Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Το χειρότερο anime που έχετε δει

• Please log in to reply
908 replies to this topic

#826 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 June 2012 - 14:27

Σίγουρα το Candy Candy...!!! Συγκινητική ιστορία αλλά τραβηγμένη απο τα μαλλιά κατά τη γνώμη μου...!!! Ακόμα κλαίω το χρόνο που έχασα...
:|

ακομα στην αρχη εισαι. βιαζεσαι. εχεις να δεις σειρες που μπρος σε αυτες η Καντυ θα φανταζει αριστουργημα.

#827 filmmusic

filmmusic

Starting...

• Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 27 June 2012 - 14:34

Σίγουρα το Candy Candy...!!! Συγκινητική ιστορία αλλά τραβηγμένη απο τα μαλλιά κατά τη γνώμη μου...!!! Ακόμα κλαίω το χρόνο που έχασα...

Ενώ το 90% των άνιμε που έχουν να κάνουν με φαντασία,mecha, επιστ. φαντασία κτλ. είναι βγαλμένα απ'τη ζωή;

OMG!!
Το είδες μεγάλη φαντάζομαι ε;
Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για τη σειρά που έχει καρφωθεί στις καρδιές των περισσότερων Ελλήνων που μεγάλωσαν στη δεκαετία του 80.

Συγνώμη για το σαρκασμό, αλλά αυτό το επιχείρημα, για οτιδήποτε οπτικοακουστικό (ταινία, anime, κιν. σχέδια κτλ) δε με καλύπτει καθόλου.
Το λέω και για όποιον προβάλλει τέτοια επιχειρήματα για να πει ότι δεν του αρέσει κάτι.
Οτιδήποτε άλλο το δέχομαι..
Ξέρεις από την αρχή όμως ότι βλέπεις κάτι που έχει προκύψει από τη φαντασία κάποιων ανθρώπων οπότε εκ των πραγμάτων δε θα είναι ρεαλιστικό..

Edited by filmmusic, 27 June 2012 - 14:38.

Παρακαλώ να είστε λίγο πιο ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ όταν μιλάτε με αγνώστους στο internet.

#828 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 27 June 2012 - 14:39

Δεν έχει σχέση το genre... Υπάρχουν πολλά anime του fantasy, sci-fi genre τα οποία έχουν πολύ πιο δεμένο και ρεαλιστικό - ως προς την ψυχολογία και τις αντιδράσεις των χαρακτήρων - σενάριο.

Νοstalgia goggles are never an excuse.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ την Candy Candy από τα χειρότερα anime. Oύτε καν κοντά ξέρω γω. Όχι όταν υπάρχει αυτό ή αυτό πχ.

#829 Utaku

Utaku

Tuturuu!!!

• Members
  • 166 posts

Posted 27 June 2012 - 14:45

Ενώ το 90% των άνιμε που έχουν να κάνουν με φαντασία,mecha, επιστ. φαντασία κτλ. είναι βγαλμένα απ'τη ζωή;

OMG!!
Το είδες μεγάλη φαντάζομαι ε;
Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για τη σειρά που έχει καρφωθεί στις καρδιές των περισσότερων Ελλήνων που μεγάλωσαν στη δεκαετία του 80.

Συγνώμη για το σαρκασμό, αλλά αυτό το επιχείρημα, για οτιδήποτε οπτικοακουστικό (ταινία, anime, κιν. σχέδια κτλ) δε με καλύπτει καθόλου.
Το λέω και για όποιον προβάλλει τέτοια επιχειρήματα για να πει ότι δεν του αρέσει κάτι.
Οτιδήποτε άλλο το δέχομαι..
Ξέρεις από την αρχή όμως ότι βλέπεις κάτι που έχει προκύψει από τη φαντασία κάποιων ανθρώπων οπότε εκ των πραγμάτων δε θα είναι ρεαλιστικό..

Δε διαφωνώ με όσα λες απλά τη γνώμη μου είπα...Δεν ταιριάζει με τα δικά μου γούστα αυτό είναι όλο...:) Περίμενα κάτι πιο παραμυθένιο απο σειρά που όταν παιζόταν την έβλεπαν παιδιά...Και δεν είπα ποτέ ότι ζήτησα κάτι βγαλμένο απ' τη ζωή ούτε ένα παραμυθένιο τέλος θα ταν...

tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!

#830 filmmusic

filmmusic

Starting...

• Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 27 June 2012 - 14:48

Νοstalgia goggles are never an excuse.

