Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Shigatsu wa Kimi no Uso | April is your Lie

Fall 2014 Noitamina Shounen A-1 Pictures 1x episodes Music

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιούνιος 2014 - 00:32

 tumblr_n2uudtONuL1rwfbxyo1_500.gif

 

a960a98f-1a55-4983-98da-3fe3ef645235.jpg

Μετά το Terror in Tokyo ένα από τα επόμενα project που θα υπάγονται και στο Νoitamina Βlock είναι το - βραβευμένο την προηγούμενη χρονιά με το Kodansha award στην κατηγορία shounen - oμώνυμο manga του Arakawa Naoshi.  To animation έχει αναλάβει το Studio A-1 Pictures με τον Ishiguro Kyouhei να κάνει και αυτός το ντεμπούτο του στην σκηνοθεσία (πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι τώρα τελευταία), Ο Yoshioka Takao έχει αναλάβει την σύνθεση της σειράς ενώ η Aikyou Yukiko την επιμέλεια του animation και τον σχεδιασμό των χαρακτήρων.  Τον τομέα της μουσικής θα αναλάβει ο Υokoyama Takaru.

tumblr_n2uudtONuL1rwfbxyo2_250.gif  tumblr_n2uudtONuL1rwfbxyo7_250.gif   tumblr_n2uudtONuL1rwfbxyo3_250.gif

Στην ιστορία μας πρωταωνιστεί ένα νεαρό αγόρι ο Arima Kosei ο οποίος είναι αυτό που λέμε παιδί θαύμα στην μουσική. Με την δεξιοτεχνία του στο πιάνο καταφέρνει και κερδίζει τον έναν διαγωνισμό μετά τον άλλο και ένα λαμπρό μέλλον στην μουσική φαίνεται να είναι στα πόδια του. Μετά τον θάνατο της μητέρας του όμως η οποία είναι και η δασκάλα του , κλονίζεται και δεν μπορεί να ακούσει τον ήχο από το πιάνο του παρά το γεγονός ότι η ακοή του φαίνεται να είναι καλά κατά τα άλλα. Από τότε η ζωή του φαίνεται μονότονη μέχρι την στιγμή που θα γνωρίσει την νεαρή Μiyazono Kaori η οποία είναι μία εύθυμη παίκτρια βιολιού με την προσωπικότητα και την ενέργειά της να αναβλύζουν μέσα από την μουσική της. Σταδιακά η Kawori θα τον βοηθήσει να αποκαταστήσει την τραυματισμένη του σχέση με την μουσική και χάρη στην επιρροή της θα μπορέσει ο Kosei να αρχίσει να αφήνει πίσω του το παρελθόν και να προχωράει την ζωή του.

Youtube Video


Το PV φωνάζει από μακρυά ζάχαρη και δημιουργεί άνετα προσδοκίες για μία από τις πιο γλυκές και αξιοπρόσεκτες σειρές της φθινοπωρινής season. Η γλυκόπικρη αίσθηση της απώλειας σε συνδυασμό με την αισιοδοξία της Kaori και την αποδοχή του χαμού που σηματοδοτεί και το τέλος του θρήνου, εγγυόνται ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Είναι ένα έργο που έχει βραβευτεί με την Noitamina να είναι ένας καλός δείκτης ποιότητας (σχετικά) και με έναν νέο σκηνοθέτη που μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φέρει μία νέα οπτική στον χώρο. Πραγματικά το έχω ερωτευτεί με την πρώτη ματιά και ανυπομονώ να το δώ στην οθόνη μου. Κρατάω σταυρωμένα τα δάχτυλα ελπίζοντας να μην διαψευστώ.

 tumblr_n2uvvzl2ye1rwfbxyo1_500.gif

 tumblr_n2uvvzl2ye1rwfbxyo2_500.gif

 tumblr_n2uvvzl2ye1rwfbxyo3_500.gif

Anidb | ANN | Official Site



#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιούνιος 2014 - 00:43

Το πρεμις είναι σαν το Nodame αλλά με μικρότερες ηλικίες κρίνοντας από τις εικόνες. Γι' αυτό και μόνο αξίζει να ασχοληθεί κανείς.



