PDA

View Full Version : Gantz

lordofblues
13-12-07, 14:34
Gantz: Πως να ξεκινησω αραγε αυτο το thread?
Πολλοι απο μας ειτε αγαπησαν ειτε μισησαν αυτο το τοσο ιδιαιτερο anime.
Παρολλα αυτα ολοι εχουμε καποιες αποριες η σχολια που θα θελαμε να μοιραστουμε μεσα στην κοινοτητα μας.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/Gantz_DVD.jpg

Εμενα προσωπικα με εντυπωσιασε το ποσο ρεαλιστικα παρουσιασε το φοβο και την διαφορετικη αντιδραση του καθε ατομου απεναντι στο θανατο.
Σιγουρα η περισσοτεροι απο μας μπηκαν στο τριπακι να αναρωτηθουν πως θα αντιδρουσαν κατω απο παρομοιες συνθηκες.
(Εγω προσωπικα πρεσβευω τη λογικη ο θανατος σου η ζωη μου)

Hatake Kakashi
13-12-07, 14:42
Ειχα δει 2 episodes πριν ενα χρονο,δεν μου τραβηξε το ενδιαφερον,αλλα εχω ακουσει οτι το μανγκα τα σπαει.

dionik
13-12-07, 15:53
Είδα όλα τα επεισόδια και μάλιστα στην uncencored έκδοση. Πολύ καλό anime, αλλά με χάλασε το τέλος της. Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι το manga συνεχίζει την πλοκή περισσότερο, ενώ στο anime τελείωσε μάλλον απότομα...

rebelos
13-12-07, 16:08
******* το ανιμ καταπληκτικό το μανγκα
αν και ίσως να έχει παρατραβηχτεί λίγο

Aldarion
13-12-07, 16:14
Αν εξαιρέσεις το τέλος (γενικά την τελευταία αποστολή δηλαδή) το anime είναι σίγουρα στο top 10 μου. Και παρουσίαζε μια κατάσταση που ούτε καν έχουν πλησιάσει άλλα anime και γενικά το animation ήταν πολύ καλό, αν και η unsencord έκδοση που είδα σίγουρα είχε κάποια μέρη που σε κάποια άτομα δεν θα άρεζαν. Και όπως είπαν και προηγούμενοι το manga είναι απλά :respect::respect:

Gaijin Bosozoku
13-12-07, 16:19
Το τελος ηταν εντελως βλακια οντως.... Προσωπικα εμενα μου αρεσε το anime (εγω ειδα την uncencored εκδοση), αλλα και το manga ειναι κορυφη....

roriconfan
15-12-07, 23:29
Σκεφτήκατε ποτέ σας ότι το Gantz είναι η πιο ώριμη εκδοχή του Bleach; Κάντε συγκρίσεις και τα πάντα θα ταιριάξουν. Απλά αντί για "πάμε να προστατέψουμε τον κόσμο από Hollows'' είναι ''πάμε να παραμείνουμε ζωντανοί".

Gaijin Bosozoku
21-12-07, 17:15
Σκεφτήκατε ποτέ σας ότι το Gantz είναι η πιο ώριμη εκδοχή του Bleach; Κάντε συγκρίσεις και τα πάντα θα ταιριάξουν. Απλά αντί για "πάμε να προστατέψουμε τον κόσμο από Hollows'' είναι ''πάμε να παραμείνουμε ζωντανοί".

Εαν το θετεις ετσι, τοτε θα ειναι η πιο ωριμη εκδοχη και πολλων αλλων ανιμε περα απο το bleach....
Μια φορα, πιο ωμη και πιο καφρικη ειναι σιγουρα....

Εγω παντως (,για αλλη μια φορα), εβγαλα πιο πολυ γελιο με τους κοπανους τους bikers (τους bosozoku :bike:) και φυσικα με τον φιλο μας τον Kei, που δεν ελεγε να σταματησει να ασχολειται με το εργαλειο του (...... το οπλο εννοω) ...

Α ρε kei, ποτε θα ξαναεμφανιστει καμια μορφη σαν κι εσενα ρε αγορι μου?

roriconfan
24-12-07, 19:05
Για να ξεκινήσω θέμα, γιατί σαν πολύ το παρατήσαμε το Gantz.

TI NOMIZETE OTI EINAI H ΣΦΑΙΡΑ GANTZ KAI TI KANEI ME TOYΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;

Έχω προσωπικά άποψη αλλά θα την αναφέρω μόνο αφού κάμποσες άλλες ειπωθούν.

ssj4_goku
24-12-07, 22:08
πολύ καλό ανιμε. Πολύ μπερδεμα αλλα η πλοκη του ηταν ωραια. Το τελος ηταν λιγο περιεργο αλλα με αφησε ευχαριστημενο. μανγκα δεν διαβαζω οποτε τα σχολια περι μανγκα με αφηνουν αδιαφορο.

δες και kekkaishi

Gaijin Bosozoku
25-12-07, 01:47

Μμμμμμμμμ, πολυ καλη ερωτηση.... Πραγματικα τί στο καλο ειναι αυτη η σφαιρα και το τι παιζοταν με τους νεκρους, αλλου παπα ευαγγελιο....

Ενα πραμα ξερω παντως στα σιγουρα... O Gantz ηθελε πολλα μπουκετα!!!!:madtodeath:

denCorg
25-12-07, 03:00
και φυσικα με τον φιλο μας τον Kei, που δεν ελεγε να σταματησει να ασχολειται με το εργαλειο του (...... το οπλο εννοω) ...

Α ρε kei, ποτε θα ξαναεμφανιστει καμια μορφη σαν κι εσενα ρε αγορι μου?

χεχ θα συμφωνήσω σε αυτό...εδώ ο κόσμος χάνεται και το παλικάρι το χαβά του-μορφή ο τύπος...

προσωπικά έχω διαβάσει μέχρι το 10ο volume. το άρχισα γιατί με το σενάριο του μου κέντρισε το ενδιαφέρον αλλά τελικά αποδείχτηκε πιο "άρρωστο" από τα γούστα μου. Μπορεί να το συνεχίσω στο μέλλον
πάντως ο δημιουργός του έχει μια τάση να ζωγραφίζει boobies και ημίγυμνες κοπελιές - όπως στην αρχή κάθε chapter αν θυμάμαι

edit: βασικά τα παραπάνω αναφέρονται στο manga του Gantz και όχι στη σειρά- my mistake

Kenny
25-12-07, 03:38
TI NOMIZETE OTI EINAI H ΣΦΑΙΡΑ GANTZ KAI TI KANEI ME TOYΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;Το πιο forced plot element που είχα ποτέ την τύχη (on second thought, την ατυχία) να δω... Μια μαύρη σφαίρα που εμφανίζεται από το πουθενα μέσα σ' ένα δωμάτιο, κάνει summon στο δωμάτιο φρέσκους νεκρούς, τους μιλάει σε 13375p34k, τους δίνει όπλα και στολές, τους στέλνει να σκοτώσουν "evil alien scum", και τους επαναφέρει στο δωμάτιο για να ακολουθήσει... βαθμολογία. Wow... :fromabove:

Α, και τους κάνει summon ξανά και ξανά ΟΠΟΤΕ της καπνίσει... Whatever... :terror2:

(Did I mention the human inside the sphere? :deadga6:)

OK, μπορώ να δεχτώ ένα συγκεκριμένο ποσό "randomness" για χάρη ενός ενδιαφέροντος plot... αλλά τόσο random πια, καταντά γελοίο... βγάζει μάτι ότι η σφαίρα του Gantz είναι το σεναριακό διέξοδο του "σεναριο"-γράφου για να οδηγεί την ιστορία σε αχαλίνωτο σφαξίδι. Τίποτα βαθύτερο.

Aldarion
26-12-07, 19:46
OK, μπορώ να δεχτώ ένα συγκεκριμένο ποσό "randomness" για χάρη ενός ενδιαφέροντος plot... αλλά τόσο random πια, καταντά γελοίο... βγάζει μάτι ότι η σφαίρα του Gantz είναι το σεναριακό διέξοδο του "σεναριο"-γράφου για να οδηγεί την ιστορία σε αχαλίνωτο σφαξίδι. Τίποτα βαθύτερο.

Ναι ρε συ αλλά λογικά θα πρέπει να είναι κάτι <special> ώστε στο τέλος να μπορεί να δικαιολογήσει όλα αυτά που κάνει.

lordofblues
27-12-07, 21:14

Η γνωμη μου ειναι οτι:
Η σφαιρα GANTZ απλα ταλαιπωρει και κοροιδευει τους νεκρους οτι θα τους επαναφερει στη ζωη με βαση το συστημα με τους ποντους. Η γνωμη μου ειναι οτι στο τελος οποιος συμπληρωσει τους ποντους απλα θα παρει τη θεση του ανθρωπου μεσα στη σφαιρα.

roriconfan
27-12-07, 22:19
Μπααα! Δεν ισχύει αυτό που νομίζεις φιλε lordblues. Πολλοί κατορθώσανε αυτό που αναφέρεις. Αν έχεις διαβάσει αρκετό από το manga θα καταλάβεις ότι αυτό δεν ισχύει.

lordofblues
29-12-07, 12:51
Μπααα! Δεν ισχύει αυτό που νομίζεις φιλε lordblues. Πολλοί κατορθώσανε αυτό που αναφέρεις. Αν έχεις διαβάσει αρκετό από το manga θα καταλάβεις ότι αυτό δεν ισχύει.

Αλλη μια θεωρια συνομωσιας μου καταριφθηκε:sigh2:

Adventurer
14-02-08, 20:43
Μολις ειδα το επεισοδιο 21 και θελω οπωσδηποτε να μοιραστω μαζι σας την πιο παραλογη και κοντρα-σε-καθε-φυσικο-νομο-και-ανθρωπινη-βλακεια σκηνη που εχω δει ποτε σε ανιμε! Θα τη βαλω σε spoiler tag αλλα ειλικρινα προτεινω να τη διαβασετε αν δεν το εχετε δει για να δειτε τι ηλιθιοτητες σας περιμενουν!

Ενα αγορι πυροβολαει εναν αντιπαλο, ο οποιος του πεταει ενα υγρο που ολοι γνωριζουν οτι αν τον πετυχει θα τον σκοτωσει. Οποτε αυτος καθεται οπως ειναι και το κοιταει να ερχεται ακινητος σαν αγαλμα. Δεκα μετρα πισω του ειναι ενα κοριτσι που τον αγαπαει και το βλεπει αυτο. Οποτε η κοπελα ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ, τον ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ, μπαινει ακριβως ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ και τον αγκαλιαζει γονατισμενη (το κεφαλι της ειναι στο κατω μερος του στηθους του). Μενει λιγη ωρα ετσι μεχρι που το υγρο πεφτει ΑΚΡΙΒΩΣ πανω στη μεση της (ουτε που καψαλιστικε το αγορι) και πεθαινει.

1)Γιατι αυτος ο τυπος καθοτανε ακινητος επι τοσα δευτερολεπτα μεχρι να γινουν ολα αυτα;;; ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕ!!!! ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ!!!!
2)Γιατι αυτη δεν τον εσπρωξε απο τη μεση για να σωθουν και οι δυο;;; (θα το τραβηξεις παρα πολυ αν πεις ηθελε να πεθανει ετσι... ηθελε να προκαλεσει ψυχολογικα σε αυτον που αγαπαει δηλαδη;; )
3)Το ειχε υπολογισει κιολας οτι θα επεφτε ακριβως εκει το υγρο;;; Ο τυπος που το πεταξε ηταν καμια 100 μετρα μπροστα πες. Αν τον πετυχαινε στο κεφαλι τον δικο της τι θα εκανε;;;
4)Ο τυπος ειχε ακομα προτεταμενα τα χερια, η μεση της κοπελιας καλυπτε περιπου τη μιση δικη του μεση... κι ομως το υγρο ουτε καν τον πιτσιλισε!!!!!

