Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Δυτικά RPG εναντίον Ιαπωνικών RPG

• Please log in to reply
162 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs; (90 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Προτιμάτε τα Ιαπωνικά ή τα Δυτικά RPGs;

1. Δυτικά (30 ψήφοι [33.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 33.33%

2. Ιαπωνικά (60 ψήφοι [66.67%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 66.67%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#136 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 23:29

Περι FF ο λογος

1α απο ολα πρωσοπικα τα χωριζω σε 3 περιοδους
Την ακμη τους με τα 1-6(Japanese edition counting) και με τους κορυφαιους κακους(Kefka γαρ) το αποκορυφωμα και την αναγνωριση του απο τις μαζες με το 7 (που προσωπικα ειναι το πιο μετριο της περιοδου αυτης αλλα και παλι κορυφαιο παιχνιδι) ,το 8 που ειχε ενα απο τα καλυτερα στορυ της σειρας αλλα crappy stat/magic/GF/Junction system(but also awesome Card Game),9 απο τα πιο touching finale κατ έμε και το epic X με τα fucking hard minigames του και το καταπληκτικο Grid System και την παρακμη απο το X-2 (how could they fuck up a perfect game )στα online 11,την Lineage αντιγραφη στο 12 ,στο 13 (που αποψη δεν εχω στο γιατι no PS3/Xbox 360 αλλα ακουσα οτι ειναι shitty)

Γενικα ειναι εκπροσωποι του ιδους γιατι σε ολο το lineage του θα δεις διαφορα ειδη in gameplay.Απο Jobs systems ,σε gear oriented ,σε materia system σε junction system,σε ability from gear system σε grid system σε Shpere grid(κατ ουσιαν job system) σε Auto/Gambit system
Δημοσιευμένη  εικόνα

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#137 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 23:34

Προσωπικά το μόνο japanese rpg το οποίο μέχρι στιγμής έχω λατρέψει ήταν το Dark Chronicle για PS2 (καλά μη φανταστείτε ότι έχω παίξει και πολλά XD) τα FF που υποτίθεται ότι είναι αντιπροσωπευτικά του είδους τα σιχάθηκα μέχρι εκεί που δεν πάει για gameplay και μόνο σε βαθμό που έκανα drop την κατηγορία ολόκληρη που λέει ο λόγος (αν και ομολογώ ότι απο γραφικά και story έσκιζαν αλλά τι να το κάνω καλύτερα να τα δώ σε ταινία όχι να τα παίξω :P).

Τα FF φυσικα και ΔΕΝ αντιπροσωπευουν μια ολοκληρη κατηγορια μονα τους.Κατ εμε υπαρχουν πολυ καλυτερα στο ειδος χωρις αυτο να υποβαθμιζει την αξια του συγκεκριμενου franchise βεβαια.Απο περιεργεια βασικα,πιο δοκιμασες να παιξεις και δεν σαρεσε?

Το gameplay factor ειναι σχετικο παντως.Προσωπικα και να μην με διασκεδαζει ιδιαιτερα ενα παιχνιδι αν με τραβαει το υπολοιπο λογω μουσικης/χαρακτηρων/σεναριου κλπ δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.Προτιμω δηλαδη να αντιμετωπιζω ενα rpg σαν εμπειρια γενικοτερα και οχι ως διασκεδαση απλα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#138 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 23:44

Το gameplay factor ειναι σχετικο παντως.Προσωπικα και να μην με διασκεδαζει ιδιαιτερα ενα παιχνιδι αν με τραβαει το υπολοιπο λογω μουσικης/χαρακτηρων/σεναριου κλπ δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.Προτιμω δηλαδη να αντιμετωπιζω ενα rpg σαν εμπειρια γενικοτερα και οχι ως διασκεδαση απλα.

+1

Hanzo ομως στα FF θα βρεις οπως εδειξα πιο πανω ενα FF σε σχεδον καθε ειδος gameplay απο Jrpg. Α ξεχασα πχ το FF Tactics (Advance) που ειναι αpo τα πιο αξιολογα turn based strategy Jrpg
Δημοσιευμένη  εικόνα

#139 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2010 - 23:47

Τα FF φυσικα και ΔΕΝ αντιπροσωπευουν μια ολοκληρη κατηγορια μονα τους.Κατ εμε υπαρχουν πολυ καλυτερα στο ειδος χωρις αυτο να υποβαθμιζει την αξια του συγκεκριμενου franchise βεβαια.Απο περιεργεια βασικα,πιο δοκιμασες να παιξεις και δεν σαρεσε?

