Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Splatter, Horror, Thriller

• Please log in to reply
1010 replies to this topic

#121 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 06 January 2010 - 23:05

Zombieland - Βρωμερή και σάπια. Βρωμερή λόγω της αποσύνθεσης και των χαλασμένων γλυκών, και σάπια επειδή
Spoiler:

#122 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 07 January 2010 - 00:23

Βλέπω πολλούς που εκθειάζουν το saw, το πρώτο saw ήταν καλούτσικο και το δεύτερο δεν ήταν κακό αλλά απο'κει και πέρα το χάος.

Και το zombieland δεν ήταν κακό ήταν fun ταινιάκι, όμως ήταν λίγο σεναριακά γι'αυτό τον λόγο στο τέλος με άφησε με μία αίσθηση πως είδα μισή ταινία. :P

Έχετε ξεχάσει 2 πολύ αξιόλογα θρίλερ:

(A) Το Funny games του Michael Haneke. (Οχι το remake)

Είναι τρομερό το πως παίζει με τους θεατές ο Haneke σ'αυτη την ταινία. Σε όλη την ταινία ο Haneke παίζει με τις αντοχές μας, και μας βάζει με αυτό τον τρόπο στην θέση των θυμάτων.

Spoiler:

Posted Image

και

(Β) Το The omen Trilogy , μία κλασσική τριλογία θρίλερ αψεγάδιαστη από την πρώτη μέχρι την τελευταία ταινία.

Posted Image

#123 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 07 January 2010 - 18:55

το remake του funny games πάλι ο haneke το έκανε
το αναφέρω γιατί το θεωρώ εξίσου καλό με το 1ο

Posted Image

#124 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 07 January 2010 - 22:56

O Mίκαελ Χάνεκε είναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης.Έχω δει τα πάντα από αυτόν και φυσικά και το Funny Games.
Το οποίο δεν είναι ούτε θριλερ ούτε horror ούτε τίποτα.Είναι τέχνη ,ανυπέρβλητη,καθαρή και πολλά χρόνια μπροστά από την αποχή της.Είναι μια άκρως ψυχοφθόρα ταινία,την έχω δει δύο φορές και δεν αντέχω να την δω και τρίτη.Ήταν η πρώτη ταινία που μίσηα τον εαυτό μου που την είδα.
Είναι η ταινία που καταδικάζει ότι πρεσβεύει αυτό το θρεντ και όλες τις ταινίες του είδους.Γιατί όταν σταματάει η πλάκα και ψάχνουμε να δούμε κινηματογράφο ,βλέπουμε Haneke.
Να το δείτε οπωσδήποτε το συγκεκριμένο ,αλλά και οποιοδήποτε του Haneke εκτός ίσως από την "'Εβδομη Ήπειρο".Ο άνθρωπος είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος σκηνοθέτης πάνω στη Γη...

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#125 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 08 January 2010 - 01:23

O Mίκαελ Χάνεκε είναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης.Έχω δει τα πάντα από αυτόν και φυσικά και το Funny Games.
Το οποίο δεν είναι ούτε θριλερ ούτε horror ούτε τίποτα.Είναι τέχνη ,ανυπέρβλητη,καθαρή και πολλά χρόνια μπροστά από την αποχή της.Είναι μια άκρως ψυχοφθόρα ταινία,την έχω δει δύο φορές και δεν αντέχω να την δω και τρίτη.Ήταν η πρώτη ταινία που μίσηα τον εαυτό μου που την είδα.
Είναι η ταινία που καταδικάζει ότι πρεσβεύει αυτό το θρεντ και όλες τις ταινίες του είδους.Γιατί όταν σταματάει η πλάκα και ψάχνουμε να δούμε κινηματογράφο ,βλέπουμε Haneke.
Να το δείτε οπωσδήποτε το συγκεκριμένο ,αλλά και οποιοδήποτε του Haneke εκτός ίσως από την "'Εβδομη Ήπειρο".Ο άνθρωπος είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος σκηνοθέτης πάνω στη Γη...

Ειχα δει στο σινεμα οταν πρωτοβγηκε την "Time of the Wolf" αλλά δεν μου πολυάρεσε, εκτος απο τα πρωτα λεπτα. "Η Εβδομη Ηπειρος" την ειχε προβάλει πριν λίγους μήνες η ΕΤ-1, όπως και την Punishment Park (δεν ειναι του Haneke, αλλα ειναι απο αυτες που ξεχωριζουν για τηλεοπτικη προβολη. Παλι καλα δηλ, γιατι τα ιδιωτικα τετοιες ταινιες αποκλειεται να δειξουν.

Απο τις πιο καταθλιπτικες ταινιες που ειδα, ουσιαστικα ακυρωνει τον μεσοαστικο τροπο ζωης και την ενεργεια του να βλεπεις τηλεοραση. Διαφερει επισης γιατι ο τροπος γυρισματος θυμιζει ντοκυμαντερ και οι πρωταγωνιστες ειναι ουσιαστικα ξενα σωματα και αποκομμενα.

και μια προσφατη συνεντευξη του για τις Λευκες Κορδελες

http://www.ifc.com/news/2009/12/michael-haneke.php

ωραια περιγραφη:

Whether it's the sadomasochistic student-tutor romance in "The Piano Teacher," the relentlessly brutal critique of violence as entertainment in his meta-horror "Funny Games" (and his shot-for-shot U.S. remake, which gave the finger to Hollywood by mocking it with Hollywood financing), or the accusations of bloodlust against his own audience in his allegorical masterpiece "Caché," Haneke's arthouse miserablism certainly doesn't inspire hope in the goodness of mankind. But maybe inspiring thought, self-reflection and debate demands that cinema hurt so good.

