Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Δυτικά RPG εναντίον Ιαπωνικών RPG
Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2010 - 11:18
right-click/ save as
πριν λιγο καιρο καποιος ιαπωνας δημιουργος ειχε πει πως η ιαπωνικη βιομηχανια video games ειναι 5 χρονια πισω απο την δυτικη. συμφωνω απολυτα ακομα και αν υπαρχουν οι φωτεινες εξαιρεσεις.
Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2010 - 11:45
so, μιας και αυτο ειναι το σημαντικοτερο σε ενα game για μενα, Ιαπωνια.
Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2010 - 11:52
εγω προσωπικα δεν αντεχω το ιαπωνικο μοτιβο: αγορι/κοριτσι- romance, rival/ friend/ villain, τον νικαμε και ολα ειναι καλα στον κοσμο... XD
ακομα και αν η ιστορια των δυτικων ειναι τιγκα στα κλισε προσφερει μια Α ελευθερια τουλαχιστον. και στις 2 μεριες υπαρχουν κακα, μετρια και πολυ καλα παιχνιδια.
και seriously, το oblivion ειναι ενα αισχος και μισο... XD και δυστυχως το DA πολυ πιο γραμμικο απο οτι το ηθελα... υπομονη μεχρι το Witcher 2...
Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2010 - 12:29
Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2010 - 12:45
For Fucking Christ's Sake δεν το λεω σε σενα προσοπικα αλλα το εχω ακουσει και απο αλλους.
Its a fucking RPG in other words Role Playing Game .You dont expect realism.If you need realism then play CoD or a strategy not a RPG
Εχεις δικιο.Απλα εγω εχω την ταση να συγρινω τον προταγωνιστη με τον εαφτο μου και προσπαθω συνηθως να φερθω φυσιολογικα σε καθε περισταση.Τα RPG ποτε δεν προσπαθησαν να γινουν ρεαλιστικα και μαλλον δεν εχω δικαιωμα να τα κρινω σε αυτο το θεμα
Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2010 - 13:52
The Legend of Dragoon (#1 παντα), Suikoden, Breath of Fire, Valkyrie Profile και The Last Remnant.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Napster: 10 Μάρτιος 2011 - 16:49
Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2010 - 14:47
και seriously, το oblivion ειναι ενα αισχος και μισο... XD και δυστυχως το DA πολυ πιο γραμμικο απο οτι το ηθελα... υπομονη μεχρι το Witcher 2...
Το χεις παιξει με τα μεγαλα mods? Χωρις αυτα παντως ειναι οντως αισχος. Το DA εμενα μου αρεσε αν και προτιμω το nwn 2 λογω του οτι ειναι dnd.
Το gothic 4 που βγηκε πριν λιγες μερες ειναι τραγικο.. Τουλαχιστον σε σχεση με τα παλια που εχουν γραψει ιστορια.
Και οπως ειπατε οντως τα δυτικα rpg προσφερουν μεγαλυτερη ελευθερια, πραγμα πολυ βασικο, αλλα πολυ λιγα φτανουν τη συγκινηση που προσφερουν πολλα ιαπωνικα.
Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2010 - 15:05
αν θες dnd δοκιμασε Temple of Elemental Evil. η hardcorila σε ολα της το μεγαλειο... XD μακαρι να ειχε καλο σεναριο αλλα απο μαχες και στατιστικα ειναι ισως οτι καλυτερο...
το gothic 4 ειναι απαραδεκτο.-
αυτο με τη συγκινηση ειναι επισης σχετικο. τα BG, Arcanum, το επος Planescape Torment αλλα και νεα παιχνιδια οπως το The Witcher και το αδικημενο VtM Bloodlines μου προσφεραν πολλες συγκινησεις γιατι βασιζονται στις επιλογες του παικτη, οποτε υπαρχει η ικανοποιηση πως εχω καταφερει κατι με τον τροπο μου, αλλα και εχουν και ενα επικο εντυπωσιακο σεναριο που σου μενει.
