Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Haikyuu!!

comedy school life sports shounen shonen jump WSJ Tanaka is da man 2012

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 28 January 2013 - 15:40

51fVy5dQQcL._SX331_BO1,204,203,200_.jpg

Author: Furudate Haruichi
Genres: Comedy, Sports, School Life, Shounen
2012


Ο Hinata Shouyou, ένα μικρόσωμο νεαρό αγόρι, γοητεύεται από την παρουσία ενός μεγαλύτερου παιδιού στο γήπεδο καθώς παρακολουθούσε έναν αγώνα βόλεϊ στην τηλεόραση. Ο “μικρός γίγαντας”, όπως τον είχε αποκαλέσει ο εκφωνητής, μικρόσωμος και ο ίδιος, έμελλε να γίνει το είδωλο και έμπνευση του Hinata που αποφάσισε να γίνει μέλος της ομάδας βόλεϊ. Η τύχη όμως δεν του χαμογέλασε, καθότι στο σχολείο του δεν διέθετε ομάδα βόλεϊ αγοριών. Εκείνος όμως δεν το βάζει κάτω, κάνει προπόνηση μαζί με τα κορίτσια και στη γειτονιά του και προσπαθεί να αναπληρώσει για την έλλειψη του ύψους του με δυνατά άλματα .Στο τέλος καταφέρνει να συγκεντρώσει μια μικρή ομάδα με τη βοήθεια φίλων του που ανήκανε σε άλλες αθλητικές ομάδες ώστε να πάρει μέρος στους επίσημους αγώνες.

Όπως ήταν φυσικό όμως, η πόρτα του πρωταθλήματος έκλεισε νωρίς, αφού στον πρώτο αγώνα βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία από τις πιο δυνατές ομάδες και βίωσαν μια εξευτελιστική ήττα. Ο Hinata ορκίζεται στο συνομήλικο του, πυρήνα της απέναντι ομάδας, και αρκετά δημοφιλή παίκτη, τον Kageyama, ότι θα επιστρέψει στο λύκειο ως μέλος μιας κανονικής ομάδας για να βρεθούνε αντιμέτωποι. Η μοίρα τους έφερε όντως και πάλι μαζί στο ίδιο γήπεδο, αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο απ' ότι υπολόγιζε αρχικά ο Hinata αφού κατέληξαν στο ίδιο σχολείο, το Karasuno, μέσα σε μια ομάδα με ελλείψεις και προβλήματα, τη Karasuno, τη πρώην ομάδα του “Μικρού Γίγαντα” που δεν βρισκόταν πια στις δόξες της. Από εκεί αρχίζουν τα προβλήματα των δύο πρωταγωνιστών, αφού πρέπει να κερδίσουν τη θέση βασικών παικτών, να τα βρουν με τους υπόλοιπους συμπαίκτες και με τη βοήθεια του υπεύθυνου της ομάδας να αποκτήσουν κανονικό προπονητή.


tumblr_nbqfmqLD8j1tylog6o1_500.png

 

url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwiJ

Το Haikyuu είναι ένα από τα μάνγκα της νέας γενιάς της Shonen Jump, ένα περιοδικό που δε φημίζεται πλέον για μάνγκα που ασχολούνται με αθλήματα, αλλά και που δύσκολα κάποιο επιβιώνει σ' αυτό. Η σειρά τρέχει παρ’ όλα αυτά με επιτυχία εδώ και αρκετούς μήνες κατακτώντας αρκετές φορές τις πρώτες θέσεις της εβδομαδιαίας κατάταξης του περιοδικού, αφού από τα πρώτα του κιόλας βήματα δέχτηκε θερμή υποδοχή από τους Ιάπωνες αναγνώστες.

Αποφεύγοντας τις υπερβολές στις ικανότητες και τις τεχνικές των χαρακτήρων, η ιστορία χτίζεται γύρω από την προσπάθειά τους να βελτιωθούν σαν παίκτες και σαν ομάδα και δίνεται αρκετός χρόνος σε όλο το καστ και στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των συμπαικτών. Επίσης ξεφεύγει από το συνηθισμένο κλισέ της ομάδας χωρίς προπονητή και σιγά-σιγά χτίζει την εικόνα της σχολικής τους ζωής, αφού πέρα από σκηνές έξω από την προπόνηση και την ομάδα κάνει εμφάνιση, η ομάδα των κοριτσιών, μέλη άλλων ομάδων ακόμη και παίκτες της ερασιτεχνικής ομάδας της γειτονιάς τους.