#126 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 08 January 2010 - 10:44

Ειχα δει στο σινεμα οταν πρωτοβγηκε την "Time of the Wolf" αλλά δεν μου πολυάρεσε, εκτος απο τα πρωτα λεπτα. "Η Εβδομη Ηπειρος" την ειχε προβάλει πριν λίγους μήνες η ΕΤ-1, όπως και την Punishment Park (δεν ειναι του Haneke, αλλα ειναι απο αυτες που ξεχωριζουν για τηλεοπτικη προβολη. Παλι καλα δηλ, γιατι τα ιδιωτικα τετοιες ταινιες αποκλειεται να δειξουν.

Απο τις πιο καταθλιπτικες ταινιες που ειδα, ουσιαστικα ακυρωνει τον μεσοαστικο τροπο ζωης και την ενεργεια του να βλεπεις τηλεοραση. Διαφερει επισης γιατι ο τροπος γυρισματος θυμιζει ντοκυμαντερ και οι πρωταγωνιστες ειναι ουσιαστικα ξενα σωματα και αποκομμενα.

και μια προσφατη συνεντευξη του για τις Λευκες Κορδελες

http://www.ifc.com/news/2009/12/michael-haneke.php

ωραια περιγραφη:

Whether it's the sadomasochistic student-tutor romance in "The Piano Teacher," the relentlessly brutal critique of violence as entertainment in his meta-horror "Funny Games" (and his shot-for-shot U.S. remake, which gave the finger to Hollywood by mocking it with Hollywood financing), or the accusations of bloodlust against his own audience in his allegorical masterpiece "Caché," Haneke's arthouse miserablism certainly doesn't inspire hope in the goodness of mankind. But maybe inspiring thought, self-reflection and debate demands that cinema hurt so good.

Καλά ο Haneke δεν είναι καθόλου "εύκολος" σκηνοθέτης όταν έρχεσαι σε πρώτη επαφή μαζί του.Εγώ θυμάμαι το πρώτο που είχα δει ήταν το Funny Games το Γερμανικό και μόλις τελείωσε ,διαπίστωσα ότι είχα καταλάβει ελάχιστα πράγματα.Είδα την συνέντευξη του σκηνοθέτη που συμπεριλαμβανόταν στο DVD για να καταλάβω πλήρως το νόημα.
Μετά από άλλες δύο ταινίες του "έστρωσα" εντελώς και διαπίστωσα ότι ο άνθρωπος είναι πολλά χρόνια μπροστά.Βέβαια μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι ξεκίνησα με "δύσκολη" ταινία (αν και το Cache είναι ακόμα δυσκολότερο).Το πιο βατό του πάντως είναι χαλαρά το Benny's Video που δεν αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά,όπως συνήθως συμβαίνει στις ταινίες του.Αυτό θα πρότεινα για αρχή.Και γενικά θέλει πολύ προσοχή κατά την διάρκεια της θέασης.οτιδήποτε συμβαίνει,ακόμα και ανόητο να δείχνει έχει νόημα.

Αλλά είπαμε ο άνθρωπος είναι χρόνια μπροστά.Έχει προβλέψει εδώ και αρκετά χρόνια πολλά από τα γεγονότα και τις συνήθειες του σήμερα.Πχ οι "71 Συμπτώσεις" ,το 1994 αναφερόταν στην τυφλή βια και σφαγή που μπορεί να προκληθεί γιατί ένας άνθρωπος που δεν ήταν ψυχολογικώς εντάξει είχε πρόσβαση σε όπλα.Το 1999 συμβαίνει η σφαγή του Κόλουμπάιν και το 2008 η σφαγή στο Γερμανικό σχολείο.Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image

#127 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 10 January 2010 - 10:00

Έλα πάρε καλό κύριο εδώ έχει πράγμα καλόοοο.ότι είδα μέσα στα Χριστούγεννα.Ακολουθεί γιγάντιο ποστ,σας προειδοποίησα.

The Hills Run Red

Oι λόφοι τρέχουν κόκκινο.Σοβαρά σας λέω,κοιτάξτε απ το παράθυρό σας αν δεν με πιστεύετε.Τέλοςπάντων.Ένας φοιτητής κινηματογράφου μαθαίνει για ένα από τα πιο θρυλικά σπλάτερ όλων των εποχών,που εισήγαγε τον urban killer με την (γελοία) ονομασία BABYFACE ,με την παραπάνω ονομασία,το οποίο όμως χάθηκε υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες.Μια και δυό λοιπόν ξεκινάει να το βρει.Στο δρόμο βρίσκει την κόρη του σκηνοθέτη του "Hills Run Red" (που την ρίχνει ένα.....) και πάνε να βρουν το "ένα δαχτυλίδι"...εεμ την ταινία συγγνώμη.Μαζί τους είναι και η "κοπέλα" του φοιτητή και ο ένας φίλος του που όμως %^$ την κοπέλα του .Δεν μπορείς να καταλάβεις ποιός *&^@ει σε αυτή την ταινία,αλλά τελικά έρχεται ο φονιάς από την ταινία που τελικά υπάρχει στην πραγματικότητα (o BABYFACE) και τους *^&@ει όλους ,(μεταφορικά όχι κυριολεκτικά).
Το σενάριο είναι ακατανόητο και παρόλο που ξεκινάει με αρκετό ενδιαφέρον καταλήγει σε ασυνάρτητο και παράλογο τέλος.Αν είχε γυριστεί καμιά 20αριά χρόνια νωρίτερα ο babyface θα συγκαταλεγόταν μαζί με τον Φρέντυ και τον Τζέισον στους διάσημους φονιάδες των 80's.με τα σημερινά δεδομένα,με το ζόρι παίρνει ένα 4,5/10

