Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole


  • Please log in to reply
93854 replies to this topic

#91606 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 00:29

Σιγουρα παλιοτερα δεν βγαινανε τόσο μαζικα κιολας, αρα ξεχωριζαμε πιο ευκολα τους καλους τιτλους... Κιεχουν αλλαξει κιοι τασεις νμζω, οταν μεγαλωνεις με ΤV ντορα και Πέπα τ γουρουνάκι...και sugar crush τυπου mob.games... αλλα ερεθίσματα εντελώς. XD
Δηλαδη κ να υπαρχουν καλα Γκεημς ή καρτουν σημερα, ο μεσος κοσμος δν ασχολείται μαζί τους.
Δεν ξερω κατα ποσο ίσχυε αυτο παλια...σε τετοιο βαθμό.
Αλλα ηταν διαφορετικες κιοι κοινοτητες και τα πάντα, σιγουρα γερναμε αλλα νμζω εχει αλλαξει και το τι ενδιαφερει ενα παιδι. Αν ήμουν τωρα 14 μαλλον κιεγω θα παιζα apps στο κινητό και θα σνομπαρα τα γκεημς του ps4-5, εκτος κιαν τιποτα τυπου για multiplayer.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 18 Απρίλιος 2021 - 00:32

フカフカ

#91607 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 Δημοσιεύσεις:
  • LocationLost in Time...

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 02:01

Δεν ξερω παίζουν τώρα τα 14χρονα,γιατι δεν έχω επαφές. Παντως μια χαρά πιστεύω ότι λιώνουν ps. Το ότι ο μέσος κόσμος δεν ασχολείται μαζί τους το αμφισβητώ φουλ, ta games γενικά έχουν ανέβει και έχει κονσόλα και η κουτσή Μαρία, με το nerd culture να ειναι mainstream εδώ και δέκα χρόνια.

Τεσπα, ούτως ή άλλως δεν έχουν σημασία όλα αυτά, το point είναι ότι μια χαρά ποιοτικά games συνεχίζουν να βγαίνουν ακόμα. Και όταν ήμουν 10-15 χρόνων τα ίδια άκουγα να λένε οι τότε 30αρηδες για τις παλιές παιχνιδομηχανες , κλαιν μαιν.

#91608 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 Δημοσιεύσεις:
  • LocationLost in Time...

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 02:02

^ότι δλδ τα games δεν είναι όπως παλιά. Ο LdM είναι γνωστός μεγάλος νοσταλγός. Δεν το κατακρίνω προφανως, όλοι είμαστε σε κάποιον βαθμό. Απλά το επισημαίνω :Ρ

#91609 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 02:25

Δεν ξερω μαν, αλλα ειναι τι βλεπω να ασχολούνται κιοι μικροτερες ηλικίες...(απο ξαδερφια κτλπ) βαλε κ το οτι ολες οι κοινότητες έχουν διαλυθεί πλέον/αντικατασταθεί με ενα χαος του FB.
θα μ πεις κ παλια παιζανε μόνο cod κ dota οι περισσότεροι ή πιο παλια lineage, αρα παλυ λιγοι ειμασταν στο κυκλο που νοσταλγω κιεγω. Τα gameboy τα αντικατρστησαν τα κινητα και τις κονσολες το pc στα ματια μου. Καλα games παντα θα βγαινουν...ποιοι τα παιζουν ειναι το ερωτημα μου xD

Αλλα ισως και να χεις δικιο και να ναι απλα ιδεα μου επειδη εχω απομακρυνθει κιεγω απτό χώρο τα τελευταία χρονια...στα σχολικα μας χρόνια σίγουρα δεν ηταν και μοδα το gaming οπως έφτασε να ειναι τωρα xD

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 18 Απρίλιος 2021 - 02:27

フカフカ

#91610 MPVNsf123

MPVNsf123

    Anime Fan

  • Members
  • 140 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 06:50

Από πρόσφατα παιχνίδια, θα έλεγα ότι το καινούριο God of War και το Sekiro είναι "ποιοτικά". Βέβαια έχεις και "αποτυχίες" του τύπου Cyberpunk 2077. Γενικά δεν έχω και την καλύτερη σχέση με τα video games. Μικρός δεν είχα τη δυνατότητα να παίζω και από την εφηβεία και μετά θεωρώ ότι έχω σπαταλήσει πολύ χρόνο σε παιχνίδια όπως το Witcher 3, το Skyrim και το Tekken σαν "escapism".