 

tumblr_nbqfmqLD8j1tylog6o3_r1_500.png

 

Το σχέδιο παρουσιάζει ακόμα μερικά προβλήματα, αλλά σαν σύνολο δεν είναι καθόλου κακό, με αρκετές εντυπωσιακές σκηνές διάσπαρτες ανά κεφάλαιο. Προσωπικά, το λάτρεψα από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια και η πένα του Furudate (Yotsuya-senpai no Kaidan) δεν με απογοήτευσε για άλλη μια φορά αφού έχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη ένα εξαιρετικά συμπαθητικό καστ χαρακτήρων παρουσιάζοντας μεγάλη βελτίωση ακόμη και σε σχέση με το one shot που είχε δημοσιευτεί πρώτα στο περιοδικό, με το οποίο έχει σημαντικές διαφορές.

 

 

tumblr_m9y0h07iPP1r4eou3o1_r1_500.png


ySss0UF.jpg


#2 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 29 January 2013 - 10:54

Διάβασα τα πρώτα ~10 chapters και έφυγα τρέχοντας.Μου φάνηκε κάκιστο από χαρακτήρες και τόσο μα τόσο generic που δεν άντεξα.Αλλάζει κάτι ριζικά στη συνέχεια;

#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 29 January 2013 - 10:59

Μπορεί να μην έχουν εμφανιστεί όλοι, αλλά αν σου δημιούργησαν μέσα σε 10 κεφάλια τόσο κακή εντύπωση οι χαρακτήρες, δε βλέπω λόγο να το συνεχίσεις μιας και στο βασικό cast έχουμε 2-3 προσθήκες ακόμα μόνο.

ySss0UF.jpg


#4 Spaceman

Spaceman

    Commander from Hell

  • Members
  • 338 posts
  • LocationPeiraias

Posted 04 February 2013 - 09:43

Το διάβασα και μου άρεσε αρκετά. Μήπως ξέρεις κάθε πότε βγαίνει καινούργιο chapter;

#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 04 February 2013 - 10:18

Δυστυχώς δεν έχει συγκεκριμένη μέρα που βγαίνει, αν και είναι εβδομαδιαίο, καμιά φορά βγάζουν και δύο κεφάλαια μαζί.

ySss0UF.jpg


#6 redqueen

redqueen

    Za Zombie Chicken...

  • Members
  • 847 posts

Posted 18 February 2013 - 22:46

*bump* cause I really like it!

Εχω φτασει σχεδον up to date κι πεθαινω με αυτες τς εκφρασεις ολονων .... Δν υπαρχουν!!! Ηθελα ενα sports κι ηταν αυτο ακριβως που εψαχνα ^^ .. Like the chars,the reactions (ειδικα του Τanaka δν παιζονται!) like everything!
(ο βασικος ρολος που γραφω ειναι για να παραθεσω αυτο το πανελ με το οποιο μπορω να ταυτιστω απολυτα!:Ρ)
I FEEL YOU BRO!
Posted Image

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...


#7 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 September 2013 - 12:32

λοιπον το διαβασα και μπορω να πω πως μου αρεσε, αλλα για τελειως διαφορετικους λογους απο αυτους που περιμενα.

 

