Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Δυτικά RPG εναντίον Ιαπωνικών RPG

• Please log in to reply
162 replies to this topic

Poll: Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs; (90 member(s) have cast votes)

Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs;

1. Δυτικά (30 votes [33.33%] - View)

Percentage of vote: 33.33%

2. Ιαπωνικά (60 votes [66.67%] - View)

Percentage of vote: 66.67%

Vote Guests cannot vote

#151 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 November 2010 - 01:38

Να είναι μόνο σχετικά πρόσφατο γιατί όσο και να μ' αρέσει το καλό στόρυ θέλω να έχει και τα γραφικά του.

Αμα θες για PC δοκιμασε το The Last Remnant. Βρηγε πριν 2 χρονακια απο την Square Enix. Βγηκε για Xbox360 αλλα και για PC. Στο PC ειναι καλυτερο γιατι μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα απ' οτι μπορεις στο Xbox + δεν εχει προβληματα. Στο Xbox εχει frame drop στης μαχες + αρκετα bugs ενω στο PC ειναι gg.

Εχει παρα πολυ καλα γραφικα, αρκετα καλο story, το customization στα οπλα ειναι πολυ ωραιο. (π.χ. αμα εχει ο παιχτης σου katana (οπως ο δικος μου), θα ανεβαινουν τα stats (Power Attack, speed και ολα τα σχετικα ενω αμα τον κανεις να βαραει με μαγιες, θα ανεβαινουν τα magic stats του). Ειναι παρα πολυ μεγαλο παιχνιδι αμα ειδικα κανεις και sidequests.

J-RPG για PC:
The Last Remnant
Ys I and II
Zwei 2
Grandia 2
Breath of Fire 4
Legend of Heroes Sora no Kiseki the 3rd
Final Fantasy VII
Final Fantasy VIII

Edited by Napster, 12 November 2010 - 01:46.

#152 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 12 November 2010 - 02:11

Μα και σεις θέλετε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο...Αν σας αρέσουν τα jrpg δεν είναι δυνατόν να έχετε μόνο ένα pc στη διάθεση σας.Ακόμα και χωρίς να αναφέρω current-gen κονσόλες,ένα ps2 τουλάχιστον είναι must,το οποίο πλέον έχει εξεφτελιστική τιμή,και νομίζω μπορείς και να το τσιπάρεις και μόνος σου αν ξέρεις 5 πράγματα(ή κάτι κόλπα με bootcd,εγώ δεν το χω ψάξει γιατί το τσιπάκι που χα βάλει πριν χρόνια καλά κρατεί)

Εγώ τι να πω που στο ps3 βλέπω κάθε φορά να ξεπετάγεται και από ένα νέο jrpg,αλλά πλέον δεν θέλω να δίνω το 60άρι τόσο εύκολα?Καταραμένο Rorona >_>:if::if:

#153 Strange Loop

Strange Loop

Fabulous Boy

• Members
  • 595 posts

Posted 12 November 2010 - 02:16

Εγώ τι να πω που στο ps3 βλέπω κάθε φορά να ξεπετάγεται και από ένα νέο jrpg,αλλά πλέον δεν θέλω να δίνω το 60άρι τόσο εύκολα?Καταραμένο Rorona >_>:if::if:

ε περιμενεις 3 μηνες καθε φορα και το περνεις στα 20 - 25 .
και καινουριο να το παρεις απο zavvi.com και αλλα παρομοια πάνω απο 40 δεν θα βρεις.
http://www.zavvi.com/games/platforms/ps3.dept

#154 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 12 November 2010 - 02:22

ε περιμενεις 3 μηνες καθε φορα και το περνεις στα 20 - 25 .
και καινουριο να το παρεις απο zavvi.com και αλλα παρομοια πάνω απο 40 δεν θα βρεις.
http://www.zavvi.com/games/platforms/ps3.dept

Κι εγω αυτο προτεινω.Αν κι εχω δωσει πολλα 60αρια και 70αρια, πιστευω πως λιγη υπομονη και λιγο ψαξιμο ή αγορα μεσω net ειναι οι καλυτερες επιλογες.
Και δεν χρειαζεται να παρανομισεις και να μπλεξεις με περιεργες καταστασεις τσιπακειων(αν και για το ps2 δεν το γλιτωνει κανενας,το τσιπακι ειναι must)

O6rrvsU.jpg

#155 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 248 posts

Posted 12 November 2010 - 07:22

Μπα, μην το λες. Εγώ τόσα χρόνια ατσιπάριστο το έχω και είμαι κομπλέ! Αν και τα Rpg τα προτιμώ στο SNES και το GBA, με το PS2 να το έχω κυρίως για τετραπλά, Survival Horror και TimeSplitters...

