Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2008 - 03:58

Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2008 - 12:32
Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2008 - 12:41
Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2008 - 16:08
Δες λίγο και τα προηγούμενα post.Πωσ τ πηγατε?
Συγκεκριμένα σύμφωνα με κάποιες απαντήσεις που διέρευσσαν σε ένα κινέζικο site υπολογίζω
goi : 67/75 -> 89%
bunpou : 74/91 -> 81% χωρίς τα reading.
listening : 18/23 -> 78% ή 19/23 -> 82% πιστευώ...
εχώ περιέργια να δω πόσο μέσα (ή έξω θα πέσω)
kusa... λίγο στο grammar να πρόσεχα θα είχα περάσει το 85%.
kamaimasen...
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από bigbill: 09 Δεκέμβριος 2008 - 17:04
Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2008 - 17:13
Καταχωρήθηκε 08 Δεκέμβριος 2008 - 19:06
ε δν εχω συνι8ισει οχου..
Ένταξει δεν πείραζει. Πρώτη φορά μπαίνεις σε forum? Θα το συνηθείσεις. Απλά θέλω να σου πω οτί στα forum συνήθως πριν κάνουμε post καλό θα ήταν να διαβάζουμε και τα 4-5 προηγούμενα post . No offense. Ξανά κάνε post , δεν έχω πρόβλημα. Αντιθέτος μιας και έχεις ιαπωνικές ρίζες οπώς λες, θα έχεις και κάτι ενδιαφέρων να ποστάρεις.
Σταματάω εδώ γιατί βγήκα off topic.
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 01:01
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 16:01
Καθώς μαθαίνω ιαπωνικά πολλοί φίλοι μου λένε ‘έλα ρε τι την θέλεις αυτή τη γλώσσα’, ‘που θα σου φανεί χρήσιμη’ κτλ.
Κατέχοντας κάποιο πτυχίο ιαπωνικής γλώσσας που πιστεύεται ότι θα σας ωφελήσει;
Όσες αγγελίες έχω δει τώρα, καμιά δεν ζητάει γνώση ιαπωνικής γλώσσας, οι περισσότερες ζητούν καλά αγγλικά και κάποιες άλλες επιπλέον γαλλικά ή γερμανικά.
Όντος πιστεύεται ότι υπάρχει όφελος έχοντας κάποιο δίπλωμα ιαπωνικής γλώσσας;
*δεν μιλάω για το level 1 μιας και είναι ολοφάνερο ότι με αυτό μπορείς να γίνει άνετα δάσκαλος, αναφέρομαι περισσότερο για τα level 2-4.
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 16:16
Νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα.
Καθώς μαθαίνω ιαπωνικά πολλοί φίλοι μου λένε ‘έλα ρε τι την θέλεις αυτή τη γλώσσα’, ‘που θα σου φανεί χρήσιμη’ κτλ.
Κατέχοντας κάποιο πτυχίο ιαπωνικής γλώσσας που πιστεύεται ότι θα σας ωφελήσει;
Όσες αγγελίες έχω δει τώρα, καμιά δεν ζητάει γνώση ιαπωνικής γλώσσας, οι περισσότερες ζητούν καλά αγγλικά και κάποιες άλλες επιπλέον γαλλικά ή γερμανικά.
Όντος πιστεύεται ότι υπάρχει όφελος έχοντας κάποιο δίπλωμα ιαπωνικής γλώσσας;
*δεν μιλάω για το level 1 μιας και είναι ολοφάνερο ότι με αυτό μπορείς να γίνει άνετα δάσκαλος, αναφέρομαι περισσότερο για τα level 2-4.
Έχω το level 1 και δεν ήξερα ότι μπορώ να γίνω δάσκαλος με αυτό, οπότε σε ευχαριστώ που μου το είπες.