The Children
Ένα ζευγάρι από νέους γονείς μαζί με τρία κουτσούβελα τους και την μεγάλη κόρη τους (που ντύνεται σαν τσουλάκι του κερατά -έξω έχει 10 πόντους χιόνι και αυτή φοράει μίνι-) πάνε για Χριστούγεννα στην αδερφή της γυναίκας ,στον αδερφό της γυναίκας ,δεν κατάλβα που ακριβώς,αλλά δεν πειράζει.Και το άλλο ζευγάρι έχει παιδιά οπότε στο σύνολο τα πιτσιρίκια είναι 7 και μια η μεγάλη κόρη 8.Όμως τα πιτσιρίκια έχουν μολυνθεί από έναν ιό που δεν έχει μεν εξωτερικά συμπτώματα,όμως τα οδηγεί σε berserk mode και προσπαθούν να σκοτώσουν τους γονείς τους και γενικότερα οποιονδήποτε είναι παραπάνω από 10 χρονών.Άμα ήμασταν δηλαδή εγώ κι εσύ μας είχαν φάει λάχανο σου λέω.
Είναι Αγγλική ταινία,και μου άρεσε πάρα πολύ.κατ αρχάς είναι προτώτυπη ,πράγμα που εκτιμώ ιδιαίτερα και παρόλο που τα παιδιά έχουν ξαναχρησιμοποιθεί στο ρόλο του "κακού" εδώ είναι η πρώτη φορά που τοποθετούνται σε ρόλο που πράγματι τους προσδίδει μια τρομακτική χροιά.Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν γονιό ,να πρέπει να στραφεί απέναντι στα παιδιά του ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία,πράγμα που δικαιολογεί κιόλας τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών που γενικά διστάζουν να επιτεθούν στα παιδιά.Σε αυτό το σημείο η ταινία ,παίρνει άριστα γιατί αποδίδει τέλεια ,την ψυχολογία των γονιών και γενικότερα οποιουδήποτε εχέφρων ανθρώπου , απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση.Οι ηθοποιοία είναι άψογη , η σκηνοθεσία επίσης και είναι από τις λίγες (πλέον) ταινίες που μπορώ να πω ότι πάνε το είδος ένας βήμα μπροστά.Μην το χάσετε.8,5/10
Και επισης ,για να γλυτώσετε όλα όσα πραγματεύεται η ταινία, να φοράτε πάντα προφυλακτικό.Μια κοινωνική προσφορά του zade

Doghouse

Προειδοποιώ: Η ταινία είναι μισογύνικη.Όχι ότι παρουσιάζει τους άντρες ανώτερους,αλλά γενικά σαν σύνολο είναι μισογύνικη.Αν ξεπεράσετε αυτό το γεγονός τότε ετοιμαστείτε για μια από τις καλύτερες buddy movies (με ζόμπι) που είδατε ποτέ.Μιλάμε άφθονο γέλιο.Μια παρέα από άντρες λοιπόν για να παρηγορήσουν ένα μέλος της παρέας που μόλις χώρισε αποφασίζουν να πάνε διακοπές στο εξοχικό του ενός κάπου στην Αγγλική ύπαιθρο.Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι όλες οι γυναίκες της περιοχής έχουν μετατραπεί σε ζόμπι και έχουν κατασπαράξει τους άντρες τους.Και τώρα πρέπει να τις πολεμήσουν για να γλυτώσουν τις ζωές τους.Και εδώ αρχίζει ο χαβαλές.Μιλάμε πέρασα πάρα πολύ καλά βλέποντάς την .Άμα το δείτε με αντροπαρέα θα περάσετε ακόμα καλύτερα.Μιλάμε η ταινία βάζει κάτω οποιαδήποτε άλλη buddy comedy εκτός από shawn of the Dead.Δείτε το σας λέω,θα περάσετε πολύ καλά και θα ρίξετε το άπειρο γέλιο.Μου μείναν και δύο ατάκες από την ταινία για να σας πείσω.
"If all women want is a friend ,why don;t they buy a fuckin' Labrador!" και "You!You use your dick like it's a compass ,and you let your marriage slip away lust to help me and yet ,you survive!I fuckin' love you guys!"ΓΕΛΙΟ ΛΕΜΕ 8/10

Τοrmented
Χμμμ ναι ντάξει...Ένας μαθητής αυτοκτονεί και επιστρέφει από τον τάφο να εκδικηθεί τους νταήδες του σχολείου που τον κακομεταχειριζόντουσαν όσο ήταν ζωντανός.Δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται.Κατ αρχάς είναι προβλέψιμο,κατά δεύτερον είναι πάρα πολύ βαρετό σε σημείο να το βλέπω σε 2X ταχύτητα και τρίτον δεν έχει καθόλου μα καθόλου σκηνοθεσία.Ποτέ σε ένα horror film δεν περιμένεις να δεις σκηνοθεσία τρομερή ,αλλά ούτε και να ξενερώνεις τη ζωή σου!Εδώ δυστυχώς είναι τέτοια περίπτωση.Δεν θα γράψω άλλα , απλά δεν είναι καλό.Καλύτερα αποφύγετέ το 5/10

