Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Linux is not safe any more :( [αρθρο]

• Please log in to reply
25 replies to this topic

#16 Skiarxon

Skiarxon

Starcaller

• Members
  • 134 posts

Posted 28 May 2008 - 21:46

Kthxbailock :yawn2:

Φαντάσου να ανοίγαμε thread για κάθε security bug των Windows.

Hm then it would be like a million threads?

#17 anagnostou

anagnostou

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 29 May 2008 - 08:43

Τα λάθη στο LINUX διορθώνονται πιο άμεσα από τους χιλιάδες εθελοντές προγραμματιστές που συμβάλουν στην ανάπτυξη του άλλα και των πάνω 16.000 ελευθέρα διαθέσιμων εφαρμογών, διαδώστε το ελεύθερο λογισμικό είναι δωρεάν, δεν είναι πειρατικό και συμφέρει!!! -> Mάθε Ξ³ΞΉΞ± το ΕΛΛΑΠ! ...:fromabove:

#18 Trail

Trail

Linux Ubuntu

• Members
  • 89 posts

Posted 29 May 2008 - 09:17

Σιγά το security weakness. Επι δύο χρόνια καταρχάς δεν το είχαν πάρει χαμπάρι. Με το που το αντιλήφθηκαν το διορθώσανε.

Εξάλλου εγώ ότι SSH και λοιπά κάνω, μέσα σε trusted network βρίσκομαι ούτως ή άλλως. Σαν user (εννοώ όχι καναν σημαντικό server) ποιος να κάτσει να ασχοληθεί...

Δεν είναι σαν τα Windows, 15' online μετά από fresh install και κολλάς τον blaster και σου λεει να σοθ κανει shutdown το σύστημα σε 60"....

#19 An!M@niaCCC

An!M@niaCCC

Deathnote User

• Members
  • 29 posts

Posted 29 May 2008 - 09:37

Σιγά το security weakness. Επι δύο χρόνια καταρχάς δεν το είχαν πάρει χαμπάρι. Με το που το αντιλήφθηκαν το διορθώσανε.

Εξάλλου εγώ ότι SSH και λοιπά κάνω, μέσα σε trusted network βρίσκομαι ούτως ή άλλως. Σαν user (εννοώ όχι καναν σημαντικό server) ποιος να κάτσει να ασχοληθεί...

Δεν είναι σαν τα Windows, 15' online μετά από fresh install και κολλάς τον blaster και σου λεει να σοθ κανει shutdown το σύστημα σε 60"....

Αυτό που είχα πεί και γώ στο ποστ μου , και το πιθανότερο είναι τέτιος πανικός να δημείουργήθηκε απο τον ανταγωνισμό κάποιον εμπορικών προιόντων.

Σ αυτή την περίπτωση οι πιο ύποτοι είναι : 1) Μ$ 2) μια άλλη εμπορική διανομή linux πχ. redhat .

Και τώρα μια ερώτηση σε όσους έχουν μονιμο το linux , Είχατε συναντήσει ποτέ κάπιο malware ,security alert επίθεση τον τελευταίο καιρό ?

Edited by An!M@niaCCC, 12 June 2008 - 11:17.

Posted Image
Clear your mind , forget your past, make a new start and...
Spoiler:

#20 fotakou

fotakou

Love Cook!

• Members
  • 64 posts

Posted 29 May 2008 - 11:11

Τι να κάνουν οι κακόμοιροι μωρέ που πιστεύουν ότι ένα λάθος στο κώδικα είναι αρκετό για να αμαυρώσει το όνομα των Linux :hahaha:Όσοι τρέχουν λίνουξ όπως εγώ καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ πιο λειτουργικά από τα windows οπότε λογικό είναι να υπάρξει κάποιο λαθάκι.Μην αναφερθούμε στο ότι τα windows vista είχανε αντιγράψει μεγάλο μέρος του κώδικα από τα xp.Οπότε μην φοβάσαι κόσμε,βάλε linux άφοβα

Το λογισμικό είναι σαν το σεξ.Είναι πιο ωραίο όταν είναι τσάμπα:hahaha::hahaha::hahaha:

#21 Trail

Trail

Linux Ubuntu

• Members
  • 89 posts

Posted 29 May 2008 - 13:35

Είχατε συναντήσει ποτέ κάπιο malware ,security alert επίθεση τον τελευταίο καιρό ?

Ποτέ.

Εκτός άμα μετράς τα popups "Supah Cool Trojan Scanner XP has detected 3 malware on your PC. It also breaks your registry for free! Download it now" παρέα με το κλασσικό theme των windows που φαίνεται απλά απαίσιο στα KDE μου.

Από την άλλη βέβαια, για κάτι 400.000 ψωροinfections του IIS με exploits που χτυπάγανε SQL δεν άκουσα να γίνεται ιδιαίτερη φασαρία... (ή απλά είναι συνηθισμένος ο κόσμος?...)

Επιπλέον άκουσα τελευταία ότι το kernel των Windows7 θα είναι παρόμοιο με τα Vista. Μυαλό δε θα βάλει η Microsoft...

#22 An!M@niaCCC

An!M@niaCCC

Deathnote User

• Members
  • 29 posts

Posted 29 May 2008 - 15:29

Μιας και μιλάμε για ασφάλεια και σταθερώτητα έχετε δεί αυτο το video?

