Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία

Worst Books EVER!

worst books

  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 20:32

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ναι ωραία, αγαπάμε τα βιβλία και τα σχετικά. Παραδεχτείτε το όμως. Υπήρχαν στιγμές που θελήσατε να κάψετε κάποιο. Εκείνο το βιβλίο που σας έκανε να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο. Που σας έκανε να χάσετε την πίστη σας στην ανθρωπότητα. Εκείνο το απαίσιο και τρισκατάρατο "λογοτέχνημα" που έκανε το μυαλό σας να θέλει να βγάλει πόδια και να τρέξει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ελάτε λοιπόν να μοιραστούμε τον πόνο μας και τις επώδυνες ιστορίες μας. Πείτε, ποια είναι τα χειρότερα βιβλία που έχετε διαβάσει; Γιατί δε σας άρεσαν; Ποιος σας παρότρυνε/ανάγκασε να τα διαβάσετε;

Ανοίξτε μας την ψυχή σας, so we can heal together from the monstrosities of literature!!

Δημοσιευμένη  εικόνα


#2 mirana_neko

mirana_neko

    Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

  • Members
  • 508 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 20:40

Πόσα βιβλία έχω παρατήσει στη μέση. Το πρώτο που μου έρχεται αυτη τη στιγμή στο μυαλό το οποίο τέλειωσα με το ζόρι στην κυριολεξία, ήταν ο Ύπνος Των Αγαλμάτων. Δεν ξέρω γιατί αλλά βαρέθηκα. Ένα άλλο το οποίο βαρέθηκα και έφτασα μεχρι τη μέση και μετά απλα διαβασα τις τελευταίες σελίδεςμ ήταν το Εγλημα Στην Αρχαια ολυμπία. Και το πορτρέτο του Ντοριαν Γκρει βαρέθηκα. πολύ φαφλατάς ο οσκαρ ρε γαμώτο. Χμμ... Τώρα δεν μου έρχεται άλλο. Μόλις θυμηθώ θα ξαναποστάρω.

#3 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 20:43

Twilight και mockingjay ειναι τα 2 χειροτερα που εχω διαβασει αν και αυτο δεν λεει πολλα γιατι οτι διαβαζω συνηθως εχω δεχτι 46 Recomendations(ασε που δεν διαβαζω πολυ τελευταια) οποτε δεν εχω ερθει αντιμετοπος με πολλα βιβλια που να μην μου αρεσαν.

sc5bab.jpg


#4 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 20:48

Παλιά αντιπαθούσα απίστευτα το Μικρό Πρίγκηπα(!!) αλλά έχω τόσα χρόνια να τον πιάσω που δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Γενικά σε κάθε τι που έλεγε είχα την τάση να βρίσκω μια σοβαρή αντίδραση.

#5 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 20:56

^^ λογικο, ειναι λιγο γτπ τα μυνηματα του, αλλα σαν βιβλιο ειναι πολυ καλογραμμενο. και ειναι διαφορετικο αναλογα με την ηλικια που το διαβαζεις.
Προσωπικο αντικαταστατο κωλοχαρτου, το "the secret".

stasou%2520mygdala.jpg


#6 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 20:58

Ε λοιπόν και εγώ μισούσα θανάσιμα το Μικρό Πρίγκηπα. Pretentious piece of whathefuckery. Μερικοί από τους συμβολισμούς του δε, με έκαναν να αφρίζω από το κακό μου. Αλλά οκ, δεν το μισώ με τόσο πάθος πια. Τουλάχιστον είναι καλογραμμένο.

Αυτό που πραγματικά μισώ, είναι το 1ο βιβλίο της τριλογίας The forest of Hands and teeth.
Το ξεκίνησα γιατί είδα ζόμπια. Είδα και young adult/romance, αλλά διάβασα καλές κριτικές και μιας τα ζόμπια είναι καθωσπρέπει και βίαια, είπα να του δώσω μια ευκαιρία.

Μιλάμε για ΠΟΝΟ!!!

Δεν ξέρω πώς κατάφερα να το τελειώσω. Αν το είχα σε hardcopy (το άκουγα σε audiobook) πραγματικά θα το έσκιζα.
Αντιπαθητική εγωίστρια πρωταγωνίστρια, κακογραμμένοι χαρακτήρες, ΗΛΙΘΙΟ ΒΙΒΛΙΟ.

Μα μανδάμ, μέσα στον πανζουρλισμό των ζόμπι, βάζεις την πρωταγωνίστρια να καρδιοχτυπάει επειδή το love interest της ακούμπησε καταλάθος το χέρι; Μωρή! Πεθαίνουν και κανιβαλίζονται άνθρωποι μπροστά σου. Δεν πα να είσαι πάνω στην εφηβεία, δεν πα να είσαι τρελός, σίγουρα το κύριο μέλημά σου σε μια τέτοια κατάσταση θα είναι να προσπαθήσεις σωθείς. Όχι το να ξελιγώνεσαι επειδή σε ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ το γκομενάκι.