Δεν το πρόβαλα σαν επιχείρημα, αλλά σαν έκπληξη..

Οκ, δεκτό αυτό που λες και για τα άλλα ανιμε.
Η Candy Candy όμως, (ή οποιαδήποτε άλλη σειρά), δεν πρεσβεύει τη ρεαλιστικότητα.
Είναι σκοπός της και στόχος της σειράς να είναι υπερβολικό το σενάριο και οι αντιδράσεις των χαρακτήρων κτλ όπως λες..
Οπότε άλλο να πεις:
Δε μου αρέσει πχ η Λάμψη του Φώσκολου γιατί είναι τραβηγμένο το σενάριο κτλ.
και άλλο να πεις
Δε μου αρέσει η Λάμψη επειδή δε μου αρέσει το ΕΙΔΟΣ.

Η πρώτη πρόταση για μένα είναι μη αποδεκτή, ενώ η δεύτερη είναι δεκτή.

Edited by filmmusic, 27 June 2012 - 14:52.

#831 Utaku

Utaku

Tuturuu!!!

• Members
  • 166 posts

Posted 27 June 2012 - 14:48

ακομα στην αρχη εισαι. βιαζεσαι. εχεις να δεις σειρες που μπρος σε αυτες η Καντυ θα φανταζει αριστουργημα.

Ελπίζω να μαι τυχερή να μη συναντήσω πολλα :P

#832 filmmusic

filmmusic

Starting...

• Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 27 June 2012 - 14:49

Περίμενα κάτι πιο παραμυθένιο απο σειρά που όταν παιζόταν την έβλεπαν παιδιά...

Αυτό ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα.
Περίμενες δηλαδή κάτι ακόμα πιο υπερβολικό;

#833 jimop24

jimop24

Vigilant of The United Mankind

• Members
  • 250 posts

Posted 27 June 2012 - 14:52

Πόσο; :OMG3: :terror2:

8w32.jpg

#834 Utaku

Utaku

Tuturuu!!!

• Members
  • 166 posts

Posted 27 June 2012 - 14:58

Κάτι πιο όμορφο είτε ήταν πιο υπερβολικό είτε πιο ρεαλιστικό...Απλά αυτό...

#835 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 27 June 2012 - 15:04

Δεν το πρόβαλα σαν επιχείρημα, αλλά σαν έκπληξη..

Οκ, δεκτό αυτό που λες και για τα άλλα ανιμε.
Η Candy Candy όμως, (ή οποιαδήποτε άλλη σειρά), δεν πρεσβεύει τη ρεαλιστικότητα.
Είναι σκοπός της και στόχος της σειράς να είναι υπερβολικό το σενάριο και οι αντιδράσεις των χαρακτήρων κτλ όπως λες..
Οπότε άλλο να πεις:
Δε μου αρέσει πχ η Λάμψη του Φώσκολου γιατί είναι τραβηγμένο το σενάριο κτλ.
και άλλο να πεις
Δε μου αρέσει η Λάμψη επειδή δε μου αρέσει το ΕΙΔΟΣ.

Η πρώτη πρόταση για μένα είναι μη αποδεκτή, ενώ η δεύτερη είναι δεκτή.

Μα το να λες ότι κάποιος πρέπει να αγαπήσει την Candy Candy επειδή την είδε μικρός (άσχετα με το τι θα πιστευε αν την έβλεπε τώρα) είναι από μόνο του ένα επιχείρημα και μάλιστα ένα επιχείρημα το οποίο δεν ισχύει.

Όλες οι σειρές όσο και να παρουσιάζουν εν τελη εξιδανικευμένα και ονειρικά κάποια πράγματα πάντα στοχεύουν στο να έχουν πειστικούς χαρακτήρες των οποίων οι πράξεις θα βγάζουν νόημα και θα έχουν έναν ρεαλισμό.Αλλιώς δεν πείθουν. Ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος θα γράψει εν γνώση του έναν άκρως υπερβολικό/ μη ρεαλιστικό χαρακτήρα και το ανάλογο σενάριο είναι επειδή τα χρησιμοποιεί καθαρά και μόνο συμβολικά. Που και πάλι όμως θα πρέπει να διατηρήσει κάποια επαφή με την πραγματικότητα για να μπορεί να γίνει η σύνδεση, και να είναι επιτυχημένη η αλληγορία. Το έχω συναντήσει σπάνια το τελευταίο και η Candy δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.Δεν υπάρχουν καλά και κακά είδη ώστε να μπορείς να αποκλείεις τίτλους με βάση αυτά. Στο οποιοδήποτε είδος θα υπάρχουν τίτλοι οι οποίοι επιτυγχάνουν πλήρως τους στόχους τους οποίους έχουν θέσει και είναι άρτια δουλειά. Θα υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν θα το καταφέρνουν αυτό. Με αυτήν την λογική μια χαρά μπορεί κάποιος να μην καλυφθεί από το σενάριο της Λάμψης, ενώ για παράδειγμα θα τον κάλυπτε η 'Βερα στο Δεξί". :P

#836 Utaku

Utaku

Tuturuu!!!

