Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Γνώμες για αγορές hardware

• Please log in to reply
554 replies to this topic

#481 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 25 July 2013 - 18:23

Έφτασε καιρός να δώσω στην κάρτα γραφικών μου ένα set από cpu-mobo -ram που να της ταιριάζουν.Αποφάσισα λοιπόν να προβώ σε αναβάθμιση των παραπάνω.

(κάποιο μοντέλο της asus με chipset z775 και ένα άθλιο wifi module,core 2 duo 8600,κάποιο kit 4 channel 4 gb της asus me 88...7ή6 χρονισμούς)Μιας και θα καταφέρω να βρω αρκετά φιλετάκια (500-600 euro) και έχοντας όλα τα υπόλοιπα :τροφοδοτικό της tagan 1300w,air cooler της coolermaster(αυτή λογικά δεν θα κουμπώνει στο καινούριο socket ) και την gpu gtx670 και case το xigmatek midgard είπα να κάνω μια καλή αναβάθμιση ώστε να έχω ένα αρκετά καλό pc για τα επόμενα  3-4 χρόνια.

Τα αντικείμενα που ψήνω να πάρω είναι :intel haswell i7 4770k, msi z87 g45 gaming ,και κάποιο σετ της corsair  ή kingston για ram (8 ή 16  GB ανάλογα)

Η βοήθεια που θέλω είναι στην ram πιο πολύ.Διαβάζω στην σελίδα της msi για το mobo,στην λίστα με τις ram που υποστιρίζει ,πως παίρνει μέχρι την Π.Χ corsair 

cmz16 gx3m2a1600c10  με χρονισμό 1600 και 8  GB size(dual channel) . To size λογικά εννοεί του module λογικά(εφόσον παίρνει μέχρι 64 gb ram  δεν θα έπρεπε  το όριο της να είναι μεγαλύτερο και να υποστηρίζει και quad channel; Εκτός αν τα τέσσερα slots παίρνουν δυο kit dual channel αντί ενός quad.

Το mobo όμως στα specifications λέει ότι υποστηρίζει μέχρι και χρονισμούς  3 GHz. Ξέρω ότι είναι OC ότιδίποτε πάνω από 1600MHz .ΑΛΛΑ. Πρέπει να αγοράσω τις 1600 και να τις ανεβάζω λίγο λίγο ή μπορώ να πάρω και  τα modules που υποστηρίζουν πιο μεγάλες ταχύτητες Π.Χ. 2400(και αυτά αν κατάλαβα καλά με OC ρύθμιση τα πας εκεί πάνω αλλιώς δουλεύουν στο 1600,έτσι?)

Οπότε θέλω οπωσδήποτε κάποιον που να μπορεί να μου λύσει την παραπάνω απορία.Από εκεί και πέρα πείτε μου την γνώμη σας και προτείνετε κομμάτια (με βάση την επεξεργαστή σίγουρα.Την motherboard την αλλάζω άμα βρείτε κάποιο μοντέλο asus ή gigabyte που δεν πήρα πρέφα και είναι καλύτερο στα 160-170 ευρώ που την βρίσκω. Βοηθήστε με να βρω το καλύτερο σε θέμα απόδοσης/τιμής ή κάποιο σφάλμα,κάτι που δεν έχω διαβάσει σωστά και πρέπει να το αλλάξω γιατί δεν θα δουλεύει.(ξεχάστε το θέμα με το  CPU cooler)

Η βοήθειά σας πολύτιμη. (literally)

Edited by zennith666, 26 July 2013 - 11:50.