Murder Loves Killers Too
Αυτή η ταινία θα ήταν πρωτότυπη.Αυτή η ταινία θα ήταν τρομακτική,αυτή η ταινία θα ήταν πολύ καλή ΑΝ οι πρωταγωνιστές της ήταν κουφοί,τυφλοί και δυνατόν.Δεν είναι δυνατόν να σε μαχαιρώνουν στο στομάχι 7 φορές και να μην ουρλιάζεις από τον πόνο.Δεν είναι δυνατόν να είσαι λίγα σκαλοπάτια πάνω από έναν άνθρωπο που τον σφάζουν και να μην το παίρνεις χαμπάρι.Δεν είναι δυνατόν να έχει γεμίσει ο τόπος αίματα να τα βλέπεις και να μένεις ατάραχος.Ακριβώς αυτό συμβαίνει σε όλη την τανία που βασικά διαδραματίζεται σε ένα σπίτι που μπουκάρουν με το έτσι θέλω κάτι έφηβοι που τους χάλασε το αμάξι (δηλαδή άμα εσύ μείνεις από κινητήρα στο δρόμο κύριε σκηνοθε΄τη θα μπουκάρεις με το έτσι θέλω σε όποιο σπίτι βρεις και περιμένεις να σου πουνε και ευχαριστώ;) αλλά στο σπίτι αυτό μένει ένας δολοφόνος.Κιλσέ όσο δεν πάει , αθλιότητα μέχρι θανάτου 3/10 και πολύ είναι

The hole
Πραγματικά μου την δίνουν ταινίες σαν κι αυτήν.Μου την δίνουν αφάνταστα.Ξεκινάνε πάρα πολύ καλά ,κρατάνε το ενδιαφέρον του θεατή και μετά από περίπου ένα μισάωρο η φούσκα διαλύεται και καταλαβαίνεις ότι βλέπεις ένα τυπικότατο εφηβικό θριλεράκι της πλάκας με σπαστικό και προβλέψιμο τέλος.Μια παρέα από 4 εφήβους για να γλιτώσουν μια σχολική εκδρομή ,αντί να κάνουν κοπάνα όπως όλα τα σωστά παιδιά πάνε και κλείνονται μέσα σε ένα εγκατελειμένο υπόγειο φυλάκιο που είχε να χρησιμοποιηθεί από το Β'ΠΠ.Μετά από μερικές μέρες μόνο μια κοπέλα από την τετράδα βγαίνει ζωντανή (το μπάζο της παρέας) και διηγείται τι συνέβη.Αλλά η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτή που φαίνεται.Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να γίνει αυτή η ταινία χειρότερη ήταν να μπλέξει μέσα και φαντάσματα και παραφυσικά γεγονότα.Τότε θα είχαμε να κάνουμε με σαβούρα ολκης.Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει και η ταινία ,δεν πέφτει στα τάρταρα όπως περίμενα.Αλλά και πάλι είναι κακή.Τελεία και παύλα.
Παίζει και η Keira Kinghtley σε μικρή ηλικία ,15 χρονών περίπου και σε μια σκηνή περίπου 3 δευτερολέπτων είναι topless.Μια 15χρονή Keira Nightely TOPLESS .Οι πιστοί fan που ψάχνατε κάτι τέτοιο τρέξτε.Εγώ δεν θα πάρω.5/10

Ι Sell the Dead(2008)

Παίζει ο Ron Perlman και ο Τύπος που έπαιζε τον Τσάρλι τον Μαστούρη στον Lost.Αν αυτό δεν σας έπεισε να το δείτε πάρτε και την υπόθεση.Η ταινία εξιστορεί τις περιπέτειες δύο τύπων που κλέβουν πτώματα από τα νεκροταφεία την εποχή του Μεσαίωνα και τα πηγαίνουν σε γιατρούς που μελετούν την ανατομία για να τα εξετάσουν.Ας μην ξεχνάμε ότι στον Μεσαίωνα η ανατομική ήταν απαγορευμένη και όσοι την ασκούσαν θεωρούνταν μάγοι.Η ταινία έχει πάρα πολύ γέλιο λόγω του λεπτού χιούμορ της και των χαρακτήρων της.Ειδικά οι σκηνές που οι δύο άμοιροι κλέφτες πτωμάτων διαπιστώνουν ότι τα πτώματα που τους έχουν βάλει να ληστέψουν δεν είναι τόσο αθώα.Βρίσκονται λοιπόν να ξεθάβουν βαμπίρ ,ζόμπι,ghoul ακόμα και έναν εξωγηίνο (εκεί απλά έλιωσα) για να καταλήξουν στο συμπέρασμα,ότι YOU NEVER TRUST A CORPSE!Πολύ καλή πρόταση για horror comedy.8,5/10

Μένει να σας πω για το Perfect Getaway,waxwork,dead End και intruder.Ευτυχώς μείναν λίγα...

Posted Image

#128 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 10 January 2010 - 11:50

απο ολες αυτες εχω δει μονο το doghouse και αν και δε φτανει τα επιπεδα του shaun of the dead μου αρεσε παρα πολυ.
Spoiler:

#129 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 10 January 2010 - 11:57

Βρήκα το Doghouse βαρετό στα σημεία που είχε διάλογο. Βέβαια οι σκηνές που είχαν zombies vs humans είναι ξεκαρδιστικές! Απο την άλλη το I Sell The Dead με συνεπήρε! Δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή και το φινάλε ηταν εντελώς απρόβλεπτο για τα δικά μου δεδομένα!

#130 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 10 January 2010 - 16:12

συμφωνώ, το i sell the dead ήταν απρόσμενο διαμαντάκι

εγώ είδα το the carriers και πορώθηκα!!! ήταν σαν zombie-movie χωρίς ζόμπια, απλά η απειλή μια πανδημίας, ξέφυγε από τα συνηθισμένα κλισέ χαρακτήρων και καταστάσεων που έχουν τέτοιου είδους ταινίες και είχε το τέλος που έπρεπέ να έχει
Spoiler:
το συνηστώ!!!