Και να σκεφτειτε το ανιμε ειναι γεματο με κατι τετοια! Το ποσες φορες καποιος πυροβολαει εναν εχθρο επι λεπτα ολοκληρα και οι συνεργατες του (ακομα και φιλοι του που εχουν κανει κι αλλες μαχες μαζι) καθονται διπλα αμεριμνοι και τον κοιτανε δε λεγεται!! Ημαρτον, τι ηλιθια σειρα ειναι αυτη θεε μου!!

Kenny
14-02-08, 20:50
Μολις ειδα το επεισοδιο 21 και θελω οπωσδηποτε να μοιραστω μαζι σας την πιο παραλογη και κοντρα-σε-καθε-φυσικο-νομο-και-ανθρωπινη-βλακεια σκηνη που εχω δει ποτε σε ανιμε! Θα τη βαλω σε spoiler tag αλλα ειλικρινα προτεινω να τη διαβασετε αν δεν το εχετε δει για να δειτε τι ηλιθιοτητες σας περιμενουν!

Ενα αγορι πυροβολαει εναν αντιπαλο, ο οποιος του πεταει ενα υγρο που ολοι γνωριζουν οτι αν τον πετυχει θα τον σκοτωσει. Οποτε αυτος καθεται οπως ειναι και το κοιταει να ερχεται ακινητος σαν αγαλμα. Δεκα μετρα πισω του ειναι ενα κοριτσι που τον αγαπαει και το βλεπει αυτο. Οποτε η κοπελα ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ, τον ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ, μπαινει ακριβως ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ και τον αγκαλιαζει γονατισμενη (το κεφαλι της ειναι στο κατω μερος του στηθους του). Μενει λιγη ωρα ετσι μεχρι που το υγρο πεφτει ΑΚΡΙΒΩΣ πανω στη μεση της (ουτε που καψαλιστικε το αγορι) και πεθαινει.

1)Γιατι αυτος ο τυπος καθοτανε ακινητος επι τοσα δευτερολεπτα μεχρι να γινουν ολα αυτα;;; ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕ!!!! ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ!!!!
2)Γιατι αυτη δεν τον εσπρωξε απο τη μεση για να σωθουν και οι δυο;;; (θα το τραβηξεις παρα πολυ αν πεις ηθελε να πεθανει ετσι... ηθελε να προκαλεσει ψυχολογικα σε αυτον που αγαπαει δηλαδη;; )
3)Το ειχε υπολογισει κιολας οτι θα επεφτε ακριβως εκει το υγρο;;; Ο τυπος που το πεταξε ηταν καμια 100 μετρα μπροστα πες. Αν τον πετυχαινε στο κεφαλι τον δικο της τι θα εκανε;;;
4)Ο τυπος ειχε ακομα προτεταμενα τα χερια, η μεση της κοπελιας καλυπτε περιπου τη μιση δικη του μεση... κι ομως το υγρο ουτε καν τον πιτσιλισε!!!!!

Και να σκεφτειτε το ανιμε ειναι γεματο με κατι τετοια! Το ποσες φορες καποιος πυροβολαει εναν εχθρο επι λεπτα ολοκληρα και οι συνεργατες (ακομα και φιλοι του που εχουν κανει κι αλλες μαχες μαζι) του καθονται διπλα αμεριμνοι και τον κοιτανε δε λεγεται!! Ημαρτον, τι ηλιθια σειρα ειναι αυτη θεε μου!!ROFLCOPTER :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

You SO remind me of myself, όταν έβλεπα τη σειρά. Κι εγώ τα ίδια πράγματα ρωτούσα τον εαυτό μου. :P

Και να ήταν αυτή η μοναδική WTF σκηνή... που να δεις και στο manga τι άκυρα συμβαίνουν... :uhh:

Γενικά, ήταν που ήταν βλακεία το manga, το ανέλαβε και η GONZO και το έκανε ακόμα πιο αίσχος. :terror2:

kienzan
14-02-08, 21:26

Και να σκεφτειτε το ανιμε ειναι γεματο με κατι τετοια! Το ποσες φορες καποιος πυροβολαει εναν εχθρο επι λεπτα ολοκληρα και οι συνεργατες του (ακομα και φιλοι του που εχουν κανει κι αλλες μαχες μαζι) καθονται διπλα αμεριμνοι και τον κοιτανε δε λεγεται!! Ημαρτον, τι ηλιθια σειρα ειναι αυτη θεε μου!!

Κλασικες ******** του Gantz:terror2:

Θέλει λίγο προσπάθεια για να ξεπεράσεις κάτι τέτειες γελειότητες αλλα κατα βάθος είνai οραίο anime:congrats:

Hazuki
14-02-08, 21:34
Α] Η σειρά δεν φτάνει το manga [uber status :P ]. Βέβαια αν και filler τέλος εμένα μου άρεσε και το anime. Cencored ήταν τα πρώτα 13 επεισόδια [τόσο που από το κόψε ράξε έμειναν 11 :oo: και τα οποία προβλήθηκαν ώς First Stage].

Β] Το manga ακολουθεί εντελώς διαφορετική τροπή από ότι η σειρά όποτε καλό είναι να το διαβάσει κάποιος για να δεί τι παίζει παρακάτω [αναφέρει και κάτι λίγα για τη σφαίρα]

Το πιο forced plot element που είχα ποτέ την τύχη (on second thought, την ατυχία) να δω... Μια μαύρη σφαίρα που εμφανίζεται από το πουθενα μέσα σ' ένα δωμάτιο, κάνει summon στο δωμάτιο φρέσκους νεκρούς, τους μιλάει σε 13375p34k, τους δίνει όπλα και στολές, τους στέλνει να σκοτώσουν "evil alien scum", και τους επαναφέρει στο δωμάτιο για να ακολουθήσει... βαθμολογία. Wow... :fromabove:

Α, και τους κάνει summon ξανά και ξανά ΟΠΟΤΕ της καπνίσει... Whatever... :terror2:

(Did I mention the human inside the sphere? :deadga6:)

OK, μπορώ να δεχτώ ένα συγκεκριμένο ποσό "randomness" για χάρη ενός ενδιαφέροντος plot... αλλά τόσο random πια, καταντά γελοίο... βγάζει μάτι ότι η σφαίρα του Gantz είναι το σεναριακό διέξοδο του "σεναριο"-γράφου για να οδηγεί την ιστορία σε αχαλίνωτο σφαξίδι. Τίποτα βαθύτερο. 1] It is called cyberpunk :congrats: [Gantz=τίτλος του manga άρα λογικό να έχει να κάνει με τη σφαίρα κυριώς η θεματολογία]

2] Βασικά όντως από ένα σημείο το παρακάνει ελαφρώς στο manga αλλά αυτό είναι που το κάνει ενδιαφέρον

Τέσπα, το manga σπέρνει και το συνιστούν 666 κατασκευαστές κουρτινών, η σειρά καλή είναι αλλά δείτε την χωρίς να έχετε διαβάσει τα volumes. Piece .:terror2:

http://www.animetv.ws/images/AnimeTV-Gantz.jpg

roriconfan
14-02-08, 22:54
Εντάξει ρε παιδιά, η σειρά είχε τις μ*****ες της, όπως και όλες οι σειρές.

Εγώ προσωπικά λέω ότι είναι σχετικά εύκολο για κάποιον που δεν εκπαιδεύτηκε στον πόλεμο να παγώνει από φόβο κάθε τόσο. Ή είναι φυσιολογικό να μη κάνουνε τίποτα οι κυνικοί και οι αδιάφοροι για τους άλλους χαρακτήρες στην ιστορία. Αν προσέξετε, στην αρχή, κανείς δεν παραδέχεται ότι πέθανε, αδιαφορεί για όλους και όλα και απλά θέλει να φύγει (όπου και πάντα σκοτώνεται). Έτσι θα συμπεριφερότανε κάθε λογικός και φυσιολογικός άνθρωπος που μεγαλώνει σε μια μηχανοκρατική και απρόσωπη κοινωνία. Όσοι καταλαβαίνουνε τι πραγματικά παίζει με τις δοκιμασίες, συνεργάζονται και βοηθάνε ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουνε.

Οπότε, με λίγη φαντασία, είναι πιο λογικό να κάθονται και να χάσκουν όλοι τους παρά να κάνουνε Matrix ακροβατικά και να νικάνε τους πάντες λες και είναι ο Dante στο Devil May Cry. Κοινοί, εγωιστές και κυνικοί άνθρωποι είναι, όχι υπερήρωες που πολεμάνε για την δικαιοσύνη. Γι' αυτό και μου αρέσανε περισσότερο με τις ακυρότητες τους από ότι άλλοι σε σειρές shonen που είναι προσκοπάκια και που πάντα επιβιώνουνε όσο ξύλο κι αν φάνε.

Adventurer
14-02-08, 23:41
Α] Η σειρά δεν φτάνει το manga [uber status :P ]. Βέβαια αν και filler τέλος εμένα μου άρεσε και το anime. Cencored ήταν τα πρώτα 13 επεισόδια [τόσο που από το κόψε ράξε έμειναν 11 :oo: και τα οποία προβλήθηκαν ώς First Stage].
Οντως στην Αμερικη εφαγε τρελη λογοκρισια (και λογικο μου φαινεται). Εγω βεβαιως την κατεβασα uncut.
1] It is called cyberpunk :congrats: [Gantz=τίτλος του manga άρα λογικό να έχει να κάνει με τη σφαίρα κυριώς η θεματολογία]Δηλαδη οσα μανγκα εχουν τιτλο εχουν να κανουν με σφαιρες;
Εγώ προσωπικά λέω ότι είναι σχετικά εύκολο για κάποιον που δεν εκπαιδεύτηκε στον πόλεμο να παγώνει από φόβο κάθε τόσο. Ή είναι φυσιολογικό να μη κάνουνε τίποτα οι κυνικοί και οι αδιάφοροι για τους άλλους χαρακτήρες στην ιστορία.

Οπότε, με λίγη φαντασία, είναι πιο λογικό να κάθονται και να χάσκουν όλοι τους παρά να κάνουνε Matrix ακροβατικά και να νικάνε τους πάντες λες και είναι ο Dante στο Devil May Cry. Γι' αυτό και μου αρέσανε περισσότερο με τις ακυρότητες τους από ότι άλλοι σε σειρές shonen που είναι προσκοπάκια και που πάντα επιβιώνουνε όσο ξύλο κι αν φάνε.Οπως παντα, σωστα αυτα που λες, αλλα παντελως ασχετοακυρα με το θεμα. Εκτος αν πρεπει να κανεις στρατιωτικη εκπαιδευση για να μαθεις να κανεις ενα βημα προς τα πλαγια:nosey:(μαλλον γι'αυτο λες εσυ οτι ο στρατος ειναι ευκολος :P ). Οι "κυνικοι και αδιαφοροι" οπως λες ειναι λογικο που δεν εκαναν τιποτα. Οι φιλοι του ατομου που ορμαει στις πρωτες γραμμες και ειχαν ηδη πυροβολησει αρκετες φορες στη μαχη γιατι δεν τον βοηθουσαν; Και επισης πολλες φορες "παγωναν" οταν αυτος με το παραδειγμα του τους εδινε κουραγιο και ελπιδα... Οπως ανεφερε ο Κεννυ πριν δυο μηνες, το Gantz ειναι γεματο "Forced Plot Elements".