Λοιπόν, από όσο ξέρω το JLPT μπορεί να ζητηθεί από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία. Για παράδειγμα άλλες θέλουν level 1, άλλες level 2 κοκ. Βέβαια στην Ελλάδα τέτοιες είναι λίγες, αν μάλιστα υπάρχουν. Επίσης έχοντας π.χ. ένα level 3 μπορείς να δείξεις σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ότι έχει μια Χ γνώση Ιαπωνικών πράγμα που μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις υποτροφίες. Εγώ π.χ. όταν ζήτησα υποτροφία, είχα level 3 και νομίζω ότι αυτό ήταν ένα +.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 18:11
Για υποτροφίες εννοείτε οτί είναι κάποιο συν, αλλά και πάλι ας πούμε κάποιος με καλή γνώση ιαπωνικών (πες με level 2 και πάνω) δεν είναι και εξασφαλισμένο ότι θα πάρει υποτροφία. Χρειάζετε και καλό πτυχίο με βαθμό για να έχει καλές πιθανότητες, ετσί δεν είναι; (αλλίως πιστεύω πολλοί θα έπερναν το level 2 και θα πίγαιναν)
Απο ότι κατάλαβα άπλα είναι ένα + στο βιογράφικο για κάποιον που θέλει να πλησιάσει προς Ιαπωνία.
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 18:19
-Ωραία!

Για υποτροφίες εννοείτε οτί είναι κάποιο συν, αλλά και πάλι ας πούμε κάποιος με καλή γνώση ιαπωνικών (πες με level 2 και πάνω) δεν είναι και εξασφαλισμένο ότι θα πάρει υποτροφία. Χρειάζετε και καλό πτυχίο με βαθμό, ετσί δεν είναι;
-Κοίταξε, δεν ξέρω πως σκέφτονται για τις υποτροφίες, αλλά ότι έχεις βοηθάει. Υπάρχουν διάφορες υποτροφίες όχι μόνο αυτή του MEXT.
Απο ότι κατάλαβα άπλα είναι ένα + στο βιογράφικο για κάποιον που θέλει να πλησιάζει προς Ιαπωνία.
-Χμμ.. δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο πτυχίο.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 18:24
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 19:33
με το να ξέρω Ιαπωνικά αμέσως σε κάποια ξενοδοχεία
θα ανοίξουν κάποιες πόρτες.
Καταχωρήθηκε 15 Δεκέμβριος 2008 - 20:07
εμένα πάντως θα με βοηθήσει στο θέμα δουλειάς.
με το να ξέρω Ιαπωνικά αμέσως σε κάποια ξενοδοχεία
θα ανοίξουν κάποιες πόρτες.
Σώστο. Δεν το σκέφτηκα. Να αναφέρω οτί φέτος μέχρι τον Δεκέμβριο 55.000 Ιάπωνες τουρίστες επισκεύτικαν τη χώρα μας ενώ το 2007 75.000 (σύμφωνα με έγκυρο δελτίο ειδήσεων).
Επίσης το Σεπτέμβριο που είχα πάει με κρουαζιέρα σε κάποια ελληνικά νησία συμμετύχαν καμιά 50ρια Ιάπωνες και μου έκανε εντύπωση.
Σε tour guide στη Σαντορίνη είχαμε και προβλήματα μετάφρασης καθώς δεν ήξεραν όλοι Αγγλικά και αναγκάστηκε κάποιος από το group να κάνει την μετάφραση στα Ιαπωνικά.
Συνάντησα και έναν υπεύθυνο τουριστικού γραφείου που ξέρει καλά Ιαπωνικά και μου είπε ότι η δουλεία του είναι να φέρνει τουρίστες από Ιαπωνία και έτσι ταξιδεύει συχνά στην Ιαπωνία.
Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2008 - 12:20
Σώστο. Δεν το σκέφτηκα. Να αναφέρω οτί φέτος μέχρι τον Δεκέμβριο 55.000 Ιάπωνες τουρίστες επισκεύτικαν τη χώρα μας ενώ το 2007 75.000 (σύμφωνα με έγκυρο δελτίο ειδήσεων).
Επίσης το Σεπτέμβριο που είχα πάει με κρουαζιέρα σε κάποια ελληνικά νησία συμμετύχαν καμιά 50ρια Ιάπωνες και μου έκανε εντύπωση.
Σε tour guide στη Σαντορίνη είχαμε και προβλήματα μετάφρασης καθώς δεν ήξεραν όλοι Αγγλικά και αναγκάστηκε κάποιος από το group να κάνει την μετάφραση στα Ιαπωνικά.
Συνάντησα και έναν υπεύθυνο τουριστικού γραφείου που ξέρει καλά Ιαπωνικά και μου είπε ότι η δουλεία του είναι να φέρνει τουρίστες από Ιαπωνία και έτσι ταξιδεύει συχνά στην Ιαπωνία.
Μήπως γνωρίζεις πόσοι Έλληνες επισκέπτονται την Ιαπωνία;