Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93841 replies to this topic

#91786 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 05 June 2021 - 00:58

Δε σου αρέσει γιατί γέρασες. Ρε φίλε ασχολεισαι και με θεατρο υποτιθεται, dragon ball και σκηνοθεσια δεν ξερω αν πανε μαζι. Επισης, σιγουρα δεν εχει νόημα να συγκρίνεις το άρμεγμα που έγινε στο db με οτιδήποτε, για να αποδειξεις καποιο point. Όχι πως το db ήταν ποτέ κανά παράδειγμα εκλεπτισμένης τέχνης..

 

Το One Piece βγήκε τον Οκτώμβρη του 1999. Μόνο τα πρώτα 8 επεισόδια βγήκαν στη δεκατία του 90. Όλα τα άλλα είναι 2000 και μετά.

 

Εγώ πάλι είδα μια ταινία του 95 προχτες, το La Haine. Η ταινία ήταν σκοτεινή και μαύρη από την αρχή μέχρι το τέλος. Σίγουρα δεν ήταν λιγότερο σοκαριστική επειδή θα μπορούσε να περιμένει κάποιος το τι θα δει. Αντιθέτως, είναι τρομακτικό πως αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν (μέσα σε έναν χρόνο μου έρχονται δύο περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαναν στο τμήμα, στη χωρα μας, ετσι; ), με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και υπάρχουν όντως άνθρωποι που ζούνε έτσι. Επίκαιρη (δυστυχως) ακόμα και σήμερα.

 

Βλέπεις τιποτα αλλο περα απο blockbusters ρε μπρο;

 

Youtube Video

Η σκηνοθεσία του Dragonball είναι αξιοσημείωτη. Κινείται σε ρυθμούς κινηματογράφου ανατολικής Ευρώπης, με τη διαφορά ότι το αργό μοντάζ δεν έχει κάποιο νόημα ούτε ιδιαίτερη εικαστική επιμέλεια, αλλά απλώς μάλλον προσπαθούσαν να κάψουν τηλεοπτικό χρόνο για να αυξήσουν τα επεισόδια, που δεν έχουν και κάτι πολύ παραπάνω από ασταμάτητες μάχες με μεγάλες παύσης για ποιοτικό διάλογο, ενώ η κάμερα γυρνάει περιμετρικά αναζητώντας τη λιγότερο κολακευτική οπτική γωνία απεικόνισης των χαρακτήρων που μπορεί να βρεθεί.

 

Τι εννοείς "πέθαναν στο τμήμα"; Δεν έτυχε να ενημερωθώ για κάτι τέτοιο. Κατά τ' άλλα για κάποιο λόγο το La Haine που αναφέρεις μου θύμισε το εξαιρετικό I'm not your Negro, ίσως γιατί τις είδα και τις δύο στο φεστιβάλ του Ιουνίου στο Άστυ.

Youtube Video

 

Το λέω γιατί η χρήση του ασπρόμαυρου film εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και πετυχημένη, σκέφτομαι πάρα πολλά σύγχρονα παραδείγματα. Πάλι θα επανέλθω σε αυτό που έλεγα στο προηγούμενο post, ότι πχ τώρα που το ασπρόμαυρο φιλμ χρησιμοποιείται για πολύ συγκεκριμένους σκοπούς (έμφαση στη φωτοσκίαση, εικαστική διάθεση και αποκοπή από την "πραγματικότητα", αυτοαναφορικότητα), είναι περισσότερο ταυτισμένο με συγκεκριμένες indie τάσεις στον κινηματογράφο και συνήθως συνδυάζεται με πολύ αργό μοντάζ, στατικότητα και μελαγχολικές θεματολογίες, κάποτε συνυπήρχε με χαρούμενη μουσική και μια πιο "καθημερινή" προσέγγιση, που ίσως προκαλούσε περισσότερη έκπληξη όταν συνέβαινε κάτι που έσπαγε την κανονικότητα. Προσωπικά προτιμώ το σύγχρονο κινηματογράφο ίσως επειδή έτσι συνήθησα πριν δοκιμάσω τον παλιό. Είναι πολύ πιο κοντά στο mood μου. Με ξενίζει πολύ η μουσική που έγραφαν για ταινίες στον 20ο αιώνα καθώς και οι επιλογές των ηθοποιών και το styling, που συνδίαζε πιο "κοινότοπα" κινηματογραφικά στοιχεία με τολμηρές σκηνοθετικές επιλογές που δεν φανερώνονται πάντα από την αρχή, πριν προκύψει ο έντονος διαχωρισμός μεταξύ βιομηχανικού και καλλιτεχνικού κινηματογράφου. Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, αν και για να λέμε την αλήθεια, νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος που λέει ότι ο παλιός κινηματογράφος ήταν καλύτερος και ότι τώρα έχει παρακμάσει δεν ασχολείται με σύγχρονο κινηματογράφο, βλέπει μόνο blockbusters και συγκρίνει με τις λίγες κορυφαίες διαχρονικές ταινίες του 20ου αιώνα, λες και δεν βγαίνουν σε κάθε εποχή καλές εξαιρέσεις ανάμεσα σε αμέτρητες μετριότητες.


