Nyaaaaa! Κόλαση!!
Για τσάγια δεν έχουμε πει καθόλου! Τι έχετε δοκιμάσει, τι σας αρέσει;
Προσωπικά έχω αναπτύξει μια εξάρτηση στο τσάι, ειδικά τώρα που κάνει κρύο και μάλλον έχει να κάνει και με το ότι μένω στην Αγγλία.
Από ιαπωνικά τσάγια, ομολογώ πως η μεγάλη μου αγάπη έχει γίνει το
genmai-cha, που έχει μέσα ψημένο ρύζι!! Τι νόστιμο τσάι! Ειδικά με το φαγητό! Απ΄οτι μου έχουν πει, πρέπει κανείς να το δοκιμάσει μετά από tonkatsu ή tempura για να καταλάβει πόσο πολύ ταιριάζει ή γεύση του με το φαγητό αλλά και χωρίς να το έχω δοκιμάσει μετά από αυτά τα πιάτα, μια χαρά μου φαίνεται! Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει Matcha-iri genmaicha, που έχει και macha (κονιορτοποιημένο πράσινο τσάι) μέσα, κυρίως γιατί αν πάρω ακόμα ένα είδος τσαγιού το ντουλαπι της κουζίνας θα εκραγεί, αλλά πρέπει και αυτό να είναι υπέροχο!
Αυτό με το οποίο έχουμε μια love/hate relationship είναι το
mugicha που είναι τσάι κριθαρένιο. Για όποιον δεν του αρέσει η γεύση του καφέ, αυτό το τσάι θα του φανεί δηλητήριο, σε όσους αρέσει ο καφές δεν θα καταλάβουν καν πως μπορώ να τα συσχετίζω τα δυο. Ενώ δεν έχει καφεΐνη όπως πολλοί νομίζουν λόγο γεύσης, έχει μια πικρίλα πολύ συγγενική με την πικρίλα του καφέ. Επειδή δεν μ'αρέσει καθόλου ο καφές την πρώτη φορά που το δοκίμασα η αντίδρασή μου ήταν έτσι ακριβώς :

. Το δοκίμασα κρύο, όπως αρέσει στους Ιάπωνες να το πίνουν το καλοκαιράκι και η γεύση του ήταν δολοφονική. Μετά από κάποιους μήνες, και επειδή είμαι θαρραλέο άτομο, το ξαναδοκίμασα ζεστό. Η γεύση του δεν ήταν τόσο έντονα

και τώρα πια το ετοιμάζω 1 φορά την εβδομάδα περίπου.
Το
sencha είναι ακόμα ένα είδος πράσινου τσαγιού, με ολόκληρα τα φύλα του που νομίζω έχει την πιο γλυκιά γεύση που έχω δοκιμάσει σε πράσινο τσάι! Είναι καλό για όσους ξεκινούν να ανακαλύπτουν το πράσινο τσάι!