Posted Image

#482 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 25 July 2013 - 19:52

Χεχε, και εγώ θα πάω για αναβάθμιση αυτόν τον μήνα. Το combo που κοιτάω είναι το ακόλουθο:

INTEL CORE I5-4670K 3.40GHZ LGA1150 - BOX

ASUS SABERTOOTH Z87 RETAIL

MUSHKIN 997069 DIMM 16GB DDR3-1600 DUAL BLACKLINE SERIES

Δεν πρόκειται να πληρώσω 300+ για i7, ειδικά για την χρήση που τον θέλω. Η μητρική αγοράζεται εν μέρει για αισθητικούς λόγους (pairing with TR true 120 black που έχω) και οι μνήμες είναι ψαγμένες εννιάρες που έχω δουλέψει ήδη αλλού...C:

Όσον αφορά την ερώτησή σου zennith, η απάντηση εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Αν ασχολείσαι με heavy OC/benching τότε έχει νόημα να πάρεις σφιχτές μνήμες με μεγάλους χρονισμούς και να τους αλλάξεις τα φώτα. Έχε υπόψιν σου όμως πως η διαφορά στην ταχύτητα είναι μηδενική σε RL χρήση σχεδόν για το σύνολο των applications.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#483 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 25 July 2013 - 20:15

Χεχε, και εγώ θα πάω για αναβάθμιση αυτόν τον μήνα. Το combo που κοιτάω είναι το ακόλουθο:

INTEL CORE I5-4670K 3.40GHZ LGA1150 - BOX

ASUS SABERTOOTH Z87 RETAIL

MUSHKIN 997069 DIMM 16GB DDR3-1600 DUAL BLACKLINE SERIES

Δεν πρόκειται να πληρώσω 300+ για i7, ειδικά για την χρήση που τον θέλω. Η μητρική αγοράζεται εν μέρει για αισθητικούς λόγους (pairing with TR true 120 black που έχω) και οι μνήμες είναι ψαγμένες εννιάρες που έχω δουλέψει ήδη αλλού...C:

Όσον αφορά την ερώτησή σου zennith, η απάντηση εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις. Αν ασχολείσαι με heavy OC/benching τότε έχει νόημα να πάρεις σφιχτές μνήμες με μεγάλους χρονισμούς και να τους αλλάξεις τα φώτα. Έχε υπόψιν σου όμως πως η διαφορά στην ταχύτητα είναι μηδενική σε RL χρήση σχεδόν για το σύνολο των applications.

Πανέμορφη η sabertooth με το armor. Ήταν η επιλογή μου από Asus.

Τώρα για τον i7 πιστεύω η μεγαλύτερη  cashe του συν τα 4 παραπάνω threads θα δείξουν διαφορά και σε games και σε γενικό multitasking(απλά σκέψου ότι μου αρέσει να τρέχω τα πάντα δίπλα δίπλα μέσα στην 24αρα οθόνη μου).Αλλιώς ο ι5 με κάλυπτε και εμένα το ίδιο και τον σκέφτομαι ακόμα αν δω ότι ξεφεύγω αρκετά με μνήμη και cooler.

Το θέμα είναι ότι άμα πάρω kit που έχει ονομάστικη ταχύτητα 2133...θα δουλεύει απάνω στην mobo η θα φάω τα @@ μου.Αυτήν την απορία θέλω να μου λύσεις ασχέτως τι θα πάρω.Πρότεινέ μου εσύ κάποιον έμπιστο κατασκευεαστή Ram εκτός της corsair.(πλάκα πλάκα και τις kingston δεν τις εμπιστεύομαι τόσο όσο την corsair). Παντως λέω να κινηθώ σε ένα dual kit των 8gb ότι και να αποφασίσω από μάρκα και χρονισμούς.

Posted Image

#484 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 25 July 2013 - 20:38

Όταν την βάλεις πάνω θα δουλεύει σε 1600, και μετά θα την ανεβάσεις από το BIOS. Ότι γίνεται δλδ για όλες τις μνήμες τις αγοράς.

Προσωπικά, προτιμώ 1600αρες native με σφιχτά timings παρά ξεχειλωμένες 2000+.  Σε κάθε περίπτωση όμως, τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά σε πραγματική χρήση, ότι μνήμη και να πάρεις.

Από μάρκες, οτιδήποτε σχεδόν και να πάρεις από Ταϊβάν έχει more or less την ίδια αξιοπιστία. Προσωπικά είχα καλά αποτελέσματα στο παρελθόν με corsair και hynix.