LoupGarou
15-02-08, 00:01
Φιλε Roricon ασε τον Dante ησυχο γιατι πρωτον δεν υπαγεται σ'αυτην την κατηγορια και δευτερον γιατι απλα γ@μ@ει και δερνει και προσφερει απιστευτα υπερφυσικο θεαμα χωρις πολλα-πολλα γιατι ετσι απλα...ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!:hero:

Συγνωμη για την παρενθεση....Οσον αφορα το gantz...Μπορει απο πολλους να θεωρηθει ακραια ή αστοχη η προσεγγηση μου αλλα αυτη ειναι:Το Gantz ειναι απλα μια αφορμη για επιδειξη βιας...10.000 διαφορετικοι τροποι για να δεις ενα κεφαλι να κοβεται,ενα σωμα να διαμελιζεται κοκ...Φυσικα το δικαιολογω εφοσον απευθυνεται σε ενα ωριμο(ηλικιακα) κοινο..Προσωπικα εχω δει το anime και εχω διαβασει το manga μεχρι το πιο προσφατο chapter...Η οποιαδηποτε ελπιδα προσεγγησης για πλοκη και υποθεση(τουλαχιστον στο manga γιατι το anime αποτελει απλα ενα preview του) κατεληξε αδοξα...Οποτε πηγαινε να εξηγησει κατι,το εκοβε και δημιουργουνταν ακομα πιο πολλα ερωτηματικα..Ασχετοι χαρακτηρες πεταγονταν απο το πουθενα,νεες ενοιες και καταστασεις εισηγονταν ξαφνικα και παει λεγοντας...Και αυτα τα μεγαλα κενα σε σεναριο και πλοκη ερχονταν να συμπληρωσει η ομη και αλογη βια...Ξεκιναει δυναμικα με μια sci-fi και post-apocalyptic(πιο βαθεια) νοτα αλλα δεν καταληγει καπου...Σε αλλα anime οπως π.χ το Berserk η βια δικαιολογουνταν σαν αναγκαιο κακο για αναδειξη,επιβιωση σε ενα μεσαιονικο κλιμα που τετοιου ειδους πρακρικες πραγματικα ισχυσαν...Δεν θελω να κανω παραπομπες απο τις χυδαιοτητες και ασκοπες βιοπραγειες στο manga κυριως,που προσβαλλουν πολλες φορες την ανθρωπινη αισθητικη....Στο Gantz ομως θα αναγνωρισω την προβολη του υπερτατου συναισθηματος για επιβιωση..Σιγουρα το τονισαν σωστα αλλα...Πολλοι θα ρωτησουν γιατι εφοσον μου προκαλει τετοια αηδια ασχολουμαι?Η απαντηση ειναι διοτι ειχα μεγαλες προσδοκιες,μου αρεσε αρχικα η δραση,το μυστηριο και η ατμοσφαιρα και ηθελα να δω που θα καταληξει επιτελους...
Αλλα μετα απο 20φευγα επεισοδια και 260φευγα chapters..απηυδησα..(για να μην πω οτι λυπηθηκα με τον τροπο που παρουσιαζεται η ματαιοτητα της ανθρωπινης ζωης και υπαρξης)...Οσο για το τι ειναι το ολο Gantz..πιστευω οτι αποτελει παιχνιδια μυαλου απο μια ανωτερη οντοτητα που διασκεδαζει απλως βλεπωντας και κατανοωντας τα ανθρωπινα ορια...Μαχες και πλασματα δεν υφιστανται..ολα γινοντα μεσα σε μια μεταθανατια κατασταση ονειρου(δεν ξερω πως,προφανως με καποιο ειδος ανωτερης και αποκρυφης τεχνολογιας((αρχαιας γηινης ή εξωγηινης)) οπως εχει υπονοηθει και στο manga)
Παραπανω υποθεση και σεναριο δεν υπαρχει και δεν πιστευω οτι θα υπαρξει λογικα...

Οσον αφορα το sex στη σειρα δεν το σχολιασα...Ξερουμε ολοι γιατι υπαρχει....

Hazuki
15-02-08, 00:23
Οντως στην Αμερικη εφαγε τρελη λογοκρισια (και λογικο μου φαινεται). Εγω βεβαιως την κατεβασα uncut.

Βασικά για την Ιαπωνία μιλούσα, για να μπορέσει να προβληθεί η σειρά στην τηλεόραση. Το θυμάμαι γιατί όταν βγήκαν τα πρώτα fansubs είχε πέσει το τρελό κράψιμο που έλειπε το gore στοιχείο και ότι για κάποιο λόγο ήταν 11 τα επεισόδια. Χμμ μετά δεν θυμάμαι την έγινε γιατί βαρέθηκα να περιμένω να ξεκινήσει το Second stage, οπότε πολύ αργότερα το πήρα πάλι fansubbed αλλά είχαν χρησιμοποιήσει raws που είχαν προέλθει από τα ιαπωνικά dvd, δεν ξέρω αν προβλήθηκε μέχρι τέλους censored :fromabove:

-edit-
Αχα το second stage έπαιξε uncensored
The first season, known as the “First Stage”, was heavily edited on Japanese TV, but the second season (“Second Stage”) remained uncut. The Gantz anime is often criticized for its ending and pacing problems. The anime was made while the manga was still in early production, and thus Gonzo had to produce episodes at an irregular pace, and end the series in a manner a number of fans found unsatisfying - a common occurrence when an anime is made from a manga that has not finished its run.

ps: Pointless Midnight Internet Quest :emptyonexg1:

Adventurer
15-02-08, 00:34
Βασικά για την Ιαπωνία μιλούσα, για να μπορέσει να προβληθεί η σειρά στην τηλεόραση.
Κι εγω τοσο καιρο νομιζα αυτη η λογοκρισια ειχε πεσει στην Αμερικη! Thanks for setting me straight. Βασικα ενωσαν το μισο 2ο επεισοδιο, το μισο 3ο επεισοδιο και ολοκληρο το 10 επεισοδιο. Οπως ειπα και πριν, δε μου κανει καθολου εντυπωση (ειδικα αφου απ'οτι θυμαμαι αυτα ηταν τα πιο βιαια κομματια των πρωτων 13 επεισοδιων).

Hazuki
15-02-08, 14:52
Χμμ θυμάμαι πως σε κάποιες επίμαχες σκηνές που δεν μπορούσαν να κόψουν είτε το γυρνάγαν σε "αρνητικό" [sic]/γκρί??? ή βάζανε κάτι άσχετες εικόνες [κάτι σαν flashback].

stean_202
15-02-08, 21:32
Μέτρια σειρά με το manga να είναι σαφώς καλύτερο από το anime. Αν και στα τελευταία chapters το manga παραέχει γίνει wtf ...

roriconfan
18-02-08, 15:15
Τα σχόλια μου βασίζονται στο post του LoupGarou. Έχω πολύ επικριτικό ύφος μόνο και μόνο γιατί τον ξέρω προσωπικά τον κύριο και τα γούστα του και το ότι μου κατηγορεί το Gantz ενώ του αρέσει το DevilMayCry είναι απλά προσβλητικό για την προσωπικότητα μου. Προκαταβολικά λυπάμαι για τον τόνο που θα έχω αλλά μου αρέσει πραγματικά η σειρά και είστε ελεύθεροι να μου καταρρίψετε το reputation. Η οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του Gantz και του DevilMayCry γίνεται καθαρά για λόγους σύγκρισης μεταξύ μιας καλής και μιας ρηχής σειράς.

Φιλε Roricon ασε τον Dante ησυχο γιατι πρωτον δεν υπαγεται σ'αυτην την κατηγορια και δευτερον γιατι απλα γ@μ@ει και δερνει και προσφερει απιστευτα υπερφυσικο θεαμα χωρις πολλα-πολλα γιατι ετσι απλα...ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!

ΩΩΩ! Τι ωραία που τα λες για να υποστηρίξεις τις απόψεις σου! Μαμάει με εφέ χωρίς ουσία… Μάλιστα.

Το Gantz ειναι απλα μια αφορμη για επιδειξη βιας...Η οποιαδηποτε ελπιδα προσεγγησης για πλοκη και υποθεση κατεληξε αδοξα... ...Και αυτα τα μεγαλα κενα σε σεναριο και πλοκη ερχονταν να συμπληρωσει η ομη και αλογη βια... Ξεκιναει δυναμικα αλλα δεν καταληγει καπου...

Σωστά! Όπως ακριβώς και ο αγαπημένος Dante σου! Το θυμάσαι το DevilMayCry πόσο το προσκυνούσες όταν ξεκίνησε σε anime; Ωραία πατάτα βγήκε.

Οποτε πηγαινε να εξηγησει κατι,το εκοβε και δημιουργουνταν ακομα πιο πολλα ερωτηματικα… Ασχετοι χαρακτηρες πεταγονταν απο το πουθενα,νεες ενοιες και καταστασεις εισηγονταν ξαφνικα και παει λεγοντας.

Αυτό το λένε ΜΥΣΤΗΡΙΟ για να κορυφώνεται το ενδιαφέρον. Υποτίθεται ότι κάποτε θα δοθούνε απαντήσεις (λέμε τώρα…). Το Gantz ΕΧΕΙ ανατροπές, σε αντίθεση με (γκουχου γκουχου) κάποια άλλη σειρά. Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις πολυεπίπεδα σενάρια μυστηρίου και θέλεις απλές ιστοριούλες με έναν τυπά να σφάζει δαίμονες χωρίς λόγο, τότε τουλάχιστον μη τα κατηγορείς.

Σε αλλα anime οπως π.χ το Berserk η βια δικαιολογουνταν σαν αναγκαιο κακο για αναδειξη,επιβιωση σε ενα μεσαιονικο κλιμα που τετοιου ειδους πρακρικες πραγματικα ισχυσαν...

Κι εδώ για επιβίωση γίνονται όλα. Όποιος δεν δέχεται να πολεμήσει και να σκοτώσει, πεθαίνει. Και τι πάει να πει ότι σε μεσαιωνικό μόνο κλίμα ισχύουν τέτοιες πρακτικές; Τα παιδάκια που θερίζουν με πολυβόλα τα σχολεία του πολιτισμένου κόσμου σήμερα είναι λιγότερο βίαιες πρακτικές;

Η απαντηση ειναι διοτι ειχα μεγαλες προσδοκιες,μου αρεσε αρχικα η δραση,το μυστηριο και η ατμοσφαιρα και ηθελα να δω που θα καταληξει επιτελους... Αλλα μετα απο 20φευγα επεισοδια και 260φευγα chapters..απηυδησα..(για να μην πω οτι λυπηθηκα με τον τροπο που παρουσιαζεται η ματαιοτητα της ανθρωπινης ζωης και υπαρξης)...

Εγώ να δεις πως απηύδησα όταν είδα τον εκατομμυριοστό δαίμονα να σφάζεται από τον κυνικό Dante ενώ έτρωγε αδιάφορα πίτσα και πετούσε κρυόκωλα one-liners και ακόμα η σειρά (και σε anime, και σε manga, και βιντεοπαιχνίδι) δεν είχε ούτε μια σεναριακή ανατροπή ή εξέλιξη. Εδώ να δεις ματαιότητα στην ανθρώπινη ζωή και ύπαρξη. «Ζω για να με φάει κάνας δαίμονας αν είμαι απλός άνθρωπος ή ζω για να σκοτώνω αδιάφορα δαίμονες εις τον αιώνα τον άπαντα αν είμαι ο Dante.» Banzai!!!