είδα επίσης και το horseshit...εχμ horsemen εννοώ Π-Α-Τ-Α-Τ-Α...αλλά βέβαια, michael bay produced film ήτανε... σενάριο σκ@τα, σκηνοθεσία σκ@τα, ηθοποιία σκ@τα, φωτογραφία σκ@τα
κακόμοιρε dennis quaid....α κ παίζει κ το παρλιακό η zhang ziyi και σε όλο το φιλμ θυμίζει αποτυχημένη sadako

Posted Image

#131 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 10 January 2010 - 20:37

απο ολες αυτες εχω δει μονο το doghouse και αν και δε φτανει τα επιπεδα του shaun of the dead μου αρεσε παρα πολυ.

Spoiler:

Καλά αυτή η σκηνή με το τηλεχειριστήριο πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις σχολές κινηματογράφου.Υπάρχει μια παρόμοια και στο I sell The Dead.
Εγώ ευχαριστήθηκα και τη σκηνή με τα μπαλάκια του γκολφ και εκείνη την
Spoiler:

Βρήκα το Doghouse βαρετό στα σημεία που είχε διάλογο. Βέβαια οι σκηνές που είχαν zombies vs humans είναι ξεκαρδιστικές! Απο την άλλη το I Sell The Dead με συνεπήρε! Δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή και το φινάλε ηταν εντελώς απρόβλεπτο για τα δικά μου δεδομένα!

Eγώ τους διαλόγους του Doghouse από τα δυνατά του σημεία.Το I sell the Dead ήταν φοβερό.Εμένα το φινάλε του μου φάνηκε αναμενόμενο (κάτι τέτοιο περίμενα) αλλά και πάλι η ταινία είναι όλα τα λεφτά οπότε τι να λέμε.

συμφωνώ, το i sell the dead ήταν απρόσμενο διαμαντάκι

εγώ είδα το the carriers και πορώθηκα!!! ήταν σαν zombie-movie χωρίς ζόμπια, απλά η απειλή μια πανδημίας, ξέφυγε από τα συνηθισμένα κλισέ χαρακτήρων και καταστάσεων που έχουν τέτοιου είδους ταινίες και είχε το τέλος που έπρεπέ να έχει

Spoiler:
το συνηστώ!!!

είδα επίσης και το horseshit...εχμ horsemen εννοώ Π-Α-Τ-Α-Τ-Α...αλλά βέβαια, michael bay produced film ήτανε... σενάριο σκ@τα, σκηνοθεσία σκ@τα, ηθοποιία σκ@τα, φωτογραφία σκ@τα
κακόμοιρε dennis quaid....α κ παίζει κ το παρλιακό η zhang ziyi και σε όλο το φιλμ θυμίζει αποτυχημένη sadako

Ρε συ όσον αφορά το carries ,είναι PG-13.Είναι δυνατόν horror+PG-13 να δώσει καλό αποτέλεσμα (το drag me to hell ήταν απίστευτη αηδία όσοι θέλετε να μάθετε); Είναι όντως τόσο καλό που λες;
Το horsemen δεν το είδα και ούτε πρόκειται να το δω λόγω σκηνοθέτη.Είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το SPUN από τον ίδιο και από τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν ξαναδώ τίποτα δικό του.

Στις ταινίες που θέλω να δω τώρα ,'εχω το The Betrayed (2008 ) , to Last of The Living (2008 ) και το (προβλέπω) ΕΠΙΚΟ Death SPA (1988 ) με ένα στοιχειωμένο spa....Eπίσης θέλω να δω το Trick r' Treat που μόνο καλά λόγια άκουσα.

Posted Image

#132 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 10 January 2010 - 23:23

Είδα το σενάριο του Death Spa, ωραίο φαίνεται... Το Trick r' Treat δές το, έχει μερικές φοβερές σκηνές!

#133 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 January 2010 - 05:12

το carriers έχει ZERO splatter κ όμως τα σπάει, try it
το trick 'r' treat είχε ωραίες σκηνές κ ήταν σαν μια cozy christmas movie..μόνο που ήταν για το halloween, την πρώτη φορά που την είδα είχα απογοητευτεί λίγο γιατί είχε δημιουργηθεί τεράστιο hype για αυτήν κ περίμενα το μέγα αριστούργημα, which it clearly isn't
πέρα από αυτά ήταν πολύ cute κ feel good ταινιάκι κ αξίζει να το δεις δίπλα από το τζάκι με ένα ζεστό τσαγάκι....but just that

edit: παρά τις παροτρύνσεις ουκ ολίγων να μην το κάνω είδα το drag me to hell, λοιπόοοον..!!

νομίζω ότι υπερβάλλετε για το πόσο χάλια είναι, βέβαια από την άλλη η ταινία έχει φάει τρελό hype από όλες τις best of 2009 λίστες των γνωστών horror sites & magazines,... ούτε με αυτούς συμφωνώ
προσωπικά μου φάνηκε οκ η ταινία, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο
και αυτό για έναν και μόνο λόγο
ήξερα ακριβώς τι θα δω
ΕΙΝΑΙ SAM RAIMI HOLLYWOOD THRILLER FFS!

