Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Atom: The Beginning

Atom Tezuka 2017 sci-fi

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2017 - 18:00

Atom : The Beginning

 

atom-baru.jpg

 

Type: TV

Genres: seinen, mecha, sci-fi, action

Studio: Production I.G

Episodes: 12

 

Ίσως απ'τα πιο ενδιαφέροντα anime της season με λίγη νοσταλγία και με μία ματιά εκσυχρονισμού. 

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα prequel ή πιθανότατα spin-off (όπως το θεωρήσει κανείς) του γνωστού και φημισμένου σε όλους μας Astro boy, του Osamu Tezuka. Ωστόσο ακόμα για όσους δεν έχουν κάποια σχέση με το concept του αστρόπαιδου μπορούν ευχάριστα να το παρακολουθήσουν. Προσωπικά χαίρομαι που βγαίνουν και τέτοιες σειρές ακόμα και μετά τον θάνατο του δημιουργού τους και έχουν και καλό αποτέλεσμα. + μπόνους που κράτησαν τα κλασικά retro πλέον designs της εποχής εκείνης με μία φρεσκάδα κιας έχουμε 2017.

 

 

J8PClU1.jpg

 

 

Κρίνοντας από τα πρώτα επεισόδια, περιτριγυρίζεται από τους δύο βασικούς μας χαρακτήρες τον Hiroshi και τον Umataro με μία nerdoπροσέγγιση στον τομέα της ρομποτικής για τη δημιουργία ενός ρομπότ με προδιαγραφές υπερήρωα. Ωστόσο είναι οι κλασικοί από μια άποψη υποτιμημένοι και πιθανόν όχι και οι καλύτεροι τεχνίτες αλλά με υψηλές προσδοκίες και στόχους, μπαίνοντας θεαματικά στον κόσμο της τεχνολογίας και της επιστήμης  (παρέα με όλες τις γκάφες τους XD) σε μία εποχή όπου τα ρομπότ όλο και αυξάνονται και βελτιώνονται. Πιάνοντας τον τομέα της τεχνολογίας και του autoματισμού με έντονο το κωμικό στοιχείο σε συνδυασμό με το μυστήριο και την δράση, σε μία παράλληλη κοινωνική αλλά και shounen κατάστασης, είναι μια σειρά που σίγουρα σε προσηλώνει μετά τα πρώτα λεπτά κιόλας. Προτείνεται ανεπιφύλακτα ! (χώρις να θέλω να πω λεπτομέρειες και αρχίσω τα σποιλς). XD 

 

 

Casting

 

Nakamura, Yuuichi as Tenma, Umatarou

Terashima, Takuma as Dr. Ochanomizu

Inoue, Yuuki as A106

Hige Oyaji --

Honma, Joutarou --

Sakurai, Takahiro as Tsutsumi, Moriya

Komatsu, Mikako as Tsutsumi, Motoko

 

 

Youtube Video


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 11 Ιούνιος 2017 - 23:14

フカフカ

#2 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2017 - 19:28

Δεν ξεκίνησα πολλές από αυτή τη σεζόν και οι περισσότερες ήταν sequel, οπότε θέλοντας να πιάσω κάτι από τις "νέες" κατέληξα στο Atom πριν ολοκληρωθεί, όσο νέο μπορεί να θεωρηθεί κάτι που είναι prequel του Astro μιας και πάνω κάτω έχεις μια ιδέα για το τι θα είναι. Δεν μετάνιωσα καθόλου που την ξεκίνησα. Παρότι δεν μπορείς να πεις ότι είναι ό,τι πιο πρωτότυπο έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, είναι από αυτές τις σειρές που τις βλέπεις και ξεχνιέσαι χωρίς να κοιτάς πόση ώρα έχει ακόμη να τελειώσει το επεισόδιο και γενικά μου αρέσει η δυναμική του cast. Λίγο λυπηρό βέβαια να βλέπεις την ενέργεια και τη θετικότητα του Umetaro συγκριτικά με την προσωπικότητα του ενήλικου εαυτού του.Επίσης λατρεύω το opening.

 

Ghost Prince, αν θέλεις βάλε και μία δύο εικόνες μέσα από τη σειρά ενδιάμεσα στο opening post.


ySss0UF.jpg


#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2017 - 21:55

To OP όντος είναι τέλειο, δεν ξέρω πόσες φορές το έχω ακούσει XD 

 

Spoiler:

 

Συμφωνώ περί πρωτοτυπίας αν και λογικό αν σκεφτούμε και πόσο "παλιό" και χρησιμοποιημένο σε διάφορες εκδοχές είναι το όλο concept,  ωστόσο παραμένει και έχει κάτι ξεχωριστό που δεν θα λεγα ότι το βλέπεις συχνά τελευταία,  όπως κι αντίστοιχες τέτοιες προσπάθειες που βλέπαμε απ'τα παλιά όπως gatchaman ή Yatterman κ.α. 