Edited by Kamui, 05 June 2021 - 00:59.

O6rrvsU.jpg


#91787 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 05 June 2021 - 10:29

Είχα στο μυαλό αυτό:
https://www.epohi.gr/article/24949/nekros-metanasths-sto-at-omonoias

όπου μετά βρέθηκαν ουσίες στο αίμα του και όχι ότι εφαγε μάπες σαν να μην υπάρχει αύριο (που δεν υπήρχε αυριο τελικα), αλλά η αλήθεια είναι ότι πάνε 2 χρόνια.

Μετά είχα στο μυαλό αυτό:
https://www.flash.gr/greece/1653693/volos-astynomiki-via-vasilis-maggos-nekros-o-27xronos-pou-ksylokopithike-agria

Όπου όμως δεν πέθανε στο τμήμα, αλλά μερικές μέρες μετά. Γενικά τα περιστατικά αστυνομικής βίας τα νιώσαν όλοι στο πετσί τους, και τα τελευταια 2 χρονια μου φαινονται πιο εντονα. Βάλε μέσα και άλλα περιστατικά, όπως η υποθεση του ζακ, και βλεπεις πως αυτα τα σκηνικα δεν είναι μόνο από ταινίες.

Υ.Γ. Ρε συ στο dbz απλα θελαν να αυξησουν τη διαρκεια. Οι ενδιαμεσοι διαλογοι, οσο τους θυμαμαι, ηταν "ειμαι κακος, θα υποφερεις. οχι θα γινω πιο δυνατος να σε νικησω. ΑΑΑΑΑΑΑ" κτλ.



Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, αν και για να λέμε την αλήθεια, νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος που λέει ότι ο παλιός κινηματογράφος ήταν καλύτερος και ότι τώρα έχει παρακμάσει δεν ασχολείται με σύγχρονο κινηματογράφο, βλέπει μόνο blockbusters και συγκρίνει με τις λίγες κορυφαίες διαχρονικές ταινίες του 20ου αιώνα, λες και δεν βγαίνουν σε κάθε εποχή καλές εξαιρέσεις ανάμεσα σε αμέτρητες μετριότητες.

++

Edited by Hazuki, 05 June 2021 - 11:11.
Posts merged


#91788 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 05 June 2021 - 11:26

https://www.kotaku.com.au/2014/11/how-anime-art-has-changed-an-explainer/


wdasa.png


#91789 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 05 June 2021 - 11:34

Και εκεί που λες ότι έχεις μόνο πανδημία, πάρε και λίγα UFO να πορεύεσαι 

 

https://www.efsyn.gr/kosmos/boreia-ameriki/297097_sigi-ihthyos-apo-ton-leyko-oiko-gia-ta-uap


rsrGbGx.gif

#91790 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 05 June 2021 - 13:50

Κινέζικο γκάνταμ θα νε
フカフカ

#91791 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 05 June 2021 - 14:41

Nα σας πω και μια ωραια εμπειρια που είχα.

 

 

Οταν ημουν παιδί, θυμαμαι ειχαμε πολλες κασετες που ειχαν γραμμενες διάφορα παιδικα,διαφημισεις,ταινιες,σειρες απο την τηλεοραση. αλλα μισα, αλλα ολοκληρα κλπ. Θυμαμαι ενα στιγμιοτυπο που δειχνε εναν τεραστιο κλοουν σε ενα σκοτεινο δωματιο, να κοιταζει κάποιον (νομιζα ηταν παιδι) και ξαφνικα να αγκαλιαζονται κατω απο κατι που μοιαζε σαν φως του φεγγαριου ενω επαιζε μια ωραια μουσικη σαν κλασσικη. ολο αυτο ηταν περιπου 30 δευτερολεπτα.