Tέλος για τον i7, σε ένα ανάλογο δίλημμα είχα έρθει το 2008 όταν έκανα την προηγούμενη αναβάθμισή. Τότε τα δύο αστέρια ήταν ο c2d8400 και ο q6600, με 2 και 4 πυρήνες αντίστοιχα. Πήγα στον 8400, τον ανέβασα στα 4Ghz (πέτυχα και καλό κομμάτι πάντως) και νέταρα για 5 χρόνια. 

Jh0Lmx3.png

#485 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 25 July 2013 - 20:43

Όταν την βάλεις πάνω θα δουλεύει σε 1600, και μετά θα την ανεβάσεις από το BIOS. Ότι γίνεται δλδ για όλες τις μνήμες τις αγοράς.

Προσωπικά, προτιμώ 1600αρες native με σφιχτά timings παρά ξεχειλωμένες 2000+.  Σε κάθε περίπτωση όμως, τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά σε πραγματική χρήση, ότι μνήμη και να πάρεις.

Από μάρκες, οτιδήποτε σχεδόν και να πάρεις από Ταϊβάν έχει more or less την ίδια αξιοπιστία. Προσωπικά είχα καλά αποτελέσματα στο παρελθόν με corsair και hynix.

Tέλος για τον i7, σε ένα ανάλογο δίλημμα είχα έρθει το 2008 όταν έκανα την προηγούμενη αναβάθμισή. Τότε τα δύο αστέρια ήταν ο c2d8400 και ο q6600, με 2 και 4 πυρήνες αντίστοιχα. Πήγα στον 8400, τον ανέβασα στα 4Ghz (πέτυχα και καλό κομμάτι πάντως) και νέταρα για 5 χρόνια. 

Να σου πω την αλήθεια με ψήνεις άσχημα με τον i5.Με αυτόν έχω -100 ευρώ οπότε βάζω άλλα 8 gb μνήμη και είμαι ακριβως στα 500 κάτι.Αλλά άμα βρω στην 100 ευρώ να βάλω και τα 16 gb και τον i7 , θα το κάνω μόνο και μόνο για το πείσμα.(Κάτι μου λέει ότι θα κάνω ντου στην γιαγιά μόλις πάρει την σύνταξη.Ωχ άντε πάλι ταξίδι...)

Edit: όσο για τη μνήμη μου επιβεβαίωσες ότι πίστευα και με έβαλες σε καλό δρόμο.Thanks big bro.

Edited by zennith666, 25 July 2013 - 20:46.

Posted Image

#486 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 26 July 2013 - 13:24

Δεύτερη ερώτηση και συγνώμη για το double post αλλά είναι αναγκαίο μιας και αλλάζει το θέμα.

http://www.corsair.com/us/memory-by-product-family/vengeance-pro-series-memory.html

Giati oi 1600mhz kai oi 1866mhz ενώ έχουν τα ίδια λεφτά τις πουλάει ξεχωριστά?  Το ίδιο μοντέλο δεν είναι απλά χρονισμένο πιο πάνω? Δεν μπορείς να τον κάνεις και μόνο σου αυτον τον χρονισμό?

Posted Image

#487 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 26 July 2013 - 13:58

Έχε υπόψιν σου πως σχεδόν όλες οι μνήμες μιας σειράς διαθέτουν τα ίδια τσιπάκια μνήμης. Η διαφοροποίηση βρίσκεται στο ονομαζόμενο binning, δλδ στην κατηγοριοποίηση με βάση τα αποτελέσματα υπερχρονισμού, θερμότητας και προβλημάτων στην σιλικόνη.

Ο λόγος που οι δύο μνήμες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στην ίδια τιμή είναι πως έχουν κατηγοριοποιηθεί διαφορετικά με αυτήν την μέθοδο. Οι 1600αρες αν δεις είναι εγκεκριμένες να δουλέψουν σε σφιχτά εννιάρια timings, ενώ οι 1866αρες έχουν τεσταριστεί σε μεγαλύτερο χρονισμό με πιο χαλαρά timings. Με λίγα λόγια, μπορείς να πάρεις τις 1600αρες και να προσπαθήσεις να τις πας στα 1866, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο. Αντίστοιχα, μπορείς να πάρεις τις 1866αρες και να προσπαθήσεις να τις ρίξεις στα 1600 με σφιχτά timings, διατηρώντας τον ίδιο βαθμό αβεβαιότητας.

