Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γνώμες για αγορές hardware
Posted 27 February 2011 - 15:47
2ον αν το budget σου είναι μέχρι 100 ευρώ τότε προτίμησε μία ATI καθώς είναι λιγότερο ενεργοβόρες από τις nvidia. Ίσως μία 5570 ή καλύτερα μία 5750 να είναι ανεκτές από το υπάρχον τροφοδοτικό.
ps: έχουμε τις ίδιες μνήμες. Καλή επιλογή μιας και χρειάζονται 1,5V και όχι παραπάνω όπως άλλες ταχύτερες μεν αλλά πιο ενεργοβόρες δε.

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org

Posted 27 February 2011 - 16:01
@Phantom Duck
Καταρχήν, έχεις ήδη ενσωματωμένη gpu στον επεξεργαστή σου, άρα αν απλά θέλεις να βλέπεις HD και όχι να κάνεις gaming, δεν χρειάζεσαι κάρτα γραφικών.
Αν θέλεις gaming pc, πες μερικούς τίτλους που θέλεις να παίξεις, γιατί η GT 430 είναι για HTPC και όχι για gaming. Για gaming, θα κοιτάξεις από GTS 250 και πάνω.
Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών δεν μου βγάζει εικόνα. Ίσως να φταίει πως χρησιμοποιώ Windows XP 32 bit αντί για Windows 7 64 bit που σκοπεύω να βάλω μετά το επερχόμενο format. Δεν έχω ιδέα αν βγάζει νόημα αυτό που λέω, όμως με τις πενιχρές γνώσεις μου δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άλλο λόγο. Αλλά γενικά για HD με καλύπτει και η υπάρχουσα κάρτα επομένως δεν τίθεται θέμα.
Από gaming γενικά δεν έχω και τεράστιες απαιτήσεις, όμως τίτλοι που θα με ενδιέφερε να παίζουν αξιοπρεπώς είναι παιχνίδια όπως Mass Effect 2, Batman Arkham Asylum και Wii emulation.
Posted 27 February 2011 - 16:41
Posted 27 February 2011 - 16:56
Για τα παιχνίδια με μια 5750/5770/6850 είσαι οκ, ανάλογα με το budget.
δαμν, νιντζα'ντ -.-
Posted 27 February 2011 - 17:12
Posted 15 March 2011 - 17:31
θελω να παρω ενα laptop καθαρα και μονο για "autocad 2d-3d και 3ds max" τιποτα αλλο.
μπορειτε να μου δωσετε καμια ιδεα για τις ελαχιστες απαιτησεις που θα χρειαστει να εχει ενα laptop για να τα τρεξει χωρις προβληματα (ή κανενα ετοιμο μηχανημα με τις δυνατοτητες αυτες)?
thanks προκαταβολικα
http://www.youtube.com/watch?v=MBRK2CfcvSQ
http://www.youtube.com/watch?v=uRHjsp7sDgk
Posted 15 March 2011 - 19:46
παιδες (και παιδουλες ) θελω τα φωτα σας.
θελω να παρω ενα laptop καθαρα και μονο για "autocad 2d-3d και 3ds max" τιποτα αλλο.
μπορειτε να μου δωσετε καμια ιδεα για τις ελαχιστες απαιτησεις που θα χρειαστει να εχει ενα laptop για να τα τρεξει χωρις προβληματα (ή κανενα ετοιμο μηχανημα με τις δυνατοτητες αυτες)?Spoiler:
thanks προκαταβολικα
Με €600, δεν υπάρχει το μηχάνημα που ζητάς. Ούτε σε desktop, πόσο μάλλον σε laptop...
Minimum θεωρώ τα παρακάτω:
4core i5 και πάνω.
4 GB ram τουλάχιστον.
κάρτα γραφικών Nvidia, κατά προτίμηση κάποια soft-moddable σε Quadro (beware: χρειάζεται ακόμα περισσότερο ψάξιμο και διάβασμα για τις πιο πρόσφατες σειρές της Nvidia GT400 και 500)
Posted 11 April 2011 - 16:52
Sapphire HD 5850 Xtreme (PCI-Express, GDDR5, 1GB)
Είναι στα 129€ και αν εξαιρέσεις ένα άλλο κατάστημα που έχει μία MSI HD5850 στα 149€ (+6€ μεταφορικά), οι τιμές για τις HD5850 παίζουν πάνω από τα 185€!
Μέχρι την Παρασκευή με ενημέρωσαν ότι θα την έχω.

