Α μπράβο.. Με τρώει να το πω από την αρχή της συζήτησης αλλά είπα να είμαι κόσμιος... Είναι υποκρισία να λέμε μπράβο στην προσπάθεια των παιδιών της animeclipse και να γιουχάρουμε την anubis για αυτό τον λόγο.
Συγνώμη, μου παρομοίασες την δουλειά που κάνουμε στην animeClipse με αυτή της anubis και της κάθε anubis?

Τέσπα, θα σου δώσω κάποια επιχειρήματα γιατί είναι λογικό να είσαι μπερδεμένος.
1ον) Ουδέποτε είπα πως δεν θέλω να μεταφραστούν! Αυτό που είπα είναι πως επειδή κλείστηκε συμφωνία με έναν τεράστιο εκδοτικό όμιλο manga ΔΕΝ πάει να πει πως και το αποτέλεσμα της anubis θα είναι σωστό! Δεν θα αγοράσω ένα manga απλά γιατί είναι στα Ελληνικά και είμαι εθνικιστής, θα το αγοράσω γιατί αξίζει τα λεφτά του, γιατί είναι ποιοτικό και γιατί είναι καλύτερο από τις αγγλόφωνες εκδόσεις! Μακάρι να μην αναγκαζόμασταν καν να δίνουμε τα λεφτά μας σε ξένους εκδοτικούς οίκους και να τα είχαμε όλα στα Ελληνικά.
2ον) Υποκριτής θα ήμουν αν τσέπωνα ευρουδάκια στην τσεπούλα μου, μου κολάγανε και ένσημα και το έπαιζα και κουλτουριάρης μεγαλοπιασμένος εκδοτικός οίκος (πες με anubis που το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το "Μάθετε τα Windows XP Home Edition... σε μία εβδομάδα!")
Πάντως, Cougar, θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί στα manga σε ενοχλεί η μετάφραση μετάφρασης, ενώ στα projects της Animeclipse όχι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το double standard (FYI, δεν κατεβάζω τίποτα από Animeclipse, ακριβώς γι' αυτό το λόγο).
Σε ευχαριστώ που έθεσες αυτό το ερώτημα γιατί αρκετοί θα είναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει κάποια πράγματα και καλό είναι να τα ξεκαθαρίσω.
Η animeClipse είναι το Ελληνικό anime fansub group. Είναι μία ομάδα αρκετών ατόμων (και όχι μόνο παιδιών, εκτός αν θεωρείς παιδιά 25++ χρόνων) τα οποία έχουν τουλάχιστον άριστη γνώση Αγγλικών και κάποια από αυτά έχουν και γενικότερες ξενόγλωσσες γνώσεις, προσωπικά εκτός από τα Αγγλικά έχω άλλα 2 πτυχία στα Γαλλικά και το 4kyu στα Ιαπωνικά. Αλλά το βασικότερο είναι ότι δίνουν από τον πολύτιμο χρόνο τους γιατί πολύ απλά αγαπάνε τα anime χωρίς να αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη!
Η animeClipse δεν μεταφράζει μόνο, αυτό είναι το μόνο εύκολο, κάνει όλες τις διαδικασίες ενός fansub group. Οι διαφορές (αυτό που με ρώτησες κιόλας):
α) Η animeClipse
δουλεύει αφιλοκερδώς! (όχι μόνο δεν βγάζει ούτε cent αλλά
δίνουμε και από την τσέπη μας κιόλας)
β) Κάνουμε fansubing (κι
όχι απλά μία μετάφραση) γιατί
αγαπάμε τα anime, είναι ένα τμήμα της ζωής μας ανεξίτηλο που
θέλουμε να διαδώσουμε σε όσους περισσότερους Έλληνες μπορούμε, είτε ξέρουν αγγλικά είτε δεν ξέρουν και χρειάζονται ελληνικά subs.
