Π.Χ corsair
cmz16 gx3m2a1600c10 με χρονισμό 1600 και 8 GB size(dual channel) . To size λογικά εννοεί του module λογικά(εφόσον παίρνει μέχρι 64 gb ram δεν θα έπρεπε το όριο της να είναι μεγαλύτερο και να υποστηρίζει και quad channel; Εκτός αν τα τέσσερα slots παίρνουν δυο kit dual channel αντί ενός quad.
Το mobo όμως στα specifications λέει ότι υποστηρίζει μέχρι και χρονισμούς 3 GHz. Ξέρω ότι είναι OC ότιδίποτε πάνω από 1600MHz .ΑΛΛΑ. Πρέπει να αγοράσω τις 1600 και να τις ανεβάζω λίγο λίγο ή μπορώ να πάρω και τα modules που υποστηρίζουν πιο μεγάλες ταχύτητες Π.Χ. 2400(και αυτά αν κατάλαβα καλά με OC ρύθμιση τα πας εκεί πάνω αλλιώς δουλεύουν στο 1600,έτσι?)
Οπότε θέλω οπωσδήποτε κάποιον που να μπορεί να μου λύσει την παραπάνω απορία.Από εκεί και πέρα πείτε μου την γνώμη σας και προτείνετε κομμάτια (με βάση την επεξεργαστή σίγουρα.Την motherboard την αλλάζω άμα βρείτε κάποιο μοντέλο asus ή gigabyte που δεν πήρα πρέφα και είναι καλύτερο στα 160-170 ευρώ που την βρίσκω. Βοηθήστε με να βρω το καλύτερο σε θέμα απόδοσης/τιμής ή κάποιο σφάλμα,κάτι που δεν έχω διαβάσει σωστά και πρέπει να το αλλάξω γιατί δεν θα δουλεύει.(ξεχάστε το θέμα με το CPU cooler)
Η βοήθειά σας πολύτιμη. (literally)
Edited by zennith666, 26 July 2013 - 11:50.