 

Θυμαμαι οτι πηγαινα μπρος πισω την κασσετα για να καταλαβω τι ηταν αυτο που βλεπω γιατι ηταν και λιγο creepy παραλληλα.

 

Μετά από χρόνια, νομιζω το 2009 το ξαναθυμηθηκα και σκέφτηκα οτι μάλλον δεν θα βρω ποτε τι ηταν, κυριως γιατι δεν εχω πια την κασετα/ή εχει σβηστει.

 

 

Το 2019 βρέθηκε οταν ειχα γραψει στο reddit για αυτο το στ ιγμιοτυπο και μαλιστα ειχα κανει και storyboard.

 

 

Kata 90% δηλαδη, ηταν τα τελευταια δευτερόλεπτα αυτου απο το 2.53. Πιστευα οτι δεν θα το εβρισκα ποτε.

 

Youtube Video


wdasa.png


#91792 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 05 June 2021 - 14:45

Μίλησε κάποιος για Giant Robot?

Youtube Video



#91793 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 09 June 2021 - 09:05

Στο Α.Τ. Ομόνοιας πέφτει απίστευτο ξύλο πάντως. Ομοίως Πέτρου Ράλλη (γνωστό ως κολαστήριο) και Αμυγδαλέζα (συν σεξουαλικές κακοποιήσεις). Κυρίως σε μετανάστες. Συνάδελφος έχει συλληφθεί για απείθια επειδή απαίτησε να δει μετανάστη για τον οποίο είχε πληροφορίες ότι είχε κακοποιηθεί. Όσοι/ες είμαστε ελληνικής καταγωγής ζούμε σε μια άλλη χώρα από αυτή που ζούνε οι μετανάστες.

 

Άσχετο αλλά δεν χάνω κάτι να ρωτήσω: Αν μένει κανείς προς μεριά Ζωγράφου, Γουδή, Καισαριανή έχουμε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για έναν κοινωνικοπολιτικό χώρο με έμφαση στις εργασιακές συνθήκες στις γειτονιές αλλά και κοινωνικό πρόσημο (μεταναστευτικό, έμφυλο κλπ). Αν ενδιαφέρεται κάποιος/α που μένει προς τα εκεί στείλτε μου pm.


xbJ3b2w.jpeg


#91794 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 09 June 2021 - 20:27

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συζητάνε ανοιχτά και ξεδιάντροπα το εάν τα εμβόλια θα γίνουν υποχρεωτικά. Τι πα' να πει υποχρεωτικό εμβόλιο? Ας καταργήσουμε το σύνταγμα τελείως τότες  :riiight:


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#91795 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 09 June 2021 - 22:12

εγω το βλεπω σαν πολεμο. αν δηλαδη με το εμβολιο προστατευομαι αλλα και μειωνεται διασπορα, τότε  θα το κανω. Αν δουμε οτι στο Ισραηλ με 65% εμβολιασμούς και 0 θανατους και 15 κρουσματα την ημερα, τοτε ισως οντως αξίζει να κάνουμε το εμβόλιο.

 

 

Το θέμα είναι οτι αυτο ειναι μια'διαδικασία που θα πρέπει να γινεται καθε χρονο. 

 

 

Τι θα'γινοταν αραγε αν εκαναν το εμβόλιο μόνο όσοι ήθελαν;  Λογω καραντινας δεν ειδαμε την πραγματικη δυναμη του ιου. Αν στους 800 διασωλ. έχουμε 80 νέους, τότε χωρις καραντινα οι 80 νέοι ποσο θα'φτάσουν που δεν θα κανουν το εμβόλιο; Και σε αυτους τους νέους θα υπάρχουν και ευπαθεις που δεν τους επιασε το εμβόλιο και ευπαθείς που δεν γινοταν να το κάνουν. Οπότε δεν θα μου κανει εντυπωση αν το χειμωνα βλεπουμε 500ρια πάλι στους διασωλ με τους νεους να είναι το 60% (τυχαιο αριθμο)


Edited by Erudinam, 09 June 2021 - 22:16.

wdasa.png


#91796 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 10 June 2021 - 00:37

Ευθανασία στους νεους ρε. Μας μολύνουν.

