Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Hakaba Kitarou

comedy demons adventure super natural

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2013 - 14:39

Posted Image

Αγγλικός τίτλος : Graveyard Kitarou

Τηλεοπτική σειρά 11 επεισοδίων

Έτος 2008

Από την Toei Animation


Ο Kitarou δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδάκι, όχι. Είναι ο τελευταίος της φυλής των φαντασμάτων. Η μοίρα το φέρνει να διασταυρωθεί το μονοπάτι του με αυτό του Mizuki, ενός ανυποψίαστου ανθρώπου που παρακινημένος από την καλή του καρδιά αποφασίζει να αναθρέψει ένα άγνωστο παιδάκι.

Έτσι ξεκινάει η περιπέτειά μας, με κάθε επεισόδιο να εμπλουτίζει το cast των χαρακτήρων κάποιοι από τους οποίους είναι guest stars ενώ άλλοι εμφανίζονται σταθερά.


Posted Image

Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει


Το Hakaba Kitarou είναι μια ανάλαφρη σειρά με τέρατα της ασιατικής και όχι μόνο μυθολογίας. Η συγκεκριμένη απόπειρα δεν είναι η μοναδική να γίνει animated το ομώνυμο manga από το όχι και τόσο μακρινό 1960. Ούτε λίγο ούτε πολύ υπάρχουν δεκαοχτώ animated έργα με τον Κιταρο, σειρές και ταινίες.

Η φήμη του ονόματος δεν είναι τυχαία, αφού και το manga στηρίζεται σε μια ιστορία που έλεγαν με τη μέθοδο του kamishibai βουδιστές μοναχοί του δωδέκατου αιώνος.


Posted Image

Άκρα του τάφου


Δεν θα πρέπει να ξενίσει τον θεατή λοιπόν ο συχνά διδακτικός τόνος της σειράς. Μέσα από τις περιπέτειες και τα παθήματα του Κιταρο, βλέπουμε μια σύγκρουση αξιών. Αυτών της παλιάς Ιαπωνίας με του νέου εκβιομηχανιζόμενου προσώπου της.

Αν και μιλάμε για σειρά με τέρατα, δεν υπάρχει πουθενά επικέντρωση στη βία χωρίς η τελευταία να είναι απούσα βέβαια. Απλά έχει λειτουργικό σκοπό, σαν εργαλείο.

Στα περισσότερα επεισόδια ασχολούμαστε με τον Κιταρο και τις προσπάθειές του να επιβιώσει.

Σαν τις δεισιδαιμονίες που έρχονται να σβήσουν στο ορθολογιστικό πνεύμα της εποχής μας.


Posted Image

Εαρινές εκ-πτώσεις


Κατέβασα το release των umai και την είδα σε διάστημα δυο εβδομάδων περίπου. Δεν είναι από τις σειρές που σε καθηλώνουν μέχρι να τελειώσουν, κάτι που έχει να κάνει με τον αυτοτελή χαρακτήρα των επεισοδίων. Αν και υπάρχουν ψήγματα κεντρικής πλοκής που εξελίσσεται διακριτικά στο παρασκήνιο, δεν είναι κάτι που βγάζει μάτι.

Μπορεί κάποιος άνετα να δει δυο επεισόδια, να το αφήσει και να δει άλλα τρία μετά από καμιά εβδομάδα. Δεν θα νιώσει ότι ξέχασε κάτι.


Posted Image

Έγινα λιώμα


Οπτικά για κάποιο λόγο η σειρά μου θύμισε το πρόσφατο Lupin ενώ εκεί που δίνει πραγματικά ρέστα είναι στην ηχητική επένδυση των συμβάντων. Όχι στη μουσική που εντέλει περνάει απαρατήρητη σαν ιστός αράχνης αλλά στους ήχους.

Το ξύλινο πάτωμα που τρίζει, ο άνεμος που σφυρίζει μέσα από τις χαραμάδες των ετοιμόροπων οικιών που φιλοξενούν τον πένητα Κιτάρου, οι οιμωγές του κεριού καθώς οι φλόγα κατατρώει το σώμα του.

Όλα είναι εκεί, άψογα δοσμένα.


Posted Image

Ακούσατε, ακούσατε


αν σας αρέσουν τα ταξίδια(στη κόλαση), οι μεζέδες(με μάτια βατράχων), οι γάτες(που τρώνε ανθρωπόμορφους αρουραίους) και το μακάβριο χιούμορ τότε αυτή η σειρά είναι κομμένη και ραμμένη για εσάς.