Είμαι κι εγώ φαν των Ιαπωνικών Rpg, και τα Ευρωπαϊκά δεν τα αγγίζω για ένα και μόνο λόγο.
Πελαγώνω!
Όταν πρέπει να περάσεις μισή ώρα μόνο και μόνο για να κάνεις customize τον χαρακτήρα σου περνώντας από ατέλειωτα μενού, και όταν ξεκινάς το παιχνίδι να χάνεσαι μέσα στα αμέτρητα sidequests με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις... Ε, είναι κάπως περίπλοκο για τα γούστα μου.
Ενώ στα Ιαπωνικά ακολουθείς συγκεκριμένη πορεία και ξακλειδώνεις τα διάφορα μέρη του κόσμου σιγά σιγά. Άσε που δεν χρειάζεται να περάσεις το μισό παιχνίδι στο αρχικό customization...

Προσωπικό αγαπημένο το Terranigma, και μετά κλασσικά Zelda και Pokemon.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#156 tio1996

tio1996

Ecchi Rules desu~~~japan

• Members
  • 67 posts

Posted 12 November 2010 - 09:22

ti amerkanies kai vlakies edw milame gia naruto ,bleach ,onepiece ,dragonica ,aion,counter strike(entaksei ayto einai koreatiko),enw h amerikh ti exei re to wow entaksei siga kai....

#157 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 12 November 2010 - 10:54

ti amerkanies kai vlakies edw milame gia naruto ,bleach ,onepiece ,dragonica ,aion,counter strike(entaksei ayto einai koreatiko),enw h amerikh ti exei re to wow entaksei siga kai....

1α απο ολα δεν γραφουμε σε Greeklish
2ο To Counter Strike ειναι αμερικανικο.Γενικα απο πισω εχει ενα κολλοσο την Valve.
3ο Τα Ναρουτο.bleach,One Piece ειναι anime/manga.Για την ακριβεια εχουν βγει παιχνιδια αλλα ειναι crappy μπροστα σε ολα τα αλλα που ακουρωνεις
4ο Υπαρχουν δυτικα games που ειναι καταπληκτικα πχ Witcher
5ο δεν γραφουμε σε Greeklish(επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως)
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#158 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 12 November 2010 - 11:43

Μπα, μην το λες. Εγώ τόσα χρόνια ατσιπάριστο το έχω και είμαι κομπλέ! Αν και τα Rpg τα προτιμώ στο SNES και το GBA, με το PS2 να το έχω κυρίως για τετραπλά, Survival Horror και TimeSplitters...

Είμαι κι εγώ φαν των Ιαπωνικών Rpg, και τα Ευρωπαϊκά δεν τα αγγίζω για ένα και μόνο λόγο.
Πελαγώνω!
Όταν πρέπει να περάσεις μισή ώρα μόνο και μόνο για να κάνεις customize τον χαρακτήρα σου περνώντας από ατέλειωτα μενού, και όταν ξεκινάς το παιχνίδι να χάνεσαι μέσα στα αμέτρητα sidequests με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις... Ε, είναι κάπως περίπλοκο για τα γούστα μου.
Ενώ στα Ιαπωνικά ακολουθείς συγκεκριμένη πορεία και ξακλειδώνεις τα διάφορα μέρη του κόσμου σιγά σιγά. Άσε που δεν χρειάζεται να περάσεις το μισό παιχνίδι στο αρχικό customization...
Προσωπικό αγαπημένο το Terranigma, και μετά κλασσικά Zelda και Pokemon.