• Members
  • 166 posts

Posted 27 June 2012 - 15:05

Πόσο; :OMG3: :terror2:

Spoiler:

#837 filmmusic

filmmusic

Starting...

• Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 27 June 2012 - 15:31

Μα το να λες ότι κάποιος πρέπει να αγαπήσει την Candy Candy επειδή την είδε μικρός (άσχετα με το τι θα πιστευε αν την έβλεπε τώρα) είναι από μόνο του ένα επιχείρημα και μάλιστα ένα επιχείρημα το οποίο δεν ισχύει.

μα αυτό εξήγησα από κάτω, ότι δεν το πρόβαλα σαν επιχείρημα.

"για τη σειρά που έχει καρφωθεί στις καρδιές των περισσότερων Ελλήνων που μεγάλωσαν στη δεκαετία του 80."

αυτό με τα bold το έγραψα σαν ένα ας τον πούμε "επιθετικό προσδιορισμό" στη σειρά, και όχι σαν επιχείρημα για το οποίο θα'πρεπε κάποιος να αγαπήσει τη σειρά.

#838 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 June 2012 - 20:23

καλα δεν πειραζει. αφου της αρεσε η Sailor Moon, δινω τοπο στην οργη. :drink:

#839 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

Moe Baby Jorōgumo

• Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 27 June 2012 - 20:33

@filmmusic: Ένας "επιθετικός προσδιορισμός" είναι χαρακτηρισμός, όπως και να τον εκφράσεις.

@Petran: Ε, όχι! Όχι το επιχείρημα του "γίνεται καλύτερο μετά"! Όχι αυτό! Χρησιμοποίησε οτιδήποτε άλλο για να υπερασπιστείς τη σειρά! Αυτό το έχουν κλειδώσει οι fans των μεγάλων shounen! Έχει καταντήσει πια να μην έχει αξία!

Γενικά, πάντως, δεν νομίζω πως είναι ιδιαίτερα σωστό να στηριζόμαστε στη δημοφιλία μιας σειράς ή την παλαιότητά της για να υπερασπιστούμε την καλλιτεχνική της αξία. Το ότι μια σειρά είναι παλιά δε σημαίνει και τίποτα σπουδαίο, στην τελική. Ναι, θα έχει κάπως πεπαλαιωμένα visuals. Φοβερό πρόβλημα! Αν η ιστορία αντέχει στο χρόνο, η σειρά θα λάμψει όπως της αξίζει.

Και από πότε η Sailor Moon είναι τιτανοτεράστιο classic; Μήπως πρέπει κι εμένα να με σύρουν σε στρατόπεδο αναμόρφωσης γούστου για να το εκτιμήσω όσο του άξιζε, ή μήπως φταίει το ότι ήταν ένα από τα πρώτα μου anime και πρέπει να δω ένα σωρό άλλα που, σε σύγκριση με αυτό, θα είναι ανοσιουργήματα; :P

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^

#840 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 28 June 2012 - 14:08

δεν ειπα πως γινεται καλυτερο μετα; τι λες!

οπως και να εχει, μαλλον θα την ειδε με ωτοασπιδες και δεν θα ακουσε την υπεροχη μουσικη του Takeo Watanabe, o oποιος την ειχε χρησιμοποιησει και σε παλιοτερη σειρα.

αλλα τετοιες σειρες δεν τις βλεπαμε μονορουφι, περνουσαν μηνες, ακομα και χρονια μεχρι να τις δουμε ολοκληρωμενες. οποτε λογικο να χαλαρωνει λιγο η συναισθηματικη φορτιση μιας εβδομαδας. πχ λεγαμε "τι θα γινει η Καντυ; τι θα την κανει αυτος ο μεξικανος ο Γκαρσια; θα την πουλησει;' βλεπεις το επομενο επεισοδιο, τσουπ, τελικα καλος ανθρωπος φαινεται. τσαμπα ανυσηχουσα, αι σιχτιρ.