Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#946 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2008 - 21:03

Άντε λιγότερο από μια εβδομάδα έμεινε για τις εξετάσεις! Γιατί δε με έχει πιάσει καθόλου άγχος;;; Με βλέπω να το τρώω όλο στη μάπα την τελευταία μέρα! Αν τελικά περάσω το 2kyuu με το μηδαμινό διάβασμα που έχω ρίξει τότε πρέπει να ήμουν Γιαπωνέζα στην προηγούμενη ζωή μου!

#947 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2008 - 21:11

......το 2 είναι πολύ δύσκολο είδα άτομα να αποτυγχάνουν ενώ ήταν δεδομένο ότι θα το πάρουν.... δεν σου λέω να πανικοβληθείς αλλά κάνε μια εξάσκηση στην ανάγνωση γιατί συνήθως λένε ότι δεν προλαβαίνουν να απαντήσουν μέσα στο καθορισμένο χρονικό διάστημα...
εγώ πάλι...και σήμερα δεν άνοιξα βιβλιο...fucking overconfident....και θα κοπώ να το δεις.

#948 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2008 - 21:57

Ναι το ξέρω, το μέγεθος των κειμένων είναι που τρώει πολλούς. Ευτυχώς εγώ ακόμα και στα ιαπωνικά διαβάζω σχετικά γρήγορα. Στην ανάγκη απαντάω στην τύχη! Εκεί θα κολλήσουμε; 10 ερωτήσεις είναι τα μεγάλα κείμενα. Αν τ' άλλα είναι σωστά... :P Και ήδη εξασκούμαι κάθε μέρα διαβάζοντας μπλογκ ιαπώνων ηθοποιών (I feel like a stalker lol).
Νταξ το 4 είναι πολύ εύκολο. Δε νομίζω να έχεις πολύ πρόβλημα να το περάσεις!

#949 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Δεκέμβριος 2008 - 22:28

ωραία βρες μου το βλογκ του oguri shun και του eita lol

#950 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2008 - 18:31

Λοιπον καλη επιτυχια για τις εξετασεις και εκτος απο αυτο μηπως ξερει κανεις να μου προτεινει κανα καλο λεξικο για ιαπωνικα????
Τωρα για ελληνο- ή αγγλο- δεν εχω ιδεα

#951 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Δεκέμβριος 2008 - 20:39

μηπως ξερει κανεις να μου προτεινει κανα καλο λεξικο για ιαπωνικα????
Τωρα για ελληνο- ή αγγλο- δεν εχω ιδεα

WaKan Project Website - Download
WWWJDIC: Word Search

#952 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2008 - 18:35

eευχαριστω αλλα εννοω για βιβλιο.δεν ειναι καλυτερο απο τα webdictionaries?

#953 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2008 - 18:44

Δοκίμασε και αυτό.

Denshi Jisho - Online Japanese dictionary

Τα online είναι τζάμπα και το τζάμπα is always better:hehehe:

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#954 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2008 - 19:19

Ξερει κανεις να μου πει που θα βρω κανενα καλο (και τζαμπα) προγραμμα σαν λεξικο για Kanji;

Εχω βρει ενα αλλα δεν ειναι και τοσο βολικο, χωρια που ειναι trial και πεταει ολο μηνυματα "αγορασε" και "κανε register". T_T

On another note...

Βρηκα ενα παιχνιδι για το DS που επιχειρει να σε μαθει ιαπωνικα. "My japanese coach" το λενε, αν καποιος το εχει δοκιμασει ας μου πει τη γνωμη του.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Korkofilaki: 03 Δεκέμβριος 2008 - 19:24

#955 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Δεκέμβριος 2008 - 21:49

Ξερει κανεις να μου πει που θα βρω κανενα καλο (και τζαμπα) προγραμμα σαν λεξικο για Kanji;

JISHOP kanji dictionary
Με λίγο ψάξιμο μπορείς να το βρεις και σπασμένο

Επίσης βρήκα και παλιά θέματα εξετάσεων (από το 1991) με τις απαντήσεις
http://www.51gzw.com/
(Kusa τα βρήκα μόλις μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις, να δω πόσα θα προλάβω να κάνω μην πάνε και τσάμπα).

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 04 Δεκέμβριος 2008 - 14:15
double post

#956 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 10:27

Βρηκα ενα παιχνιδι για το DS που επιχειρει να σε μαθει ιαπωνικα. "My japanese coach" το λενε, αν καποιος το εχει δοκιμασει ας μου πει τη γνωμη του.

Είναι αρκετά καλό για αρχάριους. Δεν ξέρω πόσο μακρία πάει η εκμάθηση, αλλά τα hiragana μπορείς να τα μάθεις αρκετά καλά με αυτό το πρόγραμμα.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#957 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 11:47

Μία ερωτησούλα για τους γνώστες... :hmmm:
Όταν γράφει κάποιος ιαπωνικά, ισχύει αυτό που στο ελληνικό, αγγλικό αλφάβητο κ.ο.κ. αποκαλούμε ''τα γράμματά σου/μου'', δηλαδή η προσωπική version του καθενός?
Ξέρω άκυρο, αλλά υφίστανται (λέω εγώ τώρα) πλάγια γράμματα? :blurah5:
Όταν γράφω hiragana, χωρίς να γνωρίζω τη γλώσσα φυσικά, τα (ιδεο)γράμματα μου είναι κάπως... σαν τον πύργο της Πίζας (σαν να λεμε πως γέρνουν δραματικά).
By the way,τα αγγλοελληνικά γράμματά μου είναι καλλιγραφικά.

Αν κατάλαβα καλά, ρωτάς αν οι Ιάπωνες έχει ο καθένας τον δικό του γραφικό χαρακτήρα, ή γράφουν όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Η ιαπωνική γραφή ακολουθεί κάποιους κανόνες. Το κάθε γράμμα, και το κάθε κάντζι γράφεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, και έναν συγκεκριμένο αριθμό γραμμών. Ιδιαίτερα στη γραφή με πινέλο, πρέπει να δίνεται προσοχή και στα τελειώματα.
Posted Image
Όταν γράφουν με στυλό ή μολύβι, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά, δεν δίνεται τόση σημασία στα τελειώματα. Από κει και πέρα, η γραφή κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει από κάποιου άλλου. Ιδιαίτερα όταν γράφουν βιαστικά, μπορεί οι γραμμές να μην είναι και τόσο ξεκάθαρες.

Εγώ χρησιμοποιώ και σαν λεξικό το
NJStar Japanese WP 4.33 - Editor, Euc, Foreign Language, Japanese, Language
Είναι δωρεάν, και ελάχιστα ενοχλητικό, αφού αρκεί κάθε φορά που ξεκινάει να σβήσεις ένα κείμενο που έχει σαν δείγμα. Γράφει με romanji (δηλαδή με λατινικούς χαρακτήρες) και σου δίνει το αντίστοιχο σε χιραγκάνα, κατακάνα και κάντζι. Αν αφήσεις λίγο το ποντίκι πάνω σε κάθε επιλογή, εμφανίζεται και η σημασία της λέξης. Νομίζω είναι αρκετά εύχρηστο.

Καλή επιτυχία σε όσους δίνουν την Κυριακή!
Mina, gambatte kudasai!!!

#958 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 12:04

εγώ δουλεύω με αυτό
http://www.kanjisite.com/index.html

#959 Jap Doll

Jap Doll

PrinCesS Hanatsan

• Members
  • 23 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 13:25

em konichiwa..eimai ellinoiapwneza..tora brika t site vevea t ixera apla barimoun na kanw sign up lol..em ime 16 xronia ellada k episis milao teleia iapwnika..mono stn grafi exo prob k kanw me mia fili ti mamas m iapwnika..8a 8ela pl na m peite an exete paei i 8a 8elate na ma8ete..
i iapwnia dn ine mono t manga opos eipe enas filos mas edo lol..huhu^^
tcp dn xr dn exo idea na xrisimopio edo t forum g auto opios epi8imei na m apantisei as me kanei add st msn m p ine kafrilobebe@hotmail.com :):wooi2:

#960 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Δεκέμβριος 2008 - 13:40

tcp dn xr dn exo idea na xrisimopio edo t forum g auto opios epi8imei na m apantisei as me kanei add st msn m p ine kafrilobebe@hotmail.com :):wooi2:

Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας, ευχόμαστε καλή διαμονή.
Για περισσότερες πληροφορίες για το φόρουμ και τον τρόπο (κατα)χρήσης το, μπορείς να κοιτάξεις εδώ
http://www.anime.gr/forums/%CA%E1%ED%FC%ED%E5%F2-%EA%E1%E9-%C1%ED%E1%EA%EF%E9%ED%FE%F3%E5%E9%F2/918-%CA%C1%CD%CF%CD%C5%D3-%CB%C5%C9%D4%CF%D5%D1%C3%C9%C1%D3-%D4%CF%D5-forum.html
Αν θέλεις να μας πεις και άλλα πράγματα για σένα, κάνε ένα ποστ εδώ
http://www.anime.gr/forums/off-topic/3119-%5Bnew-member-section%5D-few-words-about-yourself.html
Μόνο να σε ενημερώσουμε εξαρχής ότι τα greeklish απαγορεύονται, για αυτό αν μπορείς διώρθοσε τα ποστ σου (πατώντας το κουμπάκι edit Που υπάρχει σε καθένα από αυτά)