αν έχουμε μάθει κάτι από τον κύριο raimi είναι ότι οι ταινίες του
1ον έχουν όσο περισσότερες αηδιαστικές σκηνές (χωρίς λόγο)
2ον είναι τίγκα στα κλισέ
3ον βασίζονται στα cheap thrills
4oν έχουν καφρίλα χιούμορ
Spoiler:

και από τα hollywood thrillers ξέρουμε ότι
1ον θα έχουν καλή φωτογραφία
2oν
Spoiler:

3ον έχουν familiar faces για πρωταγωνιστές (για ανεξήγητους λόγους λατρεύω εδώ και χρόνια την Alison Lohman και τον Justin Long <3 )
4ον ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ CHEAP THRILLS

mass these together και έχουμε το drag me to hell, ώ τι έκπληξις!
δεν θα την ξανάβλεπα, γιατί υπήρχαν σημεία στα οποία βαριόμουνα, αλλά είναι καλό fillerάκι για να περάσεις την ώρα σου περιμένοντας να κατεβεί το doghouse που πρότεινε ο μέντορας zade

Edited by Anelis, 11 January 2010 - 23:35.

Posted Image

#134 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 12 February 2010 - 18:11

Καλωσήρθατε για άλλη μια φορά στο βασίλειο μου.Εκεί που κυβερνά η σαπίλα και η παράνοια.εκεί που ο τρόμος και η βία γίνονται τέχνη.

Ώπα ,΄μολις μου έκανε μήνυση ο Clive Barker γιατί χρησιμοποιήσα το tagline του.Τέλοςπάντων.

Perfect Getaway

To απόλυτα παρεΐστικο θριλεράκι.Κάνει για οποιοδήποτε κοινό,ακόμα και γι αυτός που δεν έχουν αντοχές στην βία.Η οποία βία σε αυτή την ταινία είναι ελάχιστη ,προς τιμήν του σκηνοθέτη.Ένα νιόπαντρο ζευγάρι αποφασίζει να πάει για ταξίδι του μέλιτος στην Χαβάη.Με το που φτάνουν εκεί ,πληροφορούνται ότι ένα ζευγάρι δολοφόνων μόλις έφτασαν στο νησί και ήδη διέπραξαν το πρώτο τους έγκλημα ,σκοτώνοντας ένα ζευγάρι τουριστών.Οι πρωταγωνιστές αρχικά δεν δίνουν σημασία ,όταν όμως συναντούν στον δρόμο τους άλλα δύο ζευγάρια που θα μπορούσαν να είναι οι φονιάδες,αρχίζουν να πανικοβάλλονται.Και το κυνηγητό αρχίζει.Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση σε αυτή την ταινία είναι η φωτογραφία της.Τα πλάνα της Χαβάης χρησιμοποιούνται θαυμάσια και μάλλον είναι η πρωτη φορά που βλέπω την Χαβάη να αναδεικνύεται τόσο καλά μέσα σε φιλμ.Καλύτερα και απο ντοκυμαντέρ! Το δεύτερο που μου έκανε εντύπωση είναι οι πρωταγωνιστές.Εντάξει περιμένεις ότι θα είναι νέοι,γυμνασμένοι και ηλιοκαμένοι ,αλλά όχι ότι θα είναι και καλοί ηθοποιοί.Και όμως όλες οι ερμηνείες (εκτός της Mila Jojovich ) είναι αξιοπρεπέστατες και πολύ καλύτερες από τα στάνταρ αυτών των ταινιών.Αν δεν είχε και αυτό το τέλος ,θα ήταν πολύ καλύτερο.Όχι ότι το τέλος είναι κακό,απλά όποιος έχει ξαναδεί ταινία να τελειώνει έτσι ,είναι πολύ δύσκολο να μην υποψιαστεί τι θα γίνει.Αλλά οκ το σύνολο είναι πολύ καλό οπότε δεν αναιρεί το όλο καλό αίσθημα που αφήνει η ταινία.7,5/10

Waxwork

Δίπλα στο σπίτι ενός από τα πρόβατα προς σφαγή ανοίγει ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.Παίρνει λοιπόν κι αυτό την παρέα του και πάνε να το δούνε.Έλα όμως που κάτι σάπιο υπάρχει στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.Ο αγαλματοφτιάχτης έχει κάνει συμφωνία με τον τύπο με τα κέρατα και την τρίαινα και του προμηθεύει ψυχές.Και μόλις μαζευτούν κάμποσες ψυχές θα επανέλθουν στην ζωή οι 19 πιο σατανικοί άνθρωποι του κόσμου (μαζί και ο Μητσοτάκης) και το κακό θα κυβερνήσει.Έλα όμως που το μυρίζεται το σχέδιο των κακών ο πιτσιρικάς και πάει σε έναν φίλο του παππού του και τον ρωτάει τι να κάνει για να το αποτρέψει.Εκεί μαθαίνει ότι και ο παππούς του πολεμούσε αυτόν τον ίδιο αγαλματοφτιάχτη.Και τελικά πάει να τον πολεμήσει κι αυτός.Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είναι αυτή η ταινία! Τρόμου;Κωμωδία;Εφηβικόρομαντική; Πάντως μια φορά σαβούρα είναι.Με την κακή έννοια του όρου και γι αυτό ένα 4/10είναι αρκετό