Οσο για το τι ειναι το ολο Gantz..πιστευω οτι αποτελει παιχνιδια μυαλου απο μια ανωτερη οντοτητα που διασκεδαζει απλως βλεπωντας και κατανοωντας τα ανθρωπινα ορια...Μαχες και πλασματα δεν υφιστανται..ολα γινοντα μεσα σε μια μεταθανατια κατασταση ονειρου(δεν ξερω πως,προφανως με καποιο ειδος ανωτερης και αποκρυφης τεχνολογιας((αρχαιας γηινης ή εξωγηινης)) οπως εχει υπονοηθει και στο manga)
Παραπανω υποθεση και σεναριο δεν υπαρχει και δεν πιστευω οτι θα υπαρξει λογικα...

Κι εγώ σου λέω ότι όλα είναι το κλασικό σενάριο της εξωγήινης εισβολής όπου οι εξωγήινοι με νανομηχανές μεταλλάσουν σταδιακά τους ανθρώπους σε απόκοσμα όντα και ελέγχουνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να μη το παίρνει χαμπάρι ο κόσμος. Οι άνθρωποι έχουνε με την πλύση εγκεφάλου της τηλεόρασης και της απρόσωπης σύγχρονης κοινωνίας, χάσει τα ιδανικά τους και δεν νοιάζονται να κάνουνε κάτι ανιδιοτελώς. Οπότε, οι στρατιωτικοί δημιουργούνε το Gantz που σκοπό έχει να στρατολογεί πολεμιστές για να νικήσουνε τους εξωγήινους με ύπουλο τρόπο. Τους αναγκάζει να πολεμήσουνε για επιβίωση αντί να τους πασάρει τα κλασικά ιδανικά (για το καλό του έθνους, για να σώσουνε τον κόσμο, για να προστατέψουνε τους αγαπητούς τους) που λόγο της πλύσης εγκεφάλου δεν έχουνε πλέον πέραση. Τους βάζει να πολεμάνε σταδιακά όλο και ισχυρότερους μεταλλαγμένους ανθρώπους, ώστε να γίνονται καλύτεροι και άσπλαχνοι δολοφόνοι. Οι αδύναμοι και οι διστακτικοί σκοτώνονται ενώ οι ισχυροί γίνονται πολεμοχαρείς που λατρεύουνε να σκοτώνουνε (όπως είναι η ομάδα της Osaka). Στο τέλος, οι ικανότεροι πολεμιστές του κόσμου θα σχηματίσουνε στρατό για να κάνουνε ντου στους εξωγήινους.

Όπως βλέπεις, ενώ εσύ δεν έβγαλες κανένα συμπέρασμα από το αόριστο σενάριο, εγώ έβγαλα ολόκληρο έπος. Γιατί από ένα αόριστο σενάριο βγάζεις συμπεράσματα ανάλογα με τα γούστα και την φαντασία που έχεις.

Οσον αφορα το sex στη σειρα δεν το σχολιασα...Ξερουμε ολοι γιατι υπαρχει....

Για τον ίδιο λόγο που υπάρχει και η βία στο DelilMayCry. Για να καυλώνουνε οι ανώριμοι βλέποντας έναν ντυμένο τρέντυ τυπά χωρίς βάθος να σκοτώνει άσκοπα δαίμονες χωρίς προσωπικότητα κάνοντας Χολιγουντιανά μαϊμουδίσματα και μιλώντας σαν σε σαπουνόπερα.

Τουλάχιστον ο Kurono ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΕΞ ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Ohalf-demonDante σου τι κάνει; Μόνο μαμάει δαίμονες στο ξύλο. ΟΥΑΟΥ!

Και άλλωστε, κακά τα ψέματα, το Gantz μια χαρά συνεχίζει παρόλες τις αδυναμίες του. Οι πραγματικά ρηχές και ανούσιες σειρές δεν κρατάνε πολύ αν δεν πιάσουν τον παλμό του κοινού τους. Το DevilMayCry πήγε να γίνει πολλαπλές φορές σειρά manga ή anime και πάντα τα σκάτωνε από την αρχή.

Petran79
18-02-08, 15:40
ειχα διαβασει τα πρωτα 220 κεφαλαια του μανγκα. Αν και οι πρωτες καταδιωξεις ηταν ενδιαφερουσες, απο ενα σημειο και μετα καταντα μονοτονο χωρις να προσφερει κατι που δεν εχουμε δει, διαβασει σε δεκαδες παρομοια βιαια εργα και με σκηνες σεξ που δε θυμιζουν τις σκηνες soft porno του Gantz

Ασε που το μανγκα επρεπε να ειχε τελειωσει οταν ολοκληρωνουν την αποστολη οι χαρακτηρες, μετα ομως αρχιζει ο δευτερος κυκλος με τα βαμπιρ οποτε καταλαβα πως οτι καλο ειχε το μανγκα στην αρχη το πεταξε για τη βια και την εμπορικοτητα.

καλυτερα να ασχοληθει ο δημιουργος με κανενα αλλο θεμα

Vegita Sempai
18-02-08, 15:52
Μέτρια σειρά με το manga να είναι σαφώς καλύτερο από το anime. Αν και στα τελευταία chapters το manga παραέχει γίνει wtf ...

Όσο ήμασταν στο 1ο stage του manga,έσπερνε τρελά.Με το που πέθανε ο Kei(spoiler XD XD XD) και τελείωσε το 1ο stage,το manga πήρε την κατηφόρα αγρίως.Τα τελευταία 20 chapters έχουν αναλωθεί κατά τον χείριστο τρόπο και πλέον δεν αξίζει...

Το ανιμε ήταν καλούτσικο,nothing special ειδικά αν έχεις διαβάσει πριν το manga.Τα τελευταία επεισόδια που διαφέρουν από το manga είναι λίγο wtf αλλά κατανοώ ότι κάπως έπρεπε να κλείσει η σειρά.

Και μια παρατήρηση - συγνώμη Adventurer αλλά πρώτη φορά βλέπεις τέτοιες γελοίες καταστάσεις σε ανιμε???Ειδικά σε τέτοιου είδους action anime είναι λογικό να ξεφεύγει η κατάσταση από την πραγματικότητα.Κάθεσαι τώρα και αναρωτιέσαι γιατί και πως...

Phantom Duck
18-02-08, 21:58
Jeez people, σταματήστε να συγκρίνετε σειρές μεταξύ τους :sigh2:

Όσον αφορά το Gantz, εγώ δεν στάθηκα στις σεναριακές τρύπες και την σφαγή, αλλά σε ό,τι υπάρχει πίσω από αυτό. Παράδειγμα:

Στην αρχή της σειράς δύο άνθρωποι χάνουν την ζωή τους για να σώσουν έναν άστεγο. Τους δίνεται μία ευκαιρία στην ζωή, και βλέπουν πως μερικοί τύποι για την πλάκα τους πήγαν και σκότωσαν αυτόν για τον οποίον ξόδεψαν την ζωή τους. Τότε για ποιον λόγο θυσιάστηκαν, για ποιον λόγο έχασαν την ζωή τους ? Για ποιον λόγο κάθονται και περνάνε αυτόν τον ζωντανό εφιάλτη και είναι αναγκασμένοι να βλέπουν αγαπημένα τους πρόσωπα να πεθαίνουν ? Για να έρθουν μερικοί "νταήδες" και να σκοτώσουν κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι άστεγος ?
Και όταν τελικά δώθηκε στον Kurono η δύναμη να τους σκοτώσει, θα έπρεπε να "αποδώσει δικαιοσύνη" ή να τους χαρίσει την ζωή ?

Κατά πόσον όλα τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν την κοινωνία μας ? Πόσοι από εμάς δεν έχουμε δει έναν άστεγο να βρίσκεται κοιμισμένος-λιπόθυμος στην μέση του δρόμου και το μόνο που κάνουμε είναι να τον κοιτάμε, και να παρακαλάμε από μέσα μας να τον μετακινήσει από τον δρόμο κάποιος άλλος (αλλά όχι εμείς) προκειμένου να μην τον πατήσει κανένα αμάξι ?

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα για τα οποία λατρεύω την σειρά. Προσωπικά το GANTZ ανήκει στα ΤΟΡ anime που έχω δει. Το manga δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι σφαγής. Το anime είναι πολύ περισσότερα από κάτι τέτοιο. Απλά προσπαθήστε να μην μένετε στην βία και το σεξ, αλλά να δείτε τι πραγματικά θέλει να περάσει η σειρά στον θεατή.
Τέλος, για όσους λένε πως το υπερβολικό σεξ είναι απλά άσκοπο fanservise, έχω να αναφέρω πως το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, επομένως η σειρά δεν είναι κατακριτέα όσο δεν βασίζεται μόνο σε αυτό.

kienzan
18-02-08, 22:25
Το manga δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι σφαγής. Το anime είναι πολύ περισσότερα από κάτι τέτοιο.
+1
Tα filler του Gantz είναι πολύ καλύτερα απο το πρωτότυπο και όχι ένας ωμός αιματηρός αγώνας επιβίωσης:nosey:

roriconfan
18-02-08, 22:34
Χμμμ... Σωστή παρατήρηση. Μου είχε διαφύγει εντελώς. Ανεβάσατε στην υπόληψη μου την ανιμέ εκδοχή.

Adventurer
18-02-08, 22:52
Ωραιο το post του Φαντομ. Θα συμφωνησω οτι το Gantz αξιζει να το δει κανεις για τον ρεαλισμο και τα υπαρξιακα ζητηματα που θετει. Θα διαφωνησω ομως οτι λογω αυτων πρεπει να προσποιηθουμε οτι δε βλεπουμε ολα τα τεραστια σφαλματα της.

Κι εγώ σου λέω ότι όλα είναι το κλασικό σενάριο της εξωγήινης εισβολής όπου οι εξωγήινοι με νανομηχανές μεταλλάσουν σταδιακά τους ανθρώπους σε απόκοσμα όντα και ελέγχουνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να μη το παίρνει χαμπάρι ο κόσμος. Οι άνθρωποι έχουνε με την πλύση εγκεφάλου της τηλεόρασης και της απρόσωπης σύγχρονης κοινωνίας, χάσει τα ιδανικά τους και δεν νοιάζονται να κάνουνε κάτι ανιδιοτελώς. Οπότε, οι στρατιωτικοί δημιουργούνε το Gantz που σκοπό έχει να στρατολογεί πολεμιστές για να νικήσουνε τους εξωγήινους με ύπουλο τρόπο. Τους αναγκάζει να πολεμήσουνε για επιβίωση αντί να τους πασάρει τα κλασικά ιδανικά (για το καλό του έθνους, για να σώσουνε τον κόσμο, για να προστατέψουνε τους αγαπητούς τους) που λόγο της πλύσης εγκεφάλου δεν έχουνε πλέον πέραση. Τους βάζει να πολεμάνε σταδιακά όλο και ισχυρότερους μεταλλαγμένους ανθρώπους, ώστε να γίνονται καλύτεροι και άσπλαχνοι δολοφόνοι. Οι αδύναμοι και οι διστακτικοί σκοτώνονται ενώ οι ισχυροί γίνονται πολεμοχαρείς που λατρεύουνε να σκοτώνουνε (όπως είναι η ομάδα της Osaka). Στο τέλος, οι ικανότεροι πολεμιστές του κόσμου θα σχηματίσουνε στρατό για να κάνουνε ντου στους εξωγήινους.

Όπως βλέπεις, ενώ εσύ δεν έβγαλες κανένα συμπέρασμα από το αόριστο σενάριο, εγώ έβγαλα ολόκληρο έπος. Γιατί από ένα αόριστο σενάριο βγάζεις συμπεράσματα ανάλογα με τα γούστα και την φαντασία που έχεις.