#3 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 02 Ιούνιος 2014 - 21:52

Γουίλ ντέφινιτλι γουότς. Έχω περισσότερες ελπίδες για αυτό παρά για τον Τρόμο του Τόκυο για να πω την αλήθεια. Μπορεί να φταίει το ότι χτυπάει στην μουσική που είναι σοφτ σποτ, αλλά και πάλι, μου φαίνεται λιγότερο πιθανό να βγει κακό XD



#4 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 03 Ιούνιος 2014 - 07:26

Φαίνεται πανέμορφο.Από εκεί και πέρα βλέπουμε.


Δημοσιευμένη  εικόνα


#5 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1.280 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούνιος 2014 - 11:53

Όντως φαίνεται πολύ γλυκό και όμορφο τόσο στο premise όσο και στο animation. Σίγουρα θα το τσεκάρω.


tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#6 LuluChan92

LuluChan92

    Lulu the Berserker

  • Members
  • 519 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούνιος 2014 - 22:32

Και μόνο το γεγονός ότι έχει να κάνει με μουσική και θυμίζει αμυδρά Nodame Cantabile... I'M SOLD~
 

Κι από artwork κι από υπόθεση καλά πάμε, +1 για τη φθινοπωρινή σεζόν!



#7 FayFay

FayFay

    all monsters are human

  • Members
  • 53 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούνιος 2014 - 12:29

μα τι γλυκουλι  :lovulovu:

σιγουρα θα το τσεκαρω, φαινεται πολυ πιο ενδιαφερων απο το τερρορ παντως. αντε να δουμε πως θα παει 



#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Αύγουστος 2014 - 17:07

Bump! Δε θυμόμουν αν είχε thread ή όχι. Το pv αυτής της σειράς το βλέπω και το ξαναβλέπω και είναι από τα λίγα της φθινοπωρινής σεζόν για τα οποία ανυπομονώ, σχεδίαζα να διαβάσω και το μάνγκα και με το ζόρι κρατιέμαι να μην το ξεκινήσω Ελπίζω να βγει τόσο καλό και όσο φαίνεται οπτικά και ελπίζω να κάνει επιτυχία μπας και κάποια στιγμή να πάρει σειρά και το Kono Oto Tomare.


ySss0UF.jpg


#9 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2014 - 15:33

To πρώτο επεισόδιο μου άφησε μεν ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά αλλά όταν το ξανασκέφτηκα ήταν αρκετά τρομακτικό σε κάποια σημεία.

Spoiler:


Τίθεται λοιπόν το ερώτημα κατά πόσο το ενδιαφέρον του για τη μουσική είναι γνήσιο ή όντως είναι το μοναδικό αποκούμπι από το οποίο μπορεί να πιαστεί. Θα ήθελα να δω τον χαρακτήρα να βάζει χρώμα και χαρά στην ζωή του εξαιτίας των φίλων του και να επιλέξει αργότερα τη μουσική όχι επειδή είναι το μόνο στο οποίο είναι καλός αλλά επειδή πραγματικά την αγαπάει.

Μέχρι τότε ανυπομονω για το επόμενο επεισόδιο.



#10 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2014 - 16:15

Spoiler: 1

ySss0UF.jpg


#11 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 15 Νοέμβριος 2014 - 05:46

Λοιπόν, είναι δύσκολο να δείξω πόσο απεχθάνομαι αυτή τη σειρά γιατί δεν είναι καν love to hate, είναι hate to hate με κάποιον τρόπο. Γιατί από τη μια είναι εμφανέστατα απαίσια, από την άλλη έχει στοιχεία που μειώνουν την αποφασιστικότητά μου να την παρατήσω όσο είναι καιρός.

 

Ας το πάρω από την αρχή.

Το πρώτο επεισόδιο ήταν εμετικό.

Χυδαίο slapstick humor, ρηχότατοι και εκνευριστικοί διάλογοι, μη ανθρώπινοι χαρακτήρες λες και βγήκαν από το πουθενά, ωμό και άτσαλο δράμα, και ένας εμετός χρωμάτων και random "όμορφων" σκηνών χωρίς νόημα που προσπαθούν αποτυχημένα να με πείσουν ότι αυτός ο κόσμος είναι πανέμορφος ακόμα και αν δεν βγάζει νόημα και του λείπει κάθε δικαιοσύνη, μια κοσμοληψία που θα μπορούσε να σταθεί με κάποιο τρόπο, αλλά είναι τόσο ωμά και ρηχά παρουσιασμένη που δεν κατάφερε να μειώσει την απέχθεια μου για τις χυδαίες πρωταγωνίστριες, τους παθητικούς και ανύπαρκτους πρωταγωνιστές, και τα ξεδιάντροπα μεταξύ τους τεκτενόμενα.