γ) Είναι
το hobby μας και όχι η δουλειά μας που πρέπει να ξυπνάμε το πρωί στις 7 να πάμε στην εταιρία για 800 ευρουλάκια και να πασαλήψουμε τις μεταφράσεις για να φύγουμε νωρίτερα για να πάμε για καφέ ή σπίτι να φάμε.
Εφ' όσον ο καθένας έχει το δικαίωμα να βγαίνει και να λέει στην animeClipse "Ξέρεις αυτή η δουλειά σου ήταν αίσχος" (οι ίδιοι το προτρέπουμε αυτό να γίνεται για να βελτιωνόμαστε) φαντάσου τι θα έπρεπε να λέμε σε εταιρίες που κάνουν ένα scan/copy/paste ένα βιβλίο και πετάνε και μία υποτυπώδη μετάφραση (γιατί σιγά μωρέ, ποιος θα ασχοληθεί, comic είναι π.χ. στο "300" της Μαμουθκόμιξ τώρα πρόσφατα). Όχι, θα ασχοληθούμε και πολύ μάλιστα γιατί για εμάς αυτά δεν είναι Μίκυ Μάους ούτε Αλμανάκο. Για εμάς αυτά είναι μία πόρτα, είναι το παράθυρο μας προς μία άλλη κουλτούρα, έναν διαφορετικό κόσμο...
Ζήτω στην Ελληνική γλώσσα γιατί είναι η πιο πλούσια και όμορφη όλου του κόσμου, αλλά κάτω στον καθένα που εκμεταλλεύεται την αγάπη μας γι αυτήν για να βγάλει φράγκα!
Ζήτω στην διάδοση των anime και των manga στην Ελλάδα αλλά κάτω στην λάθος και πασαλημένη διάδοση-διαστρέβλωση-υποβάθμιση τους. Η Ιαπωνική γλώσσα είναι ένας θησαυρός εκφράσεων που διαστρεβλώνεται κάθε φορά που μεταφράζεται. Όταν όμως από Ιαπωνικά πάει στα Αγγλικά για να πάει στα Ελληνικά τότε μην κάτσεις να σκεφτείς καν τι έχει χαθεί, θα στενοχωρηθείς. Αφού το μεγαθύριο anubis θέλησε να διαδώσει τα manga στην Ελλάδα από αγάπη γιατί δεν έκανε συμφωνία με την Ιαπωνική εκδότρια εταιρία;
Η anubis έκανε την συμφωνία με την VIZ (και παρεμπιπτόντως όλως τυχαίος πήρε best seller με πολλούς τόμους) για να κάνει το χατίρι σε εσένα κι εμένα και να βοηθήσει στην διάδοση των manga; Έλα τώρα... Εδώ μιλάμε για πολλά λεφτά! 30 ευρώ έδωσα για ένα βιβλίο της forgoten realms που πήρα τις προάλλες, από πάπυρο ήταν;
Τέλος πάντων, δεν έχω σκοπό για διαμάχες δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, είχα πει και σε προηγούμενο post ότι δεν ήθελα να ξαναπώ τα ίδια, αλλά αφού ερωτήθηκα έπρεπε να απαντήσω τουλάχιστον και να προσπαθήσω να σας εξηγήσω κάποια πράγματα... δεν έχει σημασία εξάλλου να συζητάμε τι θα κάνει η anubis και ο καθένας που θέλει να βγάλει λεφτά στην Ελλαδίτσα, εγώ εύχομαι πραγματικά να γίνει σωστή δουλειά και καλή ώστε να μην έχουμε ανάγκη να αγοράζουμε από ξένους εκδοτικούς οίκους και να είσαι σίγουρος θα είμαι ο πρώτος που θα την υποστηρίξει. Ο χρόνος θα δείξει...
Υ.Γ. συγνώμη για την έκταση του κειμένου αλλά τρελάθηκα όταν μου συγκρίνατε μία ομάδα fansub με μία επιχείρηση...