Δηλαδη λες οτι αν βγαλεις ενα κλισε σεναριο απο το μυαλο σου τοτε το Gantz αποκταει σεναριο; Μαλιστα. Τα εχω ακουσει ολα πλεον:deadga6:

Petran79
18-02-08, 23:19
Jeez people, σταματήστε να συγκρίνετε σειρές μεταξύ τους :sigh2:

Όσον αφορά το Gantz, εγώ δεν στάθηκα στις σεναριακές τρύπες και την σφαγή, αλλά σε ό,τι υπάρχει πίσω από αυτό. Παράδειγμα:

Στην αρχή της σειράς δύο άνθρωποι χάνουν την ζωή τους για να σώσουν έναν άστεγο. Τους δίνεται μία ευκαιρία στην ζωή, και βλέπουν πως μερικοί τύποι για την πλάκα τους πήγαν και σκότωσαν αυτόν για τον οποίον ξόδεψαν την ζωή τους. Τότε για ποιον λόγο θυσιάστηκαν, για ποιον λόγο έχασαν την ζωή τους ? Για ποιον λόγο κάθονται και περνάνε αυτόν τον ζωντανό εφιάλτη και είναι αναγκασμένοι να βλέπουν αγαπημένα τους πρόσωπα να πεθαίνουν ? Για να έρθουν μερικοί "νταήδες" και να σκοτώσουν κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι άστεγος ?
Και όταν τελικά δώθηκε στον Kurono η δύναμη να τους σκοτώσει, θα έπρεπε να "αποδώσει δικαιοσύνη" ή να τους χαρίσει την ζωή ?

Κατά πόσον όλα τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν την κοινωνία μας ? Πόσοι από εμάς δεν έχουμε δει έναν άστεγο να βρίσκεται κοιμισμένος-λιπόθυμος στην μέση του δρόμου και το μόνο που κάνουμε είναι να τον κοιτάμε, και να παρακαλάμε από μέσα μας να τον μετακινήσει από τον δρόμο κάποιος άλλος (αλλά όχι εμείς) προκειμένου να μην τον πατήσει κανένα αμάξι ?

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα για τα οποία λατρεύω την σειρά. Προσωπικά το GANTZ ανήκει στα ΤΟΡ anime που έχω δει. Το manga δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι σφαγής. Το anime είναι πολύ περισσότερα από κάτι τέτοιο. Απλά προσπαθήστε να μην μένετε στην βία και το σεξ, αλλά να δείτε τι πραγματικά θέλει να περάσει η σειρά στον θεατή.
Τέλος, για όσους λένε πως το υπερβολικό σεξ είναι απλά άσκοπο fanservise, έχω να αναφέρω πως το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, επομένως η σειρά δεν είναι κατακριτέα όσο δεν βασίζεται μόνο σε αυτό.

ωραια ολα αυτα αλλα δε χρειαζοταν 10 μανγκα και δυο σειρες ανιμε. Θα μπορουσε να τα βαλει σε μια ιστορια 30-40 σελιδων και να ξεμπερδευε.

kienzan
19-02-08, 00:14
Μόνο για τη σειρα μιλάμε όχι για το manga
To manga μετα το θανατο του (ξέρετε ποιού) είναι μόνο βρομώξυλο και sex

Pastor_Of_Muppets
19-02-08, 02:28
To manga μετα το θανατο του (ξέρετε ποιού) είναι μόνο βρομώξυλο και sex
και ειναι κακο αυτο?

Jiraiya
19-02-08, 02:36
Όχι.Ποτέ το σεξ και το βρωμόξυλο δεν είναι αρκετά:nanteee:

kienzan
19-02-08, 03:27
και ειναι κακο αυτο?
Ενωείτε πώς όχι.
Το Manga του Gantz μου αρεσει πολύ. Το διάβασα μέσα σε 1 μέρα:wooi2:
Απλώς αναφέρω οτι σε αντίθεση με τα fillers to manga έιναι κυρίως βρωμόξυλο και sex.

rebelos
19-02-08, 10:33
σορρυ κίολας αλλά το μάνγκα έχει μερικές στιγμές κατα ΠΟΛΥ ανώτερες του ανιμ
όπως : όταν ο Κουρόνο έχει μαζέψει τους 100 πόντους και φεύγει από το παιχνίδι και ζωντανεύει και την κοπελίτσα του και αυτό που είχαν ζήσει μαζί ήταν τόσο ισχυρο που παρόλο που δεν το θυμόντουσαν κοιταγαν ο ένας τον άλλο και έκλαιγαν ή όταν ο Κουρόνο προστάτευσε την ίδια κοπέλα 2 φορές, και γενικά ο χαρακτήρας του Κουρόνο αμα παρατηρήσετε πως βελτιώθηκε από έναν 15χρονο που απλά ήθελα να ******* την άλλη με τα κοντά μαλλιά σε έναν ώριμο αρχηγό εκείνης της ομάδας...

Phantom Duck
19-02-08, 13:32
Σωστά όλα αυτά που λες, αλλά εμείς συγκρίνουμε το anime με το manga έως τον 7ο τόμο, δηλαδή για την μεταφορά της συγκεκριμένης ιστορίας σε anime. Τα γεγονότα όμως που έχουν πάρει μέρος στο manga μέχρι τον τόμο 21+ εννοείται πως είναι εκτός συναγωνισμού :wooi2:

Hajate_Raborosu
20-02-08, 20:20
Μόλις τελείωσα τη σειρά.Μετά τη μούφα τέλος όπως είναι φυσικό
σκέφτηκα μήπως πρέπει να διαβάσω το manga να δω τι γίνεται.
Τελικά πριν έκανα το ...λάθος και διάβασα όλα τα posts εδώ
και με έχετε μπερδέψει.Δεν μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει να
ασχοληθώ με το manga
:uhh::uhh::uhh:

Για τη σειρά γενικά έχω να πω ότι μου άρεσε.
Δεν μου άρεσε το τέλος , τα γνωστά χιλιοειπωμένα κλισέ("θα τους σώσω όλους"κτλ) και επίσης οι γνωστές σκηνές χαζομάρας που κάποιος π.χ. πυροβολάει και οι άλλοι ...μένουν ακίνητοι-μ@λ@κες.
Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν που ο πρωταγωνιστής
ήταν κάποιος σαν τον Κei :congrats:και όχι ο ξενέρωτος Katou :puke:

rebelos
20-02-08, 22:34
αν θες την γνώμη μου να αρχίσεις το μάνγκα

retsudo
20-02-08, 22:52
Και το manga και το anime ειναι καλα μεχρι το ιδιο σημειο
μεχρι την μαχη με τα αγαλματα.
απο εκει και περα αστα να πανε:Crying2:

zolitas
20-02-08, 22:57
εχω δει 2-3 επισοδεια σε σπιτι φιλου ετσι για το καλο. Διαβαζω το μανγκα απο τοτε που βγαινει. Απο τη στιγμη που το σταματησε, για να κανει το αλλο με τον χικιμορι, εχει πεσει παρα πολυ. Ξεκινησε υπερτατα γαματα, τωρα εχει γινει λιγο αρωστο ρε παιδι μου. Αλλα παλι διαβαζεται ανετα. Μαλλον θα περναει κριση ο τυπος. Επισης εχει τα απειρα ποπ references (δν 3ερω αν γραφεται ετσι :< ) που ειναι πολυ c00l, κ γενικα ειναι αρκετα κυνικο/ωμο/τρου που καραλεει.
Εμενα αγαπημενο μου 2σελιδο (δν εχει να κανει με το στορυ, αλλα το εβαλα το σποηλερ για καλο κ για κακο) ειναι εκει που ξαπλωνουν γυμνοι ο αδερφος του πρωταγονιστη με την κοπελα του, κ αυτη τον 3υριζει.

αν θες την γνώμη μου να αρχίσεις το μάνγκα

+1, αν δεν εισαι 12χρονο δηλαδη ή δν προσβαλεσαι απο gore κ ετσι.

rebelos
20-02-08, 22:58
το μάνγκα είναι και μετά καλό

αυτό στο σποιλερ πότε έγινε? :?

zolitas
20-02-08, 23:40
τελικα ειναι 4 σελιδες

http://www.picport.gr/i/20080220/bvPfpxQkMazA6lFrZw9V.jpg
http://www.picport.gr/i/20080220/BFMWoz57E2Q8smwdabYi.jpg
http://www.picport.gr/i/20080220/feR3SEjpcgU17wFxGmDy.jpg
http://www.picport.gr/i/20080220/tl4P0AXQDY9uKSJo8ds3.jpg

Jiraiya
21-02-08, 02:53
τελικα ειναι 4 σελιδες

http://www.picport.gr/i/20080220/bvPfpxQkMazA6lFrZw9V.jpg
http://www.picport.gr/i/20080220/BFMWoz57E2Q8smwdabYi.jpg
http://www.picport.gr/i/20080220/feR3SEjpcgU17wFxGmDy.jpg
http://www.picport.gr/i/20080220/tl4P0AXQDY9uKSJo8ds3.jpg

Αυτά δε τα βάζουν έτσι.Προειδοποιούν πρώταhttp://i237.photobucket.com/albums/ff133/onionethan/onion_Emoticons/087_.gifΜου φαίνεται καιρός να το αρχίσω γιατί καιρό το έχω και κάθεται(το manga):hehehe:

HeLlRaiDeR
25-02-08, 07:43
Το ανιμε μου αρεσε αρκετα και το θεωρουσα τρομερο.Επειτα στην συνεχεια διαβασα το μανγκα και εμεινα μα!#@$%.Στην συνεχεια το ξανασκεφτηκα και πιστευω οτι δν γινοτανε να το τραβηξουνε και αλλο διοτι θα κατανταγε σε ongoing στυλ one piece,naruto κτλπ.Καλο αλλα θα μπορουσε και καλυτερο.

lordofblues
06-03-08, 01:58

Roriconfan το εψαξα στο thread αλλα δεν μπορεσα να βρω την απαντηση σου σχετικα με το ερωτημα που εβαλες.:hmmm:

roriconfan
10-03-08, 11:27
Γιατί, βρήκες μήπως απόψεις άλλων; Θα βρεις την γνώμη μου στα topic μου στο thread Gantz manga.

Sunabouzu
10-03-08, 12:38

Δεν νομίζω οτι ο Hiroya Oku (mangaka του Gantz) είχε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την ταύτοτητα ή τον σκοπό του Gantz!
Στην πραγματικότητα μάλλον πήγε να φτιάξει ένα manga με μπόλικο fanservice από κορίτσια με Boin, σε συνδυασμό με φουτουριστική δράση και λίγο splatter.
Πολύ καλός συνδυασμός, που στο πρώτο μέρος του manga δουλεύει ρολόι (μετά κάποιο διάστημα χαλάει λίγο).
Αν τώρα θέλουμε με το ζόρι κάποια θεωρία,ας πούμε ότι είναι εικονική πραγματικοτήτα σε στιλ matrix, και ο Gantz είναι κάποιος βαριεστημένος, με πολύ δύναμη, που μπορεί να ελέγξει τις ζωές των ανθρώπων και να παίζει μαζί τους.

mAs_81
11-03-08, 21:50
Μου αρεσε αρκετα το anime αυτο,αν κ δεν εχω διαβασει το manga:if:..
Πρωτοτυπη πλοκη,fanservice,schi-fi,splatter, κ ο κυνισμος σ'ολο το μεγαλειο του!!!
Ωραιος ο Kei, αλλα δυστυχως το τελος τον αδικει....
Που πιστευω οτι ηταν κ η μεγαλυτερη ξενερα στο anime γιατι μας αφηνει κ εμας ξεκρεμαστους κ τον ιδιο τον Kei παλι χωρις γκομενα:nanteee:!!
Απο τα προηγουμενα post σας νομιζω οτι πρεπει να αρχισω το manga συντομα,ε?