 

Πολύ συμπαθητικοί χαρακτήρες όλοι τους γενικά και το όλο κλίμα της σειράς και περνά όντος πολύ ευχάριστα η ώρα σε κάθε επεισόδιο, είχα να νιώσω έτσι με άνιμε αρκετό καιρό προσωπικά. 


フカフカ

#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2017 - 22:11

Βασικά είναι αυτό το τελευταίο που λες που πλέον κι εγώ οπότε βρίσκω κάτι που το βλέπω άνετα και ευχαριστιέμαι απόλυτα που το βλέπω χωρίς να νιώθω έστω και λίγο ότι γίνεται από αγγαρεία το νιώθω λίγο σαν θαύμα γιατί γίνεται σπάνια σε σχέση με παλιά. Αυτή τη σεζόν είναι το Atom και το Bahamut.

Προσωπικά δε με ενοχλούν ιδιαίτερα τα κλισέ αν μία σειρά έχει ενέργεια και συμπαθητικό cast. Στο Atom δε θα έλεγε ότι δεν σκέφτηκα σε κανένα σημείο ότι έχει κλισέ πράγματα αλλά μέχρι τώρα δε με έχει αφήσει να βαρεθώ οπότε το πάμε καλά.

Το opening βασικά είναι το μόνο που δεν προσπερνάω σε αυτή τη σεζόν, είναι και πολύ όμορφο αισθητικά, μου αρέσει να το βλέπω.

ySss0UF.jpg


#5 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιούνιος 2017 - 23:35

Έχω δει τα 1-4 επεισόδια και περιμένω το όγδοο καθώς λέω να το πάω ανά τετράδες. Δεν έχω ιδέα από Άστρο Μπόι πέρα από το όνομα, οπότε μπήκα στο σόου χωρίς να ξέρω τίποτα, και σε καλό να μου βγει.

 

Το απέρριτο καστ εκλύει μια ζεστασιά που με κάνει να αδυνατώ να τους αντιπαθήσω, αν και δεν έχουν τίποτα το αξιόλογο, εκτός από τον Umataro ίσως, που τον έχω πάρει με καλή ματιά. Μου αρέσει πολύ ο σχεδιασμός των χαρακτήρων. Μου θυμίζουν την φράση του Όσκαρ Γουάιλτ ότι οι μορφωμένοι άνθρωποι είναι όλο μύτη, ή μέτωπο ή ρυτίδες από την πολύ σκέψη. Βέβαια αυτό παύει να ισχύει όταν μιλάμε για τους θυληκούς χαρακτήρες, όπου είναι η μια πιο όμορφη από την άλλη. Και τώρα που το λέω, είχα καιρό να δω σούπερ σέξι άνιμε ηρωίδα, χωρίς να προσβάλει την αισθητική μου. Χαλαρά σε τοπ hot λίστες. Κρίμα που περιορίζεται σε διακοσμιτική μασκότ μέχρι στιγμής.

 

Πολλά κλισέ ρε παιδί μου. Βέβαια, τα περισσότερα ξεκίνησαν από αυτό, όμως από την στιγμή που τα έχω ξαναδεί δεν μπορώ παρά να βαριέμαι. Μου άρεσε το τρίτο επεισόδιο, όπου τεχνολογία και εμπειρική μέθοδος χρειάστηκε να συνεργαστούν ώστε να λύσουν την υπόθεση της εξαφάνησης του σκύλου ρομπότ.

 

Δεν θυμάμαι από τότε που ξεκίνησα να βλέπω άνιμε αν έχω ξαναπετύχει τόσο καλή σεζόν όσον αφορά τα shonen. Απίστευτη.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από TheGunsmasha: 08 Ιούνιος 2017 - 23:35

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2017 - 07:30

Αν και το Atom πέφτει σε αυτή την κατηγορία, προτιμώ και γενικότερα όταν οι χαρακτήρες έχουν κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου τους τονισμένο μου φαίνονται πολύ πιο όμορφοι από ό,τι το κάθε bishonen και bishoujo που έχει ίδια φάτσα αλλά διαφορετικά μαλλιά και χρώμα ματιών από το bishonen/bishojo που στέκεται δίπλα της αλλά δυστυχώς συνήθως και-όχι-πάντα το βρίσκεις σε σειρές με κάπως πιο ρεαλιστικό σχέδιο. Σε αντίθεση η Motoko είναι όντως πραγματικά πολύ όμορφη γιατί σε αντίθεση με άλλες σειρές δεν υπερβάλουν σε πράγματα επάνω της, είναι ωραία και σέξι και απλώς το ξέρεις. Μοναδικό cringe ίσως η αδερφή του Ochanomizu και το loli θέμα της, χωρίς να αντιπαθώ την ίδια αν και σε σχέση με τους υπόλοιπους τη βρίσκω λίγο αδιάφορη.


