Background:δώσε λίγο παραπάνω λεπτομέριες για τη βρισιά ρε φίλε, τι του είπες συγκεκριμένα;
Πήγα για συνέντευξη για δουλειά γραφείου σε μία σχετικά μεγάλη, για τον τόπο, εταιρία, που είναι αρκετά γνωστή στην τοπική κοινωνία. Ο τύπος που είναι ένας εκ των ιδιοκτητών, απ' ο,τι κατάλαβα από την φάτσα του, θέλει να τους έχει τους εργαζόμενους ψαρωμενους, να μην βγάζουν κιχ. Σκέψου ότι η γραμματέας που είχε από δίπλα τον σιγονταρε, λέγοντας ότι "η επιχείρηση ήδη κάνει την υπέρβαση προσφέροντας αυτή την θέση εργασίας" (είναι επιδοτούμενη από ΟΑΕΔ -->ζητούσε ενεργή κάρτα ανεργίας).
Οι βρισιές ειπώθηκαν σε διπλωματική διάλεκτο. Του είπα ότι:
-->οικτίρω την επιχείρησή του που έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που σκέφτεται μόνο το δικό του οικονομικό συμφέρον και όχι την εξέλιξη των εργαζομένων του και, επομένως, της ίδιας του της επιχείρησης.
-->χαίρομαι που έγιναν γνωστές οι προθέσεις του εκ των προτέρων, γιατί εγώ δεν θέλω να συνεργάζομαι με άπληστους ανθρώπους.
-->δεν μπορεί να υποστηρίζει ξεδιάντροπα ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αποτελούν κόστος, όταν αυτοί είναι που παράγουν το έργο της επιχείρησης.
Κοινώς:
"Άσε μας ρε μαλακα, που έχεις πιάσει την καρέκλα του μανατζαραίου και νομίζεις ότι κάτι είσαι, ενώ το μόνο που σε νοιάζει είναι τα λεφτά και η πάρτη σου!"
"Ευτυχώς κατάλαβα τι κουμάσι είσαι, γιατί άνθρωποι σαν εσένα δεν αξίζουν ούτε το φτύσιμό μου στην μάπα τους με τέτοια μυαλά που κουβαλάνε!"
"Το μαγαζάκι σου το κρατάνε όλοι αυτοί που δουλεύουν εδώ. Eσύ είσαι ένα τίποτα χωρίς αυτούς!".

ΥΓ. Τα bullets ειπώθηκαν έτσι ακριβώς. Οι κοινές εκφράσεις που εσωκλειονται σε εισαγωγικά είναι η ελεύθερη μετάφραση, αν επέλεγα να τον βρίσω με γλώσσα του λιμανιού