το κακο ειναι πως ουσιαστικα μεχρι το 70ο κεφαλαιο επικεντρωνεται αποκλειστικα στους αγωνες με σχεδον μηδενικη βαση στην καθημερινη και σχολικη ζωη των χαρακτηρων. αν και αυτο βοηθα στο να καταλαβω τους αγωνες καλυτερα μιας και ειναι απο τα πιο λεπτομερη και επεξηγηματικα sports manga (να χε και σερβις μπανανα ωραια θα 'τανε!), απο την αλλη εκμηδενιζει την αναπτυξη χαρακτηρων. Χρειαζεται και λιγο απο καθημερινοτητα για να καταλαβουμε καλυτερα τους χαρακτηρες. Πχ οι γονεις τους, το παρελθον τους, οι φιλοι τους, σημαδιακα γεγονοτα κλπ. Εδω μονο οτι αφορα το βολλευ αναφερεται. Αποκλειστικα βολλευ.  Ισως για αυτο δεν υπαρχουν και πολλα κοριτσια, περαν ενος διακοσμητικου ρολου. και δεν ηρθαν σε κανενα αγωνα οι γονεις των παιδιων ή φίλοι; θα με κερδιζε περισσοτερο. Νιωθεις πως περαν του βολλευ δεν υπαρχει τιποτα αλλο για αυτα τα παιδια. ενω εχουν ολα τα φοντα για περισσοτερα, αυτο το σεναριο τους περιοριζει. αλλα φαινεται μια αλλαγη απο το 74 και μετα...αναμενομεν....

 

ομως μια διευκρινηση:

 

 

Η τύχη όμως δεν του χαμογέλασε, καθότι στο σχολείο του δεν διέθετε ομάδα βόλεϊ αγοριών. Εκείνος όμως δεν το βάζει κάτω, κάνει προπόνηση μαζί με τα κορίτσια και στη γειτονιά του και προσπαθεί να αναπληρώσει για την έλλειψη του ύψους του με δυνατά άλματα

............................................................................................................

 Το θέμα είναι να ξέρεις τι βλέπεις και γιατί το βλέπεις. Και για τον λόγο του αληθές, σίγουρα δεν έχω δει και δεν έχω διαβάσει όλες τις αθλητικές σειρές που υπάρχουν αλλά από τη στιγμή που μια σειρά μπαίνει στον κόπο να αναφέρει και να δείξει τη γυναικεία ομάδα, να υπάρξει κάποια αλληλεπίδραση με αυτήν, να έχει ενεργό υπεύθυνο και προπονητή και να ασχολείται με θέματα χρηματοδότησης από το σχολείο, την εύνοια προς δυνατότερες ομάδες και την αναζήτηση σπόνσορα και ταυτόχρονα να αφιερώνει αρκετό χρόνο σε έναν αγώνα αναπτύσσοντας μάλιστα αρκετά το background αντίπαλου παίκτη δεν πιστεύω ότι δεν έχει κάτι καινούργιο να δώσει.

 

κριμα παντως να μην αφιερωνει λιγο περισσοτερες σελιδες σε αυτο. μονο 2-3 Panels για την προπονηση που εκανε με κοριτσια, χωρις ουτε ενα διαλογο ή αλληλεπιδραση. περιμενα περισσοτερα και ετσι οπως περιγραφεται ειναι παραπλανητικο για καποιον που δεν το εχει διαβασει. ή θεωρουνταν μειωτικο να παιζει με καποιαν που ηταν πολυ καλυτερη του;

 

οσο για το δευτερο:

σε αυτο  αφιερωνονται μονο 2 σελιδες (παλι καλα) για την ομαδα κοριτσιων που συμμετεχει σε τουρνουα και την αρχηγο τους, ομως περαν αυτου τιποτα! και αν λαβεις υποψη και τον ρολο της μανατζερ και τη λιτη της παρουσια και λογια, ε τοτε η παρουσια κοριτισιων ουσιαστικα δεν υπαρχει. Γιατι και οταν εμφανιζεται η μανατζερ δε λεει σχεδον τιποτα παρα δεχεται μονο τους ευφημισμους και επαινους των υπολοιπων.

Ακομα και το Uber Shonen, Slam Dunk με ανδρικους μυες και ιδρωτιλα, ειχε μια πιο δραστηρια παρουσια κορασιδας.

 

πολυ αργοτερα βεβαια ο δημιουργος παει να διορθωσει το λαθος του με την παρουσια της αλλης μανατζερ, αλλα προς το παρον δεν μου γεμιζει το ματι. θα φανει στη συνεχεια.