 

Το δεύτερο επεισόδιο, όμως, ήταν αρκετά διαφορετικό.

Όχι, δεν έγινε ξαφνικά ποιοτική η σειρά ή τίποτα τέτοιο, απλά είχε μια μεγάλη δόση καλής μουσικής (because beethoven, όχι τίποτα), δράση, και λιγότερη προσβλητική χαζομάρα.

 

Το τρίτο μεταβίας αποφάσισα να το δω σαν τελευταία ευκαιρία και κάπως με τις πιο σοβαρές και δραματικές σκηνές του να με κάνει τουλάχιστον να θέλω να δω τι ακριβώς θέλει να πει πριν το κρίνω οριστικά.

Spoiler:

 

Το τέταρτο μπορώ να πω ότι ήταν καλό με κάποιο τρόπο.

Spoiler:

 

Ακόμα και το πέμπτο βλεπόταν και είχε μικρές στιγμές που είχαν κάτι να πουν, παρότι επικρατούσε ένα συνεχές βίαιο τέννις ανάμεσα στη μία πλευρά του φιλέ που έχτιζε ελπίδες και στην άλλη που τις κατέστρεφε με αποστομωτικά κακές σκηνές.

Αλήθεια πάντως, αυτό το κόμπλεξ πολλών mangaka  να παρουσιάζουν ακραία επιθετικές γυναίκες σε dominating σχέσεις με ακραία παθητικούς άντρες το βρίσκω εξίσου χυδαίο με το αντίστροφο, και υποτιμάει και τα δύο φύλα με πολύ γλοιώδη τρόπο. Δε ξέρω αν τέτοιου είδους γυναικείοι χαρακτήρες συμβολίζουν την άπιαστη φαντασίωσή τους να αγγίξουν τις ευαισθησίες μιας γυναίκας που οι ίδιοι ήταν υπερβολικά δειλοί και "ανανδροι" για να πλησιάσουν, με αποτέλεσμα η δική τους ανασφάλεια να τους κάνει να τις παρουσιάζουν έτσι, ή αν το κάνουν απευθυνόμενοι στον υποτιθέμενο "μέσο τελειωμένο ντροπαλό no-lifer otaku" που δεν θα μπορούσε ούτε στη φαντασία του να δεθεί με κάτι καλύτερο από μια όμορφη-ταλαντούχα κλπ κατίνα της κακιάς ώράς που ηδονίζεται στο να τον κάνει ό,τι θέλει με τη βία, ενώ ο ίδιος ξέρει πόσο αδύναμη πραγματικά είναι. Μα, είναι χυδαίο, πραγματικά!

Δε ξέρω το φύλο του/της mangaka αλλά το ότι όλη η παραγωγή του άνιμε αυνανίζεται με το συγκεκριμένο αντρικό κόμπλεξ είναι διάχυτο παντού.

 

Γενικότερα μπορώ να πω ότι τελικά βλέπεται, αν και για λόγους που δεν καθιστούν ποιοτική ή πετυχημένη την παραγωγή του. Δυστυχώς το ξεκίνησα από περιέργεια χωρίς να ξέρω ότι προορίζεται για 22 επεισόδια και θα αποφασίσω στην πορεία αν θα αντέξω μέχρι τέλους ή όχι. Όπως και να έχει, σε κάποια φάση θίγει λίγο πιο ξεκάθαρα το κύριο θέμα της σειράς, στο οποίο αναφέρεται και ο τίτλος της, το οποίο με ενδιαφέρει. Το ότι δηλαδή οι καλλιτέχνες και οι ερωτευμένοι δεν έχουν επιλογή και διέξοδο ζωής πέρα από το να ζουν στα άκρα και να απολαμβάνουν το τρυφερό ψέμα που οι ίδιοι δημιουργούν για να μπορούν να ονειρεύονται και να ξεφύγουν από το σκότος που μονίμως τους κυνηγάει να τους καταπιεί. Θέλω να δω πώς και αν θα το χειριστεί σύντομα αυτό το πράγμα, και μετά θα πάρω κάπως τις αποφάσεις μου.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 15 Νοέμβριος 2014 - 06:23