Dead End

Mια αμερικάνικη οικογένεια (πάντα) πάει στα πεθερικά της για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα (η κάτι αντίχτοιχα χαζό δεν θυμαμαι τώρα).Κια όπως είναι φυσικό αντί να πάνε από την καινούρια εθνική ,πάνε από την παλιά για να γλυτώσουν τα διόδια.Και ναι όπως είναι φυσικό χάνονται κια εκεί που χάνονται αρχίζουν να πεθαίνουν ένας ένας.Ενω η μάνα και ο πατέρας της οικογένειας λένε τις πιο κορυφαίες ατάκες που έχουν ακουστεί από γονείς σε ταινία ever.Ειδικά η μάνα λέει τόσο αστεία πράγματα που περίμενα πότε θα μιλούσε για να γελάσω.Η ταινία δεν πολυπαίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και αυτό δρα υπέρ της ,αλλίως θα ήταν άλλη μια πομπώδης παπαριά ,που θα απογοήτευε.Ευτυχώς εδώ ναι μεν έχουμε horror ,αλλά υπάρχουν μπόλικες σκηνές που χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα.Η ταινία δεν είναι απλά low-budget είναι NO-budget και παρόλο που κάνει το καλύτερο για να το κρύψει ,ώρες ώρες είναι πολύ προφανές.Αλλά ευτυχώς το ταλέντο των σκηνοθετών δεν σε κάνει να απογοητεύεσαι.Γενικά μια καλή ταινία,όχι κάτι αξεπέραστο ή ιδιαίτερο ,αλλά αξιόλογο.Αν δεν είχα δει το Inside πριν από αυτο ,΄δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβω τι θα γινόταν στο τέλος! 6,5/10

Intruder

Οne of the most bizzare films of all time !Α cult diamond you shouldn't miss.Και άλλοι τέτοιοι διθύραμβοι με έκαναν να περιμένω πως θα δω ταινία από αυτές που οι αμερικανοί τις λένε genre defining.Ε τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.Ετούτη η ταινία πάντως στο casting έχει μαζέψει όποια καλτόφατσα μπορείς να φανταστείς.Sam Raimi,Ted Raimi,Bruce Campbell και πάει λέγοντας.Οι εργαζόμενοι ενός σουπερμάρκετ κλείνονται μέσα σ' αυτό όταν διαπιστώνουν ότι ένας παρανοϊκός τους σκοτώνει έναν έναν.Αν είχαν πάει στην απεργία της ΓΣΕΕ όμως δεν θα τα πάθαιναν αυτά.Γι αυτό πάντα όλοι στις απεργίες,νόμο είναι το δίκιο του εργάτη.Ώπα ώπα ,με πείραξε η πολλή παρεά με Κνίτες. Επιστρέφω στο θέμα τώρα.Τους σκοτώνει λοιπόν χρησιμοποιώντας ότι μπορεί να βρει κανείς σε ένα σουπερμάρκετ.Για όσους αναρωτιούνται, όχι δεν μπορείς να βρεις δονητές σε σουπερμάρκετ.Προσφέρει πάντως στο φιλοθέαμων κοινό μερικές αρκετά καλές στιγμές πρωτότυπης σπλατεριάς και μερικές άλλες όχι τόσο πρωτότυπες.
Η ταινια γυρίστηκε το 1989 τότε που τα σπλάτερ είχαν αρχίσει να παρακμάζουν ,αλλά είναι πολύ καλή ,χωρίς οστώσω να φτάνει τις ταινίες που γυρίστηκαν μέχρι το 1985.Αγαπημένη μου σκηνή ,εκεί που πεθαίνει ο Sam Raimi.Ψόφα ρε ,ψόφα! 6/10

Επόμενη φορά: Death Spa,End of The Line ,Bitch Slap,Martyrs,Frayed,Trick r' treat και άλλα.Και να θυμάστε να πίνετε ολο το γάλα σας για να ψηλώσετε.

Posted Image

#135 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 15 February 2010 - 18:22

Double posting !
Φυσικά και θα το δω το Wolfman ,και φυσικά και θα το κάνω review.Αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να αρκεστείς στα παρακάτω διαμάντια (λέμε τώρα)

Bad Moon

Ετούτη εδώ η ταινία μας έρχεται από τα 90's .την δεκαετία που έχει βγάλει τα χειρότερa films ever.Και ομως αυτή η ταινία ξεκινά με δύο εξερευνητές στην Ινδία που κάνουν σεξ στη ζούγκλα και τους επιτίθεται ένας λυκάνθρωπος.Ο λυκάνθρωπος σκοτώνει τη γυναίκα ,αλλά ο άντρας παίρνει την καραμπίνα και κάνει κιμά τον λυκάνθρωπο.Και μόνο από αυτή τη σκηνή δίνω +0,5/10.Στην συνέχεια ο συγκεκριμένος εξερευνη΄της επιστρέφει στο land of the free ,home of the brave ,την USA δηλαδή και πάει για επίσκεψη στην αδερφή του που μένει μαζί με το παιδί της και τον σκύλο της σε ένα σπιτι στο δάσος.Όμως ο σκύλος κάτι μυρίζεται.Κάτι δεν πάει καλά με τον αδερφό της αφεντικίνας του μιας και από τότε που εμφανίστηκε ,άρχισαν να εμφανίζονται πτώματα στο γύρω δάσος ,ξεσκισμένα από ένα άγριο ζώο ,όπως ένας λύκος ή μια αρκούδα.Κάτι υπάρχει στο δάσος,κάτι που διψά για ανθρώπινη σάρκα.
Η ταινία είναι πολύ καλή.Ξεκίνησα αρνητικά προκατειλημμένος λόγω του έτους παραγωγής ,αλλά διαψευστηκα.Είναι πρωτότυπη και αποφεύγει αρκετά κλισέ του είδους.Επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι η σκοπία από την οποία εξετάζονται τα γεγονότα καθώς δεν είναι η σκοπιά ενός ανθρώπου ,αλλά του σκύλου που είναι ο μόνος που έχει «καταλάβει τι συμβαίνει» και θα κάνει το παν για να προστατέψει τα αφεντικά του.Η σκηνοθεσία είναι καλή ,η ηθοποιία επίσης και το σενάριο είναι αρκετά «down to the ground»χωρίς διάφορες χαζαμαρούλες που υπάρχουν σε αυτές τις ταινίες.Η μεταμόρφωση του λυκανθρώπου θα φανεί λίγο αρχαία σε όσους έχουν δει το Βαν Χέλσιγκ και το Σπληνάτεργουόρλντ ,αλλά αν αναλογιστούμε ότι τότε τα ψηφιακά εφέ δεν είχαν εξελιχθεί όσο σήμερα .είναι τουλάχιστον καλή.Επίσης πολύ καλή είναι η στολή του λυκανθρώπου.Από όσες ταινίες έχω δει με λυκανθρώπους αυτή είναι η μόνη που ο λυκάνθρωπος μοιάζει όντως με λυκάνθρωπο και όχι με αξύριστο παπά.Πολύ καλή ταινία με λυκάνθρωπο ,είναι κρίμα που βγήκε μαζί με το Scream και κανείς δεν της έδωσε την προσοχή που άξιζε. 7/10