#91611 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.265 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 07:38

Σε μια εβδομάδα μέσα να σου χαλάνε κινητό και λάπτοπ. Πάλι καλά που έχω το ταμπλετ

Σιγουρα παλιοτερα δεν βγαινανε τόσο μαζικα κιολας, αρα ξεχωριζαμε πιο ευκολα τους καλους τιτλους... Κιεχουν αλλαξει κιοι τασεις νμζω, οταν μεγαλωνεις με ΤV ντορα και Πέπα τ γουρουνάκι...και sugar crush τυπου mob.games... αλλα ερεθίσματα εντελώς. XD
Δηλαδη κ να υπαρχουν καλα Γκεημς ή καρτουν σημερα, ο μεσος κοσμος δν ασχολείται μαζί τους.
Δεν ξερω κατα ποσο ίσχυε αυτο παλια...σε τετοιο βαθμό.
Αλλα ηταν διαφορετικες κιοι κοινοτητες και τα πάντα, σιγουρα γερναμε αλλα νμζω εχει αλλαξει και το τι ενδιαφερει ενα παιδι. Αν ήμουν τωρα 14 μαλλον κιεγω θα παιζα apps στο κινητό και θα σνομπαρα τα γκεημς του ps4-5, εκτος κιαν τιποτα τυπου για multiplayer.

Δεκαετία 80 μέχρι μέσα 90 όλα σχεδόν τα κανάλια βάζαν στην πρωινή ζώνη και μεσημεριανη ζώνη κινούμενα σχέδια. Ενώ τώρα βάζουν ενημερωτικές και κουτσομπολιστικες εκπομπές. Με μπόλικες διαφημίσεις εννοείται. Μέχρι και αγώνες κατς έβαζε ο Αντ1 το μεσημέρι. Η τηλεόραση ήταν δημοφιλής για τα παιδιά.

Μετά τα κόψαν αυτά, ταχα μου λόγω βίας αλλά περισσότερο γιατί μετά χρειάστηκε να βγάλουν άδειες και ακριβηνε το πράγμα με πολλούς σταθμούς να κλείνουν.

Επίσης ακριβηναν και τα άνιμε επειδή τότε η αξία του γιεν ήταν χαμηλότερη. Οπότε περισσότερος κόσμος τα έβλεπε, ακόμα και οργισμένοι γονείς πχ αντιδράσεις τότε για power rangers.


Eπισης με την έλευση των παιχνιδιών cdrom και τους φθηνούς υπολογιστές μετά το 2000 τα βιντεοπαιχνίδια ουσιαστικά αντικατέστησαν τα τηλεοπτικά κινούμενα σχέδια σα μορφή ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Το ιδιο τώρα και με τα φθηνά smartphones.

#91612 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 14:37

αν και για τα νεα games οφειλω να πω οτι φαινονται πιο απολαυστικα απο οτι την εποχη του ps3. το ps3 αν και πιο εξελιγμενα γραφιφκα απο το 2, είχε ενα θεματακι με τους ρεαλιστικους φωτισμους κλπ με αποτελεσμα καποια παιχνιδια/levels να μου φαινονται πολυ μονοτονα και κουραστικα στα ματια.


wdasa.png


#91613 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 15:23

Είναι λογικό να παίζουν ολοένα και περισσότεροι mobile games, γιατί πλέον τα smartphones είναι τόσο ισχυρά όσο ένας κανονικός υπολογιστής. Δεν υπάρχει μόνο το candy crash... Εγώ στον στρατό έπαιζα call of duty και hitman στο κινητό, κατά αντιστοιχία με τους σημερινούς 40αρηδες που έπαιζαν αντίστοιχα παιχνίδια με το psp. Το οποίο psp, να τα λέμε κι αυτά, ήταν πάρα πολύ μπροστά για την εποχή του και το έλιωνα ΚΑΙ εγώ παίζοντας god of war το 2007 (ήμουν 10 ετών παιδάκι).

Το δυστυχες με τα games είναι τα in-app purchases και η fast-food παραγωγή τους. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η σειρά Assassin's Creed, που η ubisoft όχι μόνο αρμεξε την αγελάδα, αλλά και την αφαίμαξε κιόλας.
Επειδή τα έχω προλάβει κι εγώ, παλαιότερα τα video-games ήταν μία πιο "προσωπική" ασχολία. Αγόραζες το CD, που ερχόταν με εξτρα υλικό και κάποιες οδηγίες για τα δύσκολα σημεία, ελιωνες το παιχνίδι 1000 ώρες ψάχνοντας να περάσεις τα quests, συνομιλουσες με φίλους μήπως και σου πουν πώς πέρασαν τον "μεγάλο κακό" κλπ :P
Πλέον αυτά έχουν αντικατασταθεί με ένα download button και με walkthroughs στο YouTube. Δεν υπάρχει πλέον αυτό το engagement που τελικά "νοστιμευει" την εμπειρία του παιχνιδιού. Για τα pay-to-win δεν μιλάω καν :kakaka:

Κατά τα άλλα εννοείται ότι έχει γίνει τεράστια πρόοδος στα games είτε μιλάμε για γραφικά, είτε για το story τους. Κι αυτό, φυσικά, οφείλεται στο ότι αποτελεί μία mainstream ασχολία τα τελευταία 20-25 χρόνια, και για αυτό γνώρισε τόσο ραγδαία ανάπτυξη. Αλλιώς ακόμη θα παίζαμε pac-man...

