Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Τι καλό βιβλίο διάβασα πρόσφατα.

βιβλία book

  • Please log in to reply
139 replies to this topic

#136 mirana_neko

mirana_neko

    Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

  • Members
  • 508 posts

Posted 08 September 2017 - 09:33

Εγω φετος το εχω ρηξει πολυ στο αστυνομικο και εχω παρει σβαρνα σιγα σιγα την σκανδιναβικη μερια του θεματος. Τωρα διαβαζω την Κουκουβαγια του Bjork καθ'οτι το πρωτο του , το Παγωμενος Αγγελος μου αρεσε παρα πολυ. i-koukouvagia.jpg



#137 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 March 2022 - 08:11

5 χρόνια αδράνεια.....

Διάβασα πρόσφατα το Watership Down + Tales from Watership Ship Down

Είχα δει παλιά την ταινία και άκουγα εδώ και καιρό πως το βιβλίο είναι καλύτερο. Το ίδιο και με τη σειρά Λαγοπεριπέτειες.

Τελικά έχοντας δει και τη σειρά, θεωρώ ότι τα πήγαν αρκετά καλά και οι δύο.

Αλλά δυστυχώς δεν διασκεύασαν αυτό που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει, δηλ τη μυθολογία των κουνελιών με τις ιστορίες του El Ahraiah, εκτός λίγο στην αρχή και στο τέλος, όπως και τη Γλώσσα των κουνελιών, Lapine. Μόνο λίγες λέξεις χρησιμοποιούν, ενώ το βιβλίο έχει ολόκληρο λεξικό με δεκάδες λέξεις. Ενώ και τα ζώα μεταξύ τους επικοινωνούν με μια στοιχειώδη καθομιλουμένη βασισμένη στη Γλώσσα των σκατζόχοιρων με λίγες βασικές λέξεις. Ιδίως το γλάρο δυσκολεύεσαι να τον καταλάβεις όταν μιλά με τα κουνέλια ενώ με τους άλλους γλάρους μιλά κανονικά.

Αυτό χάνεται στην ταινία και στη σειρά.

Η σειρά Λαγοπεριπέτειες διασκευάζει με τον τρόπο της επιπλέον ιστορίες, αλλα αλλάζει το τέλος ενώ δεν δείχνει τις έντονες και βίαιες σκηνές μαχών του βιβλίου.
Ο Woundwort πάντως ενώ παρουσιάζεται μονόφθαλμος και μεγάλος στη σειρα με ουλή, στο βιβλίο έχει και τα δύο του μάτια , φαίνεται να είναι νέος ενώ ξεχωρίζει για τον όγκο του και την αγριότητα στις μάχες.

Επίσης οι χαρακτήρες ενώ μιλούν σαν άνθρωποι, εντούτοις διατηρούν τα ένστικτα και τη συμπεριφορά ενός κανονικού αγριοκούνελου. Πχ όταν πάνε να σώσουν τις κουνέλες από την Έφραφα, δεν το κάνουν από αγάπη αλλά από ένστικτο διαιώνισης του είδους, όπως και το να θέλουν να σκοτώσουν οικόσιτο κουνέλι με μυρωδιά ανθρώπου.

Πολύ ωραία περιγραφή της τοπικής χλωρίδας και πανίδας και των τοπίων επίσης

Μένει μόνο η cgi σειρά του bbc αλλά έχω χαμηλές προσδοκίες.

Τώρα διαβάζω το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία secret of nimh, (3 βιβλία συνολικά), αλλά το Watership Down το προτιμώ ως προς τον πλούτο του

#138 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 29 March 2022 - 13:45

Δεν διαβαζω βιβλια.

wdasa.png


#139 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 191 posts

Posted 28 February 2024 - 01:58

Ειμαι διαβαστερο παιδι οπότε εχω μερικα. :benkyou:

The locked tomb series (Gideon the ninth, Harrow the ninth, Nona the ninth, Alecto the ninth) της Tamsyn Muir.

