Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Δυτικά RPG εναντίον Ιαπωνικών RPG

• Please log in to reply
162 replies to this topic

Poll: Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs; (90 member(s) have cast votes)

Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs;

1. Δυτικά (30 votes [33.33%] - View)

Percentage of vote: 33.33%

2. Ιαπωνικά (60 votes [66.67%] - View)

Percentage of vote: 66.67%

Vote Guests cannot vote

#91 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 27 July 2008 - 18:17

Δυτικό είναι το Fable. Χμμ το είχα βαρεθεί γρήγορα, 2 μέρες το έπαιξα or so.

#92 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 27 July 2008 - 19:36

Μου αρέσουν και τα δύο είδη, καθότι μεγάλη φαν του είδους από 12 χρονών αλλά τείνω περισσότερο προς το ιαπωνικό. Οι ιστορίες και οι χαρακτήρες τους πάντα με τράβαγαν πιο πολύ. Ούτως ή άλλως το πρώτο PRG που έπαιξα ήταν το Final Fantasy VII όταν πήγαινα Πέμπτη Δημοτικού (ακόμα θυμάμαι πως ο μπαμπάς μου το έκανε δώρο γιατί έγραψα 10 στη Γλώσσα!) και από τότε είναι η Νο1 αγαπημένη μου σειρά. Κάνα χρόνο μετά άρχισα με τα δυτικά και το Baldur's Gate (respect to dad for being a hardcore RPG player) αλλά τα ιαπωνικά είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ίσως φταίνε τα anime graphics δεν ξέρω αλλά θα τα προτιμήσω υπέρ των δυτικών.

#93 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 posts

Posted 27 July 2008 - 19:39

ta ιαπωνικα απλα εχουν πιο βαθος ενω τα αλλα πιο πολυ σφαξιμο.

#94 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 27 July 2008 - 21:14

Κάτι ακούγεται για το ότι το Fable είναι καλό rpg. Πλάκα κάνετε, έτσι; Απλά έλυνες υποαποστολές και ανάλογα αν ήταν από default καλές ή κακές, αποκτούσες κερατάκια ή φωτοστέφανο (και τα ανάλογα σχετικά). Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ROLE PLAY. Είναι "διακοσμίστε το σπιτάκι της Μπάρμπι".

Και για το Baldur's Gate, θα πω ότι είναι από τα καλύτερα Δυτικού τύπου αλλά απλά είχε υπερβολική "ποζεριά" λόγω των epic αποχρώσεων του και καταντούσε κι αυτό δυστυχώς μετά από λίγο ανελέητο σφαξίδι. Και κλασικά, οι υποαποστολές ήταν η πλοκή παρά η κεντρική ιστορία.

#95 jhetfield19

jhetfield19

printf("Korosu");

• Members
  • 27 posts

Posted 04 August 2008 - 11:37

Προσωπικα γουσταρω και τις δυο κατηγοριες.Να μ αρεσει και οτι να ναι.Και σκετο Hack and slash να ναι...............:Blissfull:.

Οσο για το Ποκεμον συμβαν ειμαι και γω με τους υπολοιπους στο οτι ειναι παιδαριωδες σεναριο και οτι ο λογος που εχει πωλησεις ειναι οτι εχει γινει πασιγνωστο στις μικρες ηλικιες.Οσο και να το διαψευσει καποιος.Δεν μπορω να πω και γω περασα την εποχη ποκεμον και επαιζα και τα παιχνιδια αλλα δεν πιστευω οτι ειναι κατι για να με προσεγγισει τωρα.Το οτι σου λεει καποιος κατι για το παιχνιδι δεν προκειται να σε κανει να αλλαξεις γνωμη ουτε να το παρατησεις ειτε εχει δικιο ειτε οχι.Εσυ θα συνεχισεις να το γουσταρεις επειδη σαρεσει.απο κει και περα τελεια και παυλα.Αν βρεις καποιον που να πιστευει το ιδιο εκανες την τυχη σου :drink:αλλιως ψαχνεις αλλου:byejg9:.Δυσκολα αλλαζεις τα γουστα αλλων.

gomen για το offtopic αλλα ειπα να δωσω και γω τη συμβουλη μου.

#96 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 posts

Posted 04 August 2008 - 12:00

ΤΟ Fable ειναι παιχνιδαρα.

#97 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 04 August 2008 - 14:10

Φοβερή αιτιολόγηση Zabimaru. Μόλις το μισήσανε άλλοι δέκα.

Χωρίς πλάκα, one liners σαν αυτό το σχόλιο μόνο κακό κάνουνε στις προτάσεις σου. Βάλε αλατοπίπερο.