Νομίζετε ότι το Twilight είναι κακογραμμένο (καλά είναι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα); ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ! Διαβάστε το αν αντέχετε.

Δημοσιευμένη  εικόνα


#7 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 21:05

Νομίζω τα 'χω ξαναπεί. Μισώ θανάσιμα το Catching fire (Φωτιά), το δεύτερο μέρος των αγώνων πείνας.

Ρομάντζα, σκέψεις μιας ηλίθιας έφηβης που από το εφηβαίο της κρέμεται ο κόσμος, μπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρουμπουρου

η δράση χάλια, ο διαγωνισμός στημένος, η αγωνία μηδέν, το σενάριο ηλίθιο, ούτε ένα καλό να θυμάμαι από 'κει μέσα

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 09 Μάιος 2012 - 10:44
formatting


#8 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 21:20

Υπέροχο thread!

Αυτή τη στιγμή δεν μου έρχονται πολλά στο νου, αλλά ας ποστάρω μια πρόχειρη λίστα:

1. "Η Κυρά Φροσύνη" του Αρ. Βαλαωρίτη. Θυμάστε εκείνο το ποίημα στο βιβλίο των Κειμένων Ελληνικής Λογοτεχνίας, αν δεν απατώμαι της Δευτέρας Λυκείου, που ξεκινούσε έτσι;

"Παρ' ένα σβόλο, Μήτρο,
και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο."

Ναι. Apparently, το ίδιο άτομο έγραφε ολόκληρα πολύστιχα ποιήματα σε τέτοιο στυλ. Δύσκαμπτος λόγος, ιαμβικό μέτρο που καμιά φορά ξεχνιέται κιόλας, άστοχες ομοιοκαταληξίες, και πολύ, πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ ηθικολογία και πολύ κακώς ευνοούμενος πατριωτισμός. (Όχι σε επίπεδα Χρυσής Αυγής, ενδεχομένως, αλλά σίγουρα πάνω από επίπεδα αφελούς σχολικής γιορτής) Και κλάμα. Πολύ κλάμα και κακό, αδερφάκι μου . Μαρτύριο. Ο "Αθανάσιος Διάκος" του έρχεται close second.

2. "Η Μικρή Πριγκίπισσα" της Frances Hodgson Burnett. ΟΚ, εδώ μάλλον μπαίνει και λίγο προσωπικό bias, γιατί μάλλον το αντίτυπο που έχω είναι καταραμένο. Είναι δυνατόν κάθε φορά που κάνω την παραμικρή απόπειρα να το διαβάσω να έχω ξεγυρισμένο πονοκέφαλο και να με πιάνει υπνηλία; Μέχρι να κάνω εξορκισμό, πάντως, το βιβλίο θα μείνει ένα απ' εκείνα τα πράγματα που, αν δεν τα διαβάσεις στο Δημοτικό, δεν θα τα διαβάσεις ποτέ. Η Mary Sue πρωταγωνίστρια, που μέχρι και τα βρωμερά τρωκτικά της φέρονται με το γάντι, μια όλο ηθικολογίες πλοκή, βαρετή πλοκή... Yawn... *ζντουπ*

3. "The Land of Elyon" series του Patrick Carman. Πόσο ξεφτίλας πρέπει να είσαι σαν συγγραφέας αν κάνεις πληρωμένα ταξιδάκια ανά την Αμερική για να προμοτάρεις τα βιβλία σου, αν βάζεις και καλά ψαγμένες λογοτεχνικές και μη αναφορές (το Μπράιντγουελ, το όνομα της γενέτειρας της πρωταγωνίστριας, είναι όνομα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ! What a twist! Και το όνομα της πόλης από δίπλα είναι από ποίημα του Robert Frost! Και τα χαράγματα στους πολύτιμους λίθους λέγονται Ιοκάστες! Το 'πιασες;!) και αν κρύβεις πίσω απ' το δάχτυλό σου το πόσο ισχνός είναι ο κόσμος που έχεις πλάσει; Ή αλλιώς, πόσες θρησκευτικές μπαλαφάρες νομίζεις πως μπορεί να αντέξει ο μέσος αναγνώστης σε μία τριλογία; Α, τι, βγήκε και τέταρτο; ΚΑΙ prequel του πρώτου βιβλίου, που είναι ουσιαστικά prequel το ίδιο;! F##k my life.

