Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Waters | Suiiki

Drama Seinen Slice of Life Supernatural Tragedy Urushibara Yuki

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 21 January 2014 - 08:28

Waters

水域


Αuthor & Artist : Urushibara Yuki
Genres: Drama, Seinen, Slice of Life, Supernatural, Tragedy
Year : 2009

Status: Complete


 v20i.jpg

Aπό την δημιουργό του Mushishi έχουμε αυτό το σύντομο manga των 2 τόμων το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε το 2009 στο περιοδικό Afternoon της Kodansha. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη σειρά της οποίας η μετάφραση έχει επισης ολοκληρωθεί με μία συνεργασία ανάμεσα σε Hox , Illuminati Manga και Scantily Clad.

 oljj.png

Κατά την διάρκεια ενός πολύ ζεστού καλοκαιριού όπου η ξηρασία και ο καύσωνας είναι πραγματικά ανυπόφοροι η νεαρή Chinami λιποθυμά από ηλίαση. Όταν ξυπνά ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στις όχθες ενός ποταμού μέσα σε ένα ειδυλιακό τοπίο το οποίο της φαίνεται παράξενα γνώριμο και νοσταλγικό.

Το τοπίό αλλάζει σε μία πολύ παλιά εποχή όπου ένας άντρας βρίσκει μία γυναίκα στις όχθες ενός καταρράκτη. Ερωτεύονται και παντρεύονται. Καρπός της αγάπης τους είναι ένα νεαρό αγόρι το οποίο έχει κάποιες φολίδες επάνω στο σώμα του. Αυτό οδηγεί τους χωρικούς να πιστεύουν ότι η γυναίκα είναι στην πραγματικότητα η θεότητα δράκος η οποία κατοικεί στον καταρρακτη. Η νεαρή κοπέλα μην μπορώντας να αντέξει τις φήμες εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω της σύζυγο και μωρό και μία λαμπερή σφαίρα.
Μεταφερόμαστε τώρα στην Ιαπωνία της εποχής του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Ένα νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να χωρίσει λόγω των συνθηκών της εποχής και δίνει μία υπόσχεση να ξαναβρεθούν η οποία επισφραγίζεται με ένα κειμήλιο.
Μία οικογενειακή ζωή που διαταράσσεται από την απώλεια, και ο αγώνας ενάντια στον χρόνο ο οποίος κυλάει και φέρνει μαζί του πολλές αλλαγές, στην τεχνολογία, το τοπίο και τις ίδιες τις καρδιές των ανθρώπων.


 uzv7.png  rso8.jpg

Όλες οι παραπάνω φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες στην πραγματικότητα αποτελούν τα στενά συνδεδεμένα κομμάτια μίας σειράς γεγονότων που εκτείνονται σε χρονικό βάθος τριών τουλάχιστον γενεών. Σε μία περιεκτική ιστορία η οποία διαρκεί μόλις δώδεκα κεφάλαια η δημιουργός καταφέρνει όχι μόνο να αποδόσει τις σχέσεις μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και τους δεσμούς που τους συνδέουν μεταξύ τους αλλά και συγκεκριμένα πράγματα, αλλά να δημιουργήσει και ολοκληρωμένες προσωπικότητες με ολοκληρωμένες σχέσεις, κίνητρα και μία πολύ συναισθηματική ιστορία. Δεν είναι μόνο η επιδεξιότητα της δημιουργού στο να σχεδιάζει απίστευτα τοπία και απίστευτες σκηνές που μεταδίδει τα συναισθήματα των χαρακτήρων στον αναγνώστη. Πάνω από όλα είναι η δομή της ιστορίας και η συνέπεια των πράξεων των διάφορων χαρακτήρων με την ιδιοσυγκρασία τους. Παρά το μεταφυσικό στοιχείο και την αξιοποίηση του κατά την διάρκεια της ιστορίας υπάρχει ένας ρεαλισμός στις αντιδράσεις και τα λεγόμενα των ανθρώπων ο οποίος δεν συναντάται εύκολα. 
Το manga παίζει με τα ίδια themes με τα οποία παίζει και το Mushishi (αν εξαιρέσουμε τον Ginko), το πώς ο άνθρωπος είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, το μεταφυσικό που σε αυτήν την περίπτωση είναι στενά συνδεδεμένο με το νερό και τον ρόλο του στις διάφορες κουλτούρες και η μελαγχολική διάθεση. Δεν θα έλεγα όμως πως υπάρχει στην σκιά του. Δεν είναι ότι με το που το ξεκίνησα είπα "Α! Αυτό μου θυμίζει Mushishi". Η αντίδρασή μου όταν έμαθα την δημιουργό ήταν περισσότερο του τύπου " It all makes sense now". Έχει τον δικό του χαρακτήρα και ιδιαιτερότητες. Κατά μία έννοια μου θύμισε αρκετά και το Kaikisen του Satoshi Kon αν και σαφώς πιο μελαγχολικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είτε είστε πιστοί οπαδοί του Mushishi είτε όχι είναι ένας τίτλος που αξίζει να διαβάσετε. :)


Read Online.

 62wc.jpg



 



#2 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 21 January 2014 - 14:35

Ω, το είχα δει στο MAL πριν κάτι μέρες και μου είχε φανεί τόσο όμορφο σε σχέδιο και στυλ που το έβαλα στα to-read πριν καλά καλά μάθω περί τίνος πρόκειται. Και τώρα θέλω ακόμα πιο πολύ να το διαβάσω. Πολύ όμορφη παρουσίαση. :3


15fkk04.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: Drama, Seinen, Slice of Life, Supernatural, Tragedy, Urushibara Yuki