Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 2 votes

Japanese food and drinks!

• Please log in to reply
515 replies to this topic

#286 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 12 February 2010 - 20:27

Μου βάζετε ιδέες!!!! Μπορούμε να το κανονίσουμε πάντως σχετικά εύκολα!

Μόλις έβαλα τον μέλλοντα fiancé μου να φάει wasabi paste γιατί είπε ότι δεν θυμόταν πως ήταν η γεύση του. :kakaka:
Γέλασα πάρα πολύ!!! Αλλά δεν φταίω εγώ, μόνος του το είπε! :hehehe:
Πάντως η ψηστιέρα takoyaki είναι ωραία! Και δεν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιείς μόνο για takoyaki! Ό,τι θέλεις μπορείς να κάνεις σε αυτό! Μέχρι και muffins, λέω εγώ!

#287 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 12 February 2010 - 23:17

Ακριβώς. Ακόμη και γλυκά... Chocoyaki :kakaka: Ένα κομματάκι σοκολάτα στη μέση και γλυκιά ζύμη.. Μμμμμμ. :nbleed:

#288 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 13 February 2010 - 15:14

Nyaaaaa! Κόλαση!!

Για τσάγια δεν έχουμε πει καθόλου! Τι έχετε δοκιμάσει, τι σας αρέσει;

Προσωπικά έχω αναπτύξει μια εξάρτηση στο τσάι, ειδικά τώρα που κάνει κρύο και μάλλον έχει να κάνει και με το ότι μένω στην Αγγλία.

Από ιαπωνικά τσάγια, ομολογώ πως η μεγάλη μου αγάπη έχει γίνει το genmai-cha, που έχει μέσα ψημένο ρύζι!! Τι νόστιμο τσάι! Ειδικά με το φαγητό! Απ΄οτι μου έχουν πει, πρέπει κανείς να το δοκιμάσει μετά από tonkatsu ή tempura για να καταλάβει πόσο πολύ ταιριάζει ή γεύση του με το φαγητό αλλά και χωρίς να το έχω δοκιμάσει μετά από αυτά τα πιάτα, μια χαρά μου φαίνεται! Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει Matcha-iri genmaicha, που έχει και macha (κονιορτοποιημένο πράσινο τσάι) μέσα, κυρίως γιατί αν πάρω ακόμα ένα είδος τσαγιού το ντουλαπι της κουζίνας θα εκραγεί, αλλά πρέπει και αυτό να είναι υπέροχο!

Αυτό με το οποίο έχουμε μια love/hate relationship είναι το mugicha που είναι τσάι κριθαρένιο. Για όποιον δεν του αρέσει η γεύση του καφέ, αυτό το τσάι θα του φανεί δηλητήριο, σε όσους αρέσει ο καφές δεν θα καταλάβουν καν πως μπορώ να τα συσχετίζω τα δυο. Ενώ δεν έχει καφεΐνη όπως πολλοί νομίζουν λόγο γεύσης, έχει μια πικρίλα πολύ συγγενική με την πικρίλα του καφέ. Επειδή δεν μ'αρέσει καθόλου ο καφές την πρώτη φορά που το δοκίμασα η αντίδρασή μου ήταν έτσι ακριβώς ::erk::Crying2::sadist: . Το δοκίμασα κρύο, όπως αρέσει στους Ιάπωνες να το πίνουν το καλοκαιράκι και η γεύση του ήταν δολοφονική. Μετά από κάποιους μήνες, και επειδή είμαι θαρραλέο άτομο, το ξαναδοκίμασα ζεστό. Η γεύση του δεν ήταν τόσο έντονα :blurah5: και τώρα πια το ετοιμάζω 1 φορά την εβδομάδα περίπου.

Το sencha είναι ακόμα ένα είδος πράσινου τσαγιού, με ολόκληρα τα φύλα του που νομίζω έχει την πιο γλυκιά γεύση που έχω δοκιμάσει σε πράσινο τσάι! Είναι καλό για όσους ξεκινούν να ανακαλύπτουν το πράσινο τσάι!

#289 unagi

unagi

Anime Fan

• Members
  • 154 posts

Posted 13 February 2010 - 15:28

@QueenofHearts Τα ιαπωνικά τσάγια είναι απλός υπέροχα:wooi2: Το αγαπημένο μου είναι το kukicha και το gyokuro(αν και είναι αρκετά ακριβό). Το mugicha είναι πολύ καλύτερο κρύο, όσο για genmaicha με matcha δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο προτιμώ το συνηθισμένο.