Αν από την άλλη βαρεθήκατε με το Natsume και προτιμάτε πιο προσγειωμένες ιστορίες τότε αποφύγετέ το όπως οι βρικόλακες το τζατζίκι.

Αν και μόνο αν εκτιμάτε την ομορφιά της απλότητας, τότε πορευθείτε άφοβα στο bakabt.me και κατεβάστε το.


Όταν χορεύουν τα ποντίκια

Youtube Video


Kitaro @ anidb

Kitaro @ wikipedia



#2 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2013 - 17:32

αξιζει και αυτη η σειρα μια θεση στο anime.gr
ευχαριστουμε για τον κοπο σου.

να πω την αληθεια, ουτε και εγω ειχα ακουστα για τον Kitarou αλλα μια αλλοδαπη Ιαπωνωλατρης μου την ανεφερε, οπως και το ποσο αγνωστη ειναι εκτος Ιαπωνιας.

εγω προτιμησα να δω αυτη τη σειρα που μενει πιο πιστη στο πρωτοτυπο υλικο, παρα τις ασπρομαυρες του 60, που επισης υποτιτλιζονται για οσους ενδιαφερονται, αλλα ειναι για παιδια περισσοτερο.

και μου αρεσε. ναι, αυτη η μαυριλα, η απαισιοδοξια, το οτι ολοι,ανεξαιρετως αν ειναι καλοι ή κακοι, βρισκουν τελος που δεν πολυσυνηθιζουμε (οποιος/α το μαρκαρει για spoiler τον/την έφαγα!), με εκανε τελικα να εκτιμησω τη σειρα αυτη.

αγαπημενα μου επεισοδιο αυτο με τη Neko-musume (μαυρισε η καρδια μου με αυτο που της εκαναν) αλλα και καποια στο τελος οπου δεν περιμενα να εχει τετοια καταληξη ενας συγκεκριμενος χαρακτηρας κοντα στον Kitarou.

καλα ανατριχιασα απο το πρωτο επεισοδιο, βλεποντας τους καημενους τους γονεις του Κιταρου. Ο πατερας του τον φυλαει σα τα ματια του.....

και αυτον τον ποντικομουρη θελω να τον πνιξω, αλλα απο την αλλη ειναι τοσο καφρος που δεν μου κανει κουραγιο

και ενω η εισαγωγη ειναι αξιοσημειωτη, κατι σαν αυτη του Jojo, oι τιτλοι τελους ηταν πραγματικα αυτοι που με καθηλωναν μετα απο καθε επεισοδιο. αληθεια αυτη η γατα που εμφανιζεται με το περουκινι και το μενταγιον, ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω ποια ειναι
Youtube Video


#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2013 - 17:42

Θα ήθελα να πιάσω και τα ασπρόμαυρα αλλά από ότι βλέπω δεν έχει ολοκληρωθεί ο υποτιτλισμός και φοβάμαι ότι θα γίνει το ίδιο με το ongoing subάρισμα και άλλων σειρά όπως το Harimanada και χρειαστεί να περιμένω μήνες για νέο επεισόδιο. Προτιμώ να περιμένω μέχρι να ολοκληρωθεί(αν ολοκληρωθεί).

Spoiler:


Αν υπάρχει κάτι που λάτρεψα είναι η απεικόνιση της κόλασης, πραγματικά η αποθέωση του σουρεαλισμού.
Spoiler:


#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2013 - 19:25

Λοιπόν αυτή τη σειρά την ξεκίνησα με τις καλύτερες προθέσεις αλλά λόγω υποχρεώσεων την έχω αφήσει στη μέση και περιμένω να τη ρεζουμάρω το πάσχα.
Έχει ωραίο σχέδιο και ιδιαίτερη αισθητική και ειδικά τα πρώτα επεισόδια βγάζουν και ζοφερή ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα έχουν ευχάριστο χιούμορ. Δυστυχώς κάπου στη μέση άρχισε να με κουράζει, κυρίως επειδή βρίσκω τον πρωταγωνιστή απαίσια αντιπαθητικό.

Δημοσιευμένη  εικόνα




Also tagged with one or more of these keywords: comedy, demons, adventure, super natural