Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

Soil

drama horror mystery seinen supernatural

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 08 May 2012 - 10:46

Posted Image

Πάω πάω πάω πάω κάνω φτερά, γύρω απ' τον πλανήτη γυρίζω τρελά!


Τόμοι : 11 Ολοκληρωμένο (εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί οι εφτά)

Δημιουργός : Kaneko Atsushi


Καθώς ένας κομήτης διασχίζει τον χώρο και τον χρόνο, βλέπουμε μια τελετή στην αρχαία Ιαπωνία. Ένας τυφλός ξιφομάχος σφαγιάζει ανελέητα τον πληθυσμό ενός χωριού.

Μια οικογένεια εξαφανίζεται στην απομακρυσμένη πόλη του Soil.


Ο έμπειρος αστυνόμος Yokoi και η νεαρή βοηθός του, Onoda, καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση.


Posted Image

Μια εικόνα που δείχνει τέλεια την προσέγγιση στη δουλειά αλλά και τη ζωή από τους δυο αστυνομικούς


Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας, που πρέπει να παραδεχτώ πως είναι από τις καλύτερες ιστορίες που έχω συναντήσει σε manga. Αυτό που αρχικά μοιάζει με μια συνηθισμένη υπόθεση εξαφάνισης θα εξελιχθεί σε κάτι που θα κάνει τους χαρακτήρες να αμφισβητήσουν αυτό που εκλαμβάνουν ως πραγματικότητα.


Στην πορεία γνωρίζουμε και άλλους χαρακτήρες, αστυνομικούς που συμμετέχουν στην υπόθεση, έναν δάσκαλο, τον δήμαρχο και τους δημότες του φαινομενικά ήσυχου Soil.

Μέσα από τις ιστορίες τους θα σχηματίζεται μια σφαιρικότερη εικόνα, όπου τα πάντα συνδέονται.



Posted Image

Έμεινε στήλη άλατος που λέμε


Το σχέδιο θα το χαρακτήριζα λειτουργικό και λιτό. Δεν έχει σελίδες που θα κάτσεις να θαυμάζεις αποχαυνωμένος. Πολλές φορές υπάρχει μια τάση να δείχνει μεγάλα τοπία όπου δεν είναι εύκολο να διακρίνεις λεπτομέρειες.

Παραδόξως, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στους εσωτερικούς χώρους. Τα μικροαντικείμενα και όλες οι λεπτομέρειες υπάρχουν.

Τη ζεστασιά ενός υπνοδωματίου εύκολα διαδέχεται ένα σκοτεινό και κρύο μπουντρούμι ή και ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο με τα πάλαι ποτέ παράθυρα να έχουν γίνει ένα γυάλινο χαλί.

Θα έλεγα ότι οπτικά οι εσωτερικοί χώροι είναι το ακριβώς αντίθετο των εξωτερικών, η μέρα με τη νύχτα.


Posted Image

Κι εγώ θα ντρεπόμουν αν φορούσα τέτοια μάσκα


Αυτή λοιπόν η λιτότητα του σχεδίου που αρχικά λειτούργησε αποτρεπτικά, στην πορεία γίνεται προτέρημα του έργου. Αυτή η διακριτική παρουσία του δρα καθαρά υποστηρικτικά και συμπληρωματικά στη φοβερή ιστορία.

Πραγματικά μετά τα πέντε πρώτα κεφάλαια ούτε που πρόσεχα τυχόν ατέλειες ή παραλείψεις στο σχεδιαστικό τομέα. Είχα πωρωθεί τόσο πολύ που ήταν ζήτημα μερικών ημερών μέχρι να απορροφήσω όλα τα μεταφρασμένα κομμάτια σαν διαστημική δίνη.


Posted Image

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται


Θα πρότεινα το manga στους λάτρεις των καλών ιστοριών τρόμου και μυστηρίου. Δεν θα το πρότεινα σε όσους ενοχλούνται από σκληρές σκηνές, το έργο κατατάσσεται στα ώριμα του είδους και πραγματεύεται καταστάσεις που μάλλον θα ήταν δυσάρεστες για ανήλικους και όχι μόνο.

Αν τελικά επιλέξετε να εντρυφήσετε στην κουλτούρα αυτής της επαρχιακής πόλης, προετοιμαστείτε να ζήσετε μια συνταρακτική βόλτα σε ένα τραινάκι του τρόμου που δεν είναι σαν τα άλλα.


Κλείνοντας την ομολογουμένως εκτενέστατη παρουσίαση παραθέτω συνδέσμους για ανάγνωσηκαι μεταφόρτωση.


Edited by Nikos1451, 08 May 2012 - 10:48.




Also tagged with one or more of these keywords: drama, horror, mystery, seinen, supernatural