τα ιαπωνικα μεσα απο το σεναριο σε πιεζουν να στεναχωρηθεις για τους χαρακτηρες, ακριβως οπως τα ανιμε...
εχω παιξει ελαχιστα και δεν εχω το δικαιωμα να τα κρινω ολα, αλλα παντα αυτη την αισθηση ειχα.
Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 11:02
Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 13:50
Αγαπημένa rpg ever το baldur's gate II (πιστεύω ότι είναι αιώνες μπροστά σε θέμα ατμόσφαιρας), το Morrowind (well και το oblivion:P) και το προαναφερόμενο temple of elemental evil.
Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 14:18

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 14:43

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 18:01
Πηγαινε λιωσε Persona 1-4,Shin megami tensei 1,2,nocturne,Digital Devil Saga,Raidou Kuzunoha,Devil Survivor και γενικοτερα ολο το megaten συμπαν και ισως δεις το ειδος με αλλο ματι.
Δεν ειπα πως εχεις αδικο σε οσα λες.Φυσικα και ενα μεγαλο ποσοστο του ειδους ειναι γεματο κλισε και forced drama αλλα ακομα και ετσι τα προτιμω απο τα χοντροκομμενα κλισε πολλων δυτικων που προσπαθουν να παρουσιασουν αποτυχημενα επικη αισθηση.
Και εχω παιξει αρκετους εως πολλους αντιπροσωπευτικους τιτλους δυτικων rpg.Σχετικα με το temple of elemental evil που αναφερεις πχ.Νταξ ωραια ατμοσφαιρα δεν λεω,oμορφο character create system κλπ...Αλλα?Γεματο bugs,μαχες που μπορουσες να χασεις απο αχρηστους αντιπαλους καθαρα απο ατυχια,επιθεσεις να διαπερνανε τοιχους και διαφορα αλλα που σου κατεστρεφαν την ολη εμπειρια.Προσπαθησα αρκετες φορες-παει καιρος τωρα-αλλα δεν καταφερα να το συνεχισω.
Παντως αν και διασκεδαζω και με τις δυο σχολες,προτιμω τα ανατολικα για εναν απλο λογο.Το party feeling.Δηλαδη η αισθηση της ομαδας.Στα δυτικα δεν πα να χεις λιωσει μια μερα για να υπολογισεις σωστα ολους τους παραγοντες και να δημιουργησεις μια ισορροπημενη ομαδα,παραμενουν μεχρι το τελος κατι mindless zombies χωρις προσωπικοτητα(συνηθως,οχι παντα).
Στα ιαπωνικα αντιθετως δενεσαι(οχι ταυτιζεσαι) με τους χαρακτηρες,τους βλεπεις να εξελισσονται και σου μενουν οπως και να το κανεις.Παιζω τωρα Growlanser πχ και αυτη την αισθηση δεν σου την δινει κανενα δυτικο rpg.
Οι υπολοιποι παραγοντες (art direction,μουσικη,ατμοσφαιρα) ειναι καθαρα υποκειμενικα θεωρω αν και σε αυτους τους τομεις προτιμω ιαπωνικα.Heck εδω ακουω ost απο διαφορα jrpg που τερματισα πριν χρονια.Απο δυτικα το μονο theme που μου εχει μεινει ειναι της Tristam του Diablo

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.
Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 20:08
@Serestrum: Noμιζω σου χρειαζεται μια Atlus να στρωσεις
![]()
Πηγαινε λιωσε Persona 1-4,Shin megami tensei 1,2,nocturne,Digital Devil Saga,Raidou Kuzunoha,Devil Survivor και γενικοτερα ολο το megaten συμπαν και ισως δεις το ειδος με αλλο ματι.