[youtube]http://youtube.com/watch?v=RgriTO8UHvs[/youtube]

Τρομερή ξεφτίλα εε, και δεν είναι fake.:fromabove:

#23 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 29 May 2008 - 22:03

ενταξει ρε παιδια, ειπαμε ενα σχετικα σοβαρο προβλημα για τα linux στο επιπεδο των linux. Δε χρειαζεται να υποστηριξετε τη τιμη των linux και να αποδεικσετε οτι ειναι πιο σταθερα και καλα απο τα windows.

Ολοι γνωριζουμε οτι τα Linux ειναι πρακτικα απορθητα, τερμα σταθερα κτλπ, απλως ειπαμε μια περιπτωση που εγινε κατι σοβαρουτσικο για τα δεδομενα των linux.

Ναι τα windows εχουν απειρα προβληματα μπροστα τους, ναι εχουν τρυπες παντου ναι ναι. Και εγω μονο windows χρησιμοποιω (βαριεμαι να μαθω αλλο OS) αλλα εννοειται οτι ξερω οτι τα windows μπροστα τους ( και βασικα σχεδον σε ολα τα αλλα OS) δε πιανουν μια απο ασφαλεια κτλπ.

Αμεσως τρεξατε ολοι να τα προστατευσετε, λες και ειπαμε οτι ειναι για τα σκουπιδια. Μιλησαμε για 1 περιπτωση που εγινε κατι αξιοπροσεκτο στα linux. Σιγα τα λαχανα.

#24 Trail

Trail

Linux Ubuntu

• Members
  • 89 posts

Posted 30 May 2008 - 08:22

Άμα βάλεις Linux θα καταλάβεις. Σου βγαίνει αυθόρμητα :)

#25 zweistein

zweistein

¢razÿ supεR Sнøø†εR

• Members
  • 528 posts

Posted 30 May 2008 - 09:37

εγώ το μόνο που έχω να πω για linux είναι ότι χρησιμοποιούν τέλεια τους πόρους του συστήματος για να τρέξει κάποιος βαριές εφαρμογές ή για να κάνει μεταγλώττιση χιλιάδων γραμμών κώδικα ταυτόχρονα ή για folding συστημάτων ή για επεξεργασίες βάσεω δεδομένων που μπορεί να πάρουν ώρες για να γίνουν.
είναι ένα os που δεν μου έχει κρασάρει ποτε όσο κ αν έχω προσπαθήσει να το ζορίσω.

περιττό να πώ ότι σε σχέση με wondows απο πλευράς bugs ειναι αιώνες μπροστα.
είναι απλά ότι η unix σε κάποια πράγματα υπερτερεί σε κάποιες άλλες γλώσσες.
εξαρτάται καθαρά από το τι κάνεις κ τι θες να κάνεις με το os που έχεις στο pc σου :)

τέλος τα linux κάθε άλλο παρα "σταθερα" μπορείς να τα πεις. είναι ένα OS που μπορείς να του αλλάξεις τα φωτα είτε μέσω open source ειτε με δικές σου εφαρμογές με αποτέλεσμα να του αλλάξεις όχι μόνο το περιβάλλον. αλλά και τις λειτουργίες του. είναι η (παιδικη) χαρα του προγραμματιστή. σε κανένα windows ποτε απο πάντα δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

#26 Ody

Ody

Anime Newbie

• Members
  • 45 posts

Posted 02 June 2008 - 19:07

ενταξει ρε παιδια, ειπαμε ενα σχετικα σοβαρο προβλημα για τα linux στο επιπεδο των linux. Δε χρειαζεται να υποστηριξετε τη τιμη των linux και να αποδεικσετε οτι ειναι πιο σταθερα και καλα απο τα windows.

Ολοι γνωριζουμε οτι τα Linux ειναι πρακτικα απορθητα, τερμα σταθερα κτλπ, απλως ειπαμε μια περιπτωση που εγινε κατι σοβαρουτσικο για τα δεδομενα των linux.

Ναι τα windows εχουν απειρα προβληματα μπροστα τους, ναι εχουν τρυπες παντου ναι ναι. Και εγω μονο windows χρησιμοποιω (βαριεμαι να μαθω αλλο OS) αλλα εννοειται οτι ξερω οτι τα windows μπροστα τους ( και βασικα σχεδον σε ολα τα αλλα OS) δε πιανουν μια απο ασφαλεια κτλπ.

Αμεσως τρεξατε ολοι να τα προστατευσετε, λες και ειπαμε οτι ειναι για τα σκουπιδια. Μιλησαμε για 1 περιπτωση που εγινε κατι αξιοπροσεκτο στα linux. Σιγα τα λαχανα.

Έχεις δίκιο σ'αυτά που λες, απλώς το θέμα είναι ότι κενά ασφαλείας σε Windows, που είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, οι περισσότεροι τα περνάνε ντούκου. Με το που βγήκε όμως ένα σοβαρό κενό σε ένα πακέτο που δεν είναι μέρος του πυρήνα linux κι αυτό μόνο σε διανομές βασισμένες στο debian, πέσανε όλοι οι καλοθελητές να το φάνε, σπέρνοντας τον πανικό με καταστροφολογίες (δεν λέω ότι είσαι ένας από αυτούς). Πιστεύω πως είναι άδικο να γίνεται κάτι τέτοιο και ο μόνος που βγαίνει κερδισμένος από αυτό είναι η Microsoft.

ΥΓ. Πιστεύω πως ο τίτλος του νήματος είναι το λιγότερο ατυχής.