Λεσβιες νεκρομαντισσες με υπαρξιακα στο διαστημα.  :head:  Θα μπορουσα να κανω μια περιληψη αλλα νομιζω πως αυτη η φραση τα λεει ολα. Σειρα τεσσαρων βιβλιων απο τα οποια εχουν κυκλοφορησει τα τρια πρωτα και το τελευταιο αναμενεται καποια στιγμη φετος. Την ΛΑΤΡΕΥΩ αυτη τη σειρα, εχει αρχαια μυστηρια, φονους, μαγεια, διαστημοπλοια, μαχες με σπαθια, φαντασματα, νεκροζωντανους και memes. Περιπλοκο στορι, μπορει το καθε βιβλιο να χρειαστει μια δυο επαναληψεις για να γινει κατανοητο τι στην ευχη συνεβη, ή εστω μια επισκεψη στο ιντερνετ για καποιες εξηγησεις. Η απλα μπορει εγω να μην τα πιανω ολα με τη μια. :emptyonexg1:

 

Paradise rot της Jenny Hval.

Μια φοιτητρια απο τη Νορβηγια πηγαινει να σπουδασει στην Αγγλια, όπου μενει μαζι με μια κοπελα σε ενα σπιτι χωρις τοιχους και ιδιωτικοτητα, το οποιο δειχνει να μεταμορφωνεται μαζι με την ιδια καθως εχει το bisexual ξυπνημα της. Αρκετα σουρεαλιστικο βιβλιο, επιτηδες δυσκολο και αβολο με τις ωμες και μερικες φορες αηδιαστικες περιγραφες του. Μου θυμιζει ενα post που ειχα δει καπου στο ιντερνετ που ελεγε πως η μεταμορφωση της καμπιας σε πεταλουδα ακουγεται ομορφη αλλα ειναι πολυ χαοτικη καθως η πεταλουδα λιωνει σε μια αμορφη υγρη μαζα μεσα στο κουκουλι για να μεταμορφωθει. Ετσι και η πρωταγωνιστρια του βιβλιου δειχνει να διαλυεται μεσα στο ασυνηθιστο σπιτι για να βγει απο την αλλη πλευρα ως λιγο πιο ολοκληρωμενος ανθρωπος. Επισης για καποιο λογο το βιβλιο εχει πολυ κατουρο. :shock:
Η Jenny Hval εχει γραψει ως τωρα τρια βιβλια, αλλα για καποιο λογο μονο το πρωτο και το τριτο εχουν μεταφραστει, με το δευτερο να υπαρχει προς το παρον μονο στα Νορβηγικα, ετσι για να μου σπασουν εμενα τα νευρα.  :bahhh:

 

The unlikely adventures of Mabel Jones του Will Mabbitt.

Ενα βραδυ η μικρη Mabel Jones απαγαγεται σε εναν αλλο κοσμο απο ζωα-πειρατες και γινεται μελος του πληρωματος τους για να τους βοηθησει να βρουν εναν θησαυρο ο οποιος θα της επιτρεψει να γυρισει πισω στον κοσμο της. Ειναι παιδικο βιβλιο, αλλα απο τα καλα, αυτα που αν το διαβαζα ως παιδακι δεν θα το χορταινα παρα τους εφιαλτες που θα ειχα τα βραδια εξ αιτιας του.  :P  Σε καποια φαση η μικρη παρασυρεται απο ορμητικα νερα καβαλα σε ενα φερετρο μεσα στο οποιο σαπιζει το πτωμα ενος ενας προβατανθρωπου. Το βρηκα παρα πολυ ευχαριστο βιβλιο, και θα διαβασω και τα αλλα δυο της σειρας.

 

Εχω πολλα ακομα βιβλια για τα οποια θα μου αρεσε να μιλησω αλλα ειναι δυο το βραδυ και χρειαζομαι υπνο. :gn2:


Edited by Kain, 28 February 2024 - 02:48.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#140 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 03 March 2024 - 13:08

Γενικά διαβάζω φιλοσοφία και μυθολογία.

 

Τελευταία διάβασα τον διάλογο "Κρίτων"

 

https://el.wikisource.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%89%CE%BD

 

Για όσους δεν τα πάνε καλά με αρχαία, εδώ υπάρχει και έκδοση στα αγγλικά.

 

https://genius.com/Plato-crito-full-text-annotated


Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.




Also tagged with one or more of these keywords: βιβλία, book