Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Δυτικά RPG εναντίον Ιαπωνικών RPG

• Please log in to reply
162 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs; (90 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs;

1. Δυτικά (30 ψήφοι [33.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 33.33%

2. Ιαπωνικά (60 ψήφοι [66.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 66.67%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#121 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 21:44

Koνσολες ftw ρε :P Toυλαχιστον ξερεις πως οτι παρεις θα ειναι ολοκληρωμενο προιον.Στα ιαπωνικα games δε πολυυυ σπανια συναντας bugs και αδικαιολογητα προβληματα και ειναι ολα πολυ player friendly και συμπαθητικα.

well, εδω ερχεται και κολλαει η διαφορα στο gameplay. τα τζαπανιζ ειναι on rails και απλα προχωρας ενα σεναριο και μαχες μαχες μαχες, ενω στα δυτικα ειναι τοσο ανοιχτος ο κοσμος και υπαρχουν τοσοι παραμετροι, διαφορετικα πραγματα να κανεις καθως και πολλοι τροποι να τα κανεις, που σιγουρα κατι θα στραβωσει.

φυσικα δεν συγχωρω τα λαθη και με ενοχλει κατι που πληρωνω να εχει bugs και εχω στειλει στο διαολο πολυ κοσμο, απλα τονιζω τη διαφορα.

επισης, απαραδεκτους ποιους λες? τους φαν, που το αγορασαν (οπως δεν εκανες εσυ), το αγαπησαν και εκατσαν και επενδυσαν δεκαδες ωρες για να το κανουν καλυτερο για ολους? αν εννοεις αυτο εισαι εντελως φαουλ...

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#122 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:12

well, εδω ερχεται και κολλαει η διαφορα στο gameplay. τα τζαπανιζ ειναι on rails και απλα προχωρας ενα σεναριο και μαχες μαχες μαχες, ενω στα δυτικα ειναι τοσο ανοιχτος ο κοσμος και υπαρχουν τοσοι παραμετροι, διαφορετικα πραγματα να κανεις καθως και πολλοι τροποι να τα κανεις, που σιγουρα κατι θα στραβωσει.

φυσικα δεν συγχωρω τα λαθη και με ενοχλει κατι που πληρωνω να εχει bugs και εχω στειλει στο διαολο πολυ κοσμο, απλα τονιζω τη διαφορα.

επισης, απαραδεκτους ποιους λες? τους φαν, που το αγορασαν (οπως δεν εκανες εσυ), το αγαπησαν και εκατσαν και επενδυσαν δεκαδες ωρες για να το κανουν καλυτερο για ολους? αν εννοεις αυτο εισαι εντελως φαουλ...

Κατ αρχας ποτε δεν ειπα οτι μου αρεσουν οι ελευθεροι κοσμοι.Οσο πιο οn rails και γραμμικο τοσο το καλυτερο για μενα.Παρολ αυτα,πολλα δυτικα ενω υποσχονται μια υποτιθεμενη,ελευθερια στον παικτη,στην ουσια ειναι αρκετα περιορισμενα και προβληματικα.Χιλιες φορες καλυτερα ενα πανεμορφο γραμμικο παιχνιδι παρα ενα buggy με δηθεν ελευθερο κοσμο που σου σπαει τα νευρα και δεν σου ρχεται καν διαθεση να τον εξερευνησεις.

Και σχετικα με τα πραγματα που μπορεις να κανεις well παρε το persona 3 και 4 για παραδειγμα.Μπορεις να ασχοληθεις με club activities,να δουλεψεις σε part time jobs,να εξερευνησεις dungeons,κανα dating sim element,κοινωνικοι δεσμοι με Impact στο gameplay και αλχημειες για δημιουργια δαιμονων.Well,δεν παρατηρησα ουτε ενα προβληματακι οσο επαιζα.Δεν ειπα πως ειναι τελεια φυσικα αλλα η περιγραφη "σεναριο/μαχες repeat x131231" ταιριαζει μονο στο Final Fantasy XIII που ειναι πολυ μετριο κατ εμε και δεν προχωραει καθολου την σειρα κατ αρχας και το ειδος γενικοτερα.

Επισης αυτο που τονισα και πριν ειναι ενας βασικος παραγοντας σε οτιδηποτε που θελει να λεγεται rpg.Kαι αυτο ειναι οι χαρακτηρες.Προτιμω με διαφορα να βλεπω ολοκληρωμενες προσωπικοτητες που δεν εχεις καμια απολυτως επιρροη πανω τους,παρα δηθεν διαμορφωση χαρακτηρα που ακομα και αν δινεις τις δικες σου επιλογες στο διαλογο και στις πραξεις τους,στην ουσια ειναι...κουφιοι (Fallout και Fable πχ και ας μου αρεσει το πρωτο).Τουλαχιστον οταν χειριζεσαι silent protagonist σε παλια jrpg περιτρυγιριζοσουν απο μια αξιαγαπητη ομαδα που γεμιζε και με το παραπανω το κενο.

