Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#316 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 04 March 2010 - 13:50

Είμαι αποφασισμένη να φτιάξω daifukku!

Με τις καλύτερες ευχές μου και αναμένουμε οδηγίες,αποτελέσματα και photos :blingeye2:

#317 anaktas

anaktas

Wannabe Mangaka

• Members
  • 334 posts
  • LocationGreece

Posted 19 March 2010 - 02:40

δεν ξερω αμα ειναι το σωστο μερος για να το αναφερω,λογικα δεν ειναι, αλλα ας πουμε οτι ειναι.

ξερει κανεις μαγαζι στα μεσογεια η αθηνα που να πουλαει .1) Σογκι
2)Σακε
3)Σερβιτσια και κουπες για σακε

Ευχαριστω και sorry αμα ειναι λαθος εδω περα
The Suraido Project

Posted Image

#318 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 19 March 2010 - 10:20

δεν ξερω αμα ειναι το σωστο μερος για να το αναφερω,λογικα δεν ειναι, αλλα ας πουμε οτι ειναι.

ξερει κανεις μαγαζι στα μεσογεια η αθηνα που να πουλαει .
1) Σογκι
2)Σακε

Your best bet...

Μαγαζί "Soya" Απόλλωνος 15, Σύνταγμα, 210 3310385

Sake μπορείς να βρεις σχεδόν σε οποιοδήποτε μαγαζί που έχει ασιάτικη κουζίνα, το θέμα είναι αν θα στο χρεώσουν σε λογική τιμή και τι ποιότητα θα είναι.

#319 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 19 March 2010 - 16:17

Your best bet...

Μαγαζί "Soya" Απόλλωνος 15, Σύνταγμα, 210 3310385

Sake μπορείς να βρεις σχεδόν σε οποιοδήποτε μαγαζί που έχει ασιάτικη κουζίνα, το θέμα είναι αν θα στο χρεώσουν σε λογική τιμή και τι ποιότητα θα είναι.

Ανάλογα τι εννοείς λογική τιμή...Αν θες φτηνό sake,θα είναι σίγουρα χαμηλής ποιότητας...Αν θες κάτι πιο καλό κοστίζει...

#320 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 19 March 2010 - 20:25

ξερει κανεις μαγαζι στα μεσογεια η αθηνα που να πουλαει .1) Σογκι
2)Σακε

Υπάρχει το Akebono στο Χαλάνδρι, Ζαλοκώστα 5, μπακάλικο, δεν το έχω επισκεφθεί (ακόμα) αλλά μπακάλικο είναι...λογικά θα βρεις αυτά που θες.

#321 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 24 March 2010 - 23:31

Υλικά :
>Fish oil sauce ( thailand)
>Ξύδι |3αλσάμικο
>Ελαιόλαδο
>Φλατ νούνλτς με αυγό
>3 αυγά
>Πιπεριές (κίτρινες πορτοκαλί κόκκινες )
>Σκόρδο
>Αλάτι
>Μείγμα μπαχαρικών( κόκκινου χρώματος)
Toppings : Ότι θέλετε απο spring onions μέχρι αλλαντικά ( εγώ έβαλα σαλάμι ουγγαρίας)
=====================================
Κόβουμε τις πιπεριές σε στικς πλάτους 0,8 εκατοστά, ρίχνουμε αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε για 10 λεπτά .

Καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις ψιλοκόβουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη .

Βάζουμε τα noodles για 3-4 Min σε νερό με αλάτι που βράζει. Σουρώνουμε και τα βυθίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε παγωμένο νερό . Τα βάζουμε σε ενα μπολ και ρίχνουμε 2μισι κουταλιές της σούπας Fish oil sauce και 1 κουταλιά της σούπας |3αλσάμικο . Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη .

Ζεσταίνουμε λάδι σε ενα τηγάνι γιατι βαρεθήκαμε να αγοράσουμε γουοκ, και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πιπεριές . Περιμένουμε να αρχίσουν να ροδίζουν και ρίχνουμε το σκόρδο .
Ανακατεύουμε και μετά απο λίγα δευτερόλεπτα * για να μην καεί το σκόρδο * χύνουμε το λάδι , αφήνοντας τόσο ωστε να γυαλίζει απλά το τηγάνι ( να μην έχει λίμνη μέσα )

Ρίχνουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε κάνοντας flip με το τηγάνι . Μόλις ανακατευθούν τα υλικά , τα αδειάζουμε σε ενα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη .

Με το τηγάνι μας φαινομενικά να μην έχει καθόλου λάδι , χτυπάμε 3 αυγά προσθέτοντας μιση κουταλιά της σούπας αλάτι , και μια πρέζα μείγμα κόκκινων μπαχαρικών . Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σπάμε , έτσι ωστε να δημιουργηθούν σβόλοι και να μην κολλήσουν ( δεν έχουμε λάδι ) .

Μόλις τα αυγα στερεοποιηθούν ( αλλα δεν μαγειρευτούν πλήρως ) , ρίχνουμε τα νουντλς στο τηγάνι, και ανακατεύουμε εως ότου να αναμειχθούν πλήρως με ένα πηρούνι .

Έπειτα , φλιπάρουμε το τηγάνι ακουμπώντας στο στο μάτι , εως ότου να σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα τηγανίσματος στα ζυμαρικά.

Ξεμαγειρεύουμε , περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσει , και σερβίρουμε .

Tad@h ~
Posted Image
Signature Removed

#322 krepoula

krepoula

Starting...

• Members
  • 9 posts

Posted 24 March 2010 - 23:46

QueenofHearts, εχω φαει και απο αυτα τα koala no march! Βασικα πηγαινει η αδερφη μου Αγγλια συχνα και μου φερνει απο China Town.:wooi2: Ειναι ολα ενα κι ενα!

#323 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 25 March 2010 - 00:08

Eze μας κατέστρεψες! Rice noodles χρησιμοποίησες; Είναι ωραίο για thai dish! Δεν έχω φτιάξει ποτέ κάτι thai!

krepoula χαίρομαι! Μα πρέπει να ζητήσουμε απ'την κυρία στο Soyu να φέρει, να δοκιμάσουν κι άλλοι!!! Είναι νομίζω πιο ωραία απ'τα pocky!

#324 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 25 March 2010 - 00:58

ρε σας δουλευει χυλοπιτες με σαλαμι είναι.

#325 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 25 March 2010 - 01:34

Το σαλάμι ειναι το μόνο περιττό πράμα λολ . Είναι νουντλς με αυγο *(wheat οχι ρύζι )
Signature Removed

#326 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 25 March 2010 - 02:16

Ένα σαλάμι δεν είναι ποτέ περιττό.

Δοκίμασέ το και με ρυζιού, ειδικά τώρα που ανοίγει κι ο καιρός! Θα το κάνει πιο ελαφρύ!

#327 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 25 March 2010 - 17:01

Και πρόσφατα έλεγα ότι θέλω να δοκιμάσω noodles σιταριού, και σκέτα και με αυγό. Μόνο ρυζιού έχω δοκιμάσει. Αλήθεια τι γεύση έχουν; Είναι σαν μακαρόνια;;;

#328 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 25 March 2010 - 17:21

Τα noodles σιταριού είναι πιο ελαστικά από τα noodles ρυζιού , όσο για την γεύση, από ότι έχω δοκιμάσει έχουν κάπως ουδέτερη γεύση παίρνουν την γεύση τον υλικών που προσθέσεις.Τα ιαπωνικά είναι σιταριού από ότι ξέρω.

#329 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 25 March 2010 - 17:29

Να κάνουμε διαγωνισμό noodles εγώ θα κάνω
noodles με χέλι (Unagi τρέχα να κρυφτείς)

#330 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 25 March 2010 - 17:38

Να κάνουμε διαγωνισμό noodles εγώ θα κάνω
noodles με χέλι (Unagi τρέχα να κρυφτείς)

:run:
by the way το unagi sushi για μένα είναι το πιο νόστιμο