#290 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 13 February 2010 - 15:33

Ακόμη δεν έχω δοκιμάσει. Δοκίμασα μπύρες όμως. Asahi > Kirin. Αφήνει πιο ωραία after taste. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και Sapporo. Πρέπει να δοκιμάσω και κανα τσάι σε κάποια φάση... :if:

#291 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 13 February 2010 - 16:44

@QueenofHearts Τα ιαπωνικά τσάγια είναι απλός υπέροχα:wooi2: Το αγαπημένο μου είναι το kukicha και το gyokuro(αν και είναι αρκετά ακριβό). Το mugicha είναι πολύ καλύτερο κρύο, όσο για genmaicha με matcha δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο προτιμώ το συνηθισμένο.

Θα το ξαναδοκιμάσω το καλοκαίρι το κρύο mugicha, ίσως δεν πάθω τόσο σοκ τώρα που το έχω συνηθίσει όλο το χειμώνα!
Αααχ! Τόσα πολλά τσάγια, τόσο μικρό ντουλάπι!

Ακόμη δεν έχω δοκιμάσει. Δοκίμασα μπύρες όμως. Asahi > Kirin. Αφήνει πιο ωραία after taste. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και Sapporo. Πρέπει να δοκιμάσω και κανα τσάι σε κάποια φάση... :if:

Lager μπύρες είναι όλες αυτές; δεν μ'αρέσει καθόλου η μπύρα γενικά αλλά κάποτε θα προσπαθήσω να δοκιμάσω. Τελικά έχω θέματα με τον κρύο χυμό κριθάρι, είτε είναι mugicha είτε είναι μπύρα...:hihi2:

#292 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 13 February 2010 - 16:52

Βασικά εγώ δε πίνω. Ποτέ. Μισώ το αλκοόλ γενικώς.

Απλά ήθελα να δοκιμάσω τις γιαπωνέζικες ακριβώς γιατί μισώ τις υπόλοιπες "δυτικές".

Αν και δε θα τις έπινα με το βαρέλι, για ένα ποτηράκι μαζί με φαγητό, είναι ωραίες. Και η Asahi και η Kirin. Είναι οι μόνες που "ανέχομαι". :kakaka: Ε, δε λέει κιόλας να τρώς γιαπωνέζικο και να πίνεις κοκα κόλα... Ή τσαγάκι ή μπυρίτσα. Πέρα απο τον κανάταρο με νερό που σου φέρνουν. Ρε παιδιά, το μόνο εστιατόριο στο Tampere που σου φέρνουν νερό (όπως θα έπρεπε σε κάθε πολιτισμένο μέρος) είναι το γιαπωνέζικο... Μεγάλη γυφτιά αυτοί οι Φινλανδοί...

Άλλη μου αγάπη είναι τα onigiri. Αμα ξανακάνω για να πάρω στο σχολείο (τι το ακριβοπλήρωσα το bento box), θα πάρω καμμιά φωτό. Αλλά ψοφάω να κάνω δικά μου takoyaki...

#293 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 13 February 2010 - 17:04

Δεν είναι μόνο οι Φιλανδοί έτσι. Εδώ στην Αγγλία κανείς, ούτε στα ιαπωνικά δεν φέρνουν νερό. Θα πρέπει να το ζητήσεις αν θες!

Αφού είσαι κι εσύ "βαρύ ποτήρι" σαν εμένα, θα τις δοκιμάσω!

Είχα δοκιμάσει ένα πολύ ωραίο ποτό σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο στη Γαλλία του οποίου δυστυχώς το όνομα δεν θυμάμαι κα-θό-λου (και δεν ήταν shochu) που το είχαν σαν απεριτίφ, σερβιριζόταν δροσερό και ήταν νομίζω από ume. Ήταν απίστευτα δροσιστικό, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό σαν τα δικά μας λικέρ αλλά και χωρίς να έχει έντονα την αλκοολίλα που δεν μ'αρέσει στα ποτά!

#294 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 13 February 2010 - 19:04

Umeshu μάλλον. Θα το δοκιμάσω και εγώ σε κάποια φάση. Ίσως δηλαδή γιατί είναι πανάκριβο... 8 cl κάνουν 6 ευρώ :deadga6:
Γι'αυτό πήρα τις μπύρες. Με 6 ευρώ παίρνω 8 takoyaki. Σιγά μη τα δώσω για μια γουλιά απο το οτιδήποτε! :kakaka:

#295 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 13 February 2010 - 19:42

Umeshu μάλλον.