Jh0Lmx3.png

#488 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 29 July 2013 - 18:25

Παίδες έχετε νμα προτείνεται μια καλή nvidia για να μπω στο προγραμματισμό με Cuda.

Τι προτiμάτη κάτι κάρτα με passive ή Active Cooling?

Ποσωπικά είδα αυτήν να μου γυαλίζουν το μάτι:

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513583

Αξίζει;

#489 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1,855 posts

Posted 29 July 2013 - 19:23

Παίδες έχετε νμα προτείνεται μια καλή nvidia για να μπω στο προγραμματισμό με Cuda.

Τι προτiμάτη κάτι κάρτα με passive ή Active Cooling?

Ποσωπικά είδα αυτήν να μου γυαλίζουν το μάτι:
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513583

Αξίζει;

Θα σου πρότεινα καλύτερα να ασχοληθείς με OpenCL που θα έχει πιο ευρεία χρήση στο μέλλον.
Το CUDA πρέπει να πεθάνει. That is all.
Posted Image
Posted Image

#490 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 31 July 2013 - 19:06

Θα σου πρότεινα καλύτερα να ασχοληθείς με OpenCL που θα έχει πιο ευρεία χρήση στο μέλλον.
Το CUDA πρέπει να πεθάνει. That is all.

Αμα θες τερμα γκαζια επιδοσεις τοτε πας CUDA αμα θες comparetibility πας OPEN CL

#491 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 31 July 2013 - 21:10

Αμα θες τερμα γκαζια επιδοσεις τοτε πας CUDA αμα θες comparetibility πας OPEN CL

Σε επίπεδο κώδικα, δεν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις (βλ. Adobe Premiere CC).
Σε επίπεδο hardware, η αρχιτεκτονική των Radeon ταιριάζει καλύτερα για GPGPU και αφήνει τις Geforce πολύ πίσω στο OpenCL.

Edited by Erebos, 31 July 2013 - 21:16.

Posted Image
Posted Image

#492 ice_hime

ice_hime

and the livin's (not) easy

• Moderators
  • 1,396 posts

Posted 07 October 2013 - 01:47

Το Laptop της αδελφής τα έφτυσε και ήμαστε στο ψαξιμο για καινούργιο.Κυρίως αυτό που θέλει είναι αυτονομη κάρτα γραφικών και καλό επεξεργαστή καθώς χρησιμοποιεί  προγράμματα οπως  Autocad Rhino ed .

Βρήκαμε αυτον αρχικα και θελω γνωμες όχι μόνο για το συγκεκριμένο αλλά γενικά τι να αποφύγω .

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904804

Τhanks in advance :nod2:

#493 Erebos

Erebos

• Members
  • 1,855 posts

Posted 07 October 2013 - 07:49

Το Laptop της αδελφής τα έφτυσε και ήμαστε στο ψαξιμο για καινούργιο.Κυρίως αυτό που θέλει είναι αυτονομη κάρτα γραφικών και καλό επεξεργαστή καθώς χρησιμοποιεί  προγράμματα οπως  Autocad Rhino ed .

Βρήκαμε αυτον αρχικα και θελω γνωμες όχι μόνο για το συγκεκριμένο αλλά γενικά τι να αποφύγω .

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904804

Τhanks in advance :nod2:

Autocad και Rhino σε 15ιντσο laptop των €800? No, just no.

Με τα ίδια λεφτά φτιάχνει desktop με >20" οθόνη, καλύτερη κάρτα γραφικών και περισσότερη μνήμη.

Posted Image
Posted Image

#494 ice_hime

ice_hime

and the livin's (not) easy

• Moderators
  • 1,396 posts

Posted 07 October 2013 - 09:05

Σκοπός είναι να φύγει στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό μέσα στο χρόνο so desktop is not an option .

#495 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 07 October 2013 - 10:50

Σκοπός είναι να φύγει στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό μέσα στο χρόνο so desktop is not an option .

Τότε η ερώτηση είναι ποιό είναι το budget.

Posted Image