4. "Ο Σπουργίτης με το Κόκκινο Γιλέκο" της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη. Ναι, ναι, ναι, σας ακούω, είναι παιδικό, αφελές, από τη δεκαετία του '70. Αλλά είναι άθλιο, τι φταίω; Μια γλώσσα γεμάτη με άσχετες σφήνες από κάθε πηγή imaginable, κουραστικούς χαρακτήρες, ηλίθια οικολογικά μηνύματα (δεν είσαι κακό παιδικό βιβλίο αν δεν έχεις τουλάχιστον ένα κεφάλαιο για μια κακή, απαίσια πόλη γεμάτη κακές πολυκατοικίες!) και έναν πρωταγωνιστή που θες να τον τουφεκίσεις. Δώστε κάτι καλύτερο στα πιτσιρίκια! Με κάτι τέτοια μετά δεν διαβάζουν!

Θα έλεγα και άλλα, ενδεχομένως πιο πρόσφατα (Twilight, οτιδήποτε του Dan Brown, διάφορα "νεανικά μυθιστορήματα" που έχω καταχωνιασμένα σε ντουλάπια και ψάχνω αφορμή να τα πουλήσω...), αλλά αυτά είναι τελείως προσωπικά pics που πονάνε σαν καυτό σίδερο στο δέρμα. Αν έρθει και τίποτε άλλο, θα προστεθεί αμέσως.

Και ΝΑΙ! Δεν είμαι μόνη μου στο μίσος (ή έστω, στον κυνισμό) για τον Μικρό Πρίγκιπα! Είστε τα χαμένα μου αδέρφια! Σας αγαπάω!

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#9 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 22:15

Τι έγινε ρε παιδιά όλοι αντιπαθούσαμε τον Μικρό Πρίγκιπα εδώ μέσα; :P Mεσ' το μυαλό μου είστε...

Δε μπορώ ν' αναφέρω άλλο βιβλίο γιατί άμα δεν μ' αρέσει ένα πολύ απλά το παρατάω και δεν ασχολούμαι άλλο... Α, θυμήθηκα ένα! Το "Τατιάνα και Αλεξάντερ" της Πωλλίνα Σίμονς. Κάκιστο άρλεκιν αλλά ασφαλώς δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο, αν ήταν έτσι τα πράγματα καλά θα ήταν. Προσπαθεί να περάσει για σοβαρό ιστορικό μυθιστόρημα τρομάρα του! Η αγάπη νικάει τα πάντα κι επίσης η Ρωσία και ο κομμουνισμός είναι ο διάολος μεταμορφωμένος ενώ η Αμερική είναι η Γη της επαγγελίας, όλοι οι Ρώσοι είναι κακοί κι όλοι οι Αμερικάνοι πανάγαθοι, βρε ουστ! :redcard2:

#10 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 22:23

Πόλεμε των Κόσμων, σε είχα διαγράψει από τη μνήμη μου. Είσαι για τα μπάζα!!! Και πρωτότυπο, εεε; Απλά μια παλαβομάρα και μισή!!! Μικρό, με μικρή ανάπτυξη, ελάχιστη φαντασία, γραφή σίγουρα όχι της προκοπής και χίλια δυο κακά!! (ντάξει ίσως τα παραλέω αλλά δεν λέει πραγματικά)

Ήθελα να γράψω και για κάτι ακόμα, αλλά το ξέχασα. Ένα ένα μου 'ρχονται. Σόρυ Ανελίς!!

#11 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

    Gangnam style! #whoneedsswag

  • Members
  • 143 Δημοσιεύσεις:
  • LocationStars

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 22:43

Πρέπει να πω το "κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο" το 3ο μέρος της "Τριλογιας του κόσμου" του Φίλιπ Πούλμαν. Που να τον πατήσει πούλμαν!! :madtodeath: ιβγςωη0ηθςνοινςψοιψ *facedesk*
εντάξει μου πέρασε η κρίση... Και εκεί που σκέφτεσαι οτι η ιστορία είναι πολύ ωραία και ευρηματική και και και... να σου η τρελη δόση mind***k!!! το τέλος της σειράς γενικά ήταν το πιο απογοητευτικό τέλος που έχω διαβάσει. Δηλαδή εκεί που περιμένεις το happy ending γίνεται το πιο άκυρο πράγμα (δεν το αναφέρω για προφανείς λόγους οι αναγνώστες το ξέρουν). Μιλάμε για την απόλυτη ξενέρα.. :wet2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#12 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 22:48

Τι έγινε ρε παιδιά όλοι αντιπαθούσαμε τον Μικρό Πρίγκιπα εδώ μέσα; :P Mεσ' το μυαλό μου είστε...