ySss0UF.jpg


#7 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2017 - 12:05

5-8:

Spoiler:

 

To έργο μέχρι στιγμής, έχει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, όμως παγιδεύεται από κλισέ, όπως θα έλεγε μια ψυχή. Κάτι σημαντικό προς τιμήν του, είναι η προσβατότητα του σε κάποιον που δεν είναι σχετικός με το προιόν. Από τα άνιμε που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει να δοκιμάσει και να κάνει μια αρχή στο χόμπι μας.

 

Κάτι για τον σχεδιασμό των χαρακτήρων:

Spoiler:


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2017 - 13:13

Ωραία η παρατήρηση για τις γραμμές των χαρακτήρων αναλογικά με τις προσωπικότητες τους. Να συμπληρώσω ότι και η παλέτα που χρησιμοποιούν είναι πολύ χαλαρωτική στο μάτι. Νομίζω αυτά φαίνονται και πολύ πιο έντονα και στο opening που είναι πραγματικά πολύ προσεγμένο, ακόμα και το τρέξιμο συνάδει με τον χαρακτήρα τους και μου αρέσει και πολύ η κάμερα που χρησιμοποιούν στις σκηνές της αρένας. Ελπίζω να μας φυλάνε κάτι ανάλογο για τη συνέχεια, όταν πιθανότατα ο Atom θα μπει περισσότερο στο παιχνίδι σαν μονομάχος καθώς θα προετοιμάζεται για τη μάχη με τον Mars. 

 

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αντιμετώπισε την κατάσταση το Atom, ταίριαζε με όλο αυτό που πήγαιναν να χτίσουν αλλά και με ό,τι είχε δείξει ως τώρα και είχε και κάποιο ενδιαφέρον. Δεδομένου ότι είδαμε αρκετούς διαφορετικούς τύπους ρομπότ και στο επεισόδιο και στην παρέλαση που είχαν και κάποια ήταν και πιο παλιάς τεχνολογίας δεν μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε ποικιλομορφία στο έδαφος και φαντάζομαι ότι σαν σόου θα έπρεπε να αλλάζει διαρκώς, οπότε ας υποθέσουμε ότι δεν γινόταν λόγου κόστους. Αυτό μου άρεζε πολύ στο Build Fighters που σε κάθε μάχη ήταν random το τερέν και μπορούσε να δώσει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στον παίκτη αλλά εκεί υποτίθεται ήταν και ολογράμματα σε πίστες πολύ μικρής κλίμακας οπότε έβγαζε και περισσότερο νόημα.

 

 

Νομίζω ότι τώρα ουσιαστικά αρχίζουμε και μπαίνουμε στο ψητό, όχι ότι παραπονιέμαι για τις προηγούμενες ιστορίες και δεν έχει και πρόβλημα με τα αυτοτελή, και ψιλοστεναχωριέμαι γιατί έχουμε περάσει ήδη τα μισά επεισόδια της σειράς και βλέπω να μένουμε στα κρύα του λουτρού.Πάντως τη δουλειά της την έκανε, με έβαλε στο τρυπάκι όχι μόνο να θέλω να διαβάσω το δικό της αντίστοιχο manga αν υπάρχει μεταφρασμένο αλλά να διαβάσω και το κλασικό του Tezuka για το οποίο ως τώρα είχε μια γενική ιδέα, από αποσπάσματα, τη CGI ταινία και το wiki.

 

Επίσης Motoko όχι Mokoto.Θα προσεύχεσαι λάθος και δε θα βγει το ship.


ySss0UF.jpg


#9 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2017 - 15:00

Έλπιζα ότι θα βγει καλό αλλά κάπου ανάμεσα στις αλληλοαρπαγές μυτών και την αναζήτηση της καρδιάς του ρομποτ, σκούριασε και το εγκατέλειψα στη μάντρα.



#10 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2017 - 16:27

Επεισόδιο 11.

Spoiler:


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#11 MariaD

MariaD

    Starting...

  • Banned
  • 26 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιούλιος 2017 - 10:59

μετριο



#12 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2017 - 09:56

Φινάλε.

Spoiler:


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#13 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούλιος 2017 - 16:57

Spoiler:

ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Atom, Tezuka, 2017, sci-fi