Το Σύνταγμα εχει ηδη καταργηθει απτην αρχη του κοβιντ, στη δυση εστω. Αν υπήρξε καποια χωρα που δεν επετρεψε αυτο το χαλι αυτη ηταν η ιαπωνια που λογο συντάγματος δεν εφάρμοσε τα μετρα κ την ολη γελοία κατασταση π ζουμε εδω οι αλλες χωρες , αλλα δν ειναι οτι τα πανε και τοσο καλά ουτε με το κρουζματα ουτε με τον εμβολιασμό κιαυτοι εν τελει. Σε μια αλλη παραλληλη φουσκα αυτοι οι ανθρωποι μονημως απτον υπολοιπο κοσμο.

Υποχρεωτικό και να γινει οι ταχυτητες ειναι πολυ τα ζωα μου αργα για να μπορεί να το κανει ο κοσμος καθε ενα ή δυο χρονια αυτο το πραμμα, πρεπει να αυξηθει κιη παραγωγη κιοι παραλαβες εμβολίων παγκοσμιως αρχικα και μετα μιλαμε για υποχρεωτικό εμβολιασμο. Στη τελικη οι περισσότεροι ουτε της απλης γρίπης δεν εκαναν...δν νομιζω να μπαινε κανει εθελοντικα σε κατι τετοιο για κανενα εμβολιο. Αλλα σιγουρα θα το θελαν αυτοι με τα τσιπακια αυτο αλλα δν ξερω αν ειναι και τοσοι πολλοί tbh, σιγουρα αρκετα λιγοι για να αποτελουν γενικό πρόβλημα απο μόνοι τους στο σύνολο και στατιστικά δλδ. Θα φανει κιαπτα πάσα μετα το καλοκαίρι αυτο. Αρκει να εμβολιαστουμε ολοι οι υπόλοιποι και whatever. Ισως ερθει θεια δικη και κολλήσουν κιαυτοι καποια στιγμη και τότε αν κιαργα ισως καταλάβουν οτι δεν ηταν alien technology αλλά ήταν όντος πανδημία ενός ϊου. Αυτοι θα το περνανε και θα τους χτυπάει πιο βαριά εξάλλου.

Edited by GhostPrince, 10 June 2021 - 00:40.

フカフカ

#91797 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 10 June 2021 - 18:34

Youtube Video

 

 

αυτο θα πει νοσταλγια.


wdasa.png


#91798 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 11 June 2021 - 19:08

Η πραγματική νοσταλγία

 

Youtube Video

 

Youtube Video

 


phmava.php

#91799 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 11 June 2021 - 21:09

To απόλυτο crossover μόλις έγινε

 

anime x Καραδήμου

 

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#91800 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 12 June 2021 - 06:26

Ευθανασία στους νεους ρε. Μας μολύνουν.

Το Σύνταγμα εχει ηδη καταργηθει απτην αρχη του κοβιντ, στη δυση εστω. Αν υπήρξε καποια χωρα που δεν επετρεψε αυτο το χαλι αυτη ηταν η ιαπωνια που λογο συντάγματος δεν εφάρμοσε τα μετρα κ την ολη γελοία κατασταση π ζουμε εδω οι αλλες χωρες , αλλα δν ειναι οτι τα πανε και τοσο καλά ουτε με το κρουζματα ουτε με τον εμβολιασμό κιαυτοι εν τελει. Σε μια αλλη παραλληλη φουσκα αυτοι οι ανθρωποι μονημως απτον υπολοιπο κοσμο.
 

Η Ιαπωνία χωρίς lockdown και χωρίς να εφαρμόσει κάποια τρομερά περιοριστικά μέτρα εντός της χώρας, έχει λιγότερο από διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων από της Ελλάδας και ελαφρώς περισσότερους νεκρούς. Με ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ πληθυσμό. Και σχεδόν ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ πληθυσμιακή πυκνότητα. Εγώ νομίζω ότι η Ιαπωνία τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Ένας επιστήμονας στο θέμα να μου εξηγήσει το φαινόμενο.

 

Ιαπωνία

Κρούσματα 769,920

Θάνατοι13,907

Πληθυσμός 125,360,000

Πυκνότητα 334 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

 

Ελλάδα

Κρούσματα 413,170

Θάνατοι 12,370

Πληθυσμός 10,816,286

Πυκνότητα 82 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.