Σχετικα με το temple,δεν ηξερα οτι fans ειχαν ασχοληθει για την ολοκληρωση του.Χαρα στο κουραγιο τους τοτε.Νομισα οτι η εταιρεια πηγε να μπαλωσει τα σπασμενα οπως γινεται συνηθως.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Hanzo: 11 Νοέμβριος 2010 - 22:19

Δημοσιευμένη  εικόνα

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#123 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:23

αυτο για το Persona δεν το γνωριζα. πολυ χαιρομαι που υπαρχουν ιαπωνικα παιχνιδια που πανε μπροστα το ειδος τους. στα υπολοιπα ας καταληξουμε οτι τα βλεπουμε εντελως διαφορετικα.

κατι τελευταιο, αν δεν εχεις παιξει το The Witcher (αν θυμαμαι καλα απο την τελευταια φορα που λεγαμε τα ιδια πανω κατω στο msn) ΚΑΝΤΟ ΑΜΕΣΑ!!!

#124 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:30

Ηανζο το γουστο μας στα RPG ειναι σχεδον ιδιο αλλα ειμαι ατυχος που εχω μονο pc και το καταραμενο pc πασχει απο εληψει jrpg.Πχ εγω ενω εχω δοκιμασει να παιξω nwn 2,oblivion,Kotor το μονο που με κρατησε λιγο ηταν το Kotor.Αλλα το Witcher ειναι εξερεση.Και αυτο μαλιστα που ειναι και κορυφαιο δεν ειναι καθαρα δυτικο(Αμερικανικο)αλλα ευρωπαικο και για την ακριβεια Πολωνικο.Γενικα οσο αφορα τα Jrpg οι αποψεις μου ταυτιζονται με τον Hanzo.Αλλa m8 u must play Witcher.It's fucking awesome
Δημοσιευμένη  εικόνα

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#125 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:32

Και η πολωνια στη δυση δεν ειναι? XD πολλοι απο τους καλυτερους τιτλους rpg ειναι απο ευρωπαιους developers.

#126 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:35

Nαι,και εγω παρατηρω οτι κατι που θεωρω εγω θετικο πχ εσυ μπορει να το θεωρεις μεγα φαουλ.Και αντιστροφα. :P Οποτε ειναι καθαρα θεμα προσωπικων προτιμησεων.

Απλα προτεινω για να αποκτησεις σφαιρικοτερη αποψη για το ειδος,να δοκιμασεις να ψαχτεις λιγο περισσοτερο με Jrpg εστω πειραματικα.Oλο και κατι θα βρεις να σε τραβηξει.Και οκ οπως και να το κανουμε τα ομορφα αγορακια με μπλε μαλλια ειναι πιο down to earth συγκριτικα με χοντρους νανους με τσεκουρια και ιπποτες με αμερικανικο χολυγουντιανο κουρεμα και προφορα xDD

Το Witcher θα το τσεκαρω αλλα προεχει το Growlanser 3 atm.Kαι μολις πηρα στην ομαδα εναν μουστακαλη ρωσο εφευρετη που ακουει στο ονομα Victor Hugo...those japs...
Δημοσιευμένη  εικόνα

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#127 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:35

Γενικα σαν δυτικα αναφερομαστε στα Αμερικανικα.Also ειναι αδικο Nippon vs All West.Θα επρεπε να ηταν Ασιατικα RPG vs Δυτικα RPG
Δημοσιευμένη  εικόνα

#128 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:41

Γενικα σαν δυτικα αναφερομαστε στα Αμερικανικα.Also ειναι αδικο Nippon vs All West.Θα επρεπε να ηταν Ασιατικα RPG vs Δυτικα RPG

Οχι.
αν ηταν να περιμενω μονο απο τις ΗΠΑ rpg αστο καλυτερα. αλλωστε ακομα η bioware ειναι στον καναδα. επισης η υπολοιπη ασια δεν νομιζω να εχει να δειξει κατι παραπανω απο καποια mmo του σωρου. οποτε η ιαπωνια κραταει την εικονα της καθαρη...

Απλα προτεινω για να αποκτησεις σφαιρικοτερη αποψη για το ειδος,να δοκιμασεις να ψαχτεις λιγο περισσοτερο με Jrpg εστω πειραματικα.Oλο και κατι θα βρεις να σε τραβηξει.Και οκ οπως και να το κανουμε τα ομορφα αγορακια με μπλε μαλλια ειναι πιο down to earth συγκριτικα με χοντρους νανους με τσεκουρια και ιπποτες με αμερικανικο χολυγουντιανο κουρεμα και προφορα xDD

1ον, η αντιπαθεια μου προς τις κονσολες βοηθα πολυ τον ελευθερο χρονο μου XD
2ον, δεν εισαι manly enough. XD

#129 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:44

Oχι με το "δυτικα" αναφερομαστε σε ολη την "σχολη" που αντλει συχνα εμπνευση απο το dnd ειτε ειναι αμερικανικης ειτε ευρωπαικης παραγωγης.