Και εχω παιξει αρκετους εως πολλους αντιπροσωπευτικους τιτλους δυτικων rpg.Σχετικα με το temple of elemental evil που αναφερεις πχ.Νταξ ωραια ατμοσφαιρα δεν λεω,oμορφο character create system κλπ...Αλλα?Γεματο bugs,μαχες που μπορουσες να χασεις απο αχρηστους αντιπαλους καθαρα απο ατυχια,επιθεσεις να διαπερνανε τοιχους και διαφορα αλλα που σου κατεστρεφαν την ολη εμπειρια.Προσπαθησα αρκετες φορες-παει καιρος τωρα-αλλα δεν καταφερα να το συνεχισω.
εκατσα και ειδα gameplay για καθε τιτλο που προτεινεις και δεν μαρεσε κανενας περα του Raidou Kuzunoha στο artwork. επισης TB battle system με λιστες δεν το αντεχω και τα θλιμενα φωσφοριζουσα αγορακια ντυμενα σαν κλοουν τα αποφευγω στα ανιμε οπως μπορω, δεν θα τα αντεξω λεπτο σε παιχνιδι. δεν ειναι για εμενα αυτα... αστο... επισης -> κονσολα? hell no... XDDD
τωρα οσον αφορα το ToEE εχεις απολυτο δικιο αφου η εταιρια (Troika) δεν καταφερε να το υποστηριξει λογο βλακειας του publisher + οτι το εβγαλε πριν την ωρα του, γιαυτο ομως υπαρχει ακομα και σημερα το επικο community με απιστευτα mods ^^
ααααααν καποτε ξαναπροσπαθησεις εδω εχει πολυ πραγμα...
αλλος ενας λογος που μαρεσουν τοσο τα δυτικα rpg. mods mods mods mods.
Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 21:30
εκατσα και ειδα gameplay για καθε τιτλο που προτεινεις και δεν μαρεσε κανενας περα του Raidou Kuzunoha στο artwork. επισης TB battle system με λιστες δεν το αντεχω και τα θλιμενα φωσφοριζουσα αγορακια ντυμενα σαν κλοουν τα αποφευγω στα ανιμε οπως μπορω, δεν θα τα αντεξω λεπτο σε παιχνιδι. δεν ειναι για εμενα αυτα... αστο... επισης -> κονσολα? hell no... XDDD
τωρα οσον αφορα το ToEE εχεις απολυτο δικιο αφου η εταιρια (Troika) δεν καταφερε να το υποστηριξει λογο βλακειας του publisher + οτι το εβγαλε πριν την ωρα του, γιαυτο ομως υπαρχει ακομα και σημερα το επικο community με απιστευτα mods ^^
ααααααν καποτε ξαναπροσπαθησεις εδω εχει πολυ πραγμα...
αλλος ενας λογος που μαρεσουν τοσο τα δυτικα rpg. mods mods mods mods.
Σχετικα με το Temple,τι να σου πω man...Το ειχα αρχισει οταν ειχε πρωτοβγει και τοτε ηταν σχεδον unplayable με ολα τα bugs και τους θανατους απο το πουθενα.Aν μετα απο καποια χρονια το εχουν διορθωσει με mods και patches και θεωρουν το αποτελεσμα ολοκληρωμενο πλεον τοτε ειναι απαραδεκτοι.Τι να πει δηλαδη και αυτος που το αγορασε αυθεντικο(οχι εγω ευτηχως) και μετα την ξενερα δεν ξαναασχοληθηκε.Γι αυτο με εκνευριζουν τα δυτικα pc rpg.Σου βγαινει η πιστη μεχρι να απολαυσεις ολοκληρωμενο το game.Και δεν ειναι μονο το Temple φυσικα.Εδω κοτζαμ oblivion εχει κατι Bugs που σε κανουν να θες να το πεταξεις απ το παραθυρο.
Koνσολες ftw ρε
Τωρα σχετικα με τα mega ten που τσεκαρες...Καλα ρε μαν θα με τρελανεις
Anw.Γουστα υποθετω.

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.