Δε μπορώ ν' αναφέρω άλλο βιβλίο γιατί άμα δεν μ' αρέσει ένα πολύ απλά το παρατάω και δεν ασχολούμαι άλλο... Α, θυμήθηκα ένα! Το "Τατιάνα και Αλεξάντερ" της Πωλλίνα Σίμονς. Κάκιστο άρλεκιν αλλά ασφαλώς δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο, αν ήταν έτσι τα πράγματα καλά θα ήταν. Προσπαθεί να περάσει για σοβαρό ιστορικό μυθιστόρημα τρομάρα του! Η αγάπη νικάει τα πάντα κι επίσης η Ρωσία και ο κομμουνισμός είναι ο διάολος μεταμορφωμένος ενώ η Αμερική είναι η Γη της επαγγελίας, όλοι οι Ρώσοι είναι κακοί κι όλοι οι Αμερικάνοι πανάγαθοι, βρε ουστ! :redcard2:


kindred spirit spotted!

Με το που είδα αυτό το thread αυτό το βιβλίο σκέφτηκα και μετά σκέφτηκα να μην το αναφέρω καν για να μην το ανασύρω από τα βαθιά σκοτάδια της μνήμης που το έχω πετάξει και γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έχει διαβάσει και κάποιος άλλος. Όχι γιατί είναι κανα obscure λογοτέχνημα αλλά γιατί είναι ΑΘ-ΛΙ-Ο!

Εμετική προπαγάνδα με τσόντα. Τίποτε άλλο.

edit: Εμένα μου άρεσε το κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο :P

xbJ3b2w.jpeg


#13 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 23:00

Πρέπει να πω το "κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο" το 3ο μέρος της "Τριλογιας του κόσμου" του Φίλιπ Πούλμαν. Που να τον πατήσει πούλμαν!!


Γιατί όπως ξέρουμε, όλοι διαβάζουμε λογοτεχνία για το happy end! Κατά τα άλλα σου άρεσε και το "Λυκόφως"... Τρομάρα σου! :P

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#14 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1.289 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 23:02

Tο τέλος της σειράς γενικά ήταν το πιο απογοητευτικό τέλος που έχω διαβάσει. Δηλαδή εκεί που περιμένεις το happy ending γίνεται το πιο άκυρο πράγμα (δεν το αναφέρω για προφανείς λόγους οι αναγνώστες το ξέρουν). Μιλάμε για την απόλυτη ξενέρα.. :wet2:


Διαφωνώ. Το τέλος της σειράς ήταν πολύ ωραίο και είναι "happy ending" απο μια οπτική γωνία. Γενικά η συγκεκριμένη τριλογία μου άρεσε, ειδικά το δεύτερο βιβλίο. Είμαι από τους λίγους που στεναχωρήθηκαν ακούγοντας ότι δεν θα ολοκληρωθεί το adaption της στο κινηματογράφο.

Γενικά, δεν έχω άσχημες αναμνήσεις από το διάβασμα γιατι πάντα ερευνώ πριν από τι πάω να διαβάσω. Το μοναδικό βιβλίο το οποίο ξεκίνησα δεν ολοκλήρωσα ήταν το The Lost Ark of the Covenant του Tudor Parfitt. Έκανα τρελή προσπάθεια να το συνεχίσω αλλά το σταμάτησα προτού φθάσω στη μέση. Βαρεμάρα στο άπειρο.

οτιδήποτε του Dan Brown


Die in hell :P

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Black Kaiser: 08 Μάιος 2012 - 23:03


#15 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki

Καταχωρήθηκε 08 Μάιος 2012 - 23:14

Διαφωνώ. Το τέλος της σειράς ήταν πολύ ωραίο και είναι "happy ending" απο μια οπτική γωνία. Γενικά η συγκεκριμένη τριλογία μου άρεσε, ειδικά το δεύτερο βιβλίο. Είμαι από τους λίγους που στεναχωρήθηκαν ακούγοντας ότι δεν θα ολοκληρωθεί το adaption της στο κινηματογράφο.


Σωστός! Αν και θα διαφωνήσω για την ταινία: δεν έλεγε τίποτα μπροστά στο βιβλίο. Περιμέναμε βέβαια τίποτε παραπάνω απ' τον "οραματιστή" που αργότερα γύρισε το "New Moon" στο σινεμά;

Die in hell :P


Oh, but I've always wanted to go there! :)
Μάλλον θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε εδώ. Προσωπικά, βρίσκω όλα τα βιβλία του Dan Brown απλά αποτελέσματα συνταγής: λίγη θολή ανάλυση συμβόλων, λίγες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, λίγα προσβλητικά στερεότυπα (ο Άραβας Ασσασίνος, ο μοναχός του Opus Dei), λίγα καυτά κορίτσια που ο πρωταγωνιστής θα κερδίσει στο τέλος, μπόλικο exposition... Αλλά αυτά απόψεις είναι!

Δημοσιευμένη  εικόνα

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^




Also tagged with one or more of these keywords: worst, books