Death Spa

Η δεκαετία του 80΄ήταν η εποχή που οποιοσδήποτε μπορούσε να γυρίσει το δικό του σπλάτερ.Για παράδειγμα ο διαόλογος μεταξύ του σκηνοθέτη και των παραγωγών αυτής της ταινίες πρέπει να ήταν κάπως έτσι.
-Hello,i would like to direct a horror film about a spa where people die.
-Well ,ok but what about the character development? People would like to see well developed characters in real-life situations .
-Hmm then I would like to direct a film about a MURDEROUS spa where many naked women and well shaped athletic men DIE in HORRIFIC BLOODY ways !
-That's it! Go on and do it!
Και ακριβώς αυτό έγινε.Σε ένα σπα που όλα λειτουργούν ηλεκτρονικά αρχίζουν και συμβαίνουν ατυχήματα.Φταίει ο υπολογιστης που λόγω προγραμματιστικών λαθών έχει βάλει στο μάτι τους αθώους νέους ,ή μήπως το spa είναι στοιχειωμένο από την γυναίκα του ιδιοκτήτη που αυτοκτόνησε; Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία ,αρκεί η ταινία να έχει γυμνές γυναίκες και άνδρες που πεθαίνουν με διάφορους αιματηρούς τρόπους.Σε αυτή την ταινία ,τίποτα δεν βγάζει νόημα.Τίποτα απολύτως ,από το σενάριο ,μέχρι και τον ρόλο του πιο μικρού κομπάρσου.Ειδικά το τέλος είναι τόσο σουρεαλιστικό που άμα το έβλεπε ο Νταλί θα έκαιγε τους πίνακές του.Αυτή η ταινία είναι ο ορισμός του WTF?!
Αλλά έχει πολύ όμορφες κοπέλες -ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα- που δεν έχουν καμία αντίρρηση να τα πετάξουν όλα για την τέχνη.Γιατί αυτή η ταινία,είναι τέχνη... 7/10 ,γιατί κανείς ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει κατ' ευθείαν το γεγονός ότι υπάρχει ταινία με φονικό σπα.Κανένας.

The Betrayed
Πριν ξεκινήσω ,να πω δυό πράγματα για την Melissa George.Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι στις ταινίες η πρωταγωνίστρια πρέπει να είναι τουλάχιστον «καλή».Η Melissa george ΔΕΝ είναι καν αυτό.Στην καλύτερη περίπτωση μοιάζει με θύμα από σύγκρουση τραίνου που κουβαλούσε ελέφαντες με γαλάζια φάλαινα.Η κοπέλα δεν βλέπεται.Και όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγ την βάζουν να παίξει σε ταινίες.Σε αυτή την ταινία κιόλας είχε μια σκηνή που έκανε μπάνιο.Ήταν η πρώτη φορά που ήθελα να ΜΗΝ το δω αυτό.Έκλεισα τα μάτια από το φόβο μου !Ευτυχώς τελικά δεν έδειχνε τίποτα και είμαι ακόμα σώος και αβλαβής για να σας τα διηγούμαι.
Μια γυναίκα ξυπνά μέσα σε ένα δωμάτιο ,μετά από ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο που συνέβη γιατί είχε πιεί ,μιλούσε στο κινητό ,δεν φορούσε ζώνη και είχε και σβηστά τα φώτα .Καλά δεν συνέβη γι αυτό ,αλλά άλλο είναι το θέμα.Ξυπνάει που λέτε σε ένα δωμάτιο και της δίνουν διορία 16 ώρες για να σπάσει έναν κωδικό που αφορά τραπεζικά συστήματα ,ειδάλλως θα σκοτώσουν αυτή και το παιδί της.Και ρωτάω εγώ τώρα;Είναι δυνατόν ταινία που ξεκινά έτσι και έχει ως θέμα σπάσιμο κωδικών να είναι ΤΟΟΟΟΣΟ βαρετή;Και όμως είναι.Άσε που όλοι οι κωδικοί είναι μόνο γράμματα και ούτε καν συνδυασμοί μικρών/κεφαλαίων/γραμμάτων/συμβόλων.Οποισδήποτε έχει πάρει ένα 5 στο μάθημα «κρυπτογραφία» μπορεί να τελειώσει την ταινία σε 10 λεπτά αντί να μας βγάλει το Χριστό για 93' ,όπως αυτή η ταινία.5/10 ,αλλά επειδή παίζει η Melissa George χάνει άλλον ένα βαθμό και πέφτει στο 4/10

Tην άλλη φορά δεν ξέρω τι θα έχει ,δεν θα μείνετε παραπονεμένοι πάντως

Posted Image