HeLlRaiDeR
11-03-08, 21:54
:bike::bike:Επρεπε ιδη να ειχες αρχισει :bike::bike:

kafetzis88
20-03-08, 07:41
Πράγματι το manga του GantZ απλά τα σπάει...Οχι οτι το anime πάει πίσω,αλλά πιο πολύ ζουμί στο manga...Το δεύτερο καλύτερο μου anime και manga!

zweistein
11-04-08, 13:04
πολύ καλό anime, αν και το τέλος του με χάλασε πολύ... είχε προχειρες φάσεις, ενώ το σενάριο έχει πάρα παρα πολλά κενά.
το Manga είναι αιώνες μπροστά κατ'εμέ.... άσε που στο manga μπορείς να καταλάβεις (πέρα από πολλές λεπτομέριες που δεν της εξηγει στο anime) το τι παίζει εν τέλη κ τι είναι το gantz :P

kabamaru-1986
12-04-08, 03:49
Μόλις το τελειωσα και μπορω να πω οτι ειναι καλο αν εξερεσεις καποια σημεια.
Αφήνει πολλα κενα το ολο story και πιστευω να μου τα λυση το Manga.Αν και πιστευω οτι ουτε ο δημηουργος του ξερει τελικα τι ειναι αυτη η σφαιρα.
Δεν βλεπω να το αναφερει κανεις και νομιζω οτι ειμαι ο μονος που το βρησκει περιεργο!Πως γινετε 2 ανθρωποι (Kato,Kei)να προσπαθουν να σωσουν εναν αστεγο απο τις ραγες και μετα να μην μπορουν να ανεβουν ενα τοιχακι?ΗΜΑΡΤΟΝ.Αντε ο Kei δεν μπορουσε αλλα ουτε ο Kato που ηταν 2 μετρα? Και αντε πες δεν γινοταν, δεν μπορουσε τουλαχιστων ο ενας να βοηθησει τον αλλο να ανεβει?

zweistein
13-04-08, 23:31
lol αδικο δεν έχεις, :P

onward for the manga φίλε, είναι 1000 φορές πιο κάψημο! xD

HeLlRaiDeR
13-04-08, 23:33
Μόλις το τελειωσα και μπορω να πω οτι ειναι καλο αν εξερεσεις καποια σημεια.
Αφήνει πολλα κενα το ολο story και πιστευω να μου τα λυση το Manga.Αν και πιστευω οτι ουτε ο δημηουργος του ξερει τελικα τι ειναι αυτη η σφαιρα.
Δεν βλεπω να το αναφερει κανεις και νομιζω οτι ειμαι ο μονος που το βρησκει περιεργο!Πως γινετε 2 ανθρωποι (Kato,Kei)να προσπαθουν να σωσουν εναν αστεγο απο τις ραγες και μετα να μην μπορουν να ανεβουν ενα τοιχακι?ΗΜΑΡΤΟΝ.Αντε ο Kei δεν μπορουσε αλλα ουτε ο Kato που ηταν 2 μετρα? Και αντε πες δεν γινοταν, δεν μπορουσε τουλαχιστων ο ενας να βοηθησει τον αλλο να ανεβει?

Πλακα πλακα και εγω ειχα αυτην την απορια.Το σοκ εφταιγε φενεται:hahaha:
Παντως το manga και πολλα κενα θα σου λυσει και θα ποροθεις:head:

zweistein
13-04-08, 23:35
αρθον και βαρύ βαρύ_.

amen :P

SetAbominae
13-04-08, 23:40
το anime σταματα με ενα εντελος ακυρο τελος περιπου στο αντιστοιχο κεφαλαιο 90 του manga το οποιο εχει ηδη φτασει τα 272 και συνεχιζει...

αυτο τα λεει ολα πιστευω...

HeLlRaiDeR
13-04-08, 23:47
το anime σταματα με ενα εντελος ακυρο τελος περιπου στο αντιστοιχο κεφαλαιο 90 του manga το οποιο εχει ηδη φτασει τα 272 και συνεχιζει...

αυτο τα λεει ολα πιστευω...

Και μην ξεχνας οτι στο anime παραλειψανε και μια αποστολη που ητανε ενδιαμεσα:nosey:(ητανε λιγο ακυρη βεβαια:wis:)

zweistein
15-04-08, 20:17
μακάρι να ξαναέβαζαν το anime με την συνέχεια του manga... υπάρχουν απίστευτες φάσεiς εκεί που αξίζουν να γίνουν animated....

HeLlRaiDeR
15-04-08, 20:36
μακάρι να ξαναέβαζαν το anime με την συνέχεια του manga... υπάρχουν απίστευτες φάσεiς εκεί που αξίζουν να γίνουν animated....

Στα λογια μου ερχεσε:drink:
Εχει πολυ ψωμι ρε γαμωτο κριμα που ειναι αδυνατον να γινει κατι :emptyonexg1:
(και ναι παιρνω πισω αυτο που ειχα πει πιο παλια οτι δεν το ηθελα ongoing:hahaha:

zweistein
16-04-08, 09:52
και ναι παιρνω πισω αυτο που ειχα πει πιο πολλα οτι δεν το ηθελα ongoing:hahaha:
χεχεχεχε indeed

Radagast
19-05-08, 23:23
Αρκετά καλό και ενδιαφέρον sci-fi anime σαν concept, με λίγο fanservice κιόλας.
Καλούτσικο αν και είχε λίγο άκυρο τέλος.

Βέβαια για το manga έχω ακούσει τα καλύτερα οπότε κάποτε όταν βρεθεί χρόνος θα φροντίσω να το τιμήσω. ^^

zweistein
19-05-08, 23:26
δε φαντάζεσαι πόσο τέλειο γίνεται το σενάριο μετά (στο manga )

lordofblues
19-05-08, 23:41
Μια ερωτηση απο ποιο chapter και μετα να αρχιζουμε να διαβαζουμε οσοι εχουμε δει το anime?
Επισης το manga σε τι σημειο βρισκεται τελειωνει η εχει πολυ ακομα?

zweistein
20-05-08, 11:13
κανονικά η υπόθεση συνεχίζει από το chapter 89-90
εγώ θα έλεγα να το διαβάσεις από την αρχή γιατί έχει και μερικές διαφορές καθώς λύνει κ μερικές απορίες.
η πλοκή πάει σε απίστευτα σημεία, οπότε δεν έχω ιδέα πως κ πότε θα τελειώσει.
είναι αιώνες μπροστά απο το anime...

HeLlRaiDeR
20-05-08, 11:17
Ειναι και μια αποστολη που την πηδηξε το ανιμε οποτε ναι παρτω απο την αρχη το μανγκα:congrats:
Ειμαι ο μονος που θεωρει το gantz μια απο τις μεγαλυτερες σεναριακες πατατες την gonzo?:nosey:

zweistein
20-05-08, 11:30
οχι, κ εγώ μαζί σου. μέχρι την αποστολή στο ναό είναι κ **μώ. μετά το κανουν τελείως μα τελείως ΒΛΑΚΙΑ.
oh jesus, μακάρι να το αναλάβει μια animation team και να το συνεχίσει όπως στο manga...

:(

είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

HeLlRaiDeR
20-05-08, 11:35
Μακαρι δεν λες τιποτα αλλα μετα απο τοσα χρονια(3?) δεν νομιζω να ασχοληθει κανεις:emptyonexg1:Τουλαχιστον εχουμε το manga:bath:

zweistein
20-05-08, 12:10
το οποιό βγαίνει κάθε 3 βδομάδες.... :uhh:

Phantom Duck
20-05-08, 17:16
Εγώ πάλι που διάβασα ΟΛΟ το manga αμέσως μετά από το anime, δεν βρήκα καμία (σημαντική) διαφορά μέχρι την τελευταία αποστολή. Οι μόνες διαφορές απ' ό,τι θυμάμαι

είναι στην πρώτη αποστολή, όταν κυνήγαγε τον Kurono το Greenonion Alien, στο manga το έσκασε μόνος του αντί μαζί με την κοπέλα, και στην τελευταία αποστολή ο sniperάς (:respect: ) δεν πέθανε στην στέγη αλλά λίγες στιγμές αφού κατέβηκε. Επίσης πάλι στην τελευταία αποστολή στο manga όταν το άγαλμα πάει να πατήσει έναν τυχαίο περαστικό, στο anime ήταν κάποιοι γνωστοί του Kurono.

Το μόνο πράγμα που αναφέρθηκε μεν στο anime αλλά ίσως να μην το παρατήρησε κάποιος επειδή δεν στάθηκαν όσο έπρεπε σε αυτό
είναι το γεγονός πως αν μιλήσουν σε κάποιον εκτός GANTZ περί αυτού, τότε αυτόματα θα πεθάνουν

Με λίγα λόγια, αν έχεις δει το anime δεν είναι ανάγκη να διαβάσεις το manga μέχρι το Vol8 chapter 90. Από εκεί και ύστερα αξίζει με τα χίλια.

zweistein
20-05-08, 21:57
αν και δε θυμάμαι πολλά.
αλλά στο manga το τυπάς που είναι Bōsōzoku leader είναι κακός. κ σε κάποια φάση πάει να βιάσει την Kishimoto.

επισης στην 1η αποστολή ο γυαλάκιας φαίνεται να έχει ήδη επιβιώσει απο παλιότερη αποστολή κ τονίζει το ότι αν επιζήσει θα πάει πίσω στο δωμάτιο (ενω του έχουν κοπεί τα χέρια).

τελος στο manga κατάλαβα λίγο καλύτερα τα περί όπλων, στολών (κ οχημάτων αργότερα)

βέβαια λέω βάση μόνο απο ότι θυμάμαι..

lordofblues
24-05-08, 17:07
Καλο το anime αλλα η συνεχεια του στο manga τα σπαει ακομη περισσοτερο.
Μακαρι να παμε και για μια δευτερη season.

zweistein
07-06-08, 19:27
ρε να κάνουμε κανένα έρανο μπας κ πεισουμε καμια anime team να το συνεχίσει? :P

edit: το 273 έχει βγει ε

Megumi
12-06-08, 12:38
το ανιμε ακομη δεν το ειδα το μανγκα κορυφαιο και ειχα διαβασει πολλα chapters αλλα το χω λιγο ξεχασμενο παντως ειναι πολυ πρωτοτυπο

Adventurer
12-06-08, 19:20
Προς τους περισσοτερους απο πανω : Gantz Manga Thread (http://www.anime.gr/forums/manga-%C3%E5%ED%E9%EA%DC/3170-gantz.html)

Δευτερη σεζον μπορει να βγει αφου υπαρχει υλικο, και δε νομιζω να δυσκολευτουν να το ενωσουν με το τελευταιο anime arc, αλλα μεχρι τωρα δεν εχει ακουστει τιποτα.