#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 25 September 2013 - 12:45


κριμα παντως να μην αφιερωνει λιγο περισσοτερες σελιδες σε αυτο. μονο 2-3 Panels για την προπονηση που εκανε με κοριτσια, χωρις ουτε ενα διαλογο ή αλληλεπιδραση. περιμενα περισσοτερα και ετσι οπως περιγραφεται ειναι παραπλανητικο για καποιον που δεν το εχει διαβασει. ή θεωρουνταν μειωτικο να παιζει με καποιαν που ηταν πολυ καλυτερη του;

 

Για ποιον λόγο να είναι μειωτική μια τέτοια κίνηση; Ούτε καν. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν επέλεξε ούτε να κάνει προπόνηση μόνος του ούτε να αγνοήσει αυτή την επιλογή που είχε μπροστά του. Δεν μου έκανε καμία εντύπωση που η αλληλεπίδραση ήταν ελάχιστη. Ήταν τα πρώτα κεφάλαια και κάποια πράγματα έπρεπε να τρέξουν γιατί αλλιώς δε θα έμενε και πολύ στη Jump αν δεν αποκτούσε γρήγορα κοινό. Τελευταίο παράδειγμα η κακή κατάταξη που πήρε με μερικά κεφάλαια που αφιερώθηκαν περισσότερο στο σχολείο.

 

 

Για την manager δε διαφωνώ, δεν το ανέφερα πουθενά μάλιστα, όντως η παρουσία της Shimizu δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Spoiler:

 

Παρόλα αυτά ίσως τα παραπάνω να ταιριάζανε καλύτερα στο thread του manga γιατί εδώ έχουμε ξεφύγει κάπως.


ySss0UF.jpg


#9 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 September 2013 - 11:54

posts moved από το thread του anime. Συνεχιστε εδω.



#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 February 2015 - 00:56

η σειρα βελτιωνεται αρκετα μετα απο 1.5 σχεδον χρόνο που ειπα να καλυψω το χαμενο εδαφος. 

το δευτερο τουρνουα παρουσιαζει μεγαλυτερο ενδιαφερον απο το πρωτο και επιτελους αναφερεται και στο background καποιων χαρακτηρων

 

Αρκετα καλο sports manga που καταφερνει να κανει τοσο τους πρωταγωνιστες οσο και τους αντιπαλους το ιδιο σημαντικους. Κατι θετικο, μιας και στα sports manga οι αντιπαλοι συνηθως δεν αναπτυσσονται, περαν ελαχιστων περιπτωσεων.  Μου αρεσε που η αντιπαλοτητα αναπτυσσεται μεσα σε υγειη και θεμιτα αθλητικα πλαισια. Και το σχεδιο βελτιωνεται αρκετα βαζοντας τον αναγνωστη στο πετσι του αγωνα. 

 

Για αυτο μετανιωνω για τα οσα αιχμηρα σχολια ξεστομισα τοτε και ευχαριστω εκ βαθεων την δα Και που εκανε το αφιερωμα σε αυτο το αρκετα συμπαθητικο manga περι βολλευ.

 

Μιας και αναπτυσσεται με τοσο γρηγορους ρυθμους, ραντεβου ξανα σε ενα χρονο.



#11 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 27 October 2019 - 15:13

Όχι ότι νοιάζει και κανέναν, αλλά δεν έχω και πού να τα πω...

 

Ουσιαστικά η σειρά έκανε τον κύκλο της με τη σειρά να κλείνει τον προτελευταίο κύκλο ala Slam Dunk και μπαίνει στο τελευταίο όπως δήλωσε ο δημιουργός arc με τον Hinata να βρίσκει διέξοδο στο beach volley για να προσπαθήσει να κυνηγήσει αυτό που του αρέσει επαγγελματικά. Συγκίνηση μιας και ουσιαστικά η βασική ιστορία τελείωσε, είδαμε συνοπτικά τι έγινε τα επόμενα δύο χρόνια και όλοι μεγάλωσαν και πήραν τους δρόμους τους. Δηλαδή αν κάποιος θέλει να το τσεκάρει ή να το ξανατσεκάρει μπορεί και τώρα μιας και πήρε ενδιαφέρουσα τροπή, αντί να δούμε μια επανάληψη των προηγούμενων ακολουθούμε τον πρωταγωνιστή σε κάτι νέο ενώ είναι και πιο ώριμος πλέον. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αλλά ελπίζω να τα πάει και στην επόμενη δουλειά του το ίδιο καλά ο Furudate.


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: comedy, school life, sports, shounen, shonen jump, WSJ, Tanaka is da man, 2012