The "epic X" >.>. For the record στην μέχρι τώρα πορεία μου (που δεν είναι και μεγάλη αλλά όσο να ναι τα έχω παίξει τα παιχνιδάκια μου) έχω κάνει drop δύο παιχνίδια. Αυτό (επειδή έκοβα φλέβες από βαρεμάρα) και το Project Zero (επειδή δεν κοιμόμουν το βράδυ).

Kαι τα πάντα είναι σχετικά όταν μιλάμε για γούστα. Όπως σου είπα για μένα τα παιχνίδια πρέπει να είναι interactive και να προσφέρουν μια A ελευθερία κινήσεων. Διαφορετικά δεν βρίσκω νόημα.

#140 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 00:11

Προσωπικά το μόνο japanese rpg το οποίο μέχρι στιγμής έχω λατρέψει ήταν το Dark Chronicle για PS2

Πεστα για το Dark Chronicle ...παιχνιδάρα από τις λίγες στο PS2 και τώρα που το ξαναπαίζω μου φέρνει μια νοσταλγία (κάτι τα γταφικά κάτι το στόρι)

Τώρα εγώ δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ,και οι 2 κατηγορίες έχουν καλά και κακά .Ας πούμε το FF έχει ατελείωτες ώρες grinding ενώ το gameplay του witcher και του ΝΝ2 δεν με ενθουσίασε.

#141 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 00:23

επισης TB battle system με λιστες δεν το αντεχω και τα θλιμενα φωσφοριζουσα αγορακια ντυμενα σαν κλοουν τα αποφευγω στα ανιμε οπως μπορω, δεν θα τα αντεξω λεπτο σε παιχνιδι. δεν ειναι για εμενα αυτα... αστο... επισης -> κονσολα? hell no... XDDD

Συμφωνω αρκετα σ'αυτο με τα φοσφωριζουσα αγορακια.Αν και δεν πιστευω πως αυτο υσχιει στα shin megami tensei,και εμενα με ενοχλει αυτο το στυλ χαρακτηρα.Δεν ειναι σπαστικο να βλεπεις στο FF13 δυο γυναικες με ροζ μαλλια, και δυο αντρες με ασπρα?!Θα προτιμουσα χιλιες φορες πιο ρεαλιστικους,manly χαρακτηρες.

Nαι,και εγω παρατηρω οτι κατι που θεωρω εγω θετικο πχ εσυ μπορει να το θεωρεις μεγα φαουλ.Και αντιστροφα. :P Οποτε ειναι καθαρα θεμα προσωπικων προτιμησεων.

Απλα προτεινω για να αποκτησεις σφαιρικοτερη αποψη για το ειδος,να δοκιμασεις να ψαχτεις λιγο περισσοτερο με Jrpg εστω πειραματικα.Oλο και κατι θα βρεις να σε τραβηξει.Και οκ οπως και να το κανουμε τα ομορφα αγορακια με μπλε μαλλια ειναι πιο down to earth συγκριτικα με χοντρους νανους με τσεκουρια και ιπποτες με αμερικανικο χολυγουντιανο κουρεμα και προφορα xDD

Το Witcher θα το τσεκαρω αλλα προεχει το Growlanser 3 atm.Kαι μολις πηρα στην ομαδα εναν μουστακαλη ρωσο εφευρετη που ακουει στο ονομα Victor Hugo...those japs...

Γενικα συμφωνω με οσα λεει ο hanzo.Αυτο το θεμα δεν ειναι περι σωστου και λαθους, αλλα προσωπικων προτιμησεων.Μπορει να προτιμαω κυριως το ελευθερο,δυτικο στυλ,αλλα ολα εχουν καποιο μεγαλο αρνητικο που με απογοητευει,και τα περισσοτερα ειναι πραγματικα μακρια απο αυτο που μαλλον προσπαθουν να πετυχουν.
Για the witcher κι εγω ψινομαι,φαινεται τουλαχιστον ενδιαφερον.

Γι αυτο,προτινω suikoden και arc the lad που τα ψιλοσυνδεουν.

Αυτα και εφυγα για suikoden 2^^

Αυτα, κι επισης πρεπει να φυγω για suikoden 2:8):.
(αυριο-μεθαυριο με κοβω να το τερματιζω,3 μηνες το παλευω!)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 12 Νοέμβριος 2010 - 00:51

O6rrvsU.jpg

#142 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 00:27

Οκ I'm a noob. Μολις συνηδητοποιησα οτι ειναι για rpg και οχι για mmorpg το θρεντ............ *κλαψ*

Τεσπα, ολα αυτα τα παιχνιδια που λετε π.χ. Suikoden για τι πλατφορμα ( ?! ) ειναι ? Υπαρχουν αγγλικα πατσακια ή..... ?
Δημοσιευμένη  εικόνα

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#143 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1.105 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 00:35

Suikoden για τι πλατφορμα

PlayStation. Μπορεις να τα παιξεις με emulator αμα δεν εχεις PS. Το Suikoden 2 ειναι απο τα καλυτερα J-RPG.