#91614 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 16:13

Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λέει ο Akihito. Θα προσέθετα πάντως και ότι παρατηρώ πως τα παιχνίδια, ειδικά αυτά που έχουν ως target group παιδιά, έχουν μια τάση να γίνονται πιο εύκολα, βατά, χωρίς αυτή την αίσθηση της πραγματικής αύξησης δυσκολίας και πως πρέπει να "git gud" για να το τελειώσεις. Λείπει λοιπόν αυτό το investment του παίκτη. Παράδειγμα είναι τα νεότερα παιχνίδια Pokemon, τα οποία είναι πολύ εύκολα για τον οποιονδήποτε. Η ίδια η gamefreak είχε πει πως τα σχεδίασαν με σκεπτικό πως τα παιδιά ζουν σε μια high speed κοινωνία, άρα χρειάζονται κάτι γρήγορο και εύκολο. Επίσης, νομίζω ότι τα παιδιά αρέσκονται να παίζουν εύκολα παιχνίδια για να περάσει ο χρόνος και η σύγχυση της δυσκολίας τους αποθαρρύνει εύκολα. Παρολ'αυτά, δεν μπορώ να πω κάτι εμπεριστατωμένα, είναι μόνο η αίσθηση που έχω.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#91615 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2021 - 19:36

θυμαμαι το παιχνιδι των ονειρων μου ηταν το Sonic Adventure. Δεν ειχα κονσολα dreamcast. αλαλ θυμαμαι καταφερα να το παιξω σε video game μαγαζακι.

 

Πολυ σωστο αυτο με τα walkthrough. Κάποτε θυμάμαι κολλούσες σε ενα σημείο και δεν υπηρχε το ιντερνετ για βοηθεια. Ηταν ωραίο να συζητας για τα παιχνιδια με φιλους και να κανεις υποθέσεις για το τι υπαρχει παρακατω στο παιχνιδι ή τι ειχες ακουσει απο άλλους ή διαβασει από περιοδικά.

 

Επίσης, ήταν ωραιο που τα γραφικα τοτε ήταν απλα με αποτελεσμα να αφηνει πολλα στην φαντασια.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Erudinam: 19 Απρίλιος 2021 - 14:05

wdasa.png


#91616 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 21 Απρίλιος 2021 - 08:54

Παραταυτα, εγώ εάν έπαιρνα κονσόλα θα έπαιρνα κάποιο Xbox για το FH 4 αλλά και switch για να παίξω Girls Und Panzer.

Youtube Video

 

Δε και το anime μου άρεσε.

 

 

 

Και αυτά γιατί υπάρχουν triggers από το Underground 2 (που το ξανά-aγόρασα και το παίζω στο PS2, έχω τερματήσει του PC έκδοση) αλλά και ότι έχω δει και το anime. Ενα άλλο game είναι το war thunder που θα έπαιζα.

 

Βέβαια δεν παραπονιέμαι έχω το ίδιο το PC σαν Game ενώ το Linux έχει καλούδια για σκάλισμα.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pc_magas: 21 Απρίλιος 2021 - 08:57


#91617 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Απρίλιος 2021 - 09:45

έχω δυνατο laptop αλλά για να παίξω με καλα γραφικά πρέπει να το έχω σε mode που κάνουν θορυβο οι ανεμιστήρες. Πχ μπορώ να τρέξω το Red Dead 2 με MAXIMUM settings  ρίχνοντας λίγο το fps αλλά μου την δίνει ο θόρυβος.

 

First world problem. :kakaka:


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Erudinam: 21 Απρίλιος 2021 - 09:50

wdasa.png


#91618 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 21 Απρίλιος 2021 - 11:01

Ο Π ΣΙ ΜΑΓΚΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙ ΣΙ;;;
Σε χακαρανε; Που ειναι ο γνωστος που εκανε pray στο μεγιστο linux?
Linux4life burn the windows.

Χαλασαμε ολοι στη καραντινα λαηφ τλκα...

On anothernews απολυθηκα επιτέλους...με λοκνταουν μπηκαμε με λοκνταουμ βγηκαμε, δν ξερω αν πρεπει να κλαίω η να γελαω xD
Ετος 0.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 21 Απρίλιος 2021 - 14:22

フカフカ

#91619 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2021 - 07:42

Περασαν 9 μηνες γρηγορα παρολα αυτα

wdasa.png


#91620 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2021 - 08:58

Εδω πέρασε ενας χρονος λοκ. γρηγορα. Παμε δυναμικα για τον δεύτερο, ειμαστε σε καλο δρομο για την κοροκρατεια.
Γερναμε κ τν αντιλαμβανομαστε να περνα πιο γρήγορα ο χρονος..

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 22 Απρίλιος 2021 - 09:00

フカフカ