O6rrvsU.jpg


#12 LuluChan92

LuluChan92

    Lulu the Berserker

  • Members
  • 519 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Νοέμβριος 2014 - 04:01

Επεισόδιο 7 πλέον και ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!! Excuse my caps αλλά εκεί που σκέφτομαι "άντε ρε, shit's gonna get real at last"... Αααχ, χαλάλι, μωρέ! Τουλάχιστον ελπίζω να δίνουν πόνο στο επόμενο επεισόδιο, επιβάλλεται πια!

P.S.: I need Chelsea to become my personal Jiminy Cricket! :)

#13 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Νοέμβριος 2014 - 23:51

Μέχρι στιγμής το αγαπημένο μου κομμάτι της σειράς είναι οι μουσικοί διαγωνισμοί. Όπως το Haikyuu και το Oofuri με κάνουν να ενδιαφερθώ για τους αθλητικούς αγώνες χωρίς να έχω καμιά επαφή, κάπως έτσι κάνει και το Shigatsu για το πιάνο και το βιολί. Χαίρομαι που θα έχουμε κι άλλο τέτοιο επ την άλλη βδομάδα. :3

 

Spoiler: 7

15fkk04.jpg


#14 Alpasar

Alpasar

    Anime Newbie

  • Members
  • 157 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Νοέμβριος 2014 - 00:47

Είναι μια από τις αγαπημένες μου ongoing σειρές. Μαρέσει η ζωντάνια,τα χρώματα που υπάρχουν στο σχέδιο και λατρεύω το opening. Σε όποιον του αρέσει , ας ρίξει μια ματιά και στο sakamichi no apollo, πιστεύω θα το ευχαριστηθεί ομοίως  :)


Δημοσιευμένη  εικόνα

#15 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Νοέμβριος 2014 - 14:32

Μου αρέσει η σειρά και την βλέπω κάθε εβδομάδα με όρεξη -συμβάλει και γεγονός ότι οι περισσότερες σειρές που ξεκίνησα όταν μέτριες-  αλλά νιώθω ότι έχει κάποιες αστοχίες, κυρίως στον τρόπο που χειρίζεται την κωμωδία ανάμεσα σε πιο δραματικά ή σε κάπως πιο σοβαρά κομμάτια. Δε μιλάω βέβαια για τις slapstick σκηνές με τα κορίτσια και ειδικότερα με την Τσουμπακι που θα μπορούσαν και να μην υπήρχαν αλλά για αδέξια αστεία με κάπως πιο καρτουνιστικές αντιδράσεις απ' όσο θα έπρεπε ίσως και αχρείαστες τα οποία δεν ξέρω αν ήταν έτσι εξαρχής ή αν μεταφράζονται άσχημα στο ανιμε και είναι πιο διακριτικά στο μανγκα, σαν να νιώθει o δημιουργός την ανάγκη να ελαφρύνει τους αναγνώστες χωρίς ουσιαστικό λόγο. Παράλληλα δεν μπορεί να ξεφύγει και από κάποια πεπατημένα του είδους του βλ. ερωτικό τρίγωνο, οι συμπεριφορές που αναφέρθηκαν επάνω απέναντι στον πρωταγωνιστή αλλά μου αρέσει πολύ το δραματικό του κομμάτι και ειδικότερα η σχέση του Αριμα και της μητέρας του στο παρελθόν και πόσο τον επηρέασε όπως και άλλα κομμάτια πχ. το άγχος των διαγωνιζόμενων και πώς το διαχειρίζονται τα παιδάκια και η σχέση ανταγωνιστικότητας κλπ. και ελπίζω να δείξει περισσότερα επάνω σε αυτό.

 

Οπτικά παραμένει όμορφο, στο τελευταίο επεισόδιο μου έκανε εντύπωση που αφιέρωσαν τόσο χρόνο στα κομμάτια και δεν προσπεράστηκαν με διάφορα σκηνοθετικά τεχνάσματα και το opening αρκετά καλό, το ακούω πού και πού. 


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Fall 2014, Noitamina, Shounen, A-1 Pictures, 1x episodes, Music