(τα Ιαπωνικά για την ώρα σκίζουνε στο poll και αυτό δεν είναι one liner)

#98 SinnerEvangelion

SinnerEvangelion

Starting...

• Members
  • 12 posts

Posted 04 August 2008 - 14:16

Ό,τι κάτσει. Θα προτιμήσω όμως τα Ιαπωνικά. Μου φαίνονται πιο ευχάριστα, και περισσότερο ενδιαφέροντα. Δε λέω, καλά τα DnD RPGs, just not my cup of tea.
Posted Image

#99 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 04 August 2008 - 14:22

Μιας που είπες DnD RPGs, μπορώ να πω ότι έκοβα φλέβες γι' αυτά μέχρι πρόπερσι. Αλλά τελικά απογοητεύτικα από την ποιότητα των παικτών που κάνανε rp και τα σουτάρισα. Προτιμώ τα γραμμικά και στημένα σενάρια των Ιαπωνικών από την γελοιότητα των χαβαλέ παικτών σε ανοικτά στην διαμόρφωση Δυτικών παιχνιδιών.

#100 jhetfield19

jhetfield19

printf("Korosu");

• Members
  • 27 posts

Posted 04 August 2008 - 15:39

μονιμος κατοικος του thread roriconfan εεε?χαχχαχαχαχαχαχαχα.Σε PC εχεις παιξει κατι που να μπορεις να το προτεινεις????(μιας και δεν εχει τοσα ιαπωνικα).

#101 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 04 August 2008 - 21:11

Μόνο το Planescape Torment αναγνωρίζω άξιο Δυτικού ύφους. Και των περισσότερων Ιαπωνικών μάλιστα!

#102 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 20 October 2010 - 20:35

Πραγματικα δεν ξερω τι απο τα δυο προτιμαω.
Απο τη μια τα Ιαπωνικα ειναι πολυ ποιο βολικα,ομορφα,ανετα,χωρις καθολου bugs,glitches etc.,αλλα με ενοχλει ο στενομοιαλος χαρακτηρας τους καιη τεραστια ελειψη ρεαλισμου.

Τα δυτικα ειναι πολυ ποιο ελεφθερα και συνιθως σε αφηνουν να διαμορφωσεις εσυ την εμφανιση και την προσωπικοτητα του χαρακτηρα σου,κατι που προσωπικα μου αρεσει πολυ
(ο αδερφος μου θα τριζει τα δοντια του).Επισης,το interaction με τους απλους χαρακτηρεςειναι συνιθως πιο ρεαλιστικο και συχνα σου δηνεται η επιλογη να διαλεξεις τι θα απαντησεις, αντι για εναν προταγωνιστη που δεν εχει την παραμικρη προσωπικοτητα η καποια συγκεκριμενη, με την οποια ισως ο παικτης να διαφωνει.δυστηχως ομως,συνιθως υπαρχουν διαφορα καταστροφικα glitches και πολες φορες οσο πιο ρεαλιστικα προσπαθουν να γινουν, τοσο πιο πολλα κουλα πραγματα γινονται.

Γενικα, ολα ειναι σχετικα με τον καθε τιτλο.Τα περισσοτερα Ιαπωνικα ειναι λιγο πιο συντητιτικα,αλλα τουλαχιστον ξερουν τι κανουν.Αντιθετως, ελαχιστα δυτικα καταφερνουν ναικανοποιησουν τισ προοπτικες που σου δινουν αρχικα.

Edited by Kamui, 20 October 2010 - 20:52.

O6rrvsU.jpg

#103 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 20 October 2010 - 21:29

ιη τεραστια ελειψη ρεαλισμου.

For Fucking Christ's Sake δεν το λεω σε σενα προσοπικα αλλα το εχω ακουσει και απο αλλους.

Its a fucking RPG in other words Role Playing Game .You dont expect realism.If you need realism then play CoD or a strategy not a RPG
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#104 Revan

Revan

*Don't be like me*

• Banned
  • 87 posts

Posted 21 October 2010 - 21:11

Western.

Also, troll thread...
Posted Image

#105 RestInPieces

RestInPieces

Anime Newbie

• Members
  • 48 posts

Posted 22 October 2010 - 10:40

Το Torment imo ήταν άθλιο,ειδικά όταν μου έκαναν τη σύγκριση με neverwinter τράβαγα τα μαλλιά μου...

btw Niko,το έγραωα 2 λεπτά πριν από σένα :hahaha:

Βλασφημε! :burningbe3:

Ιαπωνια για mmorpgs κυριως για το artwork.
Οσο για single Δυση λογω του DnD γενικοτερα. Βεβαια σειρες οπως Final Fantasy κανουν την επιλογη δυσκολη.

Edited by RestInPieces, 22 October 2010 - 10:45.