Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#961 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 December 2008 - 14:17

Όταν γράφουν με στυλό ή μολύβι, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά, δεν δίνεται τόση σημασία στα τελειώματα. Από κει και πέρα, η γραφή κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει από κάποιου άλλου. Ιδιαίτερα όταν γράφουν βιαστικά, μπορεί οι γραμμές να μην είναι και τόσο ξεκάθαρες.

Πάνω σ' αυτό να προσθέσω κι ένα οπτικό παράδειγμα, για να έχετε μια ιδέα πόσο χάλια είναι τα γράμματα μερικών ιαπώνων.

Το παρακάτω είναι γραμμένο με χειρόγραφη γραμματοσειρά.

Posted Image

Προσπαθήστε λίγο μόνοι σας να μαντέψετε τι kanji βρίσκονται εκεί. Η λύση βρίσκεται στο spoiler.

Spoiler:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#962 Jap Doll

Jap Doll

PrinCesS Hanatsan

• Members
  • 23 posts

Posted 05 December 2008 - 14:49

Εγω περσι εκανα το 4κιου κ τ πιρα κ του χρονου 8α κανς το 3κιου φετοσ δν προλαβα να κανς εγραφι..κ ειμαι κ ετιμι..ευκολα ειναι..μονο τα καντζι ειναι δισκολα..3ερω 105 καντζι ομωσ κ μιλαω τελεια ιαπωνικα.σε σχεση με τουσ ελλινεσ π μα8ενουν αλλα δν μιλανε..ελεοσ..χαχαχαχα..οοοτι να ναι..:orly:

#963 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 05 December 2008 - 14:57

Μπορεί να μιλάς καλά ιαπωνικά ελληνικά δεν βλέπω να ξέρεις να γράφεις.
βάλε το Ελληνικό στο firefox για να στα διορθώνει : https://addons.mozilla.org/el/firefox/browse/type:3

#964 Jap Doll

Jap Doll

PrinCesS Hanatsan

• Members
  • 23 posts

Posted 05 December 2008 - 15:03

ΧΕΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΕΟΣ ΑΓΟΡΙ Μ ΑΠΛΑ ΕΧΟ ΣΗΝΙ8ΙΣΕΙ ΣΤΑ ΓΚΡΕΕΚΓΚΛΙΣΗ Κ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΕ ΕΛΕΟΣ ΔΛΔ..ΠΦΦΦ ...

#965 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 05 December 2008 - 15:05

πρώτα απο όλα είμαι κορτίσι
και δεύτερον...δεν είναι δικαιολογία αυτό που λες...
το να έχεις δυσλεξία είναι δικαιολογία.
το ξέρω γράφεται με Ξ ...στο σχολείο με greeklish γράφεται;

#966 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 05 December 2008 - 15:07

Για ηρεμήστε αμφότερες παρακαλώ...:if:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#967 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 06 December 2008 - 11:39

Εγω περσι εκανα το 4κιου κ τ πιρα κ του χρονου 8α κανς το 3κιου φετοσ δν προλαβα να κανς εγραφι..κ ειμαι κ ετιμι..ευκολα ειναι..μονο τα καντζι ειναι δισκολα..3ερω 105 καντζι ομωσ κ μιλαω τελεια ιαπωνικα.σε σχεση με τουσ ελλινεσ π μα8ενουν αλλα δν μιλανε..ελεοσ..χαχαχαχα..οοοτι να ναι..:orly:

lol! Θα το 3κιου χρειάζεσε περίπου 300 kanji.Αλλα αν ξέρεις να μιλάς άπταιστα (και να ξέρεις και kana) μπορεί και να το περάσεις . Kanji απαιτούνται σε λίγα ερωτήματα(τα περισσότερα έχουν furigana από τι είδα σε παλιά θέματα).
Και το τελευταίο δεν έπιασα. Τι ενοείς οι Έλληνες δεν μιλάνε; Αν κάποιος ξέρει και του δωθεί η ευκαιρία θα μιλήσει. Τι δεν μιλάνε;

#968 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 06 December 2008 - 11:47

:bath: Καλή επιτυχία σε όλους και όλες αύριο!!! :bath:

μετά σερβίρουμε και καφέ παρηγοριάς.... :nanana:

Posted Image

#969 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 06 December 2008 - 23:33

Άντε να πάρουμε και κανένα δίπλωμα. Βαρέθηκα να περιμένω.