BrandonHeat
17-06-08, 05:21
Ego ida mono to anime to manga den to ksero pantos den ime siguros ean to katalabe auto to anime ala gia mena ixe kati to ksexoristo ,merika komatia h den ta katalabe i den ixan noima ala ala pantos ixan kali fasi p.x an fantastis otin stin arxi den tus boithise kanenas stis grames kai sto telos osi itan eki kai apla kitousan pethanan se kani kapos skeptiko les kai itan thelima theou kai meta autos o gantz ti sto kalo itan giati mu thimizi to matrix ,mipos itan kai autos eksogihnos kai telika itan auti pathameni i oxi ? auto tha mou mini ena erotima ... ala parola auto auth i esthisi tou agnostou exi to kati pou se travai xD

HeLlRaiDeR
17-06-08, 12:21
Ego ida mono to anime to manga den to ksero pantos den ime siguros ean to katalabe auto to anime ala gia mena ixe kati to ksexoristo ,merika komatia h den ta katalabe i den ixan noima ala ala pantos ixan kali fasi p.x an fantastis otin stin arxi den tus boithise kanenas stis grames kai sto telos osi itan eki kai apla kitousan pethanan se kani kapos skeptiko les kai itan thelima theou kai meta autos o gantz ti sto kalo itan giati mu thimizi to matrix ,mipos itan kai autos eksogihnos kai telika itan auti pathameni i oxi ? auto tha mou mini ena erotima ... ala parola auto auth i esthisi tou agnostou exi to kati pou se travai xD

1on Διαβασε το manga καθως το ανιμε ειναι πολυ κατωτερο του.Καποια στιγμη πιστευουμε θα απαντηθουν τα ερωτηματα αυτα.
2ον καλο θα ητανε να βαλεις ενα spoiler tag σε αυτα που λες
3ον απαγορευονται τα greeklish:nosey:

Fingolfin
27-06-08, 20:22
Καλή σειρά, καλή σπλατεριά!
Μου άρεσε αρκετά και θα γούσταρα να βγει και 2η σεζόν σύντομα.
Δείχνει ότι έχει ψωμί η υπόθεση...αλλά δεν νομίζω να διαβάσω το manga any time soon.

Neochaos
30-06-08, 13:57
Τέλειωσα την σειρά.
Ήταν μια σειρά που με άφησε με ποικίλα συναισθήματα.
Σίγουρα με άφησε με πολλά ερωτήματα καθώς η σειρά anime τελειώνει λίγο απότομα, όχι απαραίτητα άσχημα αλλά λίγο απότομα.
Ένα πράγμα είναι σίγουρα σε μένα, το anime μου έκανε τρομερή εντύπωση (πολύ καλό σενάριο, έντονη δράση)
Σίγουρα θα διαβάσω το manga, και περιμένω την συνέχεια του anime.
Oku Hiroya keep up the good work !!!!!!!!!!!!

zade
30-06-08, 15:56
Ανιμε από αυτά που με πόρωσαν και τα είδα μονοκοπανιά (12+ ώρες) .
Εχει πάρα πολλά άκυρα σημεία όπως μερικά που αναφέρονται παραπάνω .

Ένα ακόμα άκυρο που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι εκεί που ο Kurono ζητάει από την Sakura -την οποία μόλις συνάντησε- να του "κάτσει" .Δηλαδή έλεος .Όσο αγαμίας και να είσαι δεν κάνεις τέτοια καφρίλα ...
-Γειά σου ,θα μου " κάτσεις " ; Ελεος .

Οσον αφορά το τι διάολο συμβαίνει έχω 3,5 θεωρίες .

1) Το gantz είναι κυβερνητικό πέιραμα προκειμένου να μελετηθεί η συμπεριφορά του απλού ανθρώπου σε ακραίες καταστάσεις .

2) Κάποιος τύπος -εμπνευσμένος από το SAW προφανώς- έχει εφεύρει ένα μηχάνημα που κάνει ότι κάνει . Με αυτόν τον τρόπο δίνει τη δυνατότητα στους "παίχτες" να παλέψουν για μια δεύτερη ευκαιρία . Κάνοντας αυτό εξετάζει ποιός έχει την ποιό ισχυρή θέληση και δικαιούται όντως μια δεύτερη ευκαιρία .

3)Δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως από όλα τα παραπάνω .Κανένας από τους χαρακτήρες δεν είναι νεκρός ,όλοι έπεσαν σε κώμα αντί να πεθάνουν και οι γιατροί εφαρμόζουν μια επαναστατική θεραπεία για να τους "ξυπνήσουν"

0,5)Είναι κόπλο των εξωγήινων οι οποίοι μελετούν το ανθρώπινο είδος με σκοπό την γνώση της ανθρώπινης συμπεριφοράς ώστε να κάνουν αποτελεσματική επίθεση ενάντια στη Γη .lame το τελευταίο ...

zweistein
30-06-08, 22:50
if you read the manga, you start to get answers about wth is going on in there.

με εξέρεση την τελευταία αποστολή του anime που ειναι τελείως off topic. σε απόσταση αιώνων θα έλεγα.

SirJim
16-08-08, 22:19
Ερώτηση.
Ποιά eps από το anime δεν υπάρχουν στο manga?(Δηλαδή ποια είναι filler) Συγκεκριμένα eps onegaishimasu!!:congrats:

zweistein
16-08-08, 22:39
μεχρι και το 21.
απο κει κ μετα ειναι αισχος.

Amphilyki
20-08-08, 23:39
Μου άρεσε η σειρά αλλά προς το τέλος έκανε σοβαρή κοιλιά... Και τελείωσε απότομα. Άρρωστο σενάριο, ωραίοι χαρακτήρες και ωραίες μάχες! :wooi2:

Πολύ άρρωστη σκηνή και όλα τα λεφτά είναι όταν η κοπέλα είναι κομμένη στη μέση από το οξύ και φιλάει τον Kato στο στόμα... Νοσηρότητα, το μεγαλείο σου! :hahaha:

nookie
27-08-08, 18:37
Θα συμφωνησω οτι απο το 21 και μετα καταστραφηκε η σειρα..
Αλλα σιγουρα μεχρι εκεινο το επεισοδιο ολα ηταν υπεροχα(τι πρωτοτυπο,παντα ειναι υπεροχα οταν ακολουθεις το manga..:canthelp: )

Οσον αφορα μια 2η σαιζον,και εγω θα το ηθελα πολυ,αλλα πολυ φοβαμαι οτι το τοσο κατεστραμενο και βλακωδες τελος θα τους αποθαρρυνει απο το να το συνεχισουν.. :/

Diablakos
28-08-08, 12:33
γενικα μ ενα διαφορετικο ending(δν ηταν αναγκη δλδ να ψοφισουν ολοι..)το ανιμε 8α κερδιζε πολλα...αλλα btw δν καταλαβα τις τελευταιες σκηνες..τι εγινε δλδ γτ εξαφανιστικε το gantz?

DevilMayCry
25-02-09, 00:23
Πολύ καλό το anime, είναι σίγουρα στο top.......

sailock
25-02-09, 21:49
αθλιο , απαισιο , αχρηστο. Πλοκη ανυπαρκτη, σεναριο ανυπαρκτο , ουσια ανυπαρκτη. Υπαγεται στη κατηγορια final fantacy advert children τονοι δρασης αρκετο fanservice και μια γιγαντιαια σταγονα να κρεμεται στην ακρη του κεφαλιου(το manga δε διαφεροι πολυ, ομως καλυπτει τα κενα στη πλοκη εως ενα βαθμο και τα η πλοκη εξελισεται πιο φυσιολογικα)

Radagast
25-02-09, 22:57
αθλιο , απαισιο , αχρηστο. Πλοκη ανυπαρκτη, σεναριο ανυπαρκτο , ουσια ανυπαρκτη. Υπαγεται στη κατηγορια final fantacy advert children τονοι δρασης αρκετο fanservice και μια γιγαντιαια σταγονα να κρεμεται στην ακρη του κεφαλιου(το manga δε διαφεροι πολυ, ομως καλυπτει τα κενα στη πλοκη εως ενα βαθμο και τα η πλοκη εξελισεται πιο φυσιολογικα)

Υπερβολές. Απλά θέμα γούστου. Το βρήκα τουλάχιστον καλό.
Αν αυτό που θέλει κανείς είναι horror/splatter και κυρίως suspense/thriller/angst, δλδ ψυχολογική πίεση αλά Kaiji/death note μια χαρά είναι. Το σενάριο είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον και πρωτότυπο αλλά όλη η ουσία είναι το survival instinct και στο τι κάνει ο άνθρωπος υπό τέτοια ψυχολογική πίεση.

Συμφωνώ πως τελειώνει κάπως απότομα και μπορεί να ξενερώσει κάποιους εκεί, αλλά so what? Όποιος θέλει κάτι παραπάνω ας πάει στο manga που είναι και άριστο. Το anime είναι απλά για να σε "ψήσει" να διαβάσεις το manga. Σε τελική και το berserk μια απ'τα ίδια ήταν. Και τα δυο μου άρεσαν πολύ (ακόμη και το τέλος τους ναι) αν και το berserk λίγο περισσότερο, όντας fan των dark fantasy που τα πάω περισσότερο απ'τα scifi.

Μια χαρά anime ήταν για τους horror/thriller fans.

melkior
27-06-09, 21:39
Πολυ δυνατο ανιμε το ειχα δει πριν απο λιγο καιρο και εμεινα δεν ειναι μονο οτι παρουσιαζει γερα splatter στοιχεια με αποκεφαλισμους μπολικο αιμα και γυμνο αλλα παρουσιαζειτο ασχημο και σκληρο πρωσοπο της κοινωνιας με χαρακτηρες που δεν αποτελουν το προτυπο του ηρωα η του καλου παιδιου χαρακτηρες που τι βρισκουν με τι βια η πόυ αδιαφορουν για τον διπλανο τους ακομα και αν αυτος πεθαινει με μονη εξαιρεση τον Kato που προσπαθει απεγνωσμενα να σωσει οτι μπορει.
Το μονο σημειο που δεν μου αρεσε στην σειρα ηταν το τελος της το οποιο δεν δινη καμια απαντηση και γενικα σε αφηνει με την απορια του τι συνεβη,γι'αυτο φανταζομαι υπαρχει το manga, για οσους αντεχουν την εντονη απεικονηση της βιας πιστευω οτι αξιζει να το δουν αφου δεν προσφερει μονο αυτο,παντως νομιζω κυκλοφορουν δυο εκδοσης μια λογοκριμενη και μια μη οποτε αναλογα με τα γουστα του καθενας βλεπει αυτη που θελει.

manOfManyNames
27-06-09, 22:49
Το μονο σημειο που δεν μου αρεσε στην σειρα ηταν το τελος της το οποιο δεν δινη καμια απαντηση και γενικα σε αφηνει με την απορια του τι συνεβη,γι'αυτο φανταζομαι υπαρχει το manga, για οσους αντεχουν την εντονη απεικονηση της βιας πιστευω οτι αξιζει να το δουν αφου δεν προσφερει μονο αυτο,παντως νομιζω κυκλοφορουν δυο εκδοσης μια λογοκριμενη και μια μη οποτε αναλογα με τα γουστα του καθενας βλεπει αυτη που θελει.
Το τελευταίο αρκ (μετά από το ναό) είναι όλο filler και καμία σχέση δεν έχει με το manga. Όλο το υπόλοιπο anime όμως μέχρι εκεί είναι πολύ πιστό στο πρωτότυπο.

darkssj
28-06-09, 13:48
Το Gantz το είχα κατεβάσει αρκετοοοοοοοοό καιρο πρίν και δν
είχα καταλάβει τι θέλει να μας πει με το τέλος του !
Μπορεί κάποιος που έχει διαβάσει το manga να μας διαφωτίσει λιγο ?

vladx
28-06-09, 13:58
Παιδια η σειρα μεχρι σε ποιο σημειο παραμενει πιστη στο μανγκα. Εννοω οταν παυει να εχει επαφη, ποιο volume πρεπει να διαβασει κανεις για να συνεχισει την ιστορια?
Επισης την uncencored έκδοση απο ποια γκρουπ μπορω να την βρω?

