Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να βλέπω άτομα που χαρακτηρίζουν γνωστά anime ως τα χειρότερα που έχουν δει μόνο και μόνο επειδή είναι δημοφιλές (κοινώς, έχουν την φιλοσοφία "Ιt's popular, so it sucks.") και δεν είναι για τα γούστα τους. Και πάει στον κόρακα για σειρές όπως το Pokemon και το Dragonball αλλά και το Akira και το Neo Genesis Evangelion; Έλεος! Μου φαίνεται ότι δεν έχετε δει πραγματικά απαίσια anime όπως την anime μεταφορά του Art of Fighting. Mέχρι κι εγώ που γουστάρω να βλέπω παρακμιακά anime βασισμένα σε fighting games (μέχρι και την anime ταινία Tekken γούσταρα τρελά που πολύ κόσμος κράζει) το βρήκα επιεικώς απαίσιο σε σημείο να μην μπορώ να βρω ούτε ένα θετικό στοιχείο για το εν λόγω anime (μέχρι και το voice acting είναι για τα πανηγύρια). Η ποιότητά του είναι τέτοια που οι αμερικάνικες βιντεοταινίες καράτε του '90 μοιάζουν με αριστουργήματα του Bruce Lee μπροστά στο Art of Fighting. O μόνος λόγος που αξίζει να το δεις είναι επειδή είναι τόσο απαίσιο που καταντά αστείο. Προτιμήστε να το δείτε στα αγγλικά για μεγαλύτερες δόσεις cheeziness (συν τ' ότι καλύτερες οι φωνές από τις ιαπωνικές). Kι αν βαριέστε να το δείτε τσεκάρετε τα πιο σάπια σκηνικά του στο παρακάτω video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E8iHW0QcOVc[/youtube]
Αλλα δεν χρειαζεται να το αποθεωνουνε καποιοι επειδει ηταν απο τα πρωτα shounen.Και το αλλο κουλο που εχω ακουσει...ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΙΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΗΡΕΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ DRAGON BALL!!!
Bασικα μπορει να μην ειναι τοσο ασχημο σαν ανιμε αλλα να με νευριαζουν η 'οπαδοι' του DragonBall.Fυσικα δεν ειναι κακο να υποστηριζεις ενα ανιμε και να το θεωρεις το καλυτερο, αλλα αμα συγκρινουμε καθε shounen με το DBZ κατανταει κουραστικο.
Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους αρκετά από τα περισσότερα, μετέπειτα διάσημα shonen action έχουν επηρεαστεί έντονα από το Dragonball κι αυτό είναι κάτι που πρέπει ν' αναγνωρίσουν οι haters του Dragonball που δηλώνουν φανατικοί οπαδοί σειρών όπως Naruto, Bleach, One Piece κ.α. Εκτός των άλλων, ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να είναι από τα καλύτερα του είδος. Αλλιώς θα είχε ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου ως άλλο ένα anime που έκανε απλά επιτυχία στην εποχή του.
Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω στ' ότι αρκετοί φανατικοί οπαδοί του Dragonball είναι τελείως γραφικοί με ατάκες του στυλ "Όλα τα anime είναι Dragonball" αναφερόμενοι μέχρι και σε romance anime (δεν κάνω καθόλου πλάκα, έχω πετύχει και τέτοια άτομα που πραγματικά το πιστεύουν ότι anime όπως το Love Hina είναι αντιγραφή Dragonball

). Κι εγώ γουστάρω απίστευτα το Dragonball αλλά μέχρι ένα σημείο.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Vetus: 05 Νοέμβριος 2012 - 19:21