Για το umeshu έχω ακούσει κι εγώ πολύ καλά λόγια!
Αχ ανυπομονώ να δοκιμάσω επίσης και τα ιαπωνικά τσάγια!
Αν δεν κάνω λάθος πίνουν πράσινο τσάι και μετά το sushi; Ποιό θα προτείνατε για αυτήν την περίπτωση;

#296 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 13 February 2010 - 20:10

Umeshu μάλλον. Θα το δοκιμάσω και εγώ σε κάποια φάση. Ίσως δηλαδή γιατί είναι πανάκριβο... 8 cl κάνουν 6 ευρώ :deadga6:
Γι'αυτό πήρα τις μπύρες. Με 6 ευρώ παίρνω 8 takoyaki. Σιγά μη τα δώσω για μια γουλιά απο το οτιδήποτε! :kakaka:

NAIII!!!!! Αυτό είναι!!!:blingeye2::blingeye2: Πάμε λοιπόν στο Παρίσι που ένα ποτήρι σαμπάνιας (flute) έκανε 3,2 euro!:joyful: M'αρέσει που μέχρι και στο wikipedia το αναφέρει: "The taste and aroma of umeshu can appeal to even those people who normally dislike alcohol." Το μεγάλο μου σχέδιο τώρα είναι τα βρω ume tree, να το φυτέψω, να μεγαλώσει και κάθε χρόνο να έχω την συγκομιδή μου από ume για να μπορώ να φτιάχνω και umeshu και umeboshi. Είμαι εθισμένη στα προϊόντα αυτού του καταπληκτικού δέντρου και το να τα αγοράζω δεν μου αρκεί απλά! :kakaka:

Για το umeshu έχω ακούσει κι εγώ πολύ καλά λόγια!
Αχ ανυπομονώ να δοκιμάσω επίσης και τα ιαπωνικά τσάγια!
Αν δεν κάνω λάθος πίνουν πράσινο τσάι και μετά το sushi; Ποιό θα προτείνατε για αυτήν την περίπτωση;

Sencha! Eίναι το τσάι για όλες τις δουλειές και όλες τις ώρες αλλά προσωπικά μου αρέσει πολύ με σούσι. Η ελαφριά γλυκάδα του είναι κατάλληλη για να αναδείξει τις λεπτές γεύσεις του ρυζιού αλλά και των υπολοίπων υλικών. Για να μην πω πόσο καλό είναι αν φας λιγάκι wasabi παραπάνω από όσο έπρεπε. Νομίζω άλλωστε πως και στα εστιατόρια που σερβίρουν sushi, sencha έχουν!

#297 Kisara

Kisara

the keikbender

• Members
  • 122 posts

Posted 13 February 2010 - 20:13

Το μεγάλο μου σχέδιο τώρα είναι τα βρω ume tree, να το φυτέψω, να μεγαλώσει και κάθε χρόνο να έχω την συγκομιδή μου από ume για να μπορώ να φτιάχνω και umeshu και umeboshi. Είμαι εθισμένη στα προϊόντα αυτού του καταπληκτικού δέντρου και το να τα αγοράζω δεν μου αρκεί απλά! :kakaka:

Κι εγώ θέλωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!

Και ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμβουλή!!!:nod2:

#298 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 posts

Posted 13 February 2010 - 20:49

Προς το παρόν τα βρήκα μόνο στην Αμερική. Ούτε σποράκια δεν βρίσκω στην Ευρώπη! Α στο καλό! Θα πάρω τον δρόμο του Ume όπως άλλοι παίρναν τον δρόμο του μεταξιού κάποτε...

#299 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 13 February 2010 - 21:05

Είχα δοκιμάσει τσάι Matcha όταν είχα πάει Ιαπωνία, όχι μόνο σε μορφή τσαγιού αλλά και γλυκού, και δεν μου άρεσε καθόλου.

Επίσης είχα δοκιμάσει Ume Shu, και το αποτέλεσμα ήταν οτι έπαιρνα Ume Shu με οτιδήποτε και αν τρώγαμε στην Ιαπωνία, και μετά γύρισα Ελλάδα με 2 μπουκάλια μέσα στις βαλίτσες μου, τα οποία εξαφανίστηκαν μέσα σε 1 μέρα. :P

#300 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 22 February 2010 - 18:56

τι ακριβώς είναι αυτο το sobou sobou που τρώνε;