Τωρα Ασιατικη σχολη στην ουσια δεν υπαρχει.Οι κορεατες μονο βγαζουν διαφορα mmo που οκ τα θεωρω αλλη φαση και ειναι πιο κοντα στα δυτικα παρα στα Ιαπωνικα.
Οποτε ναι,αδικο η οχι,οταν λεμε "Ανατολικα" αναφερομαστε μονο στα Ιαπωνικης παραγωγης.Toυλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι εγω.

edit: @Serestrum:

1)ειτε το παραδεχεσαι ειτε οχι χανεις πολλα αξιολογα games με το να ακυρωνεις τοσο απολυτα τις κονσολες.That's a fact not a matter of preference.
2)Define manly. :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#130 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:46

Τεσπα αμα θες να ευχαριστιθεις Jrpg ρεπει να κατεχεις κονσολα αλλιως δεν...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#131 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 22:58

well, εδω ερχεται και κολλαει η διαφορα στο gameplay. τα τζαπανιζ ειναι on rails και απλα προχωρας ενα σεναριο και μαχες μαχες μαχες, ενω στα δυτικα ειναι τοσο ανοιχτος ο κοσμος και υπαρχουν τοσοι παραμετροι, διαφορετικα πραγματα να κανεις καθως και πολλοι τροποι να τα κανεις, που σιγουρα κατι θα στραβωσει

Να σου πω τι ειχα πει σε καποιον που μου ειχε πει ακριβως το ιδιο πραγμα σε μια ιδια συζητηση που ειχαμε πριν λιγες μερες.
Για μενα ειναι σα να μου λες οτι προτιμας να διαβαζεις ενα fanfiction που εγραψες σε μια νυχτα, παρα ενα manga απο τον Urasawa (or Incert name of awesome mangaka here).
Γενικα, οτι ειπε ο Hanzo.Για μενα το Rpg πρεπει να ειναι γραμμικο, μια ιστορια.
Αυτα και εφυγα για suikoden 2^^

qzMHWHd.png

#132 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 23:02

δεν καταλαβαινω πως μπορεις να κανεις την συγκριση, οποτε απανταω πως κανεις λαθος.

#133 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 23:07

^Ωραια ξαναδιατυπωνω
Προτιμω να παιξω ενα παιχνιδι στο οποιο δεν εχω καμια αναμοιξη, αλλα να εχει καλη ιστορια απο το ενα εχω να επιλεξω μεταξυ 10 clisse ιστοριων.

qzMHWHd.png

#134 Serestrum

Serestrum

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 23:11

τωρα μαλιστα! παμε παλι στην κεντρικη και αρχικη διαφορα! XD
θα μπορουσα να ανοιξω θεμα στο σχολιο για κλισε ιστοριες, αλλα ενταξει, δεν χρειαζεται να γεμισουμε το thread ουτε να το ψαξουμε πολυ το θεμα.

ειχα καιρο να κανω καλη συζητηση σε αυτο το φορουμ. feels good. ^^

#135 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 23:12

Να σου πω τι ειχα πει σε καποιον που μου ειχε πει ακριβως το ιδιο πραγμα σε μια ιδια συζητηση που ειχαμε πριν λιγες μερες.
Για μενα ειναι σα να μου λες οτι προτιμας να διαβαζεις ενα fanfiction που εγραψες σε μια νυχτα, παρα ενα manga απο τον Urasawa (or Incert name of awesome mangaka here).
Γενικα, οτι ειπε ο Hanzo.Για μενα το Rpg πρεπει να ειναι γραμμικο, μια ιστορια.
Αυτα και εφυγα για suikoden 2^^

Όχι βασικά σου λέει αν σε ένα παιχνίδι ρόλων προτιμάς να φτιάχνεις εσύ το σενάριο με όσο μεγαλύτερη ελευθερία γίνεται ή να το έχει αποφασίσει κάποιος άλλος πιο πριν για σένα. In any case όσο και να παραθέτετε επιχειρήματα υπερ του ενός ή του άλλου στο συγκεκριμένο σημείο καταλήγουμε σε προσωπικές προτιμήσεις.

Προσωπικά το μόνο japanese rpg το οποίο μέχρι στιγμής έχω λατρέψει ήταν το Dark Chronicle για PS2 (καλά μη φανταστείτε ότι έχω παίξει και πολλά XD) τα FF που υποτίθεται ότι είναι αντιπροσωπευτικά του είδους τα σιχάθηκα μέχρι εκεί που δεν πάει για gameplay και μόνο σε βαθμό που έκανα drop την κατηγορία ολόκληρη που λέει ο λόγος (αν και ομολογώ ότι απο γραφικά και story έσκιζαν αλλά τι να το κάνω καλύτερα να τα δώ σε ταινία όχι να τα παίξω :P).

Από δυτικά έχω παίξει αρκετούτσικα. Και Dungeon Siedge και τα Baldur's Gate και κανά δυο άλλα που αυτή τη στιγμή δεν μου έρχονται και τουλάχιστον για μένα η ζυγαριά κλίνει προς αυτήν την κατεύθυνση.