#970 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 07 December 2008 - 00:53

Λοιπόν πάω για ύπνο να κάνω δερματάκι και 2kyuu σου 'ρχομαιαιαιαιαι!!!

:gn2:

#971 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 08 December 2008 - 01:20

Πως σας φανηκε το τεστ παιδια?Εγω εδωσα το 4 kyu και μου φανηκε τσιμπημενο το λεξιλογιο και το listening.Η γραμματικη μου φανηκε σχετικα ευκολη...
Intelligence is nothing without wisdom...

#972 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 08 December 2008 - 01:37

Χαλαρά το έχω το 3kyuu. Γενικά πιστευώ οτί ήταν μικρότερης δυσκολίας από αυτά των προηγούμενων ετών που είχα βρει στο internet. Μόνο κατί ύπουλες ερωτήσεις στο grammar και λίγο στην αρχή το listening με δυσκόλευσαν. Μπορώ να πω οτί ήταν πολύ πιο δύσκολο να πάω στη Ζωγραφού lol (με αυτά που έγιναν δεν είχε λεωφορεία, ήμουν κ άφραγκος δεν μπορούσα να πάρω ταξί , στο τσακ έφτασα) πάρα να πάρω το δίπλωμα. Άντε πάμε τώρα και για το... 2kyuu.

*μου κάνε και εντύπωση οτί μαθαίνουν (ή προσπαθούν) και πολλά παιδιά τη γλώσσα κάτι που δεν το περίμενα ήταν για το 4Κ γύρω στα 180. Αν και ο αριθμός μειώνετε εκθετικά στα υψηλώτερα επίπεδα (110 για το 3 ,30 για το 2), είναι μεγαλό το ενδιαφέρων βλέπω.

Edited by bigbill, 08 December 2008 - 01:48.

#973 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 08 December 2008 - 02:13

Εμάς στο 2 μας χαντάκωσε στο listening το γεγονός ότι ήμασταν στο αμφιθέατρο και η ακουστική ήταν αίσχος! Οι εικόνες πήγαν στα κουτουρού έτσι! Ευτυχώς το 2ο κομμάτι ήταν πολύ εύκολο και κάτι σώσαμε! Αλλά γμτ βασιζόμουν πολύ στο listening και έπαιξε βλακεία! Αν το πέρασα με την πρώτη η δασκάλα μου μου έταξε να μου φτιάξει Okonomiyaki! Γι αυτό και μόνο ελπίζω να το πέρασα!

#974 Steiner_Zidane

Steiner_Zidane

Anime Freak

• Members
  • 319 posts

Posted 08 December 2008 - 02:15

Πως σας φανηκε το τεστ παιδια?Εγω εδωσα το 4 kyu και μου φανηκε τσιμπημενο το λεξιλογιο και το listening.Η γραμματικη μου φανηκε σχετικα ευκολη...

Κι εγώ το 4kyu έδωσα. Τα θέματα μου άφηναν ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα έτη, δεν είχαμε ευτυχώς καμιά έκπληξη. Α, και γέλασα όταν για ΑΚΟΜΑ μια φορά μας βάζουν στο listening να ξεχωρίσουμε το "youka" με το "yokka", αλλά αυτή τη φορά λένε και "μα το yo..ka πριν το "mikka", χαχαχα.
Posted Image

#975 DeathGuard

DeathGuard

Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

• Members
  • 207 posts

Posted 08 December 2008 - 03:13

χαχα ναι!!Ειναι η στανταρ ερωτηση στο listening του 4 kyu χαχαχα!Καλα η ακουστικη στα αμφιθέατρα οντως χαλι μαυρο....
Intelligence is nothing without wisdom...