Συμφωνω στο οτι ειναι λιγο χαοτικα,και δεν σε βοηθανε στην κατανοηση αρκετα.Παντως,στα δυτικα RPG για μενα το πιο ενδιαφερον και διασκεδαστικο σημειο ειναι το character customization.Απλα,καποια παιχνιδια ειναι καπως δυσχρηστα και ενω εχουν φτιαξει εναν ωραιο κοσμο,το παιχνιδι μπορει να εχει αποξενωτικη αντιλυψη προς τον παικτη και να τον κανει να νιωσει μονος και αδυναμος.
Τα ιαπωνικα συνηθως ειναι πολυ πιο φυλικα και ανετα προς τον παικτη,ενω κρατανε και την πολυπλοκια τους.

Ασ'το φιλε...
Καλυτερα να μην μπλεκεσε σε θεματα για τα οποια δεν εχεις ιδεα.
Εδω μηλαμε για δυο τελειως διαφορετικα,εξισου καλα, ειδη RPG,κι εσυ μας λες για κατι ασχετα, πασυγνωστα παιχνιδια που δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα μας βγαινοντας τελειως off topic.
Πηγενε ψαξε μπας και βρεις ενα αληθινο RPG γιατι υπαρχουν παρα πολλα περα απο το wow και τα κλασικα anime(?!) που μας ειπες.
Τα υπολοιπα σου τα ειπε και ο alxjo, δεν χρειαζετει να τα επαναλαμβανω.

O6rrvsU.jpg

#159 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 12 November 2010 - 11:51

Κι εγω αυτο προτεινω.Αν κι εχω δωσει πολλα 60αρια και 70αρια, πιστευω πως λιγη υπομονη και λιγο ψαξιμο ή αγορα μεσω net ειναι οι καλυτερες επιλογες.
Και δεν χρειαζεται να παρανομισεις και να μπλεξεις με περιεργες καταστασεις τσιπακειων(αν και για το ps2 δεν το γλιτωνει κανενας,το τσιπακι ειναι must)

Mα για το ps2 είπα μόνο,το ps3 δεν έχει νόημα να το τσιπάρεις,no psn,etc...

Kαι ναι πλέον έχω καιρό να δώσω 60 για game,αλλά είναι μερικά που φωνάζουν "ε ψιτ εσύ εκεί,αγόρασε με,δεν μπορώ άλλο εδώ στο ράφι:cry5:"

#160 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 12 November 2010 - 11:54

Και Btw, που κολλαει το Lineage στο θρεντ ?
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#161 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 12 November 2010 - 13:50

αυτο
[media]http://www.youtube.com/watch?v=AJuPNWTK4zY[/media]

#162 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 12 November 2010 - 14:46

αυτο

πολύ γέλιο είδικα εκεί που λεέι ότι αν ήθελε να δεί 90 λέπτα ωραία cut scenes θα πήγαινε να δεί το toy story:hehe:

#163 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 12 November 2010 - 15:38

αυτο

O τυπος ειναι μεγαλος βλακας.
Οτι και να λεει για το FF, ακομα και αν ειναι αληθεια, εξακολουθει να μου αρεσει.

Προτων,το οτι κανενας χαρακτηρας δεν συνεχιζει στο επομενο εκτος απο τον Cid ειναι ισως το μεγαλυτερο θετικο της σειρας.Αμα δεν ηταν αυτο η σειρα θα ειχε σταματησει εδω και χρονια.
Ετσι κρατιεται ζωντανη η σειρα.

Το character design (ασπρα μαλλια κι ετσι)κι εμενα με ξενερωνει λιγο, αλλα σε μερικα ειχαμε δει αρκετους manly χαρακτηρες(Cid,Barett,Auron,Kimari etc.).

Οσο για το battle system, οχι,ο αντιπαλος σου δεν σε περιμενει σε ολα.
Και στο 13 που δεν ειναι turn-based,αυτο ειναι που κανει της μαχες ενα senseless buttonmashing με ενδιαφερον στοιχειο μονο το paradgim shift.

Επισης, αμα δεν θελει να δει cutscenes και scenario της προκοπης,ας παει να παιξει κανενα brutal legend αφου δει το expendables.

Αυτα,και δεν ειμαι φαν του FF,αλλα οταν καποιος λεει βλακειες,αυτο να λεγεται.

Edited by Kamui, 12 November 2010 - 17:09.

O6rrvsU.jpg