Υ.Γ. Ναι το εχω τερματισει χιλιες φορες. xD Απλα τα σπαει το Suiko2. ;)

#144 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 00:36

Ας πούμε το FF έχει ατελείωτες ώρες grinding

Κατσε, οχι και ατελιωτες ωρες grinding τα ff, ειναι σχετικα ευκολα παιχνιδια Που μπορεις να τα τερματισεις χωρις καθολου εχτρα lvling, μολις τελιωσεις bam το storyline.Το μονο στο οποιο grindara ηταν το 8, με το οποιο ας πουμε δεν εχω και ιδιαιτερα καλη σχεση.....
Εκτος και αν μιλας για superbosses, τοτε παω πασο

Τεσπα, ολα αυτα τα παιχνιδια που λετε π.χ. Suikoden για τι πλατφορμα ( ?! ) ειναι ? Υπαρχουν αγγλικα πατσακια ή..... ?

Ps1,Snes,Gba κλπ με emulators και ειναι αρκετα ευκολο να βρεις τα roms, Πολλα καλα emulator sites υπαρχουν.

Iristella στο επομενο meeting Θα σε περιμενω με gundam+δρεπανι......

qzMHWHd.png

#145 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 00:39

Λιγο ασχετο, αλλα υπαρχει εγκυρο emulator για ps2 ?

Υ.Γ. ( σορρυ για το οφτοπικ, αν μπορει καποιος ας με παραπεμψει στο σωστο thread )

Υ.Γ. ( εχω emulators για DS και GBA και θελω ps2.......οπωσδηποτε. )
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#146 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 00:48

PlayStation. Μπορεις να τα παιξεις με emulator αμα δεν εχεις PS. Το Suikoden 2 ειναι απο τα καλυτερα J-RPG.

Υ.Γ. Ναι το εχω τερματισει χιλιες φορες. xD Απλα τα σπαει το Suiko2. ;)

Πες τα ρε,να αγιασει το στομα σου.
Manliest J-RPG Ever!
Το μονο προβλημα ειναι οτι συχνα δεν σε αφηνει να εκμεταλευτεις στο full τους 108 χαρακτηρες σου,λογω μικρης χωριτηκοτητας στην ομαδα,αλλα ολο το υπολοιπο με το recruiting και τα διαφορα mini-games κανει το παιχνιδι παρα πολυ ευχαριστο και ιδιαιτερο.

Επισης, ενα εξεραιτικο J-RPG που επεξα(κολλησα στον τελικο και δε το τερματισα ο @**&!!!!!!)
ηταν το arc the lad:twilight spirits.Δυο παραληλες ομαδες,Συνδυασμος tactics -RPG,και φοβεροι χαρακτηρες.Τι αλλο να ζητησει ενας gamer στον οποιο αρεσουν και οι δυο πλευρες?

O6rrvsU.jpg

#147 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 01:13

Δυστυχώς δεν έτυχε να παίξω Ιαπωνέζικα (μόνο λίγο από κορεάτικα MMORPG το Lineage και το Aion και δεν είχα καλές εντυπώσεις).

Συνεπώς όλα τα αγαπημένα μου RPG (δεν έχω παίξει πολλά) είναι δυτικά με τελευταίο που έπαιξα και μου άρεσε πάρα πολύ το Dragon Αge: Origins (ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει γενικότερα).

Πάντως μιας που μιλάμε για ιαπωνέζικα RPGs δεν προτείνετε κανένα? Να είναι μόνο σχετικά πρόσφατο γιατί όσο και να μ' αρέσει το καλό στόρυ θέλω να έχει και τα γραφικά του.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 12 Νοέμβριος 2010 - 01:19

#148 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 01:31

Πάντως μιας που μιλάμε για ιαπωνέζικα RPGs δεν προτείνετε κανένα? Να είναι μόνο σχετικά πρόσφατο γιατί όσο και να μ' αρέσει το καλό στόρυ θέλω να έχει και τα γραφικά του. Και να ειναι για pc.

Fixed.
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#149 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 01:33

Σωστός το ξέχασα!! :thatsit:

#150 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2010 - 01:35

Fixed.

Για Pc δεν θα βρεις σχεδον τπτ σε Jrpg.Το καλυετρο απο αποψη γραφικα ειναι το The Last Remnant αλλα ενα αξιολογο επισης old school JRPG ειναι το Eternal Eden απο ενα Indy game house
Δημοσιευμένη  εικόνα