melkior
28-06-09, 14:54
Παιδια η σειρα μεχρι σε ποιο σημειο παραμενει πιστη στο μανγκα. Εννοω οταν παυει να εχει επαφη, ποιο volume πρεπει να διαβασει κανεις για να συνεχισει την ιστορια?
Επισης την uncencored έκδοση απο ποια γκρουπ μπορω να την βρω?
Μεχρι το 90 κεφαλαιο του manga το οποιο εχει μεχρι στιγμης 302,οπως καταλαβαινεις καλυπτη ενα μικρο μερος του μονο.
Αν εννοεις ανιμε οριστε ενα λινκhttp://isohunt.com/torrent_details/70114305/Gantz?tab=summary
Το Gantz το είχα κατεβάσει αρκετοοοοοοοοό καιρο πρίν και δν
είχα καταλάβει τι θέλει να μας πει με το τέλος του !
Μπορεί κάποιος που έχει διαβάσει το manga να μας διαφωτίσει λιγο ?
darkssj και μενα αυτο το σημειο με αφησε καπως,οσο για το manga δεν το εχω διαβαση οποτε δεν γνωριζω.

roriconfan
28-06-09, 14:59
Το τέλος του ανιμέ ήταν συμβολικό
Αντιστέκεσαι στο να σε ελέγχουν άλλοι και προσπαθείς να επιβιώσεις ότι κι αν γίνει. Το τραίνο δεν τον σκότωσε αλλά συμβολικά τον απελευθέρωσε, αφού αυτό ήταν που τον έφερε αρχικά στο παιχνίδι. Αυτό φυσικά ισχύει μόνο στο ανιμέ. Εκτός κι αν τόσο πια θέλετε να το ενώσετε, το Gantz ελευθέρωσε έναν Κουρόνο και βλέποντας ότι τούτος είχε μέλλον σαν φονιάς τεράτων, αμέσως μετά έφτιαξε άλλο ένα αντίγραφό του που δεν είχε τις αναμνήσεις της φίλλερ αποστολής. Ορίστε, ο τρελός όλα τα ενώνει.

Sonic13
28-06-09, 16:18
Η τελευταια αποστολη ειναι ακυρη.
Ουτε καν να της δωσετε σημασια.

Οσο για το τι πραγματικα παιζει εδω κι εμεις που διαβαζουμε το manga προσπαθουμε να καταλαβουμε.
Ειμαστε ομως σε περιοδο αποκαλυψεων... λεμε τωρα:blurah5:

vladx
28-06-09, 17:31
Μολις διαβασα τα 3 πρωτα chapters και ξεκιναω και το ανιμε.
Η σειρα πρεπει να σπαει κοκκαλα. Με πορωσε ηδη πολυ ασχημα...:head:

Edit: Σπασανε τα νευρα με τα τορρεντ και εψαξα και βρηκα αυτη τη λιστα απο το megaupload
και απ'οτι λεει ειναι η uncensored εκδοση:
# 01: http://www.megaupload.com/?d=VL4CQIU5
# 02: http://www.megaupload.com/?d=2OPHUVN5
# 03: http://www.megaupload.com/?d=5076UO8X
# 04: http://www.megaupload.com/?d=71XBY1FO
# 05: http://www.megaupload.com/?d=CPP8WV6P
# 06: http://www.megaupload.com/?d=QIKTOPIB
# 07: http://www.megaupload.com/?d=MI5298R1
# 08: http://www.megaupload.com/?d=K46C7PPE
# 09: http://www.megaupload.com/?d=LIXAB0DF
# 10: http://www.megaupload.com/?d=M5VV88JI
# 11: http://www.megaupload.com/?d=MV0OW0ID
# 12: http://www.megaupload.com/?d=GG0I66B8
# 13: http://www.megaupload.com/?d=VJ6YZ75G
# 14: http://www.megaupload.com/?d=T1ESR3UL
# 15: http://www.megaupload.com/?d=I1LJ6BU3
# 16: http://www.megaupload.com/?d=BTREG1HH
# 17: http://www.megaupload.com/?d=M5XMGZ71
# 18: http://www.megaupload.com/?d=BNGRFJEF
# 19: http://www.megaupload.com/?d=1X5CB62F
# 20: http://www.megaupload.com/?d=706UQ6PH
# 21: http://www.megaupload.com/?d=XUA81ZCY
# 22: http://www.megaupload.com/?d=N48OJOFY
# 23: http://www.megaupload.com/?d=14E6Z7JP
# 24: http://www.megaupload.com/?d=DK12H250
# 25: http://www.megaupload.com/?d=LRVV9AYK
# 26: http://www.megaupload.com/?d=TZD38DI8

Phantom Duck
28-06-09, 22:55
Ναι, η έκδοση των Vision Anime είναι αρκετά καλό DVD rip χωρίς λογοκρισία. Αν σε βολεύει Megaupload κατέβασε τα επεισόδια αυτά.

vladx
29-06-09, 14:28
Μολις ειδα και το 5 επισοδειο. Καλα η σειρα ειναι πολυ φευγα...
Τελειως ψυχεδελικες καταστασεις.

Ειδικα στο σημειο που χτυπαγανε τον Kei στο σχολειο και εκει που της ετρωγε,
του ανυψωθηκε.... το ηθικο :oo:
και πηρε μπρος η στολη και τον κανονισε τον τυπα....
Μα καλα πειτε ποιος ανθρωπος θα σκεφτοταν τετοια πραγματα σε αντιστοιχη κατασταση??? Ο μανγκακα πρεπει να εχει ψυχολογικα...:kakaka:
Το καλο ειναι οτι ειμαι προετοιμασμενος ωστε να μην περιμενω να καταλαβω τι παιζει καθως απ'οτι διαβαζω και εσεις που διαβαζετε το μανγκα δεν ειστε και σε πολυ καλυτερη μοιρα.......

Αρα θα δω το ανιμε και μετα μανγκα.
Παντως μου αρεσει πολυ μεχρι τωρα αν και δεν εχω ξαναδει κατι αντιστοιχο.
Gantz και τα μυαλα στα καγκελα:head:

Erisadesu
26-10-09, 20:31
Μου άρεσε προτιμώ την ιστορία του manga αλλά όχι το βρωμιάρικο σχέδιο του...
δεν είναι anime για ανήλικους και αυτό μου αρέσει
με ξενέρωσε το τελευταίο επεισόδιο επειδή φάνηκε πως το έκαναν επειδή
δεν τους έπαιρνε να κάνουν δεύτερη σαιζον....
αν και εμένα προσπωικά δεν θα με χάλαγε να συνεχιστεί αυτός ο ανούσιος φαύλος κύκλος
για τα επόμενα 500 επεισόδια, εδώ άλλα και άλλα anime συνεχίζονται...
αλλά δυστυχώς είναι πολύ βίαιο και Perverted για anime και δεν το βοηθάει...
μόνο οι γλυκανάλατες σειρές έχουν πέραση...

Θα συνεχίσω το manga κάποια στιγμή γιατί ένα Manga ποτέ δεν μπορεί να είναι αρκετά βίαιο και Perverted... Την απόλαυσα αλλά με ξενέρωσε το τέλος... τα συνηθισμένα δηλαδή.

Hazuki
26-10-09, 20:43
Όταν τελείωσε η σειρά το manga ήταν αρκετά κοντά γι αυτό και το φιλερ τέλος. Για να μη τα ξαναλέμε πρώτα βλέπετε τη σείρα και μετά διάβαζετε και το manga για να σας αρέσουν και τα δύο.

Sonic13
27-10-09, 18:00
Θα συνεχίσω το manga κάποια στιγμή γιατί ένα Manga ποτέ δεν μπορεί να είναι αρκετά βίαιο και Perverted...
Αθωο μου κοριτσι...:hehehe:

Erisadesu
28-10-09, 00:31
....αυτό που είπες να το πάρεις πίσω...

ZeLiGa
12-05-10, 17:38
Είδα τα 4 πρώτα επεισόδια και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Έχω ένα παράπονο όμως ρε παιδιά, είναι ιδέα μου ή το σενάριο προχωράει ΠΑΡΑ πολύ αργά; Πιστεύω σε αυτά τα τέσσερα επεισόδια θα μπορούσε να μας είχε δείξει πολύ περισσότερα...

HeLlRaiDeR
12-05-10, 18:42
Είδα τα 4 πρώτα επεισόδια και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Έχω ένα παράπονο όμως ρε παιδιά, είναι ιδέα μου ή το σενάριο προχωράει ΠΑΡΑ πολύ αργά; Πιστεύω σε αυτά τα τέσσερα επεισόδια θα μπορούσε να μας είχε δείξει πολύ περισσότερα...

Ναι η αρχή ίσως σου φανεί αργή.Δεν μαθαίνεις τίποτα και τα μόνα που αλλάζουν είναι οι χαρακτήρες μιας και οι οι περισσότεροι δεν ζούνε και ο χαρακτήρας του Kei.Βασικά όλη η ιστορία είναι έτσι.1002 πράγματα συμβαίνουν αλλά τα βασικά πρέπει να τα βγάλεις με το τσιμπιδάκι(κάτι σαν το One Piece φαντάσου).Να θυμάσε πάντως η τελευταία αποστολή στο anime είναι φιλερ.Σαρέσει δε σ'αρέσει αυτή μόλις το τελειώσεις διάβασε το manga.Το anime ίσα που κάνει για πρόλογο του έπους που λέγεται GANTZ:gotit:

ZeLiGa
15-05-10, 12:51
Μόλις το τελείωσα. Παναγιά 'μ, αυτό ήταν η μεγάλη σφαγή του Δράμαλη. Θα προτιμούσα να είχαν ζήσει κάποιοι χαρακτήρες, ορισμένοι μάλιστα πέθαναν με πολύ lame τρόπο(π.χ. Kato, Kishimoto). Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και στο manga, πάντως εμένα μου φάνηκε σαν να ήθελαν να τους βγάλουν από τη μέση για να τελειώσουν την ιστορία. Επίσης, το τέλος μου φάνηκε λίγο...
I'll read the manga anyway.

Υ.Γ. Τι σπαστική αυτή η Kishimoto ρε γμτ... Και αυτός ο Kato ο κλαψιάρης, τσουρέκια μας τα 'κανε. Με τον αδερφό του btw τι υποτίθεται πως θα γίνει; Στο έλεος της μοίρας του; Πολλά κενά άφησαν στο anime... Ας μη μιλήσω για τους 100 πόντους...

Phantom Duck
15-05-10, 15:12
Όλα αυτά που αναφέρεις στο spoiler είναι απλά η εισαγωγή, πήγαινε στο Manga και διάβασε από τον τόμο 8 και μετά, θα εκπλαγείς με τις εξελίξεις.

ZeLiGa
15-05-10, 16:02
Χμ... μάλλον θα το ξεκινήσω από την αρχή, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως παρέλειψαν μερικά πράγματα. Thanks για τη συμβουλή πάντως. ;)

lordofblues
17-07-10, 20:40
http://www.gantz-movie.com/

vladx
19-07-10, 01:02
Μουφα μου φαινεται...
Και το τυπακι που κανει τον Kurono ειναι λιγο φλωρακος...

Anakin Skywalker
23-07-10, 15:48
Πολύ καλή σαν σειρά αλλά πολλές φορές ήταν λίγο "ότι να 'ναι". Επίσης ήταν υπερβολικά προκλητικό όσον αφορά την βία και το γυμνό χωρίς να είναι και τόσο απαραίτητο πιστεύω. Δεν το παίζω πουριτανός ή ότι με πείραξε, απλά η γνώμη μου είναι ότι το κάναν έτσι για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον. Τουλάχιστον εμένα αυτό μου έβγαζε όταν το παρακολούθησα. Δεν έχω διαβάσει το manga αλλά νομίζω θα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Δυστυχώς είναι ένα ακόμη από τα anime που δεν τελειώνουν και συνεχίζουν στο manga....