Όποιος έχει το budget και θέλει να κάνει αναβάθμιση δεν πρέπει να την χάσει αυτή την ευκαιρία!

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον

Posted 11 April 2011 - 22:07
Ενημερώνω για μία πάρα μα πάρα πολύ καλή ευκαιρία για κάρτα γραφικών, την οποία και την παρήγγειλα μιας και ήμουν στην αναζήτηση για να αγοράσω.
Sapphire HD 5850 Xtreme (PCI-Express, GDDR5, 1GB)
Είναι στα 129€ και αν εξαιρέσεις ένα άλλο κατάστημα που έχει μία MSI HD5850 στα 149€ (+6€ μεταφορικά), οι τιμές για τις HD5850 παίζουν πάνω από τα 185€!
Μέχρι την Παρασκευή με ενημέρωσαν ότι θα την έχω.
Όποιος έχει το budget και θέλει να κάνει αναβάθμιση δεν πρέπει να την χάσει αυτή την ευκαιρία!
Δεν είναι προσφορά του ΠΛΑΙΣΙΟ.

$130 έχει στο εξωτερικό. Είναι ειδική (φθηνότερη) έκδοση. Έχει 1 λιγότερη DVI, και πιθανότατα φθηνότερα components (πυκνωτές, chokes, VRM κλπ).
Δεν έχει το reference cooler της 5850 με το exhaust έξω από το κουτί, που σημαίνει 150W θερμότητας θα "λιμνάζουν" μέσα στο pc (αν δεν έχεις πολύ καλό airflow).
Πολύ χαμηλή διαθεσιμότητα.
Αν έχεις λάβει υπόψη τα παραπάνω και δεν σε πειράζουν, (και ΑΝ τελικά την φέρει το ΠΛΑΙΣΙΟ

Posted 11 April 2011 - 23:39
Όσο για την θερμοκρασία, έχω αυτό το κουτί και μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί πολύ καλό από θέμα airflow.
Για να έρθει από το εξωτερικό χρειάζεται και κάποια έξοδα αποστολής οπότε ανεβαίνει κι άλλο η τιμή, άσε που αν, χτύπα ξύλο, χρειαστείς service εδώ πας αμέσως στο Πλαίσιο.

Posted 13 April 2011 - 19:50
Τελικά τα μόνα που θα "λιμνάζουν" θα είναι τα 60€ που εξοικονόμησα από μία HD6850 (στα 190€) που ήμουν έτοιμος να πάρω + τα παραπάνω fps που δίνει η 5850 από την 6850.Δεν έχει το reference cooler της 5850 με το exhaust έξω από το κουτί, που σημαίνει 150W θερμότητας θα "λιμνάζουν" μέσα στο pc (αν δεν έχεις πολύ καλό airflow).
Πολύ χαμηλή διαθεσιμότητα.

Πρώτο review. Πολύ καλές θερμοκρασίες δίνει όπως βλέπετε, όπως και χαμηλή κατανάλωση. Κάποιοι λένε πως αν συνδυαστούν (crossfire) 2 μαζί (260€) θα κοντράρουν άνετα την 6970 (315€+) και ίσως και να την ξεπερνάνε.
Αύριο θα την παραλάβω, σήμερα δεν πρόλαβα να πάω από το κατάστημα που έχω κοντά στη δουλειά μου και που ζήτησα να την παραλάβω.

Posted 14 April 2011 - 23:07
Η κάρτα πετάει! Στο Empire Total War όλα ενεγοποιημένα στο Ultra στα 1920x1080 και η μάχη τρέχει απρόσκοπτα χωρίς κανένα ίχνος κολλήματος!
Βασανίστηκα βέβαια, γιατί είχα προγραμματίσει να κάνω και format μόλις θα την τοποθετούσα, αλλά όλα καλά.
Και από θόρυβο, σχεδόν τίποτα, όπως και από θερμοκρασίες τα πάει πάρα πολύ καλά. Εγκατέστησα και το Sapphire Trixx, με το οποίο μπορώ να ρυθμίσω κάποιες παραμέτρους και να κάνω πολύ εύκολα overclocking κατά βούληση.
Next step...SSD!Αλλά έχουμε ακόμη καιρό, να πέσουν λιγάκι ακόμη οι τιμές τους.

Posted 14 April 2011 - 23:50
Posted 23 April 2011 - 10:30
και μονο γιατι εχει ποιο γρηγορους(οχι απαραιτητα και καλους) τεχνικους απο αλλα μαγαζια και καλη εγγυηση.
μπορεις αμα θες να ψαξεις μες το http://www.skroutz.gr/