πιστευω πως ενας απο τους λογους για τους οποιους ο κατοχος ενος DN δεν μπορουσε να παει ουτε στον παραδεισο ουτε στην κολαση ειναι οτι η ιδια η υπαρξη του DN στον κοσμο των ανθρωπων αποτελει μια στρεβλωση της κανονικοτητας. Η απολυτη δυναμη την οποια προσφερει μεταμορφωνει τον χαρακτηρα του ατομου σε κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο το οποιο προοριζοταν να γινει.
Αποδειξη αποτελει η αλλαγη στην προσωπικοτητα του Light με και χωρις το DN. Ηταν οι ακρως αντιθετες οψεις του ιδιου νομισματος. Ως εκ τουτου δεν μπορεις να στειλεις στον παραδεισο η στην κολαση ενα πλασμα το οποιο δεχτει την επιρροη ενος ανωτερου απο τις δυναμεις του αντικειμενου (περιπου οπως το temporary insanity των δικαστηριων η η παραποιηση της διαδικασιας απο τις αρχες)
Το ερωτημα ειναι: με την λογικη αυτη μηπως οταν ο ryuk λεει οτι ο χρηστης του DN θα περασει στην ανυπαρξια δεν εννοει το συνολο της ψυχης του Light αλλα οτι ο Light με το DN θα σταματησει να υπαρχει και θα κριθει ως Light στην ηλικια των 17 ετων?? Περιπου οπως οι χρηστες DN χανουν τις αναμνησεις τους αφου το απαρνηθουν.....
Ισως παλι το ψειριζω υπερβολικα
Όχι, όχι, καλά το πας! Κι εμένα μου αρέσει να τα ψυρίζω αυτά. Άλλωστε όλο το anime έχει τόσες βαθύτερες έννοιες που σε κάποιες φάσεις δεν προλάβαινα να κατανοήσω... Μέχρι και με τους Ελληνικούς υπότιτλους, πατούσα το pause μερικές φορές γιατί έτρωγα φλασιές και μου έπεφτε το σαγόνι στο πάτωμα!
Αυτό που λες πως κάνει παρέμβαση ένα ανώτερο ων είναι πολύ σωστό. Για σκεφτείτε για παράδειγμα, αν ο Light δεν συναντούσε ποτέ τον Ryuk πως θα ήταν ο χαρακτήρας του; Δεν του άλλαξε όλη τη μοίρα;
Επίσης και το άλλο που λες πως το ίδιο το βιβλίο, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να βρίσκεται στον κόσμο των θνητών. Ο Ryuk δεν είχε επιπτώσεις από τους ανωτέρους του για όλο αυτό το σκηνικό;
Δηλαδή με λίγα λόγια, δεν υπήρχε ίσως μία νοητή γραμμή ισορροπίας μεταξύ των δύο κόσμων;