Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Wotaku ni Koi wa Muzukashii | Love Is Hard for Otaku

comedy romance A-1 Pictures spring 2018

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Απρίλιος 2018 - 17:18

wotakoi.jpg

 

MAL // Anime News Network // AniDB

 

 

 

H Momose Narumi μετά από έναν δύσκολο χωρισμό, αποφασίζει να αλλάξει εταιρεία έχοντας ως στόχο να μην αφήσει κανέναν να μάθει το κρυφό της μυστικό, δηλαδή ότι είναι otaku. Τα σχέδια της όμως καταστρέφονται άμεσα όταν λίγα λεπτά μετά την περιήγηση της στο νέο της χώρο εργασίας συναντάει τον Nifuji Hirotaka, πρώην παιδικό της φίλο, ο οποίος χωρίς να το πολυσκεφτεί αποκαλύπτει το κρυφό της χόμπι.

 

Παρά την αρχική απόγνωση που εκφράζει, η αποκάλυψη αυτή δρα θετικά αφού όχι μόνο λόγω αυτού η Narumi ανακαλύπτει ότι η συνάδελφος της έχει την ίδια ασχολία αλλά και γιατί η φιλία της με τον Nifuji αναζωπυρώνεται. Η ίδια δηλώνει πως δε θέλει σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει σχέση με otaku, όμως μετά από αρκετές απογευματινές συναντήσεις μετά το τέλος της εργασίας τους ο Hirotaka αποκαλύπτει τα συναισθήματα του και οι δυο τους καταλήγουν να γίνουν ζευγάρι. Οι σχέσεις όμως είναι δύσκολες για τους otaku, όπως δηλώνει ο τίτλος της σειράς, και τα επεισόδια ακολουθούν αστείες στιγμές από την καθημερινότητα τους.

 

Dead_Fish_Wotaku_ni_Koi_wa_Muzukashii_01

 

 

To manga της Fujita πρωτοδημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για fanart pixiv και από εκεί επιλέχθηκε για την ηλεκτρονική περιοδικό για manga του pixiv, το Comic Pool λόγω της δημοτικότητας του. Τελικά το manga απέκτησε την πρώτη του έντυπη μορφή το 2015 μέσω της εκδοτικής Ichijinsha. Οι τόμοι του εμφανίζονται συχνά στη λίστα του Oricon ενώ ο 2ος και ο 4ος τόμος είχαν καταλάβει την πρώτη θέση στη λίστα στη πρώτη εβδομάδα εβδομάδα κυκλοφορίας τους.

 

Το 2016 το manga ήταν πρώτο στη λίστα του Kono Manga ga Sugoi! ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα Zenkoku Shotenin ga Eranda Osusume Comic του 2017, μια λίστα που διαμορφώνεται μέσω των προτάσεων των βιβλιοπωλών. Προτάθηκε στα 41α βραβεία της Kodansha στην Γενική Κατηγορία και τον Σεπτέμβριο του 2017 κέρδισε το βραβείο στην Γενική Κατηγορία Web Manga.

 

Dead_Fish_Wotaku_ni_Koi_wa_Muzukashii_02

 

 

Τη μεταφορά του ανέλαβε το studio Α-1, ενώ ο Yoshimasa Hirotake (Wagnaria, Kaleido Star) έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, τη σύνθεση αλλά και τα κείμενα της σειράς αποτελώντας μόνος του τη μισή ομάδα πίσω από το anime. Για το δίδυμο των πρωταγωνιστών επιλέχθηκαν για να χαρίσουν τις φωνές τους δύο σχετικά νέοι ηθοποιοί, η Arisa Date και ο Kent Ito οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά με τους χαρακτήρες ενώ στο ζευγάρι που συνοδεύει τους πρωταγωνιστές συναντάμε τους βετεράνους πλέον Tomokazu Sugita και Sawashiro Miyuki οι οποίοι δε χρειάζονται συστάσεις. Έχει ανακοινωθεί ήδη ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί στα 11 επεισόδια.

 

Τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς ήταν αρκετά ανάλαφρα με μπόλικες δόσεις κωμωδίας ενώ οι ηθοποιοί φαίνεται να έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι η σειρά έχει τα φόντα να καταλήξει με το καιρό στις κλασσικές προτάσεις για comedy, romance ενώ το γεγονός ότι το ζευγάρι δημιουργήθηκε ήδη στα δύο πρώτα επεισόδια αλλά και ότι πρόκειται για ενήλικες χαρακτήρες γλιτώνει τη σειρά από βασανιστικές παρεξηγήσεις που βγάζουν την πίστη στον θεατή στο ρομαντικό κομμάτι.


ySss0UF.jpg


#2 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2018 - 18:21

Πολύ χαριτωμένη και ανάλαφρη σειρά, την ευχαριστήθηκα από την αρχή μέχρι το τέλος καθώς έλλειπαν δραματικές παρεξηγήσεις και η σχέση των πρωταγωνιστών ξεκίνησε πολύ νωρίς οπότε ό,τι βλέπαμε στη συνέχεια έχτιζε απλώς τον δεσμό τους. Πολύ καλό και το συμπρωταγωνιστικό ζευγάρι αλλά και ο αδερφός του Nifuji που προστέθηκε αργότερα σαν δευτερεύον χαρακτήρας, θα ήθελα να δω και περισσότερο πώς θα εξελισσόταν το δικό του pairing δυστυχώς είδαμε μόνο την αρχή. Είχε πετυχημένα αστεία χωρίς να επαναλαμβάνεται ιδιαίτερα, όπως και αρκετές αναφορές σε άλλες σειρές και ήταν και κάπως αναζωογονητικό να βλέπεις και ενήλικες εργαζόμενους σε τέτοιο setting όπως και ότι ο καθένας τους είχε διαφορετικά ενδιαφέροντα, σε αυτό το κομμάτι μου θύμισε λίγο τη δυναμική που είχαν οι χαρακτήρες στο Genshiken ως ένα βαθμό. Πολύ κρίμα που ήταν μόνο 11 επεισόδια, ελπίζω πραγματικά να πάρει το πράσινο φως και για μια 2η σεζόν.